خانه اخبار مهم آمار ابتلای به تب کریمه کنگو صفر شد

آمار ابتلای به تب کریمه کنگو صفر شد

آمار ابتلای به تب کریمه کنگو صفر شد

به گزارش دامپزشک نیوز، محمد کشتکار  اظهار کرد: دامپزشکی وظیفه دارد و تلاش می کند تا سلامت دام را حفظ کند و صرفاً اینکه در درمان فعالیت کند، اینگونه نیست و پیشگیری و نظارت در بیماری ها نیز از وظایف دامپزشکی است.

*49 درصد بیماری های بین انسان و دام مشترک است

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: در بیماری های دام یک هزار 709 بیماری از عوامل بیماری زا  شناخته شده است، که از این تعداد 832 بیماری بین انسان و دام مشترک است که این 49 درصد از بیماری های دام است.

وی در ادامه افزود: در این میان  برخی از بیماری های دام نوظهور و نوپدید هستند که از 156 بیماری شناخته شده نوظهور درچند سال اخیر 75 درصد آن مشترک بین انسان و دام است.

کشتکار بیان کرد: عمده انتقال بیماری های مشترک از طریق دام و فراورده های دامی به انسان است؛ طبق قانون کنترل، پیشگیری و نظارت بهداشتی در دامداری ها و در ادامه در کشتارگاه ها و در مراکز بسته بندی و عرضه به عهده دام پزشکی است.

*استان اصفهان 10 درصد جمعیت دامی کشور را در خود جای داده است

محمد کشتکاری خاطرنشان کرد: استان اصفهان یک استان پهناور و دارای جمعیت دامی قابل توجه است و بالغ بر 10 درصد جمعیت دامی کشور را در اختیار دارد و در بسیاری از موارد استان اصفهان رتبه اول را در کشور دارد و امسال هم با توجه به بارندگی های سال گذشته جمعیت دام و طیور ما افزایش قابل توجه ای داشته و 20 جمعیت دامی استان افزایش پیدا کرده است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان اظهار کرد: دامپزشکی استان اصفهان تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بتواند سلامت دام و فراورده های آن را تامین کند.

*اقدامات دامپزشکی در پیشگیری و مقابله با بیماری های مشتکر انسان و دام در استان

کشتکار عنوان کرد: یکی از بیماری های مشترک بین دام و انسان تب مالت است؛ دامپزشکی برای این بیماری واکسیناسیون را در جمعیت گوسفند، بز و گاو انجام می دهد در سال 98 مجموع این واکسیناسیون در دام سبک 381 هزار و در دام سنگین  165 هزار راس بوده است.در دام سبک به میزان 342 هزار و در دام سنگین  115 هزار  راس است که آمار قابل توجه است.

محمد کشتکار اذعان کرد: همچنین در کنار واکسیناسیون، شناسایی دام های تب مالتی نیز انجام می شود که در سال 98، 187 هزار راس دام در این زمینه خون گیری شده و  در 9 ماهه ساله جاری این میزان 111 هزار راس دام خون گیری شده است.

وی افزود: یکی دیگر از بیماری های مشترک دام و انسان مشمشه است که از طریق اسب به انسان منتقل می شود، در سال 98 دامپزشکی دو هزار و 700 راس اسب تست شدند و در نه ماهه سال جاری یک هزار و 87 تست انجام شد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از بیماری های مشترک سل است که در سال 98، 170 هزار راس گاو و گوساله تست سل شده و در نه ماهه سال جاری 111 هزار تست سل انجام شده است.

*در سال 99، یک میلیون و 967 هزار راس دام در بیماری های مشترک انسان و دام واکسینه شدند

کشتکار ادامه داد: سیاه زخم نیز یکی دیگر از بیماری های مشترک است که در این زمینه هم در سال 98 یک میلیون 487 هزار راس دام های مختلف واکسن دریافت کردند و در نه ماهه سال 99 یک میلیون 489 هزار راس برای مقابله با این بیماری واکسینه شدند.

محمد کشتکار بیان کرد: بیماری هاری که یک بیماری خطرناک مشترک است و اگر انسانی به آن مبتلا شود درمانی نداشته و منجر به فوت می شود، در مقابله با این بیماری 16 هزار 895 قلاده سگ در سال 98 واکسن زده شدند که این میزان در 9 ماهه سال جاری 13 هزار و 227 قلاده سگ بوده است.

وی در ادامه افزود: به طور کلی در سال 98 بالغ بر دو میلیون و 51 هزار راس دام و در نه ماهه سال جاری  یک میلیون 967 هزار راس دام برای بیماری های مشترک انسان و دام  واکسینه شدند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: کانون های بیماری مشترک در این چند ساله در استان اصفهان رو به کاهش بوده است و تعداد موارد مشاهده شده بیماری های مشترک در دام کم شده است.

کشتکار ادامه داد:  تعداد کانون های بیماری هاری در سال 98، 25 مورد بوده است اما در 9 ماهه امسال 5 مورد بوده است و خوشبختانه در استان اصفهان هیچ مورد انسانی در سال 98 و 99 گزارش نشده است.

محمد کشتکار ادامه داد: در بیماری تب کریمه کنگو خوشبختانه با اقداماتی انجام شده در سال 98 و 99 هیچ مورد انسانی و دامی گزارش نشده است؛ در بیماری مشمشه یک مورد بیماری در اسب داشتیم و در سال 99 خوشبختانه تا کنون هیچ مورد نداشته و در انسانی نیز در این دو سال موردی گزارش نشده است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: در سیاه زخم سه مورد کانون در سال 98 وجود داشت که در سال 99 خوشبختانه فقط یک مورد کانون گزارش شده است؛ در سل و در سال 98، 9 کانون وجود داشت که و در سال 99، هشت کانون گزارش شده است.

وی در ادامه افزود: در تب مالت در سال 98، 18 کانون و در سال 99، 26 کانون گزارش شده است؛ با توجه به اقدامات انجام گرفته آمار قابل قبول  و استان اصفهان در کل وضعیت خوبی دارد.

کشتکار گفت: در دو سال گذشته استان هیچ موردی را در آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان نداشته است و خوشبختانه تمام طیور تخم گذار در استان علیه این بیماری واکسینه شدند.

منبع: صاحب نیوز