مدیرکل امور مالی و ذی‌حسابی سازمان دامپزشکی کشور منصوب شد

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علی‌صفر ماکنعلی رئیس این سازمان امروز شنبه در آیینی با حضور جمعی از مدیران و همکاران مجموعه معاونت توسعه مدیریت و منابع و به پیشنهاد مهندس محمدرضا مومنی معاون این معاونت، مهندس «غلامرضا کَمره‌‌ئی» را به سمت مدیرکلی امور مالی و ذی‌حسابی منصوب کرد.

ماکنعلی در آیین تودیع و معارفه مدیرکل جدید امورمالی و ذی‌حسابی سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به حساسیت وافر امور مالی اظهار کرد: «مسئول یعنی بدهکار مردم و یک مسئول مکلف به انجام شرح وظایف قانونی خود در قبال ملت است.»

وی با اظهار امیدواری از اینکه این سازمان با همدلی و همفکری خانواده دامپزشکی کشور بدون حاشیه به راه خود ادامه دهد و دغدغه معیشتی مردم کم شود افزود: برای مهندس غلامی مدیرکل سابق امور مالی و ذی‌حسابی این سازمان در سایر عرصه های خدمت آرزوی توفیق داریم و از زحمات او تقدیر می‌‎کنیم.

غلامرضا کَمره‌‌ئی پیش از این در مسئولیت معاونت امور مالی سازمان دامپزشکی کشور در حال انجام وظیفه بود.

 

ارزآوری یک میلیون دلاری صادرات گوشت مرغ منجمد برای خراسان جنوبی

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از بازار، محمد اصغرزاده اظهار کرد: در ۹ ماهه سال جاری یک تن و ۲۱۵ هزار و ۱۱ کیلوگرم تخم‌مرغ از خراسان‌جنوبی صادر شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: همچنین در همین مدت یک میلیون و ۲۸۴ هزار و ۲۷۴ قطعه جوجه یک روزه و ۷۳۸ هزار و ۳۸۰ کیلوگرم گوشت مرغ منجمد و ۷۶ هزار و ۶۶۲ کیلوگرم موی بز از خراسان‌جنوبی صادر شده است.

اصغرزاده ادامه‌داد: صادرات محصولات دامی خراسان‌جنوبی به کشورهای چین، عراق و افغانستان بوده است.

وی با بیان اینکه صادرات تخم مرغ ۶۵۶ هزار و ۱۰۶ دلار، صادرات جوجه یک روزه ۵۶۱ هزار و ۸۷۰ دلار، گوشت مرغ منجمد نیز یک میلیون و ۱۰۷ هزار و ۵۷۰ دلار و صادرات موی بز نیز ۴۸ هزار و۱۷۷ دلار ارزآوری داشته است.

ماهانه ۸۰۰ هزار جوجه‌ریزی در چهارمحال و بختیاری انجام می‌شود

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایرنا، حسین صالحی سلامت کامل مرغداری‌های و اماکن نگهداری طیور خانگی استان را یادآور شد و اظهار داشت: با توجه به شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در برخی استانهای همجوار، تاکنون هیچ گونه کانون آلوده به این نوع بیماری طیور در استان گزارش نشده است.
وی از ممنوعیت جابه‌جایی هرگونه مرغ زنده بین استانی و درون استان بدون گواهی نظارت شبکه‌های دامپزشکی خبر داد و گفت: به منظور حفظ سلامتی طیور و جلوگیری از هرگونه بیماری باید جابجایی مرغ با گواهی این اداره متولی باشد.  

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: این استان به دلیل اینکه یکی از مناطق ورود پرندگان مهاجر است و امکان انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان دور از انتظار نیست، از این‌رو آمادگی لازم برای جلوگیری از شیوع این بیماری در استان فراهم است.

به گفته وی، وجود تالاب‌های بین‌المللی گندمان، چغاخور و سولقان و جاری بودن سه رودخانه کارون، دز و زاینده‌رود استان باعث می‌شود تا همه ساله هزاران قطعه پرنده مهاجر برای زمستان‌گذرانی، این آبگیرها را انتخاب کنند که این امر نیز می‌تواند احتمال شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را افزایش دهد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد:علاوه بر این، پرورش بیش از ۴۵۰ هزار طیور در خانه‌ها به صورت سنتی در مناطق روستایی و عشایری و ۲۲۰ مرغداری، باعث می‌شود تا توجه مسوولان به پیشگیری از شیوع این بیماری معطوف شود.

صالحی به پرورش‌دهندگان مرغ خانگی توصیه کرد: در این فصل با محصور کردن طیور خانگی و جلوگیری از تماس آنها با پرندگان مهاجر به توصیه‌های کارشناسان شبکه‌های دامپزشکی توجه کنند.
وی افزود:تاکنون در این استان و سطح کشور هیچ‌گونه موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده نشده است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

 آنفلوانزای فوق حاد طیور، بیماری ویروسی است که در بین حیوانات و بیشتر از همه در میان پرندگان مشاهده می‌شود، این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت باعث همه‌گیری در میان آنها می‌شود.
پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوانزا محسوب می‌شوند و به وسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود.
 

علت تلف شدن شیر باغ وحش مشهد مسمومیت اعلام شد

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایرنا، دکتر محمدصفا افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ۲۸ آبان ماه تلفات باغ وحش مشهد را که مربوط به شهریور و مهر ماه امسال بود به این اداره کل ارسال و خواستار بررسی علت آن شد.

وی ادامه داد: این تلفات شامل یک راس قوچ، یک قلاده شیر نر، یک گراز و یک راس گوزن بود که علت را پس از بررسی سوم دی ماه جاری طی نامه رسمی به این اداره کل اعلام کرده‌ایم.

سرپرست اداره مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه بررسی و انجام آزمایشات مربوطه از سوی اداره دامپزشکی شهرستان مشهد انجام شده است گفت: بر این اساس علت تلف شدن شیر نر که لاشه آن دارای تورم شدید در سر، خونریزی جزئی از بینی بوده و کالبد شکافی، پرخونی محوطه بطنی را نشان می‌دهد، نوعی مسمومیت غذایی بوده است.

وی در باره علت تلف شدن دیگر حیوانات نیز افزود: بر اساس آزمایشات انجام شده، وجود جسم خارجی و انسداد در دستگاه گوارش به مرور موجب تلف شدن گراز این باغ وحش شده است.

صفا با بیان اینکه علت مرگ گوزن ماده نیز آسیب به نخاع بر اثر درگیری در فصل جفتگیری با گوزن نر تشخیص داده شده است ادامه داد: علت تلف شدن یک راس قوچ نیز بزرگ شدن غدد داخل شکمی، پرخونی روده و اسهال و عفونت باکتریایی بوده است.

وی گفت: طبق شنیده‌ها تلف شدن شیرنر در اول مهر ماه امسال رخ داده ولی نامه محیط زیست در ۲۸ آبان ماه به همراه اعلام سایر تلفات به اطلاع دامپزشکی رسیده است و این میزان تاخیر جایز نیست و البته اداره دامپزشکی مشهد نیز باید زودتر جواب آزمایشات را اعلام می‌کرد.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: طی دو مرحله در پنجم و ۲۸ مهر ماه طی نامه به دامپزشکی خواستار بررسی و اعلام نتایج تلفات باغ وحش مشهد شدیم اما پاسخی دریافت نکردیم.

بتول عابدی افزود: مرجع تشخیص و اعلام علت تلف شدن گونه‌های جانوری در باغ وحش مشهد، اداره کل دامپزشکی است.

وی با بیان اینکه شیر نر تلف شده در باغ وحش مشهد ۶ سال داشته است، ادامه داد: تلف شدن حیوانات در اسارت و خارج از رابطه صید و صیادی، اتفاق طبیعی است اما مشخص شدن علت تلف شدن می‌تواند در بررسی شرایط نگهداری به ما کمک کند.

تلف شدن یک قلاده شیر نر و چندین گونه جانوری دیگر در باغ وحش مشهد طی شهریور و مهر ماه امسال بدون اطلاع ‌رسانی به رسانه‌ها رخ داد و اکنون که علت مرگ روشن شده آن هم نه از طریق اداره کل حفاظت محیط زیست بلکه از سایر کانالها وارد جریان اطلاع‌ رسانی شده است.

باغ ‌وحش مشهد سال ۱۳۳۹ در محدوده خواجه ‌ربیع تاسیس و با ایجاد شرکت باغ ‌وحش وکیل ‌آباد در سال ۱۳۵۶ در ورودی پارک جنگلی وکیل ‌آباد مستقر شد. 
این مکان به عنوان بزرگترین باغ ‌وحش ایران دارای بیشترین گونه‌های جانوری است که از آن جمله می‌توان به شیر، ببر، خرس، خوک، گراز، گربه وحشی، انواع پرندگان، چهار نوع گوزن، شامپانزه و جانداران دیگر اشاره کرد. 
پیش از این ۱۰۷ گونه شامل ۶۴ گونه بومی و ۴۳ گونه غیربومی و ۶۸۰ نمونه جانوری شامل ۲۴۰ پستاندار، ۳۹۳ پرنده و ۴۷ خزنده و دوزیست در باغ وحش مشهد نگهداری می‌شد اما هنوز آمار جدیدی در این زمینه اعلام نشده است.   

ثبت تصاویر جدید و بسیار زیبا از پلنگ‌های پارک ملی دنا +فیلم

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،  در منطقه حفاظت شده دنا تصاویری در یک نقطه به ثبت رسیده که تعداد زیادی پلنگ را نشان می دهد. این تصاویر گواه پویایی و امنیت و تنوع زیستی  است که حاصل سال‌ها تلاش بی وقفه محیط بانان، سازمان محیط زیست و طبیعت دوستان در استان است.

منطقه حفاظت شده دنا در سال ۱۳۸۹ به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره ایران در یونسکو شناخته شد و در آن بیش از ۲۰۰۰ گونه جانوری زیست می کنند.

 

تأثیر نوازش بر رام شدن یوز پلنگ! + فیلم

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از پارسینه،یوزپلنگ یکی از وحشی‌ترین و درنده‌ترین حیوانات جهان است، اما در این ویدیو می‌بینید که حتی این حیوان درنده نیز در قبال محبت و نوازش رام شده است.

پلنگ زخمی بشاگرد تحویل قزوین شد

 به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرهرمزگان،  ای گونه در معرض خطر انقراض پس از چهار روز از تله فلزی بیرون آورده شد که بر اثر شدت آسیب وارده دامپزشکان ناچار به قطع دست حیوان شدند.

این پلنگ ماده حدود پنج سال سن و 42 کیلوگرم وزن دارد.

۳۲ میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداری‌های کردستان

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از هاناخبر، محمد فرید سپری افزود: علی‌رغم شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های ایجاد شده و تحریم‌های ظالمانه، تولید در بخش کشاورزی به ویژه در استان کردستان تداوم داشته و توانسته‌ایم با همت تولیدکنندگان و تلاش همکاران در تامین امنیت غذایی گام‌های مؤثری برداشت شود.

سپری گفت: با وجود مشکلات پیش آمده در بحث تامین نهاده‌های دامی و طیور از ابتدای سالجاری تاکنون در مرغداری‌های استان بیش از ۳۲ میلیون قطعه، جوجه ریزی انجام شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهشی نداشته است.

جوجه ریزی در مرغداری‌های کردستان روند افزایشی داشته است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: اگرچه در چهار ماه گذشته در کشور با کاهش جوجه ریزی مواجه بودیم، اما مرغداری‌های استان در تیر و مرداد ۸ درصد، در آبان ۱۴ درصد و در آذر ماه نیز ۴ درصد افزایش جوجه ریزی داشته‌اند.

سپری افزود: این توفیقات در سایه تلاش بی‌وقفه همکاران بخش کشاورزی و زحمات و دلسوزی‌های مرغداران فهیم استان به دست امده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: سامانه بازارگاه که در حال حاضر نهاده‌های دام و طیور از طریق آن عرضه می‌شود، توانست شرایط خوبی برای تولید کنندگان فراهم کند.

۴ درصد گوشت مرغ کشور در کردستان تولید می‌شود

سپری با بیان اینکه هم اکنون صنعت مرغداری استان کردستان ۴ درصد گوشت مرغ مورد نیاز کشور را تولید می‌کند، تاکید کرد: در توزیع نهاده‌های کشاورزی باید نظارت و کنترل بیشتری صورت بگیرد و با دقت و حساسیت بیشتری اقدامات لازم صورت بگیرد.

وی گفت: در توزیع نهاده‌های کشاورزی، هدف ایجاد عدالت تأمین نهاده بین تولیدکنندگان بخش کشاورزی به ویژه مرغداران است.

نقاط ضعف و فسادزا در توزیع نهاده‌های کشاورزی شناسایی شود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده توسط مجموعه توسعه بازرگانی و امور دام استان گفت: نقاط ضعف و فسادزا در این حوزه باید شناسایی شود و بدون هیچ تعللی در این راستا چاره اندیشی لازم صورت بگیرد.

سپری خاطرنشان کرد: هم اکنون اختلاف قابل توجهی بین قیمت نهاده‌های توزیع شده توسط سازمان جهاد کشاورزی و بازار آزاد وجود دارد که این مسئله حساسیت در توزیع نهاده‌ها را بالا برده است.

نظارت بر توزیع نهاده‌های دامی در کردستان تشدید شود

وی با تأکید بر تداوم برنامه نظارتی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها بر روند توزیع نهاده‌ها، افزود: باید تیم‌های نظارتی ستاد به صورت مداوم کار نظارت بر توزیع در شهرستان‌ها را انجام دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرشان کرد: باید عرصه بر متخلفین و سودجویانی که قصد برهم زدن بازار و تخلف در تحویل نهاده‌های دام و طیور را دارند تنگ‌تر و حساب آن‌ها را از تولیدکنندگان واقعی جدا کنیم.

سپری بر هویت دار کردن دام‌های استان تأکید کرد و افزود: واحد‌های صنعتی و نیمه صنعتی که درصدد دریافت نهاده‌ها هستند دام‌های خود را هویت گذاری کنند در غیر اینصورت نهاده‌ای دریافت نخواهند کرد.

سرمایه‌گذاری و چرخش مالی، صنعت مرغداری بعد از صنعت نفت در رتبه دوم قرار دارد

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایرنا، محمد حسین نعمتی درباره عرضه مرغ های سنگین وزن در بازار به جای مرغ های سایز افزود: به طور معمول هر فرد یک گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن نیاز دارد که یک سوم آن می بایست از طریق منابع پروتئین حیوانی تامین شود. گوشت مرغ به دلیل ارزش غذایی بالا و قیمت مناسب از منابع پروتئینی مهم به شمار می‌رود در کشور ما با توجه به سرانه مصرف گوشت مرغ که حدود ۲۸ کیلو گرم است قریب به ۷۰ درصد از پروتئین حیوانی مورد نیاز از این طریق تامین می‌شود.

وی اظهارداشت: از سوی دیگر از نظر حجم سرمایه‌گذاری و چرخش مالی، صنعت مرغداری بعد از صنعت نفت در رتبه دوم قرار دارد، بنابراین توسعه این صنعت چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ امنیت غذایی دارای اهمیت بسزایی است.

مرغ لاین و اهمیت آن

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان گفت: جمعیت خاصی از حیوانات که دارای ویژگی‌های ژنتیکی کاملا مشخص بوده و صرفا با حیوانات خالص و هم نژاد خود آمیزش کرده و قادر به تولید حیواناتی مشابه خود باشند لاین نامیده می‌شوند. در بین کشورهای دنیا تنها کشورهای آمریکا، انگلیس، هلند، برزیل، هند، آلمان، فرانسه و ایران صاحب علم و فناوری موسوم به مرغ لاین هستند.

وی اضافه کرد: مرغ لاین آرین که در محل بابل کنار مازندران واقع شده است همانند دیگر نژادهای خارجی از پتانسیل رشد بسیار مطلوبی برخوردار بوده به‌طوری که در اواخر دهه ۷۰ بیش از ۸۵ درصد جوجه گله اجداد کشور از طریق همین لاین تامین می‌شده است که متاسفانه این سرمایه عظیم مورد غفلت واقع شده است. امروزه وزارت جهاد کشاورزی تلاش دارد تا ضمن احیای مرغ لاین آرین، هم کشور را از وابستگی به جوجه مرغ اجداد نجات دهد و هم بتواند ارز آوری مناسبی برای کشور ایجاد کند.

کیفیت تولید و مصرف گوشت مرغ در ایران

نعمتی ادامه داد: با توجه به اهمیت گوشت مرغ در سبد غذایی خانوارها، توجه به کمیت و کیفیت گوشت تولیدی ضرورت دارد. یکی از موارد شاخص در تعیین کیفیت گوشت مرغ، وزن متناسب با سن پرنده است. پیشرفت‌های ژنتیکی و بهبود روش‌های مدیریتی- تغذیه‌ای باعث شده است که جوجه‌های گوشتی ظرف مدت کوتاهی به وزن مناسب بازار برسند، امروزه در بیشتر کشورهای جهان تولید مرغ با وزن استاندارد صورت می‌گیرد ولی در کشور ما متاسفانه به دلایل مختلف، مدت پرورش جوجه گوشتی  به بیش از ۵۰ روز افزایش یافته و این امر منجر به تولید مرغ‌های با وزن کشتار نزدیک به ۳ کیلوگرم شده است.

به گفته وی، مرغ استاندارد عبارتست از تولید و عرضه گوشت مرغ با وزن یکسان و دامنه وزنی کم در یک دوره پرورش. تولید مرغ در سن کمتر و عرضه لاشه با وزن لاشه ۱.۸ تا ۱.۲ کیلو گرم در واقع اجرای سیاست تولید محصول سالم است. در این فرایند، طول دوره پرورش از ۵۰ روز به ۳۵ تا ۴۰ روز کاهش یافته تا از این طریق بتوان مرغ استاندارد تولید کرد.

مزایای تولید مرغ با وزن استاندارد برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان تصریح کرد: بالا رفتن بهره‌وری و افزایش کیفیت و کمیت گوشت مرغ تولیدی، کاهش دان مصرفی و بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های میکروبی، کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک و کاهش هزینه های درمان، کاهش بروز بیماری‌های متابولیکی مثل سندرم مرگ ناگهانی، سندرم آسیت و نیز مشکلات پا، کاهش درصد تلفات  و ریسک تلفات مرغ‌های سنگین وزن، افزایش تراکم در واحد سطح تا حدود ۲۰ درصد، افزایش تعداد دوره های پرورش جوجه در سال، استانداردسازی تولید گوشت مرغ و افزایش توان صادراتی به کشورهای منطقه از جمله مزایای تولید مرغ با وزن استاندارد برای تولیدکنندگان است.

نعمتی افزود: تولید محصول سالم، ارتقای سطح سلامت و بهداشت عمومی جامعه، بهبود مزه، طعم و تردی گوشت گوشت ران و سینه، کاهش افت کیفیت لاشه بدلیل بروز بیماری‌های متابولیکی مثل سندرم آسیت و بیماری عضله سبز، کاهش باقیمانده‌های آنتی بیوتیکی در لاشه، کاهش مقاومت آنتی‌بیوتیکی در مصرف کنندگان  به دلیل مصرف مرغ سالم، کاهش مقدار پوست لاشه به عنوان بخش غیر قابل مصرف بصورت درصدی از وزن لاشه، کاهش چربی محوطه بطنی، کاهش بیماری‌های قلبی- عروقی در مصرف‌کنندگان، پخت و پز راحت و آسان و امکان بیشتر خرید برای اقشار کم‌درآمد از جمله مزایای تولید مرغ با وزن استاندارد برای مصرف کنندگان است.

سیاست‌های حمایتی مورد نیاز برای تولید مرغ با وزن استاندارد

 عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان گفت: ایجاد، توسعه و حمایت از زنجیره‌های تولیدی و حذف واسطه‌ها، اولویت در تخصیص سرمایه در گردش و تخصیص نهاده های در اختیار، کاهش هزینه های اولیه تولید (قیمت جوجه، واکسن و دارو) با حمایت های دولتی، تشویق کشتارگاه ها با سیاست های حمایتی به خرید مرغ های با وزن پایین، خرید تضمینی مرغ استاندارد با قیمت بالاتر و فرهنگ سازی و آموزش تولید و مصرف مرغ گوشتی با وزن استاندارد می‌تواند از جمله سیاست‌های حمایتی دولت برای تولیدکنندگان مرغ با وزن استاندارد باشد.

سیاست‌های کشتارگاهی عامل تولید و مصرف مرغ های سنگین وزن

نعمتی افزود: طبق قانون باید کشتارگاه ها مرغ سایز از تولیدکنندگان خریداری کنند اما به دلیل حاشیه سودهای کلان از قانون تمکین نمی کنند همین امر یکی از عوامل تولید و مصرف مرغ های سنگین وزن در کشور شده است.

به گفته وی، طی سال‌های گذشته تاکنون کشتارگاها تولید مرغ سنگین وزن را به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان دیکته می کنند و حتی مرغ‌های سنگین وزن را با قیمت بالاتری خرید می کنند زیرا مرغ سنگین نزدیک ۲۵ درصد افت لاشه دارد، اما مرغ سایز بیش از ۲۸ درصد برای کشتارگاه افت و ضایعات دارد.

وی اضافه کرد: عدم پرداخت به موقع قیمت مرغ از سوی کشتارگاه‌ها به تولیدکنندگان از دیگر معضلات این چرخه بوده بطوری‌که کشتارگاه‌ها با در نظر گرفتن حاشیه سود مناسب و افت لاشه، نرخ را اعلام می کنند و در کنارش چک مدت دار ۴۰ روزه تا دو ماهه را به مرغدار تحویل می دهند.

وی اظهارداشت: در بیشتر نقاط دنیا کشتارگاه ها به صورت حق العمل کاری یعنی براساس وزن و یا قطعه مرغ به ازای هر سر بریدن، پرکنی، امعاء و احشاء و قطعه بندی پول دریافت می کنند، اما در ایران کشتارگاه ها خود به عنوان خریدار عمل کرده و پس از کشتار مرغ را روانه بازار می کنند بنابراین هرچه وزن مرغ سنگین تر باشد افت کشتارگاهی کمتر و حاشیه سود بالاتری دارد.

معاون  پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان تصریح کرد: طبق قانون کشتارگاه ها می‌بایست نسبت به خرید و کشتار مرغ سایز اقدام کنند در این راستا و به منظور حفظ امنیت غذایی و سلامت جامعه دستگاههای نظارتی می‌بایست نسبت به تشدید کنترل و اعمال سیاست‌های حمایتی برای کشتار مرغ در وزن مناسب اقدام کنند. بدیهی است وقتی در بازار مرغ سایز موجود باشد، مصرف کننده به مرور این نوع مرغ را خریداری و مصرف می کند.

وی اضافه کرد: صنعت مرغداری کشور بعد از صنعت نفت بیشترین چرخش مالی را دارد و تولید مرغ سایز برای مرغداران توجیه اقتصادی دارد اما وقتی زنجیره تولید نباشد هر کسی ساز و کار خودش را دارد. ایجاد زنجیره تولید می تواند راهکار مناسب برای امنیت غذایی و سلامت جامعه و تولید مرغ سایز را فراهم نماید.

نبود زنجیره مرغ از دیگر علل کاهش تولید مرغ سایز در کشور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان گفت: تا زمانی که زنجیره مرغ در صنعت مرغداری کشور ایجاد نشود این مشکلات ادامه دارد به طور مثال شرکت تایسون فود در زنجیره تولید خود به تنهایی سالانه نزدیک ۱۱ میلیون تن گوشت مرغ تولید می کند این درحالیست که تولید سالانه گوشت مرغ  در کشور ما حدود ۲.۵ میلیون تن است.

نعمتی اظهارداشت: زنجیره صفر تا ۱۰۰ تولید یعنی تولید جوجه، پرورش مرغ، تامین دان مرغ و نهاده، کشتارگاه، آماده سازی، بسته بندی، شبکه توزیع، حمل و نقل و … در زنجیره دیده می شود بنابراین سودش در طول زنجیره تقسیم خواهد شد و هیچ حلقه ای به تنهایی سود یا زیان نمی دهد، اما وقتی تولید در خارج  از زنجیره انجام می شود سود کلان نصیبیک بخش و ضرر شامل بخش های دیگر می شود.

به گفته وی، اکنون در صنعت مرغداری زنجیره های اندکی وجود دارد که زنجیره کامل نیستند یعنی شامل همه حلقه های تولید نمی شود.

بهبود ضریب تبدیل دان در تولید مرغ سایز

معاون  پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی با بیان اینکه تولید مرغ سایز با دوره پرورش ۳۵ تا ۴۰ روز باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی می‌شود، گفت: متاسفانه ضریب تبدیل غذایی و میزان تلفات در واحدهای پرورش جوجه گوشتی بالاست وقتی مرغ در وزن استاندارد کشتار شود ضریب تبدیل غذایی پانزده صدم تا دو دهم بهبود می یابد یعنی به ازای هر کیلوگرم وزن مرغ زنده  ۲۰۰ گرم دان  کمتری استفاده می شود ضمن اینکه درصد تلفات هم کاهش می یابد.

نعمتی اظهارداشت: میزان صرفه جویی در مصرف دان بازای هرقطعه مرغ ناشی از بهبود ضریب تبدیل غذایی حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم خواهد بود که با توجه به نرخ نهاده‌ها در بازار سود اقتصادی بالایی را نصیب مرغدار خواهد کرد.

وزن سنگین مرغ در کاهش کیفیت موثر است

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان گفت: با افزایش سن و وزن کشتار لاشه‌های تولیدی از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند. چربی لاشه و همچنین پوست مرغ بصورت درصدی از وزن لاشه با افزایش وزن پرنده افزایش می‌یابد که در هنگام مصرف توسط مصرف کنندگان دور ریخته می شود. همچنین در فرایند جمع‌آوری و کشتار مرغ‌های سنگین وزن میزان در رفتکی و شکستگی استخوان زیاد رخ می دهد که این هم باعث کاهش کیفیت لاشه شده و نارضایتی مصرف کنندگان را در پی دارد.

نعمتی ادامه داد: وقتی طول دوره پرورش زیاد می شود و مرغ های با وزن سنگین تولید می شود پرندگان دچار بیماری‌های متابولیکی شده و کیفیت لاشه به شدت  کاهش می یابد. بیشتر مصرف کنندگان شاید بخش سبز رنگ در عضله سینه مرغ را دیده باشند که ناشی از کمبود اکسیژن است که در پرندگان با سرعت رشد بالا و سنگین وزن دیده می شود. اندازه لاشه در بیشتر نقاط دنیا بین ۱.۲ تا ۱.۸ کیلوگرم (دو و نیم تا چهار پوند) بوده که بافت و لاشه مرغ از کیفیت بالا برخوردار است.

حیوانات باغ وحش برلین درخت کریسمس هدیه گرفتند

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از یورو نیوز، حیوانات باغ وحش برلین به مناسبت جشن کریسمس درخت‌های کاجی را هدیه گرفتند که با غذاهای مورد علاقه آنها تزئین شده بود. این درخت‌ها برای پانداها و خرس‌های قطبی با کلوچه‌هایی ساخته شده از سیب زمینی شیرین، سیب و چغندر تزئین شده بود. در این روز برای سه توله شیر این باغ وحش یعنی الزا، ماتئو و هانا نیز جشن تولد گرفته شد.