آخرین مقالات

هیچ مرغ ناسالمی از طریق سیستم کشتارگاهی وارد بازار نمی‌شود

به گزارش دامپزشک نیوز ، حبیب اسدالله‌نژاد در رابطه با عرضه لاشه مرغ به کشتارگاه‌ها اظهار کرد: این موضوع که لاشه مرغ به کشتارگاه‌ها داده می‌شود یک طنز تلخ است و به هیچ وجه صحت ندارد، حتی اگر مرغی وارد کشتارگاه شود و از نظر کیفی و شکل ظاهری وضعیت نامناسبی داشته باشد دامپزشک‌ها در آنجا حضور داشته و آن‌ها را از چرخه تولید خارج و معدوم کرده و برای تبدیل به پودر گوشت می‌فرستند.

وی افزود: بنابراین گوشت ناسالم وارد فرآیند کشتار نمی‌شود علاوه بر این لاشه مرغ‌های مرده پس از کشتار کاملاً تیره و سیاه شده و در مقایسه با مرغ سالم کاملاً قابل تشخیص است.

مردم به شایعات توجه نکنند

نایب رئیس انجمن صنفی مرغداران گوشتی کشور گفت: زمان‌هایی که بازار با کمبود عرضه مواجه بوده و ملتهب است برخی افراد به صورت هدفمند و یا غیرهدفمند چنین شایعاتی را پخش می‌کنند که صحت ندارد و هیچ مرغ ناسالمی از طریق سیستم کشتارگاهی وارد چرخه تولید و مصرف نمی‌شود زیرا دامپزشکی و مراکز بهداشتی کاملاً بر فرآیند تولید گوشت مرغ نظارت دارند. مردم نباید به این شایعات توجه کنند.

بازار مرغ شرایط خوبی ندارد

اسدالله‌نژاد در تشریح وضعیت کنونی بازار مرغ تصریح کرد: بازار مرغ اکنون شرایط خوبی ندارد زیرا حجم تولید کاهش یافته است، امید است با آمدن وزیر جدید و تغییر سیاست گذاری‌ها، این بازار به تعادل برسد

 

منبع : ایمنا

طاعون به جان نشخوارکنندگان وحشی پارک ملی تندوره افتاد

تورج همتی  در مشهد ضمن تایید مرگ‌ومیر و بروز بیماری در پارک ملی تندوره اظهار کرد: روز شنبه از مرگ‌ومیر تعدادی از نشخوارکنندگان پارک ملی تندوره مطلع شدیم و  بلافاصله روز یکشنیه ۶ اکیپ حیات وحش از شهرستان‌های مشهد، قوچان و چناران به اتفاق کارشناسان دامپزشکی منطقه را مورد پایش قرار دادند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه برآورد اولیه ما از این بیماری با توجه به علایم موجود «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» است، افزود: امروز یک بزغاله نیمه‌جان از این منطقه تحویل اداره کل دامپزشکی شد تا آزمایش‌های تشخیصی لازم برای تعیین علت دقیق مرگ و میرها صورت بگیرد، اگرچه به طاعون مشکوک هستیم اما تا نتایج آزمایش اعلام نشود این موضوع را به طور رسمی تایید نمی‌کنیم.

وی در خصوص اقدامات انجام شده برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری گفت: تمامی چشمه‌ها و اطراف چشمه‌ها که محل اصلی انتشار آلودگی هستند مورد ضدعفونی قرار گرفتند، کلیه دام‌های اطراف پارک ملی تندوره بر علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک واکسینه شدند، حتی در مسیرهای ورود و خروج خودروها در اطراف پارک ملی حوضچه‌های ضدعفونی تعبیه شده است، همچنین تمام لاشه‌ها را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی امحا کردیم.

همتی کانون اصلی این بیماری را دره چهل‌میر عنوان کرد و افزود: تقریباً اکثر گونه‌هایی که در معرض این بیماری هستند در دره چهل‌میر وجود دارند اما با این وجود سرتاسر این پارک ملی مورد پایش قرار گرفت و مرحله دوم پایش هم از روز شنبه هفته آینده مجدد آغاز می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ضمن اظهار نگرانی از این موضوع گفت: طاعون معمولاً وقتی به یک منطقه وارد شود حدود ۵۰ درصد مرگ و میر دارد من امیدوارم این بیماری هولناک هرچه زودتر از پارک ملی ریشه کن شود.

وی در خصوص آمار مرگ و میرها گفت: آمار رسمی هنوز اعلام نشده اما تاکنون حدود ۱۵ بز و بزغاله یک تا دوساله تلف شده‌اند، البته با اقداماتی که طی روزهای اخیر انجام دادیم تعداد مرگ‌ومیر کاهش یافته به طوری که امروز هیچ موردی گزارش نشده است، البته این به معنای ریشه‌کنی بیماری نیست.

همتی با بیان اینکه تا نوع بیماری از طرف دامپزشکی اعلام نشده، نمی‌توان در خصوص راه انتقال بیماری به حیات وحش تندوره اظهار نظر قطعی کرد، تصریح کرد: اگر حدس ما مبنی بر طاعون نشخوارکنندگان کوچک درست باشد یکی از راه‌های انتقال را می‌توان تماس دام‌های اهلی در چراگاه‌های اطراف پارک با حیوانات این منطقه دانست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی متذکر شد: تا این لحظه موضوع تحت کنترل است و در صورت بروز مشکل حتما از نیروهای هلال احمر و حامیان محیط زیست کمک خواهیم گرفت.

طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک بیماری ویروسی بسیار واگیر گوسفند و بز است، این بیماری در آفریقا، هند خاورمیانه و ایران اتفاق می‌افتد. به این بیماری طاعون بزی هم می‌گویند،این بیماری قابل سرایت از دام اهلی به حیوانات وحشی نیز است و در مکان‌هایی مشاهده می‌شود که دام اهلی در تماس با حیوانات وحشی هستند یا از آبشخورهای مشترک استفاده می‌کنند. بیماری PPR جزو فهرست بیماری‌های مهم در سازمان جهانی دام(OIE) است و کشورها موظف هستند که در صورت وقوع، بیماری را به این سازمان گزارش کنند. این بیماری با شروع ناگهانی تب، ریزش ترشحات از چشم و بینی، زخم دهان، تنگی نفس، اسهال بدبو و سرفه بروز می‌کند و دام مبتلا به شدت لاغر شده و تلف می‌شود. ترشحات چشم، بینی، آب دهان و مدفوع حاوی مقادیر زیادی از ویروس این بیماری است و شیر حیوان نیز حاوی ویروس است.

منبع: فارس

وبینار پاتولوژی تومورها در دامپزشکی

وبینار پاتولوژی تومورها در دامپزشکی

اساس پاتولوژی تومورها در دامپزشکی

به گزارش دامپزشک نیوز ، گروه دامپزشکی ایران با همکاری اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی ایران، انجمن علمی دانشجویی پاتولوژی دامپزشکی، معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، انجمن علمی دانشجویی دامپزشکی دانشگاه شیراز و دانشگاه سمنان، وبینار آموزشی «اساس پاتولوژی تومورها در دامپزشکی» را برگزار می‌کند.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، “تعریف تومورها”، “نامگذاری تومورها”، “کارکتر (الگوی) تومورها”، “تمایز در تومورها”، “تکثیر سلول‌های توموری”، “ارزیابی و سنجش تومورها”، “راه‌های گسترش تومورها”، “مکانیسم تهاجم و متاستاز”، “واکنش‌های متقابل تومور و استروما”، “آنژیوژنز”، “ایمنی در تومورها”، “اتیولوژی تومورها”، “مکانیسم کارسیوژنز”، “آسیب به DNA و بروز موتاسیون” و “Grading” و “Staging در سرطان‌ها” از جمله مباحث و موضوعاتی است که در این وبینار ارائه خواهد شد.

این وبینار با حضور و ارائه پروفسور فرهنگ ساسانی ـ دکتری تخصصی آسیب‌شناسی از دانشگاه تهران، استاد تمام گروه پاتولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، روز پنجشنبه ۱۴ مردادماه، ساعت ۱۰ الی ۱۴، به صورت آنلاین برگزار می شود.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به لینک https://irvmgroup.ir/webinar-guide/ مراجعه کنند.

منبع : ایسنا

آغاز واکسیناسیون رایگان طیور بومی علیه نیوکاسل در کردستان

به گزارش دامپزشک نیوز ، مجتبی ورمقانی مدیرکل دامپزشکی کردستان اظهار داشت: در امتداد سیاست‌های سازمان دامپزشکی، مرحله اول طرح واکسیناسیون کاملا رایگان نیوکاسل طیور بومی را با مشارکت بخش خصوصی آغاز کرده است.

او افزود: هدف از اجرای این طرح که در راستای برنامه ملی کنترل و کاهش بیماری نیوکاسل انجام می‌شود، حمایت از ذخایر ژنتیکی طیور بومی، کمک به اقتصاد خانوار‌های روستایی و جلوگیری از انتشار و انتقال بیماری به واحد‌های صنعتی است.

مدیر کل دامپزشکی استان کردستان ادامه داد: این عملیات به مدت ۲۰ روز کاری و در ۶۰۰ روستای کم برخوردار، دور افتاده، کانون و مناطق پر خطر با استفاده از ۲۰ اکیپ عملیاتی انجام خواهد شد.

ورمقانی از روستاییان خواست در طول اجرای طرح رایگان واکسیناسیون طیور بومی بر علیه بیماری نیوکاسل با اکیپ‌های دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند تا این طرح به صورت کامل اجرا شود.

بیماری نیوکاسل یک بیماری ویروسی است که از مرغ‌ها و سایر پرندگان به انسان‌ها منتقل می ‎شود. کنترل این بیماری در استرالیا شامل واکسیناسیون، نظارت، گزارش سریع بیماری و استاندارد‌های بالای زیست ایمنی است.

این بیماری توسط برخی ویروس‌های سروتیپو پارامیکسیو که مربوط به پرندگان است، در سراسر جهان از جمله استرالیا شیوع پیدا کرده است و تقریبا در تمام گونه‌های پرندگان مشاهده می ‎شود.

انتقال این بیماری به انسان‌ها بسیار نادر است، با این حال در صورتی که یک فرد از گوشت پرندگان آلوده به این بیماری تغذیه کند، ممکن است به مدت یک تا ۲ روز روز دچار سردرد و علایم بیماری آنفولانزا شود، اما با این وجود با خوردن گوشت پرندگان آلوده به این بیماری، خطری تهدید کننده سلامتی انسان نخواهد.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

شورای مرکزی به عدم رعایت ضوابط و مقررات در نحوۀ پیگیری ماده 18 و 19 آیین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی رسیدگی کند

به گزارش دامپزشک نیوز ، کانون سراسری انجمن های صنفی مسئولین فنی دامپزشکی و دستیاران طی نامه ای به رئیس سازمان نظام دامپزشکی ج.ا.ا خواستار رسیدگی شورای مرکزی به عدم رعایت ضوابط و مقررات در نحوه پیگیری ماده 18 و 19 آیین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی توسط نظام دامپزشکی استان تهران شد.

۲۰۷ هزار قطعه انواع ماهیان زینتی از استان مرکزی صادر شد

به گزارش دامپزشک نیوز ، مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۲۰۷ هزار و ۴۵۱ قطعه انواع ماهیان زینتی امسال با نظارت اداره کل دامپزشکی این استان به خارج از کشور صادر شد.

دکتر«محسن شانقی» روز دوشنبه  افزود: صادرات ماهیان زینتی از استان مرکزی در سال جاری نسبت به مدت مشابه قبل آن ۴۳ درصد افزایش دارد.

وی ادامه داد: ۱۴۴ هزار و ۲۸۰ قطعه انواع ماهیان زینتی در چهار ماه نخست سال گذشته از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: صادرات ماهیان زینتی از این استان امسال در قالب ۲۲ محموله با نظارت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی به خارج از کشور صورت گرفته است.

شانقی خاطرنشان کرد: ۴۰۰ هزار کیلوگرم خوراک و مکمل آبزیان نیز امسال در قالب ۲ محموله از استان مرکزی به خارج از کشور ارسال شد.

وی افزود: محموله‌های صادراتی خوراک و مکمل آبزیان از استان مرکزی امسال نسبت به مدت مشابه قبل ۱۰۰ درصد افزایش یافته‌ است.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.

منبع: ایرنا

تخم مرغ بیرون از یخچال نخرید

به گزارش دامپزشک نیوز ، علیرضا اکبرشاهی مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی ، با اشاره به اینکه تاریخ انقضا تخم‌مرغ های خارج از یخچال بشدت کاهش می یابد، اظهار کرد: با توجه به فصل گرما، مردم تخم‌مرغ را صرفا از سوپرمارکت هایی خریداری کنند که تخم مرغ را داخل یخچال نگه داری می کنند چرا که تاریخ انقضا یکماهه درج شده بر روی محصول مربوط به تخم مرغ هایی است که داخل یخچال نگه داری شدند.

وی افزود: اگر تخم مرغ داخل یخچال نگه داری نشود، تاریخ انقضا آن بشدت کاهش می یابد چرا که به عنوان یک فرآورده خام دامی در هوای گرم زودتر از موعد فاسد می شود‌.

اکبرشاهی ادامه داد: با توجه به آنکه امکان کنترل این‌ تعداد مغازه از سوی دستگاه نظارتی و مسئولان ذی ربط وجود ندارد، بنابراین در قالب طرح تشویقی و آموزشی از سوی مردم‌ باید از خرید تخم‌مرغ های نگه داری شده بیرون یخچال خودداری شود که در نهایت با فرهنگ سازی، مغازه دار مجبور به نگه داری محصول داخل یخچال می شود.

منبع : اقتصاد آنلاین

عید قربان عید سرسپردگی و بندگی به درگاه الهی تهنیت باد

بی‌گمان فلسفه قربان سر بریدن نیست، دل بریدن است
دل بریدن از هر چیزی که به آن تعلق داری
دل بریدن از هر چه تو را از او می‌گیرد
قربان عید جان باختن و قربانی کردن جان خویش در پای خداست
عید قربان عید سرسپردگی و بندگی به درگاه احدیت است
عیدقربان سر بریدن نفس است و پا بریدن از شیطان
در عید قربان سر بلندی ابراهیم، آرامش اسماعیل
امیدواری هاجر، عطر عرفه و برکت عید قربان را
عید سعید قربان بر تمامی مسلمانان بویژه مردم عزیز ایران تهنیت باد.

تاکید بر نقش داکتهای ضدعفونی در مرزهای ورودی کشور درپیشگیری از ورود عوامل بیماریزا به داخل کشور

 به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ، جلسه جانمایی داکت ضدعفونی بازرگان با حضور دکتر نقیبی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، مدیر کل دامپزشکی استان ، مدیر کل پایانه مرزی بازرگان و معاون عمران و زیر بنایی ، معاونت سلامت و سایر مدیریتهای  در محل پایانه مرزی بازرگان تشکیل گردید .در این جلسه دکتر نقیبی معاون بهداشتی پیشگیری سازمان در خصوص تاثیر استفاده از داکتهای ضدعفونی در مرزهای ورودی کشور در جهت پیشگیری از ورود اجرام بیماریزا به داخل کشور توضیحات مبسوطی ارائه نمودند.

 اکبر پور مدیر کل پایانه مرزی بازرگان نیز  توضیحاتی در خصوص  برچیده شدن داکت ضدعفونی بازرگان از محل فعلی با عنایت به دستور وزیر راه و شهر سازی و در جهت کاهش ترافیک نقطه صفر مرزی اعلام نمودند .

در این جلسه از مکان های پیشنهادی برای جانمایی جدید داکت ضدعفونی بازدید به عمل آمد و مقرر شد مدیر کل پایانه و معاون عمران و زیربنایی سازمان منطقه آزاد اقدامات  لازم را در جهت معرفی و ارسال نقشه مکان جدید به سازمان دامپزشکی کشور مبذول دارند.و موارد مربوط به نحوه تخریب ساختمان فعلی توسط واحدهای حقوقی سازمان دامپزشکی کشور و سازمان منطقه آزاد  ماکو مورد بررسی قرار گیرد.

در آستانه عید قربان بعلت خطر انتقال بیماریهای مشترک از خرید دام زنده از مراکز غیرمجاز خودداری شود

به گزارش دامپزشک نیوز ، دکتر صادقی معاون دفتر نظارت بر بهداشت مواد غذایی سازمان دامپزشکی در گفتگو با تلویزیون گفت: دام زنده را از مراکز مجاز عرضه دام خریداری کنید. ۸۰۰ گروه ثابت و یک هزار گروه سیار بر کشتار دام زنده در روز عید قربان نظارت می‌کنند و در خصوص امکان انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام بویژه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در اثر خرید دام زنده هشدار داد.

منبع : صداوسیما