همه چیز درباره ژرمن شپرد سگ همه فن حریف

به گزارش خبرنگاردامپزشک نیوز- ژرمن شپرد که جزو 10 نژاد محبوب سگ در دنیا است شجاعت و از خود گذشتگی کم ‌نظیری دارد. این سگ بطور شگفت‌انگیزی قادر به انجام هر کاری است و به نوعی آچار فرانسه سگ‌ها محسوب می‌شود. البته به شرطی که به خوبی او را آموزش دهید. وزن این سگ بین ٣٠ تا ۴٠ کیلوگرم و ارتفاع و قد آن ۵۵ تا ۶۵ سانتی متر می رسد. طول عمرش نیز 9 تا 13 سال است .

انواع ژرمن شپرد

این نژاد در سه نوع ژرمن کار(work) ، شولاین( showline) و ژرمن چک (chek)  که از نظر ظاهری مانند showline  بدون شیپ و از نظر کارایی برتر از work عمل میکند وجود دارد، همچنین نژاد بلژیکی که خود چهارنوع است وژرمن شپرد سفید. البته در سال‌های اخیر ژرمن King نیز به این دسته ‌بندی اضافه شده‌ است.

ویژگی های ژرمن شپرد

اولین ویژگی یک ژرمن شپرد خوب، قدرت، چالاکی، عضلات مناسب و هوشیاری است. معروف بودن این نژاد به خاطر قهرمان بودن در بازی های عملیات امداد و نجات صلیب سرخ و نیروی پلیس پس از جنگ جهانی اول بر می‌گردد. این سگ اصالتاً یک سگ چوپان است که طی سال ها نگهداری و پرورش ، به قابلیت های عملیاتی زیادی دست یافته است. سگ ژرمن شپرد می‌تواند مواد مخدر را شناسایی کند،نگهبانی دهد، کمک و راهنمای نابینایان ومعلولین باشد.

همچنین درتعقیب مجرمان ، غریق نجات و خدمت در ارتش توانایی زیادی دارد ،هم‌ بازی خوبی برای کودکان است و درنهایت دوست و همراه بسیار خوبی برای شما می باشد. سگهای این نژاد شخصیتی ممتاز داشته، باوجود داشتن بی باکی، جسارت و اعتماد به نفس بالا در برخورد با دشمنان، در برابر صاحب خود بسیار متواضع و مودب هستند. این سگ‌ها چشم‌های تیزبینی درشب وتاریکی دارند.

در حادثه پلاسکو نیز از این سگ ها به عنوان زنده یاب استفاده شد نام مشهورترین آن ها تیدا است . همه این ویژگی‌های فوق‌العاده، ژرمن شپرد را به یک سگ قهرمان تبدیل کرده است.

 داستان محبوبیت ژرمن شپرد

در پایان جنگ جهانی اول، سرجوخه لی دونکان توله‌ای را از فرانسه به لس آنجلس برد و در آنجا او را تعلیم داد. دونکان نام رین تین تین (Rin Tin Tin)  را برای این توله انتخاب کرد. رین تین تین به زودی تبدیل به ستاره سینما شد و در 27 فیلم هالیوودی بازی کرد. جالب است بدانید که این سگ به چنان معروفیتی دست یافت که در یک هفته 10 هزار نامه از طرف طرفدارانش دریافت کرد! سگ ژرمن شپرد در بریتانیا با عنوان آلساتیان Alsatian   شناخته می‌شود همچنین ژرمن شپرد یکی از محبوب ترین نژادهای سگ در آمریکا است.

تاریخچه ژرمن شپرد

سگ ژرمن شپرد برای اولین بار در سال ۱۸۹۹ در تاریخ ثبت شده است. همان طور که نام او نشان می دهد (چوپان آلمانی ) از کشور آلمان منشا می گیرد.در قرن نوزدهم این نژاد توسط کاپیتان Max von Stephanitz که می خواست یک سگ با ویژگی هایی هم چون توانایی کار برای ارتش و پلیس داشته باشد به پرورش این نژاد پرداخت. نتیجه این شد، یک سگ باهوش و تطبیق پذیربه نام هکتور لینکشین . البته بعدها نام این سگ را به هوراند فون گرافراث تغییرداد.

در جنگ جهانی اول محبوبیت این نژاد رو به رشد گذاشت زیرا بسیار به کمک سربازان آلمانی پرداخت.این سگ در تحویل مواد غذایی و سایر ضروریات در جنگ بسیار کمک کننده بود. جالب است که بدانید آمریکایی ها هم جزو پرورش دهندگان اصلی این نژاد بحساب می آیند. اما تفاوت هایی بین پرورش این دو نژاد وجود دارد.

تغذیه سگ ژرمن شپرد

مقدار روزانه توصیه شده 3 الی 4 فنجان غذای خشک با کیفیت است که می‌توانید آن را در دو وعده در اختیار سگ ژرمن خود قرار دهید. البته لازم به ذکر است که میزان غذای مورد نیاز سگ شما، به اندازه، سن، بدن، سوخت وساز (متابولیسم) و میزان فعالیت آن بستگی دارد. سگ ها نیز درست مانند انسان‌ها می‌توانند با یکدیگر تفاوت داشته باشند و همه آن‌ها به مقدار مشابهی غذا نیاز ندارند. نیاز به گفتن نیست که یک سگ بسیار فعال بیش از یک سگ تنبل نیاز غذایی دارد.

کیفیت غذای سگی که شما می خرید نیز باعث ایجاد تفاوت می‌شود، هر چه غذای سگ بهتر باشد، نیازهای سگ را بهتر تامین می‌کند و کمتر نیاز دارید تا از آن در ظرف سگتان بریزید. اگر سگ شما شروع به افزایش وزن کند، غذا را کمتر کنید. اگر او بیش از حد لاغر به نظر می‌رسد ، کمی بیشتر اضافه کنید. شما می‌توانید با استفاده از یک روش بسیار ساده متوجه شوید که آیا ژرمن شپرد شما دچار اضافه وزن شده است یا خیر. تنها کافی است دست خود را روی بدنش بگذارید، شصت خود را همتراز با ستون فقرات قرار دهید و انگشتان خود را در دوطرف بدن سگ  قرار دهید.

پس از انجام این کار اگر توانستید دنده‌های سگ خود را زیر لایه‌ای از ماهیچه حس کنید، یعنی وزن سگ ژرمن شما مناسب است. اگر دنده‌ها را به چشم مشاهده کردید، یعنی سگ شما دچار لاغری مفرط است ودر صورتی‌ که دنده‌ها را حس نکردید، سگ ژرمن شپرد شما به یک رژیم غذایی جدی برای کاهش وزن نیاز دارد. البته این روش برای بیشتر سگ‌ها قابل استفاده است.

تغذیه توله سگ ژرمن

برای اولین بار باید به آن شیر مادر و یا آغوز داد و سپس  شیر غنی شده داد. توله سگ باید برای حداقل شش تا هشت هفته با شیر تغذیه شود. این موضوع از اهمیت بیش از حد برای توله سگ برخوردار است و 90 درصد از دفاع طبیعی بدن او را تشکیل می دهد.علاوه بر این, منجر به جریان خون مناسب  می کند. دقت کنید که چربی شیر گاو بسیار کمتر از شیر سگ است و میزان پروتئین شیر گاو تقریبا نصف شیر سگ می باشد.  کلسیم و فسفر در شیر سگ دو برابر شیر گاو است.

به دلیل میزان بالای لاکتوز در شیر گاو اکثرا باعث اسهال توله سگ ها می شود.پس غذای مناسبی برای توله سگ ها نیست. شما باید از شیرخشک های مخصوص سگها استفاده کنید، در صورت نبود از شیر خشک انسانی بدون لاکتوز استفاده کنید. از دو ماهگی به بعد کم کم حجم غذای کمکی را بیشتر کنید و از مقدار شیر کم کنید. گوشت مرغ پخته شده،برنج نرم به همراه ماست، آب گوشت یا مرغ به همراه سبزی و حبوبات پخته، می توانند برای استفاده دراوایل کمک کننده باشند. ابتدا غذای کمکی باید کمتر از نیمی از وعده های غذای روزانه را تشکیل دهد و به تدریج و با افزایش سن تعداد وعده غذاهای غیر شیری را افزایش داد.

بیماری های ژرمن شپرد

رایج ترین مشکلات سلامتی در سگ چوپان آلمانی عبارتند از: دیسپلازی هیپ، دیسپلازی آرنج، هموفيلی، نفخ ، پان استئیتیت،  آلرژی ، آب مروارید، صرع ، دیابت ،بیماری دژنراتیو دیسک ، پانکراتیت ، مشکلات تیروئید ، مشکلات گوارشی وسرطان .از دیگر موارد مهم ، فیستول اطراف مقعد ، مگازوفاگوس ، استئوارتریت ، میلوپاتی دژنراتیواست. برخی دیگر از بیماری های شایع دراین نژاد شامل بیماری های ژنتیکی ژرمن شپرد، بیماری های ویروسی ، بیماری های باکتریایی و بیماریهای انگلی می باشد . مراجعه منظم به دامپزشک برای جلوگیری از آنها بسیار مفید است.

حمام کردن سگ ژرمن شپرد

اصولا توله سگ های زیر۲ ماه ژرمن شپرد که در کنار مادر خود زندگی می کنند نیازی به شستشو ندارند و مادر به خوبی نظافت و بهداشت آنها را تامین می کند.شستن توله سگ های زیر ۲ ماه هم کار پرخطر و نامناسبی است زیرا در این سنین و قبل از واکسیناسیون، توله سگ ها به شدت در معرض بیماری و مستعد سرماخوردگی هستند. شستشوی سگ ها باید با شامپوی مخصوص و حداقل هر ۳هفته تا یک ماه یکبار باشد.لازم به ذکراست که بعد از شستشوبهتراست بدن سگ با روغن های مخصوص چرب شود.

مراقبت از ژرمن شپرد

توله سگ چوپان آلمانی باید اجتماعی شود و آموزش ببیند که بتواند با شما زندگی کند .این سگ فوق العاده قادر و با توانایی های بالاست و به درستی ترفندها را یاد می گیرد. یک هماهنگی میان ورزش ،رژیم غذایی و محبت توله سگ بسیار مهم است. علاوه بر رژیم غذایی در چوپان آلمانی فراموش نکنید که داروهای پیشگیرانه و واکسیناسیون نیز مهم است.

پوشش سگ ژرمن شپرد

پوشش بدن ژرمن شپرد دارای رنگ‌های مختلفی شامل سیاه، سیاه و کرمی، سیاه و قرمز، سیاه و نقره‌ای، سیاه و قهوه‌ای، آبی، خاکستری، قرمز جگری و سفید می‌باشد.

عقیم سازی سگ ها

عقیم کردن سگ ها به خصوص, باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان استخوان می شود. یک مطالعه نشان داد که عقیم سازی سگ ها به احتمال زیاد به توسعه استئوسارکوم کمک‌می کند و نسبت به سگ های عقیم نشده این سرطان در آنها بیشتر است. عقیم کردن سگ قبل از یک سالگی او را بیشتر در معرض این سرطان قرار می دهد ،بنابراین شما نباید سگ تان را تا زمانی که حداقل به 18 یا 24 ماهگی برسد عقیم کنید.

مشکلات گوارشی در سگ چوپان آلمانی

اگر شما صاحب یک چوپان آلمانی هستید باید به طور منظم با دامپزشک خود در مورد رژیم غذایی سگ تان مشورت کنید. با توجه به این مسائل شما ممکن است نیاز به تنظیم یا حذف انواع خاصی از مواد غذایی یا اضافه کردن مکمل یا حتی طراحی یک رژیم غذایی خام داشته باشید. با توجه و مراقبت شما این نژاد قادر به زندگی سالم و خوب خواهد بود. اختلالات روده یا معده شامل موارد زیر می باشد:

اسهال و استفراغ، زخم، نارسایی بخش اگزوکرین لوزالمعده EPI وسندرم روده.

پیشگیری از مشکلات معده در سگ ژرمن

مطمئن شوید که شما یک ترکیب خوب از پروتئین و چربی و کربوهیدرات را برای آن فراهم می کنید. برای یک چوپان آلمانی حدود 20 درصد از مواد غذایی اش باید از پروتئین تشکیل شده باشد و 5 ٪ از چربی (کم کردن حدود 2 ٪ از چربی غذایی برای تغذیه توله سگ ها نیاز است.) اما مهم تراز تفکیک مواد مغذی این است که کیفیت مواد تشکیل دهنده آن تضمین شده باشد. از نظرپروتئین شما باید مطمئن شوید که پروتئین با کیفیت بالا انتخاب کنید .

منابع خوبی از پروتئین برای چوپان آلمانی گوشت قرمز و ماهی است. مرغ انتخاب خوبی برای این نژاد نیست, به دلیل این که غذاهای تهیه شده با مرغ اغلب با محصولات جانبی که کیفیت خوبی ندارند آماده می شود. ازنظر چربی, مطمئن شوید که مواد غذایی با کیفیت بالا و منبع چربی خوب به او‌ بدهید . اسیدهای چرب امگا-3 انتخاب خوبی است که با استفاده از ماهی به عنوان منبع اصلی آن می توانید آن را تامین کنید.

 علائم پیری سگ ژرمن شپرد

فعالیت های عمومی کاهش می یابد. خواب او بیشتر و عمیق تر می شود. از دست دادن علاقه به فعالیت های خانوادگی. اشتیاق کمتر برای پیاده روی طولانی مدت.

 نظافت و نگهداری نژاد ژرمن

چوپان آلمانی سگی با ضخامت متوسط پوشش مویی است و دو لایه پوشش خارجی دارد. به طور مداوم پوشش موی او ریزش دارد و ریزش او در بهار و پاییز بیشتر می شود . بقیه زمان های سال برس زدن هفتگی موهای او به طور کلی برای تمیز نگه داشتن آن و کنترل ریزش موی او کمک کننده است. اگر شما آلرژی دارید نباید این نژاد را انتخاب کنید چون ریزش مویش زیاد است. بقیه مراقبت های اولیه شامل تمیز کردن و کوتاه کردن ناخن های او هر چند هفته یک بار و مسواک دندان ها می شود.

معاینات و واکسیناسیون نیز ضروری است که برای او  توصیه می کنیم .ما برای او چک آپ و تست های روتین سالیانه برای غربالگری بیماری ها را توصیه می کنیم. یکی دیگر از مراقبت های لازم برای حیوان خانگی تان ثبت نام برای بیمه سلامت او است. تا از نظر هزینه های بیماری های احتمالی به مشکل برنخورید. تمیز کردن گوش هم به صورت هفتگی باید انجام شود. ورزش سگ تان را هم به طور منظم انجام دهید اما بیش از حد نباشد. اغلب، در اثر عفونت پريودنتال سگ دندانش را از دست می دهد.

عفونت ها احتمالا می توانند به سایر نقاط بدن او نیز نفوذ کنند. مهم است که از مسائل مربوط به مسائل بهداشتی سگ های مسن مطلع شوید و مراقبت های خوبی داشته باشید . مانند دیگر سگ‌های گله، ژرمن شپرد ها زیاد واق واق می‌کنند ولازم است آموزش ببینند. سگ های ژرمن علاقه زیادی به جویدن دارند و از نابود کردن چیزها با استفاده از آرواره‌های قوی خود، لذت می‌برند، توجه داشته باشید که جویدن چیزهای سفت می‌تواند به دندان سگ شما آسیب برساند.

همچنین قورت دادن استخوان‌ها و اشیاء کوچک هم ممکن است ژرمن شپرد شما را دچار خفگی کند. بهترین راه حل ها، استفاده از اسباب‌بازی‌های جویدنی است که معمولا به شکل استخوان هستند و می‌توانند همزمان به سلامت سگ و خورده نشدن اشیاء منزل به شما کمک کنند.

 

انتهای پیام/

تشدید نظارت بهداشتی بر عرضه فراورده های خام دامی در نوروز

به گزارش دامپزشک نیوز_ دکتر محسن شانقی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ازاقدامات و فعالیت های آموزشی انجام شده دامپزشکی استان در خصوص پیشگیری از بیماری کرونا ویروس خبرداد وگفت:در موضوع  اطلاع رسانی و آموزش عموم دامداران و مرغداران در خصوص راه های پیشگیری از کرونا ویروس و تاکید بر رعایت بهداشت فردی در هنگام تماس با دام،ضدعفونی خودروهای حمل فرآورده های خام دامی ، ضدعفونی کشتارگاه های دام و طیور استان ،انجام گردیده است.

وی افزود:آموزش پرسنل کشتارگاه های دام طیور و مراکز بسته بندی و عرضه فرآورده های خام دامی درمورد راه های پیشگیری از بیماری کرونا ویروس و تاکید بر رعایت بهداشت فردی در هنگام انجام فعالیت ، تعطیلی موقت میدان دام خمین با هماهنگی انجام شده ستاد مقابله با کرونای شهرستان ، نصب اطلاعیه بهداشتی و هشدار دهنده در کشتارگاه های دام و طیور و مراکز بسته بندی از طریق واحد های تحت پوشش انجام میشود.

دکتر شانقی از ضد عفونی اداره کل در این اداره در خصوص کرونا ویروس لغو جلسات لغو ماموریت غیر ضرور اموزش پرسنلی به صورت کلی خبرداد وگفت: توصیه های بهداشتی به عموم مردم و بخصوص کسانی در منزل حیوانات اهلی یا زینتی نگه داری میکنند یادآوری شده و موکدا  تماس با حیوانات خود را به حداقل برسانند و تا جایی که امکان دارد تماس مستقیم نداشته باشندو باید از قربانی کردن حیوانات در منازل یا معابر شهری به جد خودداری کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهارکرد:گوشت مرغ ، گوشت قرمز یا ماهی و سایر فراورده های مورد نیاز خود را فقط از مراکز عرضه مجاز و دارای لیبیل و مهر دامپزشکی تهیه کنند و با توجه به نزدیکی عید از خرید این جور اجناس از دست فروشان یا سایر دست فروشان برای مثال ماشین های دوره گرد یا بصورت فله و از خرید مرغ زنده از ماشین های سیار یا حیواناتی که در سطح شهر بصورت دستفروش بفروش میرود به شدت خودداری نمایند  و اگر موردی بود حتما با کارشناسان ما گزارش و با تلفن 1512 در میان بگذارند تا بازرسان ما با انها برخورد لازم را انجام دهند

 دکتر شانقی بابیان اینکه مرحله دوم واکسیناسیون طیور دام بومی و روستایی علیه بیماری خطرناک نیوکاسل از تاریخ 98/12/7 در استان آغاز گردیده است گفت:در این مرحله ۷۰۰هزار طیور دام روستایی را با واکسن رایگان علیه این بیماری مجهز کشده است

وی در ادامه گفت:این طرح بوسیله ۱۲گروه دامپزشکی متشکل از ۴۰نفر تکنسین و دامپزشک و همچنین در بحث شهرستانها هم با همکاری بسیج سازندگی که ۸۰درصد پوشش روستایی را در بر میگیرد که آمادگی واکسیناسیون را دارند در حال اجرا می باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بااشاره به موضوع  مبارزه و کنترل بیماری آنفولانزای فوق حاده پرندگان گفت: در این ۱۱ماه بیش از ۶۴۲۰مورد بازدید و پایش از مرغداری های صنعتی طیور روستایی کشتارگاه های طیور زیستگاه های پرندگان مهاجر و پرنده فروشی ها داشتیم که در این بازدید ها حدود ۶۲۰۰ مورد نمونه برداری انجام شده و خوشبختانه هیچ موردی در سال جاری درباره آنفولانزای فوق حاد پرندگان هیچ مورد مثبتی را شاهد نبودیم.

دکتر شانقی بیان کرد: بیماری لمپی اسکین بخاطر اینکه جمعیتشان زیاد بود بخاطر بارندگی ها تا مرداد شهریور طول کشید و بشدت افزایش پیدا کرد و ایپدمی در سطح استان انجام شد و متاسفانه خسارانتی هم به دامداران استان نیز وارد گردید دامپزشکی استان برای سال بعد از دهه فجر امسال بحث واکسیناسیون لمپی اسکین را بصورت رایگان  برای دام های سنگین روستایی و عشایری آغاز کرده و تا پایان سال ۹۹ بیش از ۵۰هزار راس دام را واکسیناسیون را در روستا و مناطق عشایری انجام دهیم

وی در بااشاره به  تشدید نظارت های بهداشتی بر عرضه فراورده های خام دامی در ایام نوروز از ۲۵ اسفند تا ۱۹فروردین ۹۹ ادامه دارد نیز افزود: با تشکیل ۳گروه دامپزشکی برای نظارت بر مراکز تولید نگه داری و عرضه فراورده های خام دامی این گروه کار انجام میدهند که این طرح ۲۱۵۰ توزیع نگه داری عرضه در سطح استان تحت نظارت قرار میگیرند و اکر با برخورد غیر بهداشتی مواجه شویم طبق مقررات و ضوابط با آنها برخورد انجام خواهد شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت : امسال برای کنترل دام بیماری واگیر یا غیر واگیر دام بیش از ۵میلیون ۳۲۷هزار واکسیناسیون بر علیه بیماریها انجام شده است.

وی ادامه داد:برای مبارزه با بیماری مشترک ما حدودا ۸۵۰هزار راس دام را بر علیه بیماری مشترک واکسیناسیون انجام داده ایم و حدود ۲۰هزار راس دام سنگین را نیز برای شناسایی ازمایش انجام دادیم که حدودا 500 راس دام سنگین را که بیماری انها مثبت اعلام شده از چرخه مصرف خارج کرده ایم و حذف شده است.

دکتر شانقی اظهارکرد:در ۱۱ماهه امسال بیش از ۲۳میلیون ۶۰۰هزار قطعه طیور در سطح استان کشتار داشتیم ۵۴هزار ۶۰۰تن گوشت آنها استهسال شده است

وی گفت:تعداد دام کشتار شده سبک و سنگین ۱۲۸هزار راس در این ۱۱ ماه بوده است که اتسهال گوشت آنها حدودا ۵۳۰۰ تن میباشد

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه در این ۱۱ماهه صادرات بخاطر برخی مشکلات و تحریم ها کاهش داشته برای مثال ماهی زینتی ۲۰۶هزار قطعه ، ۹۹۴تن تخم مرغ خوراکی و ۴۵ تن مرغ منجمد به خارج صادر و ۹۶ تن هم خوراک و مکمل طیور و ۵۰ تن مرغ تخم گذار به خارج از کشور صادر شده است گفت: امیدواریم در سال ۹۹ شرایط ما نسبت به سال ۹۸  با توجه به بحث تحریم های ظالمانه افزایش چشم گیر و قابل توجهی نیز داشته باشد .

منبع: خبرگزاری بسیج

انتهای پیام/

پلمب ۴۶ قصابی غیربهداشتی در جوانرورد با هدف پیشگیری از کرونا

به گزارش دامپزشک نیوز_احمد امیری با اعلام این خبر. گفت: پلمپ ۴۶ باب مغازه قصابی بین راهی مسیر جوانرود – بیاشوش به منظور پیشگیری از بیماری کرونا و بیماری های مشترک بین انسان و دام در دستورکار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در راستای پیشگیری از بیماری کرونا و بیماری های مشترک بین انسان و دام این مغازه ها تا اطلاع ثانوی پلمب خواهند بود، افزود: با هماهنگی فرماندار جوانرود، اخذ دستور قضایی از دادستان این شهرستان، با همیاری و کمک اداره اماکن فرماندهی انتظامی و اداره دامپزشکی شهرستان جوانرود این اقدام انجام گرفته و تداوم دارد.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان جوانرورد به اجرای گشت های بازرسی از امکان بهداشتی، دامپروری ها، کشتارگاه ها و… در این شهرستان اشاره و تاکید کرد: مردم می‌توانند هرگونه مشکلات و تخلفات بهداشتی را با شماره تماس 1512 و پل ارتباطی سامانه پیامکی 100010001512 اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در میان بگذارند تا رسیدگی به آن در اسرع وقت انجام شود.

دامداران اصول بهداشت دام و طیور را رعایت کنند

به گزارش دامپزشک نیوز_  پویا امجدی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بافت گفت: افرادی که در محیط کار با دام زنده و غیر زنده، حیوانات وحشی و اهلی، مرغ و ماهی سر و کار دارند، بیشتر از سایرین در معرض ویروس کرونا قرار دارند.

او افزود: این افراد باید به دفعات زیاد، دست‌های خود را بشویند و با دست آلوده صورتشان را لمس نکنند.

امجدی تصریح کرد: دامداران و مرغداران باید ضمن رعایت بهداشت فردی خود و کارگران، از میزان تردد‌ها در دامداری و مرغداری کاسته و محوطه دامداری‌ها، مرغداری‌ها و مراکز آبزی پروری را حتماً به صورت روزانه ضدعفونی کنند.

او از دامداران و مرغداران خواست: ضمن رعایت اصول بهداشتی و ایمنی کامل برای سلامت خود و شهروندان از قطعه بندی گوشت، مرغ و ماهی در مراکز عرضه جداً خودداری کرده و به صورت روزانه محیط کار و ابزار کار خود را شستشو و ضد عفونی کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

همه چیز درباره ماهی قرمز عید

به گزارش خبرنگار دامپزشک نیوز- ماهی قرمز یا  Goldfish یا Carassius auratus که به نام‌های ماهی گلی ،ماهی طلایی یا ماهی حوض نیز شناخته می‌شود، گونه‌ای ماهی از سرده کپورچه‌ها و یکی از سخت جان ترین ماهی‌ها در آکواریوم و طبیعت است. آن‌ها در حدود 25 سال زندگی می‌کنند و می‌توانند تا حدود شصت سانتی‌متر رشد کنند. گلد فیش‌های مایل به قهوه‌ای، بومی آسیای شرقی هستند. آن ها دررنگ‌های گوناگونی همچون طلایی، قرمز نارنجی، نقره‌ای، خاکستری، قهوه‌ای ، سفید و سیاه در فرم‌ها و اندازه‌‌های متنوع پرورش داده شده‌اند که بیشتر جنبه تزئینی دارند. بسیاری از کودکان ایرانی از طریق همین ماهی های قرمز سفره هفت سین با دنیای حیوانات آشنا می شوند.

زیستگاه ماهی قرمز

ماهی قرمز به صورت طبیعی در آب‌های شیرین و تقریباً ساکن که پوشیده از گیاهان آبزی و دارای بسترنرمی هستند زندگی می‌کند و غالباً همراه ماهیان برکه‌ ای دیده می‌شوند. زیستگاه اصلی آن معمولاً درسیبری و آسیای جنوب شرقی است. انتشار این ماهی توسط انسان صورت گرفته و به این علت در رودخانه‌های اروپا دیده می‌شود. ماهیان قرمز از جمله گونه‌های غیر بومی بسیاری مناطق جهان هستند و در مقابل شرایط نامساعد محیطی مقاومند.

ویژگی ها

میانگین طول ماهی‌های قرمز ۱۸ سانتی‌متراست. آن‌ها دارای دندان حلقی یک ردیفی هستند. بدن این ماهی از نظر شکل ظاهری شبیه ماهی کپور و ماهی برکه‌ای است. شکم و پهلوها نقره‌ای فام است. تعداد فلس بر روی خط جانبی آن ۲۸ تا ۳۲ عدد و کمان آبششی در انواع رشد یافته دارای ۳۹ تا ۵۰ عدد خار است.

دهان این ماهی نیمه تحتانی است و پولک‌های بدنش بزرگ و ضخیم و دندانه‌دار هستند. پرده صفاق در این گونه از ماهی‌ها تیره‌است. این ماهی در سن ۴–۳ سالگی به بلوغ می‌رسد و طول آن به ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر می‌رسد. هنگامی که مواد غذایی فراوان باشد، این ماهی در اواخر سن ۲ سالگی بالغ می‌شود. طول عمر یک ماهی قرمز خانگی می‌تواند از ۱۰ سال هم بیشتر شود و به ۵۰ سال نیز برسد.

 جدال برسر تاریخچه ماهی قرمز

برخی معتقدند ایرانی‌ها بیش از۲۵۰۰ سال با ماهی قرمز آشنایی داشته‌اند و آن را بر سر سفره‌های هفت‌سین خود می‌گذاشتند. شاهد این موضوع، تندیسک زرین ماهی قرمز مربوط به دوران هخامنشی است که یکی از اشیای گنجینه آمودریا است از محوطه باستانی تخت قباد به دست آمده‌است. از سوی دیگر، تندیسک نقره‌ای به سبک تمدن ایلامی در حدود سال‌های ۶۰۰ تا ۹۰۰ پیش از میلاد نیز وجود دارد که نشان می‌دهد ایلامی‌های ساکن فلات ایران با ماهی قرمز آشنایی داشته‌اند.

هچنین در خاطرات محمدحسن خان اعتمادالسلطنه (وزیر دارالترجمهٔ ناصرالدین شاه) به روشنی به وجود تنگ ماهی‌های قرمز بر سر سفره هفت‌سین در عید نوروز اشاره شده‌است. اعتمادالسلطنه در شرح وقایع ۱۴ جمادی‌الثانی ۱۳۰۳ قمری (۱۲۶۴ خورشیدی) آورده: «حاجی میرزاحسین خان گرانمایه که شاهی گرفت، عقب‌عقب رفت، به بساط هفت‌سین خورد، ظرف ماهی را شکست. ماهی‌های قرمز زنده که در میان آن ظرف بود به روی زمین افتاد…»

برخی معتقدند ماهی قرمز همراه با چای از ۸۰ سال پیش وارد ایران شده و بخشی از سنت سال نوی چینی است و می‌گویند چون کمال‌الملک در نقاشی خود از سفره هفت سین، ماهی نکشیده، این سنت، اصالت ندارد و نگهداری ماهی قرمز به محیط زیست ضربه می‌زند.

در اين ميان عده اي اعتقاد دارند كه ماهي هاي قرمز چيني همان ماهي هايي هستند كه در گنجينه ها ي تاريخي ايران  مشاهده مي شود ودر يك رفت و برگشت از ايران به چين و بار ديگر از چين به ايران منتقل شده است.

البته نقش ماهی قرمز بر ظروف دوره شاهنشاهی ساسانی هم وجود داشته‌است. زیرا ماهی قرمز نماد برج «حوت» یا «برج ماهی» در «گاه‌شماری خورشیدی بُرجی» است و در برخی از کتاب‌های ایران باستان مانند کتاب پهلوی بندهشن که نام پهلوی برج‌های دوازدهگانه در آن آمده، نام برج دوازدهم سال، «ماهی» یا «دوماهی» است.

تولید مثل ماهی قرمز

این ماهی می‌تواند از تخم‌های لقاح نیافته نیز به وجود آید. در واقع بعد از تخم‌ریزی، اسپرم وارد تخم می‌شود ولی با آن ترکیب نشده، از بین می‌رود و تنها باعث تحریک تخم شده و شروع به تقسیم می‌کند. این اسپرم می‌تواند متعلق به ماهیان نر همین زیرگونه یا اسپرم سایر کپورماهیان باشد. از تخم‌هایی که عمل لقاح در آن‌ها انجام نگرفته ‌است فقط ماهیان ماده به وجود می‌آیند. چنین تولید مثلی نوعی بکرزایی است؛ بنابراین، ماهیان ماده نیز قادر به حفظ و بقای نسل خود هستند.

زمان تخم‌ریزی بر حسب ماه‌های سال خورشیدی در فروردین و اردیبهشت و دمای اّب مناسب برای تخم ریزی ۱۸ تا ۲۲ درجه سلسیوس است. تعداد تخم‌ها ۱۶۰ تا ۳۸۰ هزار عدد است که در سه مرحله افشانده می‌شوند و دوره نهفتگی آن‌ها ۵ تا ۷ روز است. لاروها دارای بدنی شفاف هستند به‌طوری‌که به آسانی می‌توان اندام‌های داخلی آن‌ها را مشاهده نمود.

لاروها توسط غده‌هایی که در سر دارند خود را به گیاهان آبزی می‌چسبانند و پس از طی دوره آرامش و جذب کیسه زرده، شروع به تغذیه از پلانکتونها می‌کنند. رنگ بدن این ماهیان ابتدا خاکستری یا سبز زیتونی است، ولی پس از چند ماه و برخی از آن‌ها پس از ۲ سال تغییر رنگ می‌دهند. تغییر رنگ در بعضی از آن‌ها کم و در برخی اصلاً دیده نمی‌شود.

گسترش ماهی قرمز در جهان 

اهلی‌سازی آن نزدیک به هزار سال پیش در چین صورت گرفت. از این ماهی، ماهیان حوض طلایی و سایر انواع آن مانند دم چادری، سر شیری، و چشم تلسکوپی که در چین و ژاپن پرورش داده می‌شوند، به وجود آمده‌اند.

در قرن ۱۷ این ماهی به عنوان ماهی تزئینی وارد اروپا شد و از آن هنگام پرورش این ماهی در ایتالیا، جنوب فرانسه و پرتغال معمول شده‌است. به علاوه این ماهی به‌طور وحشی نیز در رودخانه‌های جنوب اروپا پراکنده و انتشار یافته‌است.

در ایران نیز این ماهی در حوضچه‌های دریای خزر، دریاچه ارومیه، دریاچه هامون و رودخانه کارون یافت می‌شود. ماهی قرمز یکی از مواد سفره هفت‌سین در جشن نوروز ایران است.

تغذیه ماهی قرمز

این ماهی همه‌چیزخوار است. بیش از حد غذا دادن به آن‌ها، معمولاً موجب مسدود شدن روده‌های ماهی شده و می‌تواند برای سلامتی آن‌ها مضر باشد. این وضعیت بیشتر برای ماهیان قرمزی که با زادگیری گزینشی پدید آمده باشند رخ می‌دهد. چرا که دارای روده پیچ در پیچ هستند. زمانی‌که غذای زیادی داده شود، مواد دفعی و زائد نیز بیشتر می‌شود که تا حدی به دلیل هضم ناقص پروتئینها است. گاهی با دیدن خروج مواد دفعی از پارگین ماهی می‌توان پی برد که غذای زیادی به ماهی داده شده‌است.

غذای مخصوص ماهی قرمز نسبت به غذای مرسوم ماهی‌ها پروتئین کمتر و کربوهیدرات بیشتری دارد. این غذا به دو شکل فروخته می‌شود: پوسته‌ای که روی آب شناور می‌شود و حبه‌ای که به زیر آب می‌رود. می‌توان به این غذا موادی از قبیل لوبیای غلافدار (با برداشتن پوسته خارجی)، دل و جگر خام و تازه گوسفند به مقدار بسیار کم ، تخم‌مرغ آب‌پز شده در بعضی از وعده‌ها به صورت بسیار ریز و قطعه قطعه شده و کرم حشره افزود.

ازخورده های نان نیز گاهی میتوان استفاده کرد. افزودن آرتمیا (میگوی آب شور) به غذا ممکن است برای ماهی قرمزهای جوان سودمند باشد. تنوع غذایی بایستی در غذای این ماهیها رعایت شود. همانند دیگر جانوران، ذائقه ماهی‌های قرمز ممکن است متفاوت باشد.

مهارت یادگیری ماهی قرمز

ماهی قرمز دارای توانایی بالایی در یادگیری و مهارت‌های یادگیری اجتماعی است. علاوه بر این، توانایی بینایی بالای آن‌ها، باعث می‌شود تا افراد را از هم بشناسند. صاحب ماهی ممکن است متوجه شود که ماهی به او واکنش مثبتی نشان می‌دهد (به جلوی آکواریوم شنا کند، در اطراف آکواریوم سریع دور بزند و به روی آب بیاید و برای غذا دهان خود را باز کند). در حالیکه با دیدن سایر افرادی که به سمت آکواریوم می‌آیند خود را پنهان کند. با گذشت زمان، آن‌ها یادمی‌گیرند تا میان صاحبان خود و غذا یک ارتباط در نظر بگیرند و معمولاً زمانی‌که صاحب آن‌ها می‌آید درخواست غذا کنند.

بیماری های قابل انتقال از ماهی قرمز به انسان

ماهي قرمز ناسالم میتواند ناقل بيماريهاي سالمونلا و سل پوستي به انسان باشد پس بهتراست با رعایت بهداشت با آرامش خاطر به نگهداری این ماهی زیبا بپردازیم.

بیماری های ماهی قرمز

خفگي دراثرکمبود اکسیژن .

بيماري تغذيه ای یا آمونیاکی که منجربه فرورفتگي شكم، ساييدگي باله ‌ها، رشد کم وباز بودن دهان و سرپوش آبششي ماهی میگردد.

اسيدي یا قلیایی شدن آب که منجربه پديد آمدن نقاط سفيد و خاكستري در سر، سستي ، تنفس سريع ، خونريزي‌ هاي نقطه ‌اي زير پوستي می شود.

ضربه خوردن ماهی که باعث ريزش فلس ‌ها و ماندن در كف آب، از بين رفتن شعاع باله ‌ها، تيرگي كامل باله ‌ها،  تيرگي قرنيه، جراحت روي بدن، خونريزي چشمي می شود.

مسموميت با كلرکه موجب کمرنگ شدن ماهی قرمز، نداشتن تعادل، رنگ ‌پريدگي آبشش ‌ها، تنفس آهسته در سطح آب می شود و بيماري‌ هایی توسط عوامل زنده ويروسي، باکتريايي، قارچي و انگلي به وجود مي آيند که مشورت با دامپزشک براي درمان اين بيماري ‌ها ضروري است. توجه داشته یاشید ماهی مریض، جدا از سایر ماهیها نگهداری شود.

نشانه های سلامت ماهی قرمز

خریداز مراکز معتبر، دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشند ، باله ها به صورت تاخورده و جمع شده نباشند، روی سطح بدن، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز مشاهده نشود، چشم ها بیرون زده نباشند، پولک ها یکدست باشند.

قیمت ماهی گلی

بسته به نوع ماهی ، سلامت و سرحال بودن آن قیمت ها متفاوت است. پرس و جو در بازار نشان می دهد قیمت ها از 500 تومان تا 15 هزار تومان متغییر است، اما بیشتر ماهیان که مشتریان عام دارند در حدود 2 هزار تومان به فروش می رسد. گران ترین ماهی های مخصوص سفره عید، گلدفیش با قیمت هر قطعه 15 هزارتومان و بلک مور با قیمت 5 هزارتومان است

شرایط نگهداری ماهی قرمز

ماهی های قرمز در درجه حرارت بالای ۲۵ درجه سانتی گراد آسیب پذیر هستند حتی تغییرات ناگهانی دما نیز باعث مرگ ماهی می شود . سطح آب اهمیت بیشتری به حجم آب دارد زیرا سبب می شود تا اکسیژن مورد نیاز ماهی بیشتر در آب حل شود استفاده از ظروف دهان گشاد می تواند برای طولانی کردن عمر آنها موثر باشد. ظروف شیشه ای بزرگ وچند ضلعی باشند. تا حد امکان یک جفت ماهی در یک ظرف قرار دهید.

ظروف نگهداری ماهی هم به صورت دوره ای شسته شود برای این منظور می توانید از محلول نمک طعام سه درصد و آب استفاده کنید. مواد ضدعفونی کننده برای ماهی ها خطرناک هستند. هر ماهی قرمز برای ماندگاری طولانی حداقل به یک لیتر آب نیازدارد هنگام عوض کردن آب ماهی، مقداری از آب قبلی ماهی را به آب جدید اضافه کنید زیرا ماهی در آب باکتری های مورد نیاز برای زندگی خود را تولید می کند، دقت کنید آب بدون کلروهم دما با آب قبلی استفاده شود.

از ریختن نمک یا انداختن حبه قند و سکه و دیگر فلزات و سنگریزه در آب خودداری کنید. ریشه های بامبو، صدف های ریز و گوش ماهی منابع خوبی برای تامین مواد معدنی آب به شمار می روند. توصیه می شود بعد از هر بار دست زدن به ماهیان زینتی دست ها را با آب و صابون خوب بشویید. استفاده از دستکش نیز برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی ضروری است. محل نگهداری آنها باید به گونه‌ای باشد که تغییر روز و شب در آن احساس شود. هرگز آنها در زیر نور آفتاب مستقیم و شدید قرار ندهید. ماهی قرمز را در رودخانه ها ودریاچه ها و… رها نکنید

 

انتهای پیام/

قیمت نهاده‌ ها افزایش می یابد

به گزارش دامپزشک نیوز_ کورش سیامک درباره دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه جو نیز همانند کنجاله سویا در سامانه بازارگاه عرضه شود، اظهار کرد: در روزهای پایانی سال بحث تنظیم بازار محصولات پروتئینی از اهمیت بسزایی برخوردار است بنابراین برای حفظ ثبات قیمت کالای اساسی در بازار لازم است تا مانع ایجاد هر نوع تغییری در قیمت نهاده‌های دام و طیور شد، همچنین باید تأمین این اقلام با تخصیص به موقع ارز در دستور کار مسئولان قرار بگیرد.

وی با انتقاد از عدم نظارت بر فعالیت افرادی که در سامانه بازارگاه ثبت نام کرده‌اند، افزود: در روزهای پایانی سال گذشته برای نخستین بار سامانه بازارگاه راه اندازی شد و عرضه کنجاله سویا در این سامانه صورت گرفت اما با توجه به مشکلات و محدودیت‌هایی که برای ثبت نام در این سامانه وجود داشت آن دسته از دلالانی که توانسته بودند در این سامانه ثبت نام کنند محصول را با نرخ مصوب خریداری کرده و با چندین برابر قیمت به فعالان صنایع دام و طیور فروختند.

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار فعال اقتصادی در صنایع دام و طیور و آبزی پروری فعالیت می‌کنند بنابراین الزام به عرضه جو تا پایان سال در سامانه بازارگاه و ذرت در ماه‌های آغازین سال ۹۹ در این سامانه صرفاً می‌تواند منجر به افزایش قیمت نهایی کالا و زیان مصرف کننده و تولیدکننده شود زیرا با توجه به شرایط اقتصادی کشور و کاهش قدرت خرید مردم، افزایش نرخ نهایی کالاها باعث افت خرید مردم شده و این امر به میزان تولید واحدهای صنعتی کشور آسیب می‌رساند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

نظارت بر تولید بیش از ۱۸ تن گوشت در کشتارگاه سر بیشه

به گزارش دامپزشک نیوز، سرپرست شبکه دامپزشکی سربیشه گفت: این مقدار نظارت بر دام‌های سبک و سنگین انجام شده است، که مقدار ۱۴۵ کیلو گرم گوشت غیر قابل مصرف، تعداد ۱۸۵ ریه و تعداد ۶۸ کبد شناسایی و از چرخه مصرف انسانی حذف و به روش بهداشتی معدوم شده است.

کاووسی از شهروندان خواست: گوشت مورد نیاز خود را از مراکز و قصابی‌های تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و هنگام خرید گوشت به لیبل و تاریخ خروج از پیش سرد توجه کنند.

وی با اشاره به اینکه فرایند پیش سردگذاری لاشه‌ها که در تمام کشتارگاه‌ها انجام می‌شود به مردم اطمینان داد که انجام صحیح و کامل دوره ۲۴ ساعته پیش سردگذاری در کشتارگاه ها، سبب می‌شود که PH لاشه اسیدی شده و ویروس‌های بیماری زا از جمله ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در لاشه‌ها از بین برود.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام /

پیش بینی تامین دز واکسن علیه بیماری تب برفکی در سمنان

به گزارش دامپزشک نیوز_ حمیدرضا حسینی مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: ویروس تب برفکی یک ویروس سرمادوست است که با آغاز فصل سرما شیوع این بیماری نیز افزایش می‌یابد و اداره کل دامپزشکی استان سمنان به منظور پیشگیری، تامین ۲۵۰ هزار واکسن را برنامه‌ریزی کرده است.

او ادامه داد: در زمان حاضر ۵۰ هزار دز واکسن تب برفکی در استان سمنان موجود است و ۱۰۰ هزار دز نیز این هفته وارد استان می‌شود و ۱۰۰ هزار دز دیگر در حال ارسال است.

حسینی بیان کرد: واکسیناسیون دام سنگین علیه بیماری تب برفکی یک طرح ملی است و امسال در استان سمنان با پوشش ۹۸ درصدی انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان تصریح کرد: بیش از ۴۶ هزار راس از ۴۸ هزار راس دام سنگین استان امسال علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند.

او گفت: واکسیناسیون ۴۲۰ هزار راس دام سبک علیه بیماری تب برفکی با اولویت دام‌های عشایری که دارای خطرپذیری بالاتری است هدفگذاری شده است.

حسینی اضافه کرد: واکسیناسیون دام سبک عشایری استان سمنان علیه بیماری تب برفکی آغاز شده و تا اواخر اردیبهشت ماه زمان شروع کوچ ادامه دارد.

به گفته مدیرکل دامپزشکی استان سمنان، طرح ملی واکسیناسیون دام علیه بیماری تب برفکی رایگان است و اعتبار آن از منابع ملی و استانی تامین می‌شود.

او گفت: در زمان حاضر کانون بیماری تب برفکی در استان وجود ندارد و سمنان جزو استان‌های پاک از لحاظ شیوع این بیماری محسوب می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بیان کرد: به دلیل سردی هوا ممکن است بیماری تب برفکی به صورت موردی در استان گزارش شود، ولی با تمهیدات کارشناسان اداره کل دامپزشکی به سرعت بیماری ریشه‌کن و از شیوع و همه‌گیری جلوگیری می‌شود.

حسینی تصریح کرد: نکات بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیماری تب برفکی در دام به صورت مداوم آموزش‌های لازم به دامداران ارایه می‌شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام /

تست آنفلوانزای پرندگان وحشی تلف شده در زنجان منفی اعلام شد

به گزارش دامپزشک نیوز_ پرویز رستمی روز شنبه با اعلام این خبر افزود: هفته گذشته لاشه سه قطعه کلاغ و سار در محوطه یک شرکت تولیدی صنعتی واقع در حوزه شهرستان ابهر یافت و لاشه آنها به منظور انجام تست آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به آزمایشگاه ارسال شد.

وی اظهار داشت: آزمایش های انجام شده نشان داد که مرگ این سه قطعه پرنده وحشی بر اثر ابتلا به بیماری آنفلوانزا نبوده است و به احتمال زیاد این پرنده ها به دلیل مسمومیت، تلف شده‌اند.

رستمی افزود: عرصه های طبیعی استان زنجان بطور مستمر از سوی کارشناسان و محیط بانان این استان پایش و رصد می شود تا در صورت مشاهده آنفلوانزای مرغی اقدامات لازم به منظور کنترل و جلوگیری از شیوع این بیماری انجام شود.

وی تصریح کرد: همه ساله با آغاز فصل سرما پرندگان مهاجر میهمان عرصه‌های طبیعی این استان می‌شوند و با مساعد شدن شرایط آب و هوایی به تدریج به مناطق شمالی باز می‌گردند که برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، زیستگاه های این پرندگان با دقت و حساسیت بهتر و بیشتری پایش می‌شود.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

توقیف عرضه لاشه‌های غیربهداشتی دام در کرمانشاه/ حمله متخلفان به اکیپ مشترک

به گزارش دامپزشک نیوز_  ایرج کاکایی اظهار داشت: روز شنبه 98/12/11 ساعت 11 در پی دریافت گزارشی مبنی بر فروش و عرضه گوشت های غیربهداشتی از سوی دستفروشان در شهرک الهیه، اکیپ مشترک برای مقابله با آنان به محل مورد نظر اعزام شدند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کرمانشاه افزود: اکیپ فوق شامل تیم های مشترک اداره دامپزشکی، اجراییات، نیروی انتظامی و اصناف در راستای مبارزه با کشتار غیرمجاز دام و در پی گزارش مردمی به میدان رسالت (الهیه کرمانشاه) اعزام شدند، که متاسفانه از سوی حنجار شکنان عرضه گوشت غیرمجاز مورد حمله قرار گرفتند.

وی خاطرنشان کرد: به همراه کارشناس دامپزشکی دو نفر از نیروی انتظامی (سرباز و درجه دار)، یک نفر بازرسی و پلمب اداره اصناف، اکیپ ضربتی اداره اجراییات در این ماموریت حضور داشتند که در ابتدا و هنگام ورود آنان، دستفروشان به همراه گوشت های غیربهداشتی، امعاء و احشاء، ادوات قصابی، کله پاچه، دل و جگر از محل متواری شدند.

این مسؤول ادامه داد: با پیگیری ماموران اکیپ مشترک دامپزشکی و اجراییات در عملیات تعقیب و گریز متخلفان عرضه فراورده های خام دامی، توانستند آنان را متوقف و لاشه‌های گوسفندی، ساطور، چاقو، چنگک قصابی، ترازوی دیجیتال و تمام ادوات را ضبط کنند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کرمانشاه گفت: در زمان جمع آوری ادوات متخلفان و دستفروشان غیرمجاز، به خودروی دامپزشکی با سلاح سرد حمله شد و هر چهار چرخ را پاره و به آن صدمات زیادی را وارد کردند.

این مسؤول یادآور شد: همچنین هنگام حرکت اکیپ به سمت اداره اجراییات برای معدوم سازی لاشه‌های ضبط شده، متخلفان در محل کمربندی غربی کرمانشاه مقابل خودوری اجرائیات پیچیدند و با سلاح سرد به کارشناس دامپزشکی و مسؤول تیم مشترک (سیدخشایار رضوی) و پرسنل اجراییات حمله ور شدند، که خوشبختانه با وجود درگیری موفق به پس گرفتن لاشه‌ها نشدند و توانستیم آن را معدوم سازی کنیم.

کاکایی تاکید کرد: لاشه ها و‌ گوشت های غیربهداشتی دستفروشان پس از انتقال به اداره اجراییات با حضور کارشناسان اکیپ مشترک شامل دامپزشکی، اصناف، نیروی های فرماندهی انتظامی و اجراییات شهرداری معدوم سازی شد، که از همکاری، تلاش و خدمات این سربازان خدوم نظام و حافظان سلامت جامعه در شهرستان کمال تشکر و قدردانی را داریم.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کرمانشاه به اجرای گشت های بازرسی از امکان بهداشتی، دامپروری ها، کشتارگاه ها و… در این شهرستان اشاره و تاکید کرد: مردم می‌توانند هرگونه مشکلات و تخلفات بهداشتی را با شماره تماس 1512 و پل ارتباطی سامانه پیامکی 100010001512 اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در میان بگذارند تا رسیدگی به آن در اسرع وقت انجام شود.

منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه

انتهای پیام/