خرید بدون محدودیت گوشت مرغ برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی

به گزارش دامپزشک نیوز_ دکتر حسن عباسی معروفان در نامه ابلاغیه خود خاطر نشان کرده است: رعایت دقیق کیفیت مرغ تولیدی که قابل عرضه در بازارهای جهانی باشد ملاک مرغ خریداری شده از مرغداران است که باید به بهترین شکل رعایت شود.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور همچنین مدیران استان‌ها را به ارائه گزارش روزانه از میزان خرید مرغ از تولیدکنندگان ملزم کرده است.

منبع: ایانا

انتهای پیام/

تمدید اعتبار پروانه خودروهای ویژه حمل فرآورده‌های خام دامی تا پایان فروردین ۹۹

به گزارش دامپزشک نیوز_ عادل بصیری‌محمدپور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به منظور کمک به قطع زنجیره شیوع کروناویروس تمدید اعتبار پروانه های خودرو و کامیون های ویژه حمل فرآورده های خام و نهاده های دامی تا پایان فروردین ماه سال ۹۹ در سیستم یکپارچه قرنطینه سازمان دامپزشکی لحاظ شده تا سبب کاهش رفت و آمد رانندگان و وسایل نقلیه آنها در مبادی ورودی محل اداره دامپزشکی شود.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه مردم نگرانی بابت انتقال کروناویروس از حیوان به انسان را نداشته باشند، خاطرنشان کرد: این بیماری همانطور که سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت کشور همواره بر آن تأکید داشته و دارند، عمدتاً از طریق قطرات تنفسی ناشی از سرفه و عطسه از انسان به انسان منتقل شده و اعمال اقدامات محافظت شخصی بهترین راهکار پیشگیرانه در این ارتباط خواهد بود.

بصیری‌محمدپور درباره نگرانی مردم از انتقال ویروس کرونای جدید از راه انواع گوشت نیز گفت: در این مورد نگرانی وجود ندارد و وقتی اصولاً در دام‌ها بیماری گزارش نشده بنابراین فرآورده‌های آنها نیز آلوده نخواهند بود و تنها آلودگی به صورت ثانویه و آن‌هم از طریق انسان آلوده در تماس با سطح فرآورده امکان‌پذیر است که با رعایت اصول بهداشتی در مراکز فرآوری و یا در منزل این مورد هم قابل کنترل خواهد بود ضمن آن‌که به‌علت حساسیت بالای ویروس به حرارت، در همان مراحل اولیه پخت غذا ویروس غیرفعال خواهد شد.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد در ادامه با بیان اینکه با توجه به مخاطرات کروناویروس جدید برای حفظ سلامت خود و خانواده، توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی جدی گرفته شود، گفت: مردم  گوشت و لبنیات مورد نیاز خود را از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی که دارای مهر و لیبل بازرسی بهداشتی هستند، تهیه کنند و  از هر گونه تماس با حیوانات خودداری و در صورت تماس دست خود را با آب و صابون بشویند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

یک عمر تلاش بی وقفه برای نشان دادن ارزش حرفه دامپزشکی

به گزارش خبرنگار دامپزشک‌نیوز_ دکتر ایرج نوروزیان یکی از پیشکسوتان علم و حرفه دامپزشکی است. در گفتگویی که با ایشان داشتیم از تجارب چند دهه کار و فعالیت این چهره ماندگار سوال کردیم. دکتر نوروزیان در لابه‌لای سخنان خود شرحی شیوا از تاریخچه علم دامپزشکی و تا حدودی دنیای دامداری در کشورمان ارائه داد. نظر به مفصل بودن این گفتگو آن را در چند قسمت منتشر خواهیم کرد. با دامپزشک نیوز همراه باشید.

محور کار، پیشگیری و کنترل بود

دکتر ایرج نوروزیان در گفت وگو با خبرنگار دامپزشک نیوز اظهار کرد: «متولد ۱۳۲۵ هستم. کودکستان، دبستان و دبیرستان را در تهران گذراندم. بین دامپزشکی و داروسازی، دامپزشکی را انتخاب کردم. بیشتر به دنیای پژوهش علاقه داشتم. در ایام تحصیل در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران بعضی ترم‌ها شاگرداول بودم. در آن زمان (سال ۴۴) دامپزشکی به‌عنوان یک کسب‌وکار مطرح نبود. محور اصلی دامپزشکی، پیشگیری و کنترل و مدیریت بهداشت بود تا درمان. بعد از فارغ‌التحصیلی در سال ۴۹ یک سال هم در سپاه ترویج فعالیت کردم. به همین منظور به شهر مادریم، کرمان رفتم و در یکی از کلینیک‌های وابسته به سازمان دامپزشکی مشغول به کار شدم. یک سال قبل از فارغ‌التحصیلی من، طاعون گاوی شیوع پیدا کرده بود بنابراین حساسیت خاصی وجود داشت. همه درگیر کنترل بیماری بودیم. اولین جراحی من در همین کلینیک اتفاق افتاد. زنده‌یاد دکتر ابراهیمی مسئول کلینیک بودند. دکتر وکیلی هم در همین مجموعه بودند. انسان‌هایی بسیار خوب و تاثیرگذار که هیچ وقت محبت‌های آنها را فراموش نخواهم کرد.»

تولد دامپزشکی صنعتی در ایران

این چهره ماندگار دامپزشکی کشورمان در ادامه افزود: «یکی از شخصیت‌هایی که در رقم خوردن آینده کاری من تاثیر بسیار داشت آقای دکتر پرویز حکمتی بود. ایشان استاد جراحی بودند و استاد راهنمای پایان‌نامه بنده شدند. استادی خوب، انسانی بسیار مهربان و البته هنرمند. دکتر حکمتی من را به عنوان کسی که بعد از ایشان جراحی را ادامه دهد انتخاب کرد. به‌این‌ترتیب در سال ۱۳۵۰ به‌عنوان مربی بخش جراحی گروه آموزشی علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران استخدام شدم. دوران فعالیت آکادمیک من از اینجا شروع شد. تعدادی از دانشجویان نسل‌های قبلی در سطح ممتاز قرار دارند و در دانشکده‌ها و مراکز دیگر مشغول کار هستند. نکته بسیار ظریف دانشجویان نسل‌های قبلی، علاقه‌مندی خاص آنها بود. امروز ملاحظات تجاری غالب شده است. بچه‌ها برحسب علاقه به این رشته وارد می‌شدند. از حول‌وحوش سال ۴۷ دامپروری رفته‌رفته به شکل صنعتی درمی‌آمد. در منطقه آذری تهران (ابتدای جاده ساوه) یک بیمارستان دامپزشکی تاسیس شده بود. این منطقه پر از دامپروری‌های سنتی بود. مراجعان هم بیشتر دامداران سنتی بودند. بیشتر مشکلات آنها هم به «درمان جراحی» مربوط می‌شد. به‌هرحال بیماری‌های گاوداری‌های سنتی محدود بود. بیشتر از نوع بیماری‌های گوارشی و دست‌وپا بود. اسب‌داری‌های آن زمان هم صنعتی نبودند. به فور اسب‌های درشکه‌ای را درمان می‌کردیم.»

زمینه کار فراهم بود

دکتر نوروزیان در ارتباط با کم و کیف تحصیل در آمریکا عنوان کرد: « مربی برای رسیدن به درجه دانشیاری و استادی باید به خارج می‌رفتند و مدرک می‌گرفتند. یکی از خوش‌اقبالی‌های ما در آن زمان آن بود که ارتباط دانشگاه‌های ما با دانشگاه‌های فرانسه، آلمان و … بسیار خوب بود. می‌توان گفت که بنده اولین نفری بودم که برای اخذ درجه استادیاری کاندید رفتن به آمریکا شدم. در یکی از بهترین‌های دانشگاه‌های این کشور (دانشگاه کالیفرنیا) که در حوزه دامپزشکی نام و آوازه‌ای داشت و هنوز هم مشغول به تحصیل شدم. برای تحصیل در رشته کنترل و پیشگیری به آمریکا رفتم اما قول داده بودم که در زمینه جراحی اسب هم رهاوردهایی داشته باشم. در زمینه جراحی اسب خلأ داشتیم. تمام واحدهای انتخابی را در حوزه جراحی اسب انتخاب کردم. وقتی به وطن بازگشتم (سال ۵۵) صنعت کم‌کم داشت خود را نشان می‌داد. ارتباط دانشگاه و صنعت هم تقویت شده بود. صنایع گاو شیری و گوشتی، اسب، آبزیان و طیور در حال شکل‌گیری بودند. بنابراین به افرادی نیاز بود که عهده‌دار امور مربوط به پیشگیری و درمان این صنایع نوپا شوند. بنابراین هنگام بازگشت، زمینه کار بسیار فراهم بود. سعی کردم به خوبی یاد بگیرم تا دین خود به دانشجویان را ادا کنم. ارتباط بسیار خوبی با دانشجویان داشتم؛ شخصیت‌هایی بسیار دانا و خردمند که منشأ خیر برای جامعه خود شدند.

ماندیم و کار را ادامه دادیم

استاد بازنشسته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در ادامه گفت: «با وقوع انقلاب یکسری تغییرات رخ داد. به‌واسطه تعهدی که داشتیم سعی کردیم که به‌دوراز تنش‌های سیاسی به فعالیت حرفه‌ای خود ادامه داشتیم. البته هر جا که لازم بود حضوری معنادار پیدا می‌کردیم. از سال ۱۳۶۰ ارتباط دانشگاه و صنعت به اوج رسید و سعی کردیم این واقعیت را در شکل آموزشی و پژوهشی خود لحاظ کنیم. تقاضا بسیار زیاد بود. تعدادی از همکاران دانشگاه‌ها را ترک کرده بودند. شرایط سختی بودند اما آقایان دکتر بلورچی و محمدزاده ما را همراهی و اساتید خوبم دکتر نادعلیان، حشمتی، مقصودلو و دیگران ما را پشتیبانی می‌کردند. غرولند زیاد بود اما سعی کردیم کلاس‌ها را دایر کنیم، دانشجویان را امیدوار نگه داریم، مثبت‌اندیش باشیم و آینده خوبی برای آنها ترسیم کنیم. تقریباً تمام‌ کارهای آموزشی به دوش من افتاده بود. نسلی بودیم که ماندیم و کار را ادامه دادیم. فضای علمی و پژوهشی دانشگاه رفته‌رفته بهبود یافت. درجات استادیاری، دانشیاری و استادی را طی مدت ۳۷ سال طی کردم و در نهایت در سال ۱۳۸۵ بازنشسته شدم. رئیس بخش جراحی بودم و ۸ سال معاونت پژوهشی دانشگاه بودم. چندسالی هم سردبیر مجله علمی دانشکده بودم. در طول همه این‌ سال‌ها سعی کرده‌ام ارزش این حرفه را نشان دهم. همیشه سعی کرده‌ام علاوه بر استاد بودن، ناصح و راهنما و برادر بزرگی برایشان باشم.»

ارتباط با دانشگاه‌های مادر را حفظ کردیم

وی در ادامه افزود: «تنوع در دامپزشکی بسیار زیاد است یعنی همه نوع جمعیت‌های حیوانی را پوشش می‌دهد و خدمات ارائه شده هم بسیار زیاد است. به لحاظ علمی و از نقطه‌نظر استانداردهای آموزشی دانشگاه‌های ما در حد دانشگاه‌های خوب جهان هستند. پشتکار و استعداد ذاتی ایرانی باعث شده است که در همه‌جا خوش بدرخشد. از امکانات هم به‌خوبی استفاده می‌کنیم. در زمان ما امکانات محدود بود بااین‌حال سعی کردیم هر طور که هست کار را انجام دهیم و به‌روزش کنیم. در صورت نیاز حتی از جیب خود هزینه می‌کردیم. نسل دوستانی که برای تحصیل به کشورهای دیگر رفته بودند بعد از پایان تحصیل به کشور برگشتند و خلایی که به واسطه تغییرات سریع اجتماعی و سیاسی ایجاد شده بود را پر کردند. با دانشگاه‌های مادر و اساتید خود در دنیای خارج در ارتباط بودیم و از کمک و راهنمایی آنها استفاده می‌کردیم.»

وی در تشریح بیشتر این موضوع گفت: «همه این محاسن را داریم اما باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که در دنیای کنونی، حرف اول را امکانات و فناوری می‌زند. اساتید کنونی سعی کرده‌اند خود را با فناوری روز منطبق کنند و خوشبختانه موفق هم عمل کرده‌اند. چیزی که توجه بیشتر اساتید کنونی را طلب می‌کند نوع ارتباط آنها با دانشجویان است. ارتباط استاد و دانشجو چاشنی‌های زیادی دارد و یک استاد واقعی باید در کنار آموزش علمی به ابعاد انسانی هم توجه داشته باشد.»

گزارشگر دامپزشک نیوز:شاپور پشابادی

انتهای پیام/

ذخایر استراتژیک نهاده‌های دامی تامین است

به گزارش دامپزشک نیوز_  حسن عباسی معروفان با اشاره به عدم تخصیص ارز برای ترخیص بار کشتی‌های نهاده‌های دامی خاطرنشان کرد: حدود ۸۰ روز است که بانک مرکزی ارزی را برای واردات نهاده های دامی به خصوص ذرت اختصاص نداده است و از طرف دیگر کشتی های بخش خصوصی در بنادر منتظر تخصیص ارز هستند که در صورت تخصیص، فروشنده‌های نهاده اجازه ترخیص بار از کشتی را صادر می کنند.

معروفان افزود: مشکل کشور نرسیدن نهاده‌های خریداری شده است که ارز آن به فروشندگان تحویل داده نشده است.

وی تأکید کرد: در صورت نرسیدن بار ذرت بخش خصوصی به بازار، تاوان آن را دولت و شرکت پشتیبانی امور دام باید بپردازند، همان‌طور که در یک ماه اخیر هم از ذخایر استراتژیک بیش از ۳۰۰ هزارتن نهاده دامی در کشور توزیع شده است در حالی که چنین تکلیفی را نداشتیم.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور افزود: از آن جایی که تولیدکنندگان جوجه‌ریزی داشتند و ممکن بود در کشور با کمبود مرغ مواجه شویم، مجبور به ورود شدیم تا مشکل بخش خصوصی برای توزیع نهاده دامی را تعدیل کنیم.

معروفان در رابطه با محموله نهاده دامی مانده در کشتی ها تصریح کرد: ۹۰ درصد این نهاده‌های دامی ذرت بوده و مقادیری هم جو و کنجاله سویا است.

وی افزود: بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن ذرت در بنادر است که با باقی اقلام به بیش از دو میلیون تن می‌رسد که همچنان در بنادر دپو شده و ارز آن تخصیص نیافته است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با اشاره به مزایای سامانه بازارگاه اذعان کرد: سامانه بازارگاه یک سامانه کنترلی در زمینه قاچاق و دپوی کالا در انبارها است که مانع این اقدام واردکنندگان و تولیدکنندگان می شود.

وی افزود: بودن این سامانه به کنترل و تسریع امور کمک خواهد کرد و به افرادی که هنوز در این سامانه ثبت نام نکرده اند فرصت داده می شود در آن عضو شوند.

معروفان تأکید کرد: افزایش قیمت نهاده‌های دامی به واسطه توزیع در بازارگاه صحت ندارد و این سامانه تنها، سامانه شفاف‌سازی برای کنترل قیمت ها و موجودی انبارها است و نظارت کاملی بر روی آن وجود دارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی

انتهای پیام/

ضبط ۵۱۳ تن مواد خام دامی غیر قابل مصرف در همدان درسال جاری

به گزارش دامپزشک نیوز_ محمودرضا رسولی با اشاره به اینکه در انتهای جدول زمان‌بندی اقدامات حوزه دامپزشکی استان هستیم اظهار کرد: خوشبختانه تمام عملیات لازم برای واکسیناسیون دام‌ها انجام شده است.

وی با تاکید به اینکه قریب به ۸ میلیون نوبت سر واکسیناسیون دام طی امسال در استان انجام شده است گفت: در حال حاضر واکسیناسیون دام علیه بیماری لمپی اسکین و تب برفکی در استان رو به اتمام است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه در طول ۱۱ ماه گذشته ۹۶ هزار مورد بازدید از مرکز تولید، توزیع و عرضه مواد خام دامی داشتیم افزود:‌ این بازدیدها به شکل آنلاین انجام می‌شود به طوری که نرم‌افزاری طراحی شده و وقتی بازرسان ما در محل حاضر می‌شوند و صورتجلسه را تنظیم می‌کنند، اطلاعات به صورت آنلاین به سرور منتقل می‌شود که شامل عکس و صورتجلسه و … است.

وی از ۵۱۳ تن ضبط مواد خام دامی غیر قابل مصرف در این ۱۱ ماهه خبر داد و گفت: پرونده ۴۴۶ مورد واحد متخلف به مراکز قضائی و انتظامی ارجاع شده است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

ضدعفونی رایگان کشتارگاه های دام و طیور در خوزستان

دکتر مصطفی کنارکوهی افزود: 25 کشتارگاه دام و 11 کشتارگاه طیور در استان خوزستان وجود دارد که این کشتارگاه‌ها در راستای سلامت  و امنیت غذایی شهروندان به صورت رایگان ضدعفونی می شوند.

کنارکوهی بیان کرد: برگزاری دوره آموزشی جهت کارکنان کشتارگاه ها و مراکز عرضه فرآورده خام دامی در سطح استان در خصوص راه‌های پیشگیری از بیماری کرونا از جمله اقدامات اداره کل دامپزشکی خوزستان جهت مقابله با این بیماری است

مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان اظهار داشت: استقرار مواد ضدعفونی در ورودی ادارات دامپزشکی شهرستان‌های استان برای استفاده ارباب رجوع و نصب بنر و اطلاعیه بهداشتی در ادارات، لغو تمامی نشست‌ها و دوره های آموزشی، توزیع مواد ضدعفونی و دستکش یکبار مصرف در بین کارکنان، ضدعفونی و گندزدایی ساختمان‌های ادارات دامپزشکی شهرستان‌های استان و … از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی خوزستان جهت سلامت مصرف کنندگان و مراجعه کنندگان می باشد.

منبع:روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خوزستان

انتهای پیام/

الزامات و توصیه‌های بهداشتی جهت تولید، عرضه، خرید و نگهداری ماهی قرمز

به گزارش دامپزشک نیوز_  سازمان دامپزشکی کشور  ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو خورشیدی و آرزوی سلامتی برای هموطنان، با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور توصيه کرد در خريد و نگهداري ماهي قرمز به نکات بهداشتی و پیشگیرانه لازم توجه شود.

بنابراین گزارش، بر اساس آنچه دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور به مدیریت دکتر قاجاری ابلاغ کرده است، اگرچه که ویروس کرونای عامل بیماری کووید 19در ماهیان بیماری زا نبوده و توصیه های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است. در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های مناسب اقدام گردد.

الزامات بهداشتی در مراکز تولید ماهی قرمز و خودروهای حمل ماهی

  1. اطلاع رسانی هرگونه تلفات غیرمعمول در ماهیان به شبکه دامپزشکی شهرستان
  2. اخذ گواهی بهداشتی حمل
  3. رعایت بهداشت فردی و محیطی
  4. افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری‌های تنفسی هستند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.
  5. شستشو و ضدعفونی کردن وسایل و تجهیزات حمل ماهی قبل از بارگیری

الزامات بهداشتی مراکز عرضه عمده ماهی قرمز

  1. تهیه ماهی از مراکز تولید مجاز و دارای گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی
  2. تخلیه محموله زیر نظر دامپزشک مستقر در مراکز عمده
  3. شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری
  4. تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب
  5. عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی
  6. رعایت بهداشت فردی و محیطی
  7. افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی هستند، نباید در چرخه بسته بندی و عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

الزامات بهداشتی در عرضه خرده فروشی ماهی قرمز

  1. ماهی قرمز باید در واحدهای صنفی مجاز و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی عرضه شود.
  2. تهیه ماهی قرمز از مراکز عمده مجاز
  3. شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری
  4. تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب
  5. عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی
  6. رعایت بهداشت فردی و محیطی
  7. افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی می باشند، نباید در عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

توصیه های بهداشتی در خرید ماهی قرمز

  1. ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.
  1. مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می باشند.
  1. در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.
  2. حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.
  3. از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

  توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

  1. پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل  و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه  شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.
  2. با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.
  3. در صورت استفاده از آب شهری ، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.
  4. ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
  5. میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می باشد.
  6. بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی گراد می باشد.
  7. غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
  8. به منظور تعویض آب هر بار 25 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.
  9. در هنگام تعویض آب و … نیازی به دستکاری ماهی نیست، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.
  10. به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، میتوان از نمک به میزان 3 درصد و یا سایر ضدعفونی‌کننده‌ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
  11. در پایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده و در محلهای تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.

:گونه‌های ممنوع

با توجه به اینکه جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزون ها می‌توانند بعنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند، عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز ممنوع است.

منبع:به  روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور

انتهای پیام/

جمع آوری ۸۰ قلاده سگ پرسه زن برای جلوگیری از شیوع کرونا

به گزارش دامپزشک نیوز_ حمید رضا تحصیلی در نشست خبری مجازی عصر امروز خود در ارتباط با اقدامات شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل در بحث مبارزه با کرونا اظهار کرد: فعالیت‌های این شرکت با انتشار خبر شیوع کرونا آغاز شد.

وی ادامه داد: در گام اول به‌منظور حفظ سلامتی کارکنان سه ساختمان اصلی خود را مجهز به دستگاه تب ‌سنج کرده و ضمن کاهش ۵۰ درصد از نیروها، بقیه نیروها را به‌صورت شیفتی به‌کار گرفتیم تا کم‌ترین تماس‌ها ایجاد شود.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران  افزود: در گام بعدی ۴۲ روزبازار را که حدود ۱۰ هزار فروشنده در آن مشغول به فعالیت بودند را تعطیل کردیم که به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز تجمع مردم بود.

تحصیلی تصریح کرد: همچنین ۲ بازار بزرگ توزیع و نمایشگاه پرندگان در شرق و غرب و ۴ مرکز فروش خودرو با ۵ هزار ورودی خودرو را نیز تعطیل کردیم.

وی در ارتباط با اقدامات بهداشتی شرکت ساماندهی در جایگاه‌های ۲۲ گانه CNG نیز گفت: علاوه بر این‌که با مجهز کردن اپراتورها به دستکش و ماسک تماس رانندگان با نازل‌ها را ممنوع شد، با تهیه ۴۰ دستگاه سم‌پاش اقدام به گندزدایی و ضدعفونی این جایگاه‌ها کردیم.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران تصریح کرد: از امروز هر جایگاه CNG یک دستگاه مخصوص سم‌پاش در اختیار داشته و با تأمین مواد لازم در زمان‌های لازم اقدام به گندزدایی خواهد کرد.

تحصیلی در ارتباط با گردآوری حیوانات آلوده در سطح شهر نیز گفت: در چند روز اخیر ۸۰ قلاده سگ از اطراف بیمارستان مسیح دانشوری و پارک لویزان با علائم سرفه جمع‌آوری و قرنطینه شدند و در این خصوص از وزارت بهداشت نیز درخواست کردیم تا نسبت به ناقل بودن این حیوانات نظر کارشناسی خود را اعلام کند.

وی در خصوص سایر اقدامات شرکت ساماندهی در بحث مبارزه با ویروس کرونا عنوان کرد: ۴ هزار پوستر مورد تأیید وزارت بهداشت را هم در تمام یک هزار و ۲۰۰ کیوسک شهر نصب کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران در خصوص تعطیلی روزبازارها و حضور آنها در سطح شهر نیز اذعان کرد: وقتی بازار تعطیل می‌شود یک سری از افراد حاضر در بازار به سطح خیابان می‌آیند که در این‌باره از یکسو می‌بایست فرهنگ‌سازی شود و از سوی دیگر با جلساتی که طی یکی دو روز اخیر با شرکت شهربان و حریم‌بان خواهیم داشت نسبت به جمع‌آوری آنها نیز اقدام خواهیم کرد.

تحصیلی در ارتباط با فعالیت کافه‌بازارها در سطح شهر تهران هم گفت: با هماهنگی مناطق تمام این کافه‌بازارها جمع‌آوری شده و براساس مصوبه ساماندهی مشاغل و صنایع بی‌کانون شورای اسلامی در قالب آئین‌نامه اجرایی و چارچوبی معین فعالیت خود را در آینده آغاز خواهند کرد.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که دستفروشان در این ۴۲ روزبازار به‌دلیل توقف فعالیت متضرر می‌شوند و آیا اقدامی برای تأمین خسارت به آنها صورت خواهد پذیرفت نیز عنوان کرد: در این مدت قرار نیست از این افراد اجاره‌بهایی دریافت شود و با این‌که تاکنون در خصوص تأمین خسارت هنوز تصمیمی اتخاذ نشده اما شاید بتوان با همکاری برخی نهادها همچون کمیته امداد کمک هزینه‌ای به این افراد داده شود.

منبع:  خبرگزاری آنا 

انتهای پیام/

وجود 15 هزار میلیارد تومان سرمایه دامی در کرمانشاه/ دامپزشکی حافظ امنیت غذایی و اقتصادی است

به گزارش دامپزشک نیوز_  دکتر امید حاج محمدی به نقش موثر این اداره کل در زمینه اقتصادی اشاره و عنوان کرد: گردش مالی که در صنعت دام و دامپروری به همراه امورات وابسته در چرخش است با جرات میتوان گفت که بعد از صنعت نفت اهمیت بالایی دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه به سرمایه صنعت دام استان اشاره کرد و افزود: کرمانشاه دارای پتانسیل بیش از سه میلیون دام سبک، 220 هزار دام سنگین، 25 میلیون قطعه جوجه ریزی در سال و 310 هزار کندوی زنبور عسل، 350 مزرعه پرورش ماهی، 25 مزرعه مرغ تخمگذار، 10 مزرعه مرغ، 970 واحد مرغ گوشتی، 3 کشتارگاه صنعتی، 12 کشتارگاه سنتی، 7 کشتارگاه مرغ، 25 کارخانه خوراک دام و طیور و آبزیان و 21 واحد تولیدی تخم مرغ خوراکی است.

وی با تاکید بر اینکه حفظ و حراست از این سرمایه عظیم به عهده پرسنل خدوم و گمنام دامپزشکی استان کرمانشاه است، بیان کرد: ارزش ریالی آن حدود 15 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود، همچنین این سرمایه با تشخیص و تحلیل و درمان، مراقبت، پایش و تزریق سالیانه حدود 20 میلیون دز واکسن حفظ و نگهداری می‌شود.

این مسؤول با اشاره به نتیجه این سرمایه عظیم و مولد آن در استان، ادامه داد: سالیانه حدود 36 هزار تن گوشت قرمز، 64 هزار تن گوشت مرغ، 310 هزار کندوی زنبور عسل، 15 هزار تن ماهی، 10 میلیون قطعه جوجه یکروزه، 330 هزار تن شیرخام و 12 هزار فقره صدور مجوز قرنطینه حمل بهداشتی به خارج از استان داریم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش بهداشتی نیز اشاره و عنوان کرد: در بین یک هزار و 709 عامل بیماری زای انسان ها حدود 50 درصد آن ها (هاری، سیازخم،  تب مالت، کیستهای انگلی، تب کریمه کنگو، آنفولانزای پرندگان و…) مشترک بین دام و انسان است.

حاج محمدی با تاکید بر اینکه پرسنل دامپزشکی استان کرمانشاه نظارت شبانه‌روزی در فعالیت کشتارگاه های دامی، نظارت بر دامپروری ها، مایه کوبی دام ها و واحدهای عرضه دام دارند، تصریح کرد: این اقدام سبب از بین بردن دام های مریض و آلوده به بیماری و خروج آنان از چرخه مصرف است، که در این راستا ابتدای سال جاری بیش از 183 تن فرآورده خام دامی ضبط و امحاء شده است.

این مسؤول یادآور شد: امنیت و سلامت غذا به عنوان یکی از اهداف اصلی دولت خدمتگزار است که در توسعه جامعه نقش مهمی دارد، لذا فراهم کردن بستر بهداشت مناسب در تولید مواد غذایی سالم، تامین و تداوم آن با ارتقای سطح بهداشتی دام و فرآورده‌های دام در سراسر زنجیره‌های غذایی از وظایف دامپزشکی است که با در نظر گرفتن مسؤولیت و و وظایف دامپزشکان در مراقبت و مقابله با بیماری‌ها اعم از دامی و قابل انتقال یا مشترک بین انسان و حیوان، نقش دامپزشکی را از ایام گذشته تاکنون علیه دو دشمن بشریت (بیماری و گرسنگی) بیش از پیش برجسته کرده است.

این مسؤول خاطرنشان کرد: سازمانی که در راستای تامین نیازهای اولیه جامعه بشری نقش اساسی دارد دامپزشکی است که در دو جبهه بهداشت و اقتصاد اثرگذاری دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه به اجرای گشت های بازرسی از امکان بهداشتی، دامپروری ها، کشتارگاه ها و… در این شهرستان اشاره و تاکید کرد: مردم می‌توانند هرگونه مشکلات و تخلفات بهداشتی را با شماره تماس 1512 و پل ارتباطی سامانه پیامکی 100010001512 اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در میان بگذارند تا رسیدگی به آن در اسرع وقت انجام شود.

منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه

انتهای پیام/

قطعه بندی ، طعم دار نمودن فرآورده های خام دامی در مراکز عرضه ممنوع شد

به گزارش دامپزشک نیوز_ دکتر محمود قربان زاده رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی با اعلام این مطلب افزود: این تصمیم در راستای اجرای مصوبات جلسه هماهنگی اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات بهداشتی در اماکن دامی و مراکز تولید و عرضه فرآورده های خام دامی سازمان دامپزشکی کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تشکل های صنفی مربوطه  اخذ شده و لازم الاجراست.

وی گفت: بر این اساس، هرگونه قطعه بندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیه جوجه کباب و شنیسل، طعم دار کردن و … در مراکز عرضه فرآورده های خام دامی به دلیل احتمال انتشار عومال بیماری زا و آلودگی های متقاطع ممنوع است.

قربان زاده اعلام داشت: این مراکز صرفا مجاز به عرضه فرآورده های مذکور به صورت بسته بندی شده در کشتارگاه های صنعتی و یا مراکز قطعه بندی و بسته بندی مجاز دارای پروانه بهداشتی بهره برداری معتبر از دامپزشکی  هستند.

وی در ادامه  به شهروندان در خصوص خرید تخم مرغ دارای نشانه گذاری و بسته بندی شده و دارای هویت، توصیه اکید نمود و همچنین تاکید کرد تا ماهی را نیز در قالب بسته بندی های معتبر خریداری نمایند.

رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان افزود: در مراکز  عرضه فرآورده های خام دامی هرگونه فرآوری و طعم دار کردن گوشت قرمز نیز ممنوع بوده و چرخ گوشت صرفا و فقط بنا به درخواست متقاضی و در حضور مشتری باید صورت پذیرد.

وی از ممنوعیت عرضه هرگونه فرآورده خام دامی نظیر گوشت، تخم مرغ، انواع آبزیان و … در بازارچه های محلی و خودروهای سیار کنار جاده ها خبر داد و افزود: اکیپ های دامپزشکی در صورت مشاهده چنین مواردی برخورد لازم را با متخلفان خواهند داشت.

او از کلیه شهروندان خواست نسبت به نظارت همگانی بر بهداشت عمومی توجه داشته باشند و در صورت مشاهده موارد تخلف در مراکز تهیه، تولید و عرضه فرآورده‌های خام دامی، مراتب را در مشهد، با شماره تلفن‌های 37250025و 37250035 (شبکه دامپزشکی مشهد)، 1512(پیامگیر اداره کل)، سامانه پیامک اداره کل به شماره 300001512 و در شهرستان‌ها با شبکه دامپزشکی شهرستان در میان گذاشته و یا  از طریق پیام رسان سروش به آدرس @dampezeshkirazavi پیام های خود را ارسال کنند.

منبع:

انتهای پیام/