فعالیت ۱۶ کارگاه قطعه بندی دام و طیور در همدان

به گزارش دامپزشک نیوز_ محمودرضا رسولی اظهار کرد: از زمان شیوع کروناویروس برای تمام استان بخشنامه ای با عنوان ممنوعیت قطعه بندی گوشت و طیور در مغازه ها ارسال شد و از خرد کردن مرغ در مراکز توزیع جلوگیری به عمل آمد.

وی افزود: در حال حاضر ۱۶ کارگاه قطعه بندی دام و طیور و همچنین بسته بندی تخم مرغ در همدان فعال است که با رعایت کامل اصول بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و حفاظت فردی امر قطعه بندی و بسته بندی را به عهده دارند.

رسولی از بازدید ۱۰۶ هزار مورد در واحدهای تولید و توزیع دام و طیور خبر داد و گفت: در بازدیدهای انجام شده ۶۰۰ هزار کیلو مواد دامی غیرقابل مصرف امحا شده و ۶۰۰ واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی شده اند.

دام های عشایر از سلامت کامل برخوردار هستند

مدیرکل دامپزشکی در ادامه از پایش دام های عشایری که به قشلاق رفته بودند، خبر داد و گفت: شش اکیپ به مدت ۴۰ روز در مناطق قشلاقی استان های خوزستان، کرمانشاه و ایلام به منظور واکسیناسیون دام ها مستقر بوده اند.

وی افزود: امسال ۶۰۰ هزار نوبت سر واکسیناسیون برای دام های عشایری که وارد استان همدان می شوند، انجام شده که ورود به ییلاق دام ها با سلامت کامل همراه باشد.

رسولی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه زمان بندی واکسیناسیون دام و طیور به دامپزشکان مستقر اعلام شده و طبق زمان بندی اقدامات لازم صورت گرفته ضمن اینکه در سال گذشته هشت میلیون و ۸۰۰ هزار نوبت سر واکسیناسیون در زمان مقرر انجام شده است تا از بیماری دام و بیماری های مشترک بین انسان و دام جلوگیری شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

چرا سگ‌ها بینی سردی دارند؟

به گزارش دامپزشک نیوز_  دانشمندان ادعایی را مطرح کرده‌اند که حسگر‌های فوق حساسی نسبت به گرما در بینی سگ‌ها وجود دارند که سبب می‌شوند تا این حیوان بتواند حضور پستانداران کوچک را از پنج پایی یا ۱.۵ متری تشخیص دهد.

روزنامه “دیلی میل” با انتشار گزارشی در این‌باره می‌نویسد: “نوک بینی یک سگ معمولا چند درجه خنک‌تر از دمای محیط است. این موضوع به سگ این امکان را می‌دهد تا از چندین متر دورتر منابع گرمای خفیفی را تشخیص دهد.

این تحقیق اثبات می‌کند بینی سگ‌ها به جای آن که تنها دمای بدن آنان را تنظیم کند، عملکرد حسی مهمی نیز دارد و به نوعی ردیاب فوق العاده حساسی نسبت به گرما محسوب می‌شود.

محققان اروپایی دریافته‌اند زمانی که دمای محیط ۳۰ درجه سانتی‌گراد باشد، ریناریوم یا بخش انتهایی بینی سگ که پر از اعصاب است، حدود ۵ درجه سانتی‌گراد سردتر است.

ریناریوم ناحیه پوستی بدون مو است که اطراف بینی در برخی از پستانداران را تشکیل می‌دهد.

منبع: آفتاب‌نیوز

انتهای پیام/

عرضه روباز فرآورده‌های خام دامی تهدیدی برای سلامت جامعه در روزهای کرونایی+ تصاویر

به گزارش دامپزشک نیوز_ «مردم فرآورده‌های خام دامی را از اماکن روباز و دوره‌گردها نخرند؛ از خرید گوشت قرمز، مرغ، جگر و سایر فرآورده‌های خام دامی که خارج از یخچال نگهداری شده جداً خوداری نمایید، این‌گونه فرآورده‌ها به سرعت فاسد و در مجاورت گرد و غبار هوا دچار آلودگی‌های ثانویه شده و سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر می‌اندازد؛ از خرید تخم‌مرغ‌های شکسته، کثیف و نگهداری‌شده خارج از یخچال خودداری کنید؛ افراد فروشنده در مراکز عرضه مواد خام دامی باید مجهز به ماسک، کلاه، دستکش، پیش‌بند و لباس کار باشند؛ هرگونه فرآوری و طعم‌دار کردن گوشت قرمز ممنوع بوده و چرخ‌کردن گوشت فقط به درخواست و در حضور مشتری با رعایت ضوابط بهداشتی مجاز است؛ هرگونه قطعه‌بندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیه جوجه کباب، طعم‌دار کردن و غیره در مراکز عرضه ممنوع است؛ به منظور کاهش تماس ماهی و میگو با سطوح و دست، از قطعه قطعه و تمیز کردن این آبزیان در مراکز عرضه خودداری شود».

اینها توصیه‌هایی بود که مسئولان دامپزشکی کشور بارها و بارها برای حفظ سلامت مردم آن را از طریق رسانه‌ها اعلام کرده‌ اما انگار این توصیه‌ها در استان کردستان فرق می‌کند و عرضه فرآورده خام دامی روباز و خارج از یخچال خطری ندارد!‌

ماجرا از این قرار است که خبرنگارما از سال گذشته تاکنون در گزارش‌های مختلفی نارضایتی شهروندان از عرضه فرآورده‌های خام دامی به‌صورت روباز و خارج از یخچال در خیابان‌های مرکز استان کردستان را منعکس و به گوش مسئولان متولی رسانده‌اند.

خبرنگارما ابتدا در 11 خردادماه سال 98 در گزارشی با عنوان «نارضایتی مردم از عرضه غیربهداشتی فرآورده‌های خام دامی و بی‌خیالی متولیان دامپزشکی کردستان» به تشریح شیوه عرضه غیربهداشتی فرآورده‌های خام دامی در خیابان انقلاب و گله‌مندی‌های مردم پرداختند که پس از آن مدیرکل دامپزشکی استان کردستان در تماس با خبرنگار این رسانه، وعده پیگیری و جلوگیری از این وضعیت را داد و پس از گذشت سه ماه، از دامپزشکی با خبرنگار ما تماس و جلوگیری از عرضه «دل، جگر، پای مرغ، ماهی، مواد پروتینی و دامی» در فضای باز و بر روی سینی‌ را اعلام کردند و در دوم شهریورماه سال گذشته نیز پس از گزارش میدانی از سطح بازار، با انتشار گزارش دیگری این اقدام تحسین‌برانگیز منعکس شد.

اما پس از گذشت چندماه پس از تماس و درخواست‌های مکرر شهروندان برای بررسی و پیگیری چرایی عرضه فرآورده‌های خام دامی به‌صورت روباز و خارج از یخچال در سنندج، خبرنگار تسنیم بار دیگر به سطح شهر رفت که مشاهدات عینی با اظهارات مطرح‌شده کاملاً برابر و باز هم «گوشت، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ» به‌صورت روباز به فروش می‌رسد.

خبرنگار ما در آخرین گزارش میدانی پای حرف مردم نشست و در 21 اسفندماه سال گذشته در گزارشی با عنوان «پای حرف مردم ـ کردستان|تداوم عرضه غیربهداشتی فرآورده‌های خام دامی / بی‌خیالی مسئولان نسبت به سلامت مردم+تصاویر» آن وضعیت را منعکس کرد، اما پس از انتشار گزارش، مدیرکل دامپزشکی استان شروع به اعلام آمار کشف، تشکیل پرونده تخلف بهداشتی و تشدید اجرای طرح نظارتی کرده و به‌جای پاسخ‌گویی در اظهاراتی قابل تأمل از زیر بار مسئولیت شانه خالی و اظهار کرده «چیزی به نام عرضه غیربهداشتی در سنندج نداشته و آن چیزی که مشاهده می‌شود عرضه خارج از یخچالی است، اقدامات اداره‌کل دامپزشکی کردستان در خصوص نظارت بر بازار حقیقتاً به الگویی برای سایر دستگاه‌های نظارتی تبدیل شده است!»

سؤال اینجاست اگر طرح کنترل و نظارت بهداشتی ویژه نوروز از 20 اسفند در این استان آغاز شده و تا 14 فروردین ماه جاری نیز با جدیت ادامه داشته، چرا بر مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی در خیابان فردوسی و انقلاب سنندج نظارتی نمی‌شود؟!

در ادامه باز هم تصاویری از تداوم عرضه فرآورده‌های خام دامی به‌صورت روباز و خارج از یخچال را در این روزهای کرونایی در سنندج می‌بینید که در مجاورت گرد و غبار هوا قرار گرفته و بی‌نظارتی‌ها مسئولان ذیربط، سلامت مصرف‌کنندگان را در کردستان به خطر انداخته است:

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

چگونه حیوانات وحشی را به خانه بیاوریم؟

به گزارش دامپزشک نیوز_ گوگل به برنامه جستجوی خود، حیوانات واقعیت افزوده و سه بعدی را اضافه کرده است. شما می‌توانید حیوانات AR را در هر کجا حتی در منزل خود قرار دهید و آن‌ها را از نزدیک و به صورت سه بعدی مشاهده کنید.

با توجه به گزارش‌های ثبت شده این حیوانات شامل بزهای کوهی، ماهی، خرس‌ها، پنگوئن‌ها، جوجه تیغی‌های اروپایی، شیرها، ببرها و گرگ‌ها و سگ‌ها و گربه‌ها می‌باشد.

هنگامی که شما در جستجوی هر یک از این حیوانات هستید، گوگل در باکسی مجزا به شما پیشنهاد می‌کند که: “با حیوان از فاصله نزدیک ملاقات کنید. ”

این بخش همچنین دارای دکمه “مشاهده در فضای خود،(View in your space)” است که نسخه متحرک آن حیوان را در محیطی قرار می‌دهد که می‌توانید آنها را حرکت دهید و آنها را تغییر اندازه دهید، حتی جلوه‌های بصری و صوتی مناسب نیز به واقعیت افزوده گوگل اضافه شده است.

ببرها غرش می‌کنند، سگ‌ها پارس می‌کنند و گوش خود را می‌مالند، پانداها یک تکه بامبو را میجوند و گربه‌ها پای خود را لیس می‌زنند و خود را پاک می‌کند.

این فقط یکی از ویژگی‌های واقعیت افزوده برای جستجوی گوگل است که در کنفرانس توسعه دهنده I / O خود در اوایل ماه رونمایی شده است.

فیلم حیوانات گوگل در خانه

مراحل نمایش حیوانات مجازی گوگل:

  • در گوشی‌های اندروید یا آیفون، گوگل را باز کنید.
  • نام حیوانی که دوست دارید به صورت ۳ بعدی ببینید رو بزنید. مثلاً یک lion یا penguin یا Tiger
  • دکمه جستجو را بزنید. در زیر آن یک ستون عکس آن حیوان را می‌بینید که در کنار آن گزینه View in 3D وجود دارد. این گزینه را بزنید تا حیوان را به صورت ۳ بعدی همراه با صدای آن حیوان ببنید.
  • در این صفحه option را انتخاب کنید و گزینه View in your space را بزنید و مجوز دسترسی Google به دوربین (Camera) را بدهید.

منبع: ایمنا

انتهای پیام/

هشدار سازمان بهداشت جهانی نسبت به شیوع مجدد کرونا در آسیا

به گزارش دامپزشک نیوز_ « تاکیشی کاسای» مدیر منطقه غرب اقیانوس آرام سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد که اقدامات این کشورها برای مهار شیوع کرونا تنها به آنها زمان می دهد که بتوانند برای مقابله با انتقال گسترده این ویروس کشنده آمادگی کسب کنند.

این مقام سازمان بهداشت جهانی اظهار داشت: حتی در سایه همه این اقدامات، خطر انتقال دوباره کرونا به منطقه تا زمانی که بیماری همه گیر ادامه دارد، از بین نمی رود.

وی در کنفرانس خبری آنلاین اینترنتی، خاطرنشان کرد که سزاوار است همه کشورها برای شیوع گسترده ویروس کرونا آماده شوند.

تاکیشی کاسای هشدار داد که اگر کشورهای شاهد کاهش تعداد مبتلایان همه چیز را تمام شده بدانند، باید شاهد بازگشت مجدد کرونا باشند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

گوشت مصنوعی چطور به بازار مصرف رسید؟

به گزارش دامپزشک نیوز_در آینده‌ای نه‌چندان دور، برای خرید گوشت در سوپرمارکت‌ها، با دو گزینه روبه‌رو خواهیم بود که مزه و محتوای کاملاً مشابهی داشته و برای تولید یکی از آن‌ها، حیوانی نیز کشته نشده است.فناوری تولید گوشت مصنوعی، در حال توسعه بوده و صاحب‌نظران پیش‌بینی می‌کنند که این فناوری جدید، معضلات زیست‌محیطی، بهداشتی و اقتصادی تولید گوشت به روش معمول را رفع می‌کند.

استارت‌آپ‌های فعال در این حوزه، معتقدند که تا ۱۰ سال آتی، گوشت مصنوعی با قیمتی رقابتی و در بازه ۳۵۰۰ تا ۵۵۰۰ دلار به ازای هر تن، روانه بازار خواهد شد؛ از آنجاکه برای تولید گوشت آزمایشگاهی، هیچ حیوانی کشته نمی‌شود، به آن گوشت تمیز نیز اطلاق می‌شود.

بر اساس پیش‌بینی‌ها، جمعیت جهان در سال ۲۰۵۰، قریب به ۹/۸ میلیارد نفر خواهد بود؛ روند رو به رشد جمعیت، در کنار حجم عظیم منابع مصرفی، مانند آب و زمین و همچنین آلودگی‌های زیست‌محیطی، از جمله انتشار گاز‌های گلخانه‌ای که در نتیجه دامپروی ایجاد می‌شود، بر اهمیت این فناوری نویدبخش می‌افزاید.برآورد‌ها حاکی از آن است که برای تولید یک کیلوگرم گوشت، بیش از ۱۳ هزار لیتر آب مورد نیاز بوده که شاید در سال ۲۰۵۰، این میزان آب برای تولید گوشت مورد نیاز قریب به ۱۰ میلیارد نفر، در دسترس نباشد.

در واقع، فکر کردن به این موضوع که گوشت مصرفی شما به‌جای دام ذبح‌شده‌ای که در مزرعه پرورش داده شده، مستقیماً از آزمایشگاه تأمین شود، کمی عجیب به نظر می‌رسد؛ با این وجود، سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و اشخاص مطرح، از جمله «بیل گیتس»، «سرگئی برین» مؤسس گوگل و «سر ریچارد برنسون» کارآفرین و میلیاردر معروف در این حوزه، شایان توجه است.

اگرچه برخی از این افراد، از جمله برین، انگیزه خود را حمایت از حقوق حیوانات بیان داشته‌اند، ولی به نظر می‌رسد که این فناوری، می‌تواند صنعتی با درآمدی کلان و وصف‌ناپذیر داشته و طیف گسترده‌ای از تأثیرات را در زندگی بشر به دنبال داشته باشد.فرایند کشت گوشت مصنوعی، کاملاً مشابه با رشد بافت گوشتی دام است، با این تفاوت که در فرایند مذکور، رشد سلول‌ها خارج از بدن دام اتفاق می‌افتد.

گوشت مصنوعی چگونه تولید می‌شود؟

اولین گام برای تولید گوشت مصنوعی، گرفتن سلول‌های بنیادی عضله حیوان، است. عملکرد این سلول‌ها در بدن حیوان، ایجاد بافت عضلانی در هنگام جراحت بوده که دانشمندان از این مشخصه، برای تولید گوشت مصنوعی استفاده کرده‌اند؛ سلول‌های مذکور، در محیط کشتی حاوی مواد مغذی و فاکتور‌های دیگر رشد سلولی قرار گرفته و تا تولید تریلیون‌ها سلول از یک نمونه کوچک، ادامه می‌یابد.

به منظور تبدیل این سلول‌ها به سلول‌های عضلانی، در ابتدا با کنترل فرایند تغذیه، فیبر‌های اولیه عضلانی تولید شده و با قرار دادن آن‌ها در ژلی که حاوی ۹۹ درصد آب است، شکل طبیعی فیبر‌های عضلانی حاصل می‌شود؛ تمایل طبیعی سلول‌های عضلانی به انقباض، باعث می‌شود که به‌صورت توده درآمده و به رشته‌های بافت عضلانی تبدیل شوند.اولین و تأثیرگذارترین اقدام عملی برای کشت و زنده نگه‌داشتن سلول در خارج از بدن، در سال ۱۹۱۲ میلادی، توسط پزشک و جراحی فرانسوی، به نام الکسیس کارل «Alexis Carrel» انجام شد.او به‌واسطه تأمین مواد مغذی و دفع مواد زائد، توانست قطعه‌ای از بافت قلب جوجه را به مدت ۳۴ روز زنده نگه دارد و نتایج ارزشمند آن‌ها را طی مقالاتی به جامعه علمی عرضه داشت.

این محقق بزرگ که در سال ۱۹۱۲ به دریافت جایزه نوبل پزشکی نائل شد، جزء اولین افراد تأثیرگذار در سیر ساخت قلب مصنوعی نیز بود و توانست اولین سیستم برای زنده نگاه‌داشتن اعضای بدن و پشتیبانی مکانیکی از جریان خون را طراحی کند؛ نکته حائز اهمیت این است که هیچ‌گاه هدف وی از تحقیقات در رابطه با کشت سلولی، تولید گوشت مصنوعی برای مصرف انسان نبود.

ایده تولید گوشت مصنوعی جهت مصرف انسان، ۹۰ سال پیش مطرح شد
ایده تولید گوشت مصنوعی جهت مصرف انسان، ۹۰ سال پیش برای اولین بار توسط «وینیستون چرچیل» مطرح شد؛ او در نوشتاری تحت عنوان «پنجاه سال پس از این» که بعد‌ها در سال ۱۹۳۲، در کتابی به نام «افکار و ماجراجویی‌ها» منتشر شد، موضوع تولید گوشت مصنوعی را پیش‌بینی کرد.

چرچیل در نوشتار مذکور بیان داشت که پنجاه سال بعد، انسان کار پرورش یک مرغ کامل به منظور استفاده از بال و ران آن را رها کرده و این اعضا را به صورت جداگانه، در محیط‌ های کشت مناسب رشد می‌دهد.

در سال ۱۹۴۳ نیز، نویسنده فرانسوی داستان‌های علمی تخیلی، به نام رنه بارجاول «Rene Barjavel»، کسی که برای اولین بار مفهوم سفر در زمان را نیز مطرح کرد، در یکی از رمان‌های خود به موضوع تولید گوشت مصنوعی در رستوران‌ها پرداخت.

در سال ۱۹۷۱، پاتولوژیستی آمریکایی به نام راسل روس «Russell Ross»، فیبر‌های عضلانی را به صورت آزمایشگاهی کشت داد و بدین وسیله، قدم بزرگی در توسعه فناوری تولید گوشت تمیز برداشت اما کسی که از سال ۱۹۵۰، ایده کشت سلولی به منظور تأمین غذا را در سر می‌پروراند، پزشکی به نام ویلم ون ایلن «Willem van Eelen» بود که در نهایت در سال ۱۹۹۹، موفق شد تا به آن جامه عمل بپوشاند.

ایلن در سال ۱۹۲۳، در اندونزی که در آن سال‌ها مستعمره هلند بود، به دنیا آمد. او در ۱۷ سالگی، طی جنگ جهانی به ارتش پیوست و به‌زودی توسط ارتش ژاپن به اسارت گرفته شد.بعد از شکست ژاپن، آزاد شدن از زندان و مهاجرت به هلند، شرایط سخت دوران اسارت، همچنان ذهن وی را درگیر کرده بود. وی در سال ۱۹۴۸، وارد دانشکده پزشکی شد و در اوایل تحصیل، با گروهی از محققین آشنا شد که به امید ساخت بافت پوستی برای قربانیان سوختگی، از سلول‌های بنیادی برای کشت سلول‌های دیگر استفاده می‌کردند.

اگرچه ایلن توسط جامعه علمی جدی گرفته نشد، اما در عین ناامیدی و سرعت‌پایین، به توسعه و عملی کردن ایده خود پرداخت و پس از قریب به نیم قرن، تلاش‌هایش برای جذب سرمایه و توسعه تکنیک تولید گوشت آزمایشگاهی به ثمر نشست. وی در ۱۸ دسامبر ۱۹۹۷، به همراه دو تن از این سرمایه‌گذاران، درخواست PCT به شماره «WO۱۹۹۹۰۳۱۲۲۲A۱» را به ثبت رسانید. از سال ۱۹۹۵، ناسا نیز به امید یافتن منابع جدید غذا برای سفر‌های طولانی‌مدت فضایی، پروژه‌های تحقیقاتی در خصوص کشت برون تنی گوشت را کلید زد؛ اما همچنان اراده کافی برای توسعه و تجاری‌سازی فناوری مذکور وجود نداشت.

بعد از ایلن، محققان دیگری به توسعه تکنیک‌های تولید گوشت مصنوعی و ثبت پتنت برای آن پرداختند. از جمله می‌توان به پتنتی به شماره «US۶۸۳۵۳۹۰» توسط جان وین «Jon F. Vein» اشاره نمود که در نوامبر ۲۰۰۱، برای کشت توأمان بافت‌های عضلانی و چربی، جهت تولید محصولات غذایی مانند گوشت گاو، مرغ و ماهی به ثبت رسید. طولی نکشید که ایلن پتنت خود را به این کارآفرین نامی که در صنایع مختلفی از جمله هوافضا، سرگرمی، نرم‌افزار و غذا فعالیت می‌کرد، واگذار کرد.

در‌های صنعت به روی استارت‌آپ‌ها گشوده شد
در سال ۲۰۰۸، بنیاد مردمی رعایت اصول اخلاقی در برابر حیوانات (PETA) جایزه یک میلیون دلاری را برای اولین مؤسسه‌ای که بتواند اولین گوشت آزمایشگاهی را به دست مصرف‌کنندگان برساند، در نظر گرفت.در نوامبر ۲۰۰۹، محققین تیم ایلن به موفقیت‌های بزرگی دست یافتند و با استفاده از سلول‌های خوک زنده، موفق به کشت گوشت آزمایشگاهی شدند و یک سال بعد، سرگئی برین مؤسس گوگل، حمایت همه جانبه خود را از تحقیقات دکتر مارک پست «Mark Post»، از اعضای تیم ایلن اعلام کرد و در سال ۲۰۱۳، با تولید اولین همبرگر جهان با استفاده از گوشت مصنوعی، در تیتر اخبار جهان قرار گرفت.

بدین‌گونه در‌های صنعت به روی ده‌ها استارت‌آپ گشوده شد؛ هزینه تولید این همبرگر، ۲۵۰ هزار یورو تخمین زده شد و چالش جدید برای استارت‌آپ‌هایی که به این حوزه ورود می‌کردند، تولید گوشت به روشی کارا از لحاظ زمان و هزینه بود.

گوشت مصنوعی در مقایسه با گوشت معمولی بسیار سالم‌تر است و می‌توان آن را به‌گونه‌ای مهندسی کرد که محتوای چربی کمتری داشته و یا چربی‌های اشباع‌نشده آن را، با چربی‌های مفیدی از جمله امگا ۳ جایگزین کرد.

با افزودن فاکتور‌هایی به محیط کشت، انواع خاصی از ویتامین‌ها می‌توان به گوشت مصنوعی افزوده و در عین حال، هیچ محدودیتی برای طمع و مزه آن وجود ندارد علاوه بر این، به دنبال استفاده از گوشت مصنوعی، خطر آلودگی و در نتیجه بروز بیماری‌های ناشی از غذا، از جمله انواع انگل‌ها، به‌شدت کاسته شده و خطر انتقال بسیاری از مواد خطرناک، از جمله انواع افت‌کش‌ها، آرسنیک و هورمون‌ها حذف می‌شود.

برخلاف پرورش دام و طیور، تولید گوشت به روش آزمایشگاهی، شدیداً دوست‌دار محیط‌ زیست بوده و ازلحاظ مصرف انرژی کارا است؛ سهم قابل‌توجهی در تولید گاز‌های گلخانه‌ای به‌ویژه متان دارد.

چنانچه این موضوع، یکی از جنبه‌های مورد بحث در توافقات بین‌المللی کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای بوده است.

تحلیل چرخه عمر گوشت، نشان می‌دهد که ۷۵ تا ۹۵ درصد غذایی که به دام داده می‌شود، به‌واسطه متابولیسم و یا رشد بافت‌های غیرخوراکی مانند استخوان‌ها، سیستم گوارشی و تنفسی مصرف شده، در حالی‌که در روش تولید آزمایشگاهی، این اتلاف به‌شدت کاهش می‌یابد.

منبع: بهار نیوز

انتهای پیام/

فوریت انجام تست غربالگری در کشتارگاه‌ها

به گزارش دامپزشک نیوز_  حشمت الله صمیمی دوست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: تست غربالگری کارگران کشتارگاه‌های صنعتی دام و طیور در ۸ شهرستان استان با قید فوریت توسط مراکز بهداشتی انجام می‌شود.
صمیمی دوست در جلسه اضطراری کمیته اقتصادی ستاد مدیریت پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا با اشاره به اینکه ۱۰ کشتارگاه صنعتی دام و طیور صنعتی و سنتی در استان فعال است افزود: در صورت مشاهده کوچک‌ترین علائم بیماری در افرادی که در این کشتارگاه فعالیت می‌کنند سریعا فرد مبتلا تحویل مراکز بهداشتی قرار می‌گیرد.
او ادامه داد: به منظور حفظ سلامت مردم سهمیه آرد نانوایی‌های متخلف که قوانین و اصول بهداشتی را رعایت نکنند، قطع می‌شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به تدوین فرم تعهد نامه برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بزرگ استان مبنی بر رعایت قوانین بهداشتی ابلاغی اشاره و بیان کرد: اگر این فروشگاه‌ها بند‌های ابلاغی این قوانین را رعایت نکنند، پلمپ می‌شوند.
صمیمی ادامه داد: لازم است بازرسی‌ها به صورت گروهی شامل (بازرسان صمت، تعزیرات حکومتی، بازرسان مراکز بهداشتی، بازرسان اصناف، اتحادیه‌های مربوطه، دامپزشکی و یا سایر ادارات با توجه به شرایط خاص) و با نظارت تعزیرات حکومتی بر اساس تصمیمات شورای تامین استان انجام شود.
دراین جلسه مقرر شد اداره کل تعزیرات حکومتی موظف است به صورت روزانه گزارشی از اقدامات انجام شده به حوزه معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری ارائه دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/

تبعات شیوع ویروس کرونا بر دامداری های مازندران

به گزارش دامپزشک نیوز_ ویروس کرونا همچنان در جهان جولان می‌دهد و قربانی می‌گیرد، اما مهم‌ترین بخش تبعات این ویروس، ضربه‌هایی است که به پیکره اقتصادی جوامع وارد می‌کند، شاید تبعات اجتماعی این ویروس تا چند ماه آینده از بین برود یا تلطیف شود اما آثار اقتصادی به‌جامانده از ویروس کرونا یقیناً تا مدت‌ها در اقتصاد دنیا باقی خواهد ماند.

در حال حاضر بسیاری از مشاغل درگیر تبعات بیماری کرونا هستند و در این وضعیت کشاورزان و تولیدکنندگان کشاورزی نیازمند یاری دولت برای رفع مشکلات فراروی هستند.

دام و طیور یکی از بخش‌های بسیار مهمی است که غذای اصلی مردم را در کشور تأمین می‌کند، بسته به ظرفیت‌های ایجادشده بالایی که در تولید دامی در کشور وجود دارد یقیناً این بخش باید کانون توجهات مدیریت بحران در امنیت غذایی کشور باشد.

در حال حاضر دامداران از اینکه ویروس کرونا جلوی واردات بی‌رویه گوشت را به کشور گرفته خوشحال هستند اما از عدم تحویل شیر توسط واحدهای لبنی گله‌مندند.

واحدهای لبنی شیر دامداری‌ها را تحویل نمی‌گیرند

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه صنعت دام‌پروری کشور بابیان اینکه وجود ویروس کرونا موجب شده تا شیر دامداری‌ها توسط کارخانه‌های لبنی خریداری نشود، اظهار کرد: دامداران اکثراً از این وضعیت گله‌مند و شاکی هستند، واحدهای لبنی به بهانه شیوع ویروس کرونا از تحویل شیر دامداران امتناع می‌ورزند.

الله‌یار ولی زاده وند چالی در ادامه افزود: بسیاری از کارخانه‌های لبنی به بهانه ویروس کرونا حتی بدهی خود را پرداخت نمی‌کنند و شیر دامداری‌ها را با شروط زیاد دریافت می‌کنند.

وی بابیان اینکه شیوع ویروس کرونا جلوی واردات گوشت قرمز را گرفت و موجب رونق تولید داخلی شد، گفت: در بخش کشتارگاهی مشکلی نداریم اما در بخش فروش شیر دامداری‌ها، شاهد عدم همراهی کارخانه‌های لبنی هستیم، درصورتی‌که ویروس کرونا بهانه است و کارخانه‌ها می‌توانند شیر تولیدی دامداری‌ها را بدون هیچ مشکلی دریافت کنند.

واحدهای لبنی فروشی ندارند که بتوانند بدهی خود را بدهند

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که متولیان واحدهای لبنی بر این اعتقاد هستند که وضعیت نامطلوب بازار که با شیوع کرونا وخیم‌تر شده است، اجازه خرید بیشتر شیر را به واحدهای لبنی نمی‌دهد و بیان کرده‌اند که بیش از این، ظرفیت تحویل شیر دامداران را ندارند چراکه بازاری برای فروش در اختیارشان نیست و سرانه مصرف لبنیات بسیار کاهش پیداکرده است.

بازرس انجمن صنایع لبنی ایران بابیان اینکه ۵۰ درصد شیرهای دریافتی از دامداران تبدیل به پودر یا همان شیر خشک می‌شود، اظهار کرد: سرانه مصرف داخلی لبنیات قبل از کرونا پایین بود والان با شیوع این بیماری بدتر شده است، کارخانه‌های لبنی با چنین شرایط وخیمی همچنان شیر را از دامداران تحویل می‌گیرند اما بازاری برای فروش ندراند، قبل از کرونا بخش مهمی صادر می‌شد اما الآن صادرات نیز قطع‌شده و شیرهای تحویلی از دامداران فقط تبدیل به پودر خشک‌شده، دپو می‌شود و بازاری برای فروش ندارد.

واحدهای لبنی اگر بخواهند بسته به منافع خود اقدام کنند اصلاً نباید شیر را دریافت کنند چون بازاری برای فروش وجود ندارد، بازار داخل که راکد مانده و صادرات نیز قطع است،

اسماعیل خاتمی مقدم در ادامه افزود: واحدهای لبنی اگر بخواهند بسته به منافع خود اقدام کنند اصلاً نباید شیر را دریافت کنند چون بازاری برای فروش وجود ندارد، بازار داخل که راکد مانده و صادرات نیز قطع است، دلیلی برای دریافت شیر دامداران وجود ندارد اما بااین‌حال واحدهای لبنی همچنان در حال دریافت شیر دامداری‌ها هستند.

وی بابیان اینکه شیر دریافتی از دامداران بیشتر از قیمت مصوب دولتی به کارخانه‌ها فروخته می‌شود، اظهار کرد: در سال ۹۸ طی چند ماه قیمت شیر خام بیش از ۵۰ درصد رشد کرد و به ۲,۸۰۰ تومان در هر کیلو رسید، آن زمان دامداران معترض نبودند اما حالا دلیل مشکل به وجود آمده را واحدهای لبنی می‌دانند؟

وی در پاسخ به این پرسش که چرا واحدهای لبنی طلب دامداران را پرداخت نمی‌کنند یا دیر پرداخت می‌کنند؟، بیان کرد: چون پولی وجود ندارد که پرداخت کنیم، دامداران باید به واحدهای لبنی فرصت دهند محصولشان را بفروشند تا بتوانند طلب دامداران را پرداخت کنند.

بازرس انجمن لبنی ایران بابیان اینکه تعداد واحدهای لبنی به‌شدت کاهش پیداکرده است، اظهار کرد: برای مثال در مازندران کمتر از ۱۰ واحد لبنی، فعال وزنده است، بقیه واحدها تعطیل و راکد شده‌اند، چون بازاری برای فروش محصولات لبنی وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: در مازندران به‌غیراز سه واحد بزرگ لبنی مابقی واحدها، شیری که روزانه خرید می‌کنند کمتر از ۵۰ تن است هرچند وضعیت واحدهای لبنی بزرگ استان نیز اصلاً خوب نیست.

خاتمی مقدم بابیان اینکه سرانه مصرف لبنیات مردم بسیار کاهش پیداکرده است، گفت: قدرت خرید مردم کاهش‌یافته و شیر و لبنیات را از سبد خرید خود کاهش داده یا حذف کرده‌اند، وقتی بازار داخل را از دست داده‌ایم و باوجود کرونا صادرات نیز قطع‌شده مجبور شدیم سه راهکار را نه برای برون‌رفت بلکه برای سرپا ماندن در شرایط فعلی در دستور کار قرار دهیم.

وی با تأکید بر اینکه هدف واحدهای لبنی استمرار فعالیت دامداران و عدم هدر رفت شیر تولیدی در دامداری‌ها است، در مورد راهکار واحدهای لبنی در شرایط فعلی کشور بیان کرد: پرداخت مدت‌دار، نزدیک کردن قیمت شیر خریداری به قیمت ۲ هزار و ۳۸۰ تومان مصوب دولتی و کاهش حجم خرید سه راهکاری بود که واحدهای لبنی مجبورند برای سرپا ماندن در دستور کار قراردادند.

نایب رئیس انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران بابیان اینکه به دامداران حق می‌دهیم که نگران این وضعیت باشند، اظهار کرد: دامداران در وضعیت نامطلوبی هستند چون فصل کشت علوفه است و باید نهاده موردنظر را تأمین کنند به همین خاطر پیگیر طلبشان از واحدهای لبنی هستند، اما واحدهای لبنی نیز پولی برای پرداخت ندارند، باید هم دیگر را درک کنیم تا از این شرایط خارج شویم.

وی در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: برخی از کارخانه‌های لبنی به دیگر واحدها کمک می‌کنند که دامدار را جواب نکنند و شیر دامدار روی زمین نماند، هرروز در حال پودر سازی شیرها هستیم، محصولی که قیمت آن مدت‌ها است کاهش‌یافته، حالا محصول دپو شده نفروخته را چطور باید با دامدار تسویه کنیم وباید صبر کنند تا بفروشیم تا توانیم پول آن‌ها را بدهیم.

ضرورت همبستگی زنجیره‌های تولیدی در کنار یکدیگر

مشکل ایجادشده یقیناً دومینویی است که تمام زنجیره‌های تولیدی را دربر می‌گیرد و زنجیره‌های تولیدی باید در کنار یکدیگر این مشکل را حل کنند، یقیناً ضرر دامداران و واحدهای لبنی کمتر از هم نیست و برای حل این مشکل که کل کشور را در بخش‌های مهم اقتصادی در برگرفته، همراهی و همکاری همه فعالان اقتصادی را می‌طلبد و تمام زنجیره‌های تولید در تمامی بخش‌های اقتصادی باید در برابر این دومینوی تخریبی، به کمک هم آمده و در کنار یکدیگر این بحران پیش رو را پشت سر گذارند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کرمانشاه قطب دامپروری کشور است

به گزارش دامپزشک نیوز_امید حاجی‌محمدی امروز در کرمانشاه، اداره‌کل دامپزشکی را جزء دستگاه‌های خدمات‌رسان دانست که در این ایام (شیوع ویروس کرونا) فعال است و اظهار داشت: واکسیناسیون‌ دام‌ها در حوزه روستای و صدور مجوز دام به کشتارگاه‌ها را در دستور کار داریم، البته در بخش اداری کاهش نیرو داشتیم.

وی به وجود ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه دامی در کرمانشاه اشاره و بیان کرد: ۱۲ میلیون و ۷۰ هزار راس نوبت سر واکسیناسیون برای جمعیت دامی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار راسی دام سبک و ۱۷۰ هزار راسی دام سنگین به صورت رایگان با توجه به شریط سخت مالی سال گذشته، عملکرد خوبی محسوب می‌شود.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به تلاش برای حذف کشتار غیرمجاز دام و طیور، گفت: در راستای پیشگیری از شیوع کرونا حدود ۶۵۰ واحد غیرمجاز عرضه دام و طیور در استان با کمک فرمانداران و داستانی‌های شهرستان پلمب شده است.

وی استان کرمانشاه را قطب دامپروری معرفی کرد و افزود: کرمانشاه دارای پتانسیل بیش از ۳ میلیون دام سبک، ۲۲۰ هزار دام سنگین، ۲۵ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در سال و ۳۱۰ هزار کندوی زنبور عسل، ۳۵۰ مزرعه پرورش ماهی، ۲۵ مزرعه مرغ تخمگذار، ۱۰ مزرعه مرغ، ۹۷۰ واحد مرغ گوشتی، سه کشتارگاه صنعتی، ۱۲ کشتارگاه سنتی، هفت کشتارگاه مرغ، ۲۵ کارخانه خوراک دام و طیور و آبزیان و ۲۱ واحد تولیدی تخم مرغ خوراکی است.

حاجی‌محمدی گفت: تلاش می‌کنیم تا از قاچاق دام جلوگیری کنیم، اما در عین حال باید آن را به استان‌های هدف و مصرف کننده صادر کنیم که سال گذشته حدود ۳۲۳ هزار راس گوسفند و بز و یک‌هزار و ۶۰۰ راس گاو صادر شده است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

گیاه اسپرس می‌تواند جایگزین یونجه باشد

به گزارش دامپزشک نیوز_ دکتر بهروز یاراحمدی، عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار کرد: ایران با وجود دارا بودن تنوع اقلیمی وسیع و وجود منابع محیطی و ذخایر گیاهی غنی در زمره کشورهای واردکننده علوفه دامی و نیز مواد پروتئینی قرار دارد و هرساله نیز تقاضا برای مواد پروتئینی افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: اسپرس از جمله گیاهان علوفه‌ای است (Onobrychis viciifolia) که به لحاظ تولید علوفه باکیفیت و قابل‌رقابت با یونجه در میان علوفه‌های مرتعی و زراعی مورد توجه است.

یاراحمدی افزود: این گیاه سازگاری وسیعی به ویژه در مناطق سردسیری دارد و در این مناطق برای تولید علوفه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: اسپرس در مناطق گرم نیز به خوبی استقرار یافته و در برخی از مناطق عملکرد آن حتی از یونجه بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: به هر حال  اسپرس در مقایسه با یونجه عموماً بازده تولید کمتری دارد اما به عنوان جایگزین مناسب در مناطق خشک و کم آب رشد بهتری نسبت به یونجه دارد.

یاراحمدی گفت: این گیاه به دلیل داشتن ریشه‌های عمیق به خشکی مقاوم است و در مناطقی با بارندگی سالانه ۳۰۰ میلی‌مترمی‌توان آن را به صورت دیم کشت کرد و در چنین شرایطی عملکرد علوفه خشک تا ۳۵۰۰ کیلوگرم در هکتار گزارش شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام