اول تخم‌مرغ بود یا نهاده‌های دامی؟

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله صنعت مرغداری کشور بنابه دلایل متعدد دچار خسران می شود که بی توجهی مسئولان ذی ربط به این موضوع می تواند تامین مرغ مورد نیاز کشور را دچار چالش کند و کار را به جایی برساند که تولیدکنندگان به سبب زیان های پی در پی دیگر توان ادامه تولید را نداشته باشند.

طبق روال معمول در ماه های پایانی سال جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به سبب تنظیم بازار شب عید نسبت به ایام عادی سال بالاتر بود که متاسفانه شیوع مهمان ناخوانده (کرونا) معادلات تولیدکنندگان را بر هم زد به گونه ای که با گذشت بیش از ۴۰ روز از آغاز سال جدید هنوز اثرات مازاد تولید در بازار نمایان است.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که مازاد حداقل ماهیانه ۳۰ هزار تنی مرغ، صنعت مرغداری را به چالش کشانده است که اگر هر چه سریع تر تمهیداتی برای مدیریت تولید به کار گرفته نشود، بدون تردید در آینده ای نه چندان دور برای تامین نیاز کشور چاره ای جز واردات مرغ نخواهیم داشت چرا که ازدیاد عرضه در برابر تقاضا و نبود سنخیت هزینه های تولید با قیمت فروش بر زیان انباشت مرغداران افزوده است که ادامه این روند برای آینده صنعت نگران کننده است.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم‌تا از آخرین وضعیت صنعت مرغداری و راهکارهای اساسی برای کاهش زیان مرغداران با خبر شویم:

تولید مرغ در کشور نیازمند سامانه نیاز سنجی است

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه صنعت مرغداری در رکود است، اظهار کرد: با توجه به حجم بالای تولید و میزان ثابت مصرف، مرغداران در فروش هر کیلو مرغ ۳ هزار تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان زیان می کنند که استمرار این روند برای آینده صنعت نگران کننده است.

وی افزود: در بحران فعلی بازار که مسئولان کارگروه تنظیم بازار و وزارت صمت روزه سکوت گرفتند، انتظار می رود در صورت افزایش قیمت مرغ از نرخ تمام شده تولید روزه سکوت را حفظ کنند و با ورود نابه هنگام منجر به آسیب به تولیدکنندگان نشود.

اسداله نژاد ادامه داد: طی پنج ماه اخیر مرغداران در فروش مرغ رقم قابل توجهی را متضرر شدند و همواره در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران با انتقاد از کمبود نظارت دستگاه های متولی گفت: علی رغم زیان چشمگیر مرغداران، دستگاه های نظارتی به وظایف حاکمیتی و عملیاتی خود که نظارت بر قیمت و بازار نهاده های دامی است، توجهی نداشتند.

وی با اشاره به اینکه قیمت های مصوب تنها روی کاغذ آمده است، بیان کرد: نبود نظارت دستگاه های متولی موجب شده تا نهاده های دامی با نرخ بالایی در بازار عرضه شوند، این در حالی است که متاسفانه مسئولان نظارتی به مولفه های تولید توجهی ندارند و تنها قیمت محصول نهایی را مدنظر قرار می دهند.

وی از استمرار روند نزولی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۲۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.

اسداله نژاد متوسط قیمت کنونی هر قطعه جوجه یک روزه را یک هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: علی رغم افزایش قیمت جوجه یک روزه طی روزهای اخیر، اما تولیدکنندگان مرغ مادر همچنان در حاشیه زیان هستند چرا که جوجه تولیدی آنها کمتر از قیمت مصوب در بازار عرضه می شود.

ضرورت تولید جوجه یک روزه بر مبنای ثبت سفارش/دردسر مرغداران با صادرات جوجه یک روزه به پایان می رسد

غلامعلی فارغی رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از بهبود نسبی بازار جوجه یک روزه خبر داد و گفت: با توجه به بهبود روند توزیع دانه، قیمت هر قطعه جوجه یک روزه از ۵۰۰ به یک هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است که با اصلاح قیمت مرغ، بازار جوجه به تعادل می رسد.

وی افزود: هم اکنون مرغداران به سبب مازاد تولید در واحدهای مرغداری از جوجه ریزی مجدد اجتناب می کنند چرا که قیمت گوشت مرغ تغییری نداشته است.

فارغی ادامه داد: علی رغم تامین دان و تقاضای نسبی مرغداران برای خرید جوجه یک روزه، همچنان تولیدکنندگان مرغ مادر یک هزار و ۷۰۰ تومان کمتر از قیمت تمام شده تولید محصول خود را عرضه می کنند که با این وجود زیان ماهیانه آنها از ۳۵۰ میلیارد تومان به ۲۰۰ میلیارد تومان تقلیل یافته است.

این مقام مسئول تولید ماهیانه جوجه یک روزه را ۱۲۰ تا ۱۳۵ میلیون قطعه طیور اعلام کرد و گفت: اگرچه بارها اعلام کرده ایم که تولید جوجه یک روزه بر مبنای ثبت سفارش باید صورت گیرد، اما گوش شنوایی نیست و همواره به سبب ترس کمبود مرغ در کشور، تولیدکننده را قربانی می کنیم.

رئیس انجمن جوجه یک روزه در پایان با تاکید بر رفع موانع صادراتی تصریح کرد: اگر دولت با رفع موانع صادرات اجازه ورود جوجه یک روزه و مرغ به کشور عراق را بدهد، این امکان وجود دارد که کل مازاد تولید را که منجر به دردسر شده است، صادر کنیم.

صادرات مرغ راهی برای کاهش زیان مرغداران در میان مدت/ مدیریت تولید راهی برای افت قیمت مرغ در بازار

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ، با اشاره به اینکه بازار مرغ تعریفی ندارد، اظهار کرد: علی رغم‌کاهش ۳۰ درصدی عرضه، اما مرغداران به سبب نبود کشش بازار همچنان در حاشیه زیان هستند.

وی افزود: در حال حاضر هر کیلو مرغ ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان کمتر از قیمت تمام شده تولید و یک هزار و ۹۰۰ تومان کمتر از قیمت مصوب در بازار عرضه می شود.

حجت درباره تاثیر خرید تضمینی بر کاهش زیان مرغداران بیان کرد: اگر پشتیبانی امور دام برای بحث صادرات، اقدام به خرید تضمینی مرغ کند، این امر می تواند منجر به خروج مرغداران از زیان شود، در غیر این صورت ذخیره سازی در انبارهای پشتیبانی و عرضه محموله ها به هنگام سررسید تاریخ انقضا می تواند اثر معکوس در بازار بگذارد به طوری که با ازدیاد عرضه در برابر تقاضا قیمت کاهش می یابد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: رونق صادرات مرغ برای صنعت مرغداری امری مثبت به شمار می رود، اما خرید تضمینی به منظور عرضه در بازار داخل دردی از مرغداران دوا نمی کند.

وی تعادل در برقراری عرضه و تقاضا را یکی از راهکارهای موثر در کاهش زیان مرغداران دانست و گفت: با گسترش ویروس کرونا و کاهش سفرها میزان عرضه بیش از تقاضاست که بهترین راهکار کاهش زیان مرغداران مدیریت تولید است، در غیر این صورت معلوم نیست تا کی بازار با این روند ادامه یابد.

حجت درباره تاثیر حذف تعرفه صادرات بر بازار مرغ اظهار کرد: اگرچه صادرات مرغ در کاهش زیان مرغداران تاثیر گذار است، اما اکثر کشورهای وارد کننده خواهان مرغ با سایز ۹۰۰ تا یک کیلو و ۵۰۰ گرم هستند، در حالی که در کشور ما لاشه از یک هزار و ۶۰۰ تا ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: صادرات مرغ در میان مدت می تواند بر بازار تاثیر بگذارد، اما در کوتاه مدت مدیریت تولید تنها راهکار خروج مرغداران از بحران فعلی است.

مهم ترین امری که منجر به تعادل در بازار مرغ می شود، تنظیم سیستم و سامانه نیازسنجی تولید در کشور است، اینکه این سامانه برای هر مرغداری یا هر تولیدکننده نیاز کشور را تعریف کرده و سهم تولید آن را مشخص کند از ضرر و زیان آن ها جلوگیری خواهد کرد. حال باید منتظر ماند و دید کارشناسان حوزه آی تی و همچنین مسئولان وزارت جهادکشاورزی تا چه حد در این امر پیش قدم خواهند بود.

انتهای پیام/

حکایت دلخراش پر کشیدن جوجه ها

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما – شاید برای مرغداران طبیعی باشد، اما برای من کشتار ده‌ها هزار جوجه یک روزه به علت آن چه شرایط سخت و نگران کننده مرغداران عنوان می‌شود غیرقابل قبول بود.

در هفته‌های گذشته انتشار تصاویری از کشتار جوجه‌های یک روزه در کشور خبر ساز شده بود، موضوعی که اگر چه به گفته مسئولان امر در وزارت جهاد کشاورزی طبیعی بود، اما آنگونه که مرغداران می‌گفتند این شرایط سخت و نگران کننده بود که باعث شده بود پرورش دهندگان مرغ گوشتی تمایلی به جوجه ریزی نداشته باشند و تولید کنندگان جوجه یک روزه نیز مجبور به از بین بردن آن شوند. اما این شرایط سخت و نگران کننده چه بود و چگونه می‌شد از ادامه این بحران در صنعت مرغداری جلوگیری کرد.

یزد، قطب صنعت مرغداری

استان یزد از دیرباز از قطب‌های صنعت مرغداری کشور بوده است. سری به سازمان جهاد کشاورزی استان می‌زنم. به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد ، هم اکنون هزار و 100 واحد مرغداری در این استان فعال است و سالانه در این واحدها، ۶۶ هزار تن گوشت مرغ تولید می‌شود.
سیدمصطفی سجادی پور می‌گوید: یزد به لحاظ تولید گوشت و جوجه از قطب‌های صنعت مرغداری کشور است و سالانه ۳۴ هزار تن گوشت مرغ مازاد بر مصرف این منطقه به بازار استان‌های فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان عرضه و مصرف می‌شود.
وی می گوید : کیفیت تولیدات یزد نیز در مقایسه با سایر استان‌ها شرایط بهتری دارد و عمده مشتریانی که از دیگر استان‌ها مرغ تولیدی یزد را می‌خرند، هم از قیمت و هم از کیفیت آن رضایت دارند. با این حال سری با تاسف تکان می‌دهد و می‌گوید متاسفانه با شیوع کرونا، همه مرغ‌ها در سالن‌های پرورش مرغداری‌ها ماندند و به بازار عرضه نشدند.

صنعتی که حال و روز خوبی ندارد

دل به جاده سپردم. مسیرم یکی از روستا‌های منطقه نصرآباد شهرستان تفت در ۶۰ کیلومتری مرکز استان یزد بود. با مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان یزد که خود نیز صاحب یک واحد مرغداری است به گفتگو نشستم.
آقای میری می‌گوید: بخشی از مشکلات ناشی از شیوع بیماری کرونا و کاهش مصرف مرغ بدلیل تعطیلی تالارها، رستوران‌ها و مراکز تهیه غذا است.
وی می‌افزاید: بخش دیگری از مشکل به دلیل افزایش جوجه ریزی مرغداران در سه ماهه پایانی سال گذشته است که موجب شد تا بازار مرغ با افزایش عرضه مواجه شود.حکایت جوجه‌هایی که یک روزه پرکشیدند
بعد از پیمودن مسافت یک ساعته، به یک واحد مرغداری رسیدم. واحد ۱۰ هزار تایی پرورش مرغ که آخرین روز‌های دوره پرورش را می‌گذراند.
عباس آقا مدیر واحد مرغداری می‌گوید: ضرر وارد شده در این دوره برای هر واحد مرغداری ۱۰ هزار قطعه‌ای بیش از ۳۰ میلیون تومان است و در مجموع صنعت مرغداری استان یزد در این روز‌ها بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان متضرر شده است.
لباسم را عوض کردم و تا راهرو جلو سالن مرغداری پیش رفتم. مرغ‌هایی که تقریبا آماده انتقال به کشتارگاه بود، اما بازاری برای عرضه نبود.
وزنشان به اصطلاح مرغدار‌ها “سایز” بود، حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ گرم. اگر بیش از این، مرغ‌ها بمانند و به بازار نروند، هم وزن شان اضافه می‌شود و هم مرغدار از عهده مخارج سنگین خوراک شان برنمی آید.
وی می‌افزاید: قیمت تمام شده هر کیلو مرغ برای مرغدار چیزی حدود 9 هزار تومان است در حالی که در بازار مرغ را به ازای هر کیلو 6 هزار تومان می‌خرند.
اما مشکل به همین جا ختم نمی‌شد. کمبود نهاده‌های مورد نیاز مرغداران بدلیل اختصاص نیافتن ارز دولتی برای واردات آن مشکل را بدتر کرده بود.
در هر دوره مرغداران استان یزد به ۱۳ هزار تن نهاده‌های طیور نیاز دارند که در مدت 2 ماه گذشته تامین نشده، موضوعی که قیمت نهاده‌های طیور را در بازار آزاد تا ۸۰ درصد افزایش داده است.
البته این مسئله به جز افزایش ۱۲ درصدی نهاده‌ها از سوی دولت بود. این مشکلات نه تنها در مرغداری عباس آقا مشهود بود بلکه در جای جای استان یزد به خوبی خود را نشان می‌داد.

زنگ خطر صنعت مرغداری

برای بررسی بیشتر موضوع به شرکت تعاونی مرغداران شهرستان تفت رفتم و با مدیر عامل این شرکت تعاونی به گفتگو نشستم. او دل پر دردی داشت، ساعتی را با او هم صحبت شدم تا بیشتر با اوضاع و احوال این روز‌های صنعت مرغداری آشنا شوم.
امینی می‌گوید: با مشکلات پیش آمده، مرغداران رغبتی برای جوجه ریزی ندارند و این زنگ خطری برای آینده این صنعت و تامین مرغ در ماه‌های آینده خواهد بود.
وی می‌افزاید: یکی از دلایل کشتار جوجه‌های یک روزه در کشور همین مشکلات صنعت مرغداری است که تولید کنندگان را با مشکل مواجه ساخته است.
مدیر عامل شرکت تعاونی مرغداران شهرستان تفت در حالی که دفاتر فروش مرغ گوشتی اش را از ابتدای امسال ورق می‌زد، گفت: فروش هر کیلو مرغ ما از ابتدای امسال از 6 هزار تا 6 هزار و ۵۰۰ تومان بوده در حالی که قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ، 9 هزار تومان است.
بررسی هایم را دوباره تا جهاد کشاورزی ادامه دادم. معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان یزد نیز به مشکل نهاده‌های دامی اشاره می‌کند و می‌گوید: در 2 ماه گذشته بیش از ۲۵ هزار تن سفارش انواع نهاده‌های دامی در استان یزد ثبت و حتی مبالغ آن نیز پرداخت شده، اما تاکنون تحویل نشده است.
نادر سلیم ادامه می‌دهد: ۷۰ درصد نهاده‌های دامی مورد نیاز در صنعت مرغداری از خارج کشور تامین می‌شود و تنها ۳۰ درصد داخلی است.
او می‌گوید: بنادر ما از نهاده‌های دامی پر است، اما دولت باید ارز آن را اختصاص دهد تا آزاد سازی شود و این مشکل در یکی دو ماه گذشته هر روز بیشتر شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان یزد مشکل دیگری را هم یادآور می‌شود و آن افزایش سنِ ۶۶۰ هزار مرغ تخم گذار استان است که چاره‌ای جز کُشت آن نیست. مسئله‌ای که در شرایط کنونی مشکلات این حوزه را بیشتر کرده است.

بازاری راکد برای مرغداران

شیوع ویروس کرونا همراه با تعطیلی رستوران‌ها و مراکز تهیه و توزیع غذا و از سوی دیگر کاهش مصرف مرغ بین مردم، صنعت مرغداری را نه تنها در کشور بلکه در استان یزد هم با مشکلات جدی مواجه کرده است.
مرغدارانی که به امید فروش شب عید جوجه ریزی خوبی داشته اند، اکنون در این شرایط نه تنها فروش خوبی ندارند بلکه مجبورند پایین‌تر از قیمت مصوب دولتی نیز مرغ‌های خود را بفروشند.
سری به بازار فروش مرغ زدم. قیمت مرغ اختلاف زیادی داشت. مرغی که در یک فروشگاه در حوالی مرکز شهر، 9 هزار تومان، در فروشگاهی دیگر ۱۱ هزار تومان و در فروشگاه‌هایی هم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسد. مهمتر اینکه قیمت مصوب گوشت مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار ، ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است و مرغداران مجبورند مرغ هایشان را به هر قیمتی بفروشند.
حکایت جوجه‌هایی که یک روزه پرکشیدندمشکل مرغداران اگر چه بخش عمده‌ای از آن کشوری است، اما برای پیگیری موضوع به سراغ معاون اقتصادی استاندار رفتم. عظیمی می‌گوید: پیگیری‌ها و جلسات زیادی برای حل مشکل مرغداران داشته است.
به گفته او حاصل این جلسات افزایش ظرفیت کشتارگاه‌های استان، حمل بخشی از نهاده‌های دامی از بنادر کشور به استان و خرید و ذخیره سازی بخشی از گوشت مرغ توسط پشتیبانی امور دام بوده است. با این حال مشکل همچنان باقی است و مرغداران با مشکل مواجهند.

مرغ از سبد غذایی پر می‌کشد

حالا بهتر می‌توانم مشکلات مرغداران را درک کنم. نمی‌توان پیش بینی دقیقی داشت، اما احتمالا در سه ماه آینده شاید مجبور شدیم مرغ را که یکی از محبوبترین غذای ما ایرانی هاست با قیمت بیشتری بخریم.
با این حال امیدوارم مسئولان با برنامه ریزی جدی تری بکوشند مرغ از سبد غذایی ما ایرانی‌ها پر نکشد.این در حالیست که صنعت مرغداری استان یزد با جایگاه و ظرفیت بالایی که دارد می‌تواند هم بخشی از اشتغال را داشته باشد و هم رونق اقتصادی را برای خیلی‌ها فراهم کند.
مطمئنا در شرایط پس از کرونا اگر مسئولان جدیت و تلاش بیشتری داشته باشند این صنعت مهم کشور هم از رکود بیرون خواهد آمد و روز‌های خوبی پیش روی آن خواهد بود. روز‌هایی که دیگر جوجه‌های یک روزه مجبور نخواهند بود تاوان کمبود‌ها و مشکلات ما انسان‌ها را پس بدهند.

نویسنده غلامرضا استاد

شرکت پشتیبانی امور دام 20 درصد نهاده‌های دامی را تامین کرد/ردپای دلالان در تعیین قیمت‌ نهاده‌های دامی در بازار آزاد

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایانا-برومند چهارآیین رئیس انجمن صنفی مرغداران گوشتی استان کرمانشاه و کارشناس صنعت طیور کشور در رابطه با فیلم مرغ‌های تلف شده یک مرغداری که در فضای مجازی منتشر شده، اظهار کرد: تلفات مرغ در این مرغداری واقعیت دارد اما نمی توان به صراحت گفت که این تلفات به دلیل گرسنگی ناشی از عدم دریافت کنجاله سویا و ذرت باشد و با دیدن یک فیلم نمی‌توان این موضوع را کامل قضاوت کرد.

وی، بیماری های ویروسی فوق حاد، محرومیت از دسترسی به آب، کمبود اکسیژن و انتشار گازهای سمی را از دیگر علل تلفات مرغداری‌ها عنوان و اضافه کرد: قضاوت در خصوص دلیل اصلی تلفات در فیلم منتشر شده نیازمند بررسی میدانی است و با دیدن یک فیلم نمی‌توان به آن صحه گذاشت.

رئیس انجمن صنفی مرغداران گوشتی استان کرمانشاه در رابطه با تامین نهاده‌های دامی در کشور تصریح کرد: ۹۰ درصد دان مرغ یا کنجاله سویا و ذرت را از خارج وارد می‌کنیم و این برای کشور ما که در شرایط کم آبی قرار دارد به منزله واردات ۱۵ میلیارد متر مکعب آب مجازی است.

وی در رابطه با مشکلات تأمین ارز برای نهادهای دامی گفت: گرفتاری‌هایی که در انتقال ارز داشتیم و تحریم‌ها باعث شده بانک ها و نهادهای بین المللی مالی نتوانند با ما همکاری کنند.

چهار آیین افزود: با اینکه حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن نهاده دامی در بندر امام وارد شده و در این بندر پهلو گرفته است اما توقف بیش از 3 ماه انتقال ارز مانع اصلی تخلیه و ترخیص آن از گمرگ شده است.

وی با اشاره به این نکته که بر اساس قوانین گمرک، کشتی های پهلو گرفته پیش از تسویه حساب اجازه تخلیه ندارند، تصریح کرد: با تخلیه نشدن نهاده‌های دامی از کشتی‌های پهلو گرفته در بندر با کمبود کنجاله سویا و ذرت مواجه شدیم و کمبود نهاده دامی، مشکلاتی را برای تولید کنندگان صنعت طیور اعم از مرغ اجداد تا مرغ مادر و گوشتی ایجاد کرد.

چهارآیین با اشاره به اقدامات شرکت پشتیبانی امور دام در تامین نهاده‌های دامی عنوان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام با اینکه وظیفه محدود تامین ۱۰ تا ۱۵ درصدی نهاده‌های دامی برای ذخایر استراتژیک و در حاشیه بازار را دارد اما در این برهه حساس خوش درخشید و بیش از ۲۰ درصد نهاده‌های دامی را تامین کرد اما نیاز صنعت بسیار بیشتر از حد و توان شرکت پشتیبانی امور دام است.

وی با انتقاد از ورود دلالان به بازار نهاده های دامی تاکید کرد: در شرایط کنونی قیمت‌های نهاده‌های دامی در بازار آزاد توسط دلال‌ها تعیین می‌شود، این افراد که از قِبَل تولید کننده ها به ثروت های نجومی رسیده‌اند و از هر فرصتی برای ایجاد التهاب در بازار نهاده‌ها در راستای منافع نامشروع خود نهایت استفاده را می کنند.

انتهای پیام/

لبنیات باز هم گران می شود!؟

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از صداوسیما، حسین نعمتی رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری دامداران اظهار داشت: ذرت دامی، جو و کنجاله سویا سه قلم از نهاده های دامی پرمصرف در صنعت دامپروری و صنعت طیور به شمار می روند.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری دامداران افزود: این نهاده ها با ارز دولتی وارد می شوند و به همین خاطر وزارت صمت و جهاد کشاورزی در این حوزه دخیل هستند و تامین ارز آن ها بر عهده بانک مرکزی است.

وی کاهش عرضه نهاده های دامی را ناشی از عدم تأمین ارز دانست و گفت: این مسئله باعث دپوی نهاده های دامی در انبارهای بنادر و عدم ترخیص آن ها شده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری دامداران تصریح کرد: افزایش قیمت نهاده های دامی منجر به افزایش قیمت تمام شده شیر خواهد شد و از آنجایی که دامدار تا یک اندازه ای می تواند این ضرر را تحمل کند لذا بعد از آن قیمت ها بالا خواهد رفت.

در ادامه برنامه “صبح و گفتگو”، باکری در رابطه با تاثیر این موضوع بر صنایع لبنی بیان کرد: اگر دامداران در تأمین نهاده های دامی با مشکل مواجه شوند و با قیمت های بالاتری مجبور به تامین شوند قطعاً در بهای تمام شده شیر خام اثر خواهد گذاشت و منجر به افزایش قیمت محصولات لبنی خواهد شد.

دبیر انجمن صنایع لبنی ایران در مصاحبه با رادیو گفت و گو، گفت: ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت باید شرایط فعلی را بررسی کنند و بر مبنای آن، اصلاح قیمت ها را انجام دهند.

انتهای پیام /

گره کور در تامین و توزیع نهاده های دامی / با کتمان واقعیت ها موضوع حل نمی شود

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری تبریز بیدار -رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: گره کوری در تامین و توزیع نهاده های دامی وجود دارد که با کتمان واقعیت حل نخواهد شد‌.

اکبر فتحی افزود: در موضوع نهاده‌های دامی یکسری مشکلاتی وجود دارد و من به‌‌عنوان عضو کوچکی از دولت می گویم که با کتمان واقعیت موضوع حل نمی‌شود.

وی با ابراز نگرانی از وضعیت موجود در این زمینه گفت: واردکنندگان چهار ماه هست که نهاده‌های دامی را آورده‌اند و به مرغداران اعلام شده است و آن‌ها پول را نیز واریز کرده‌اند اما چهار ماه هست که نهادها را تحویل نمی‌دهند درحالی‌که پول نیز گرفته‌شده و به داخل کشور آورده شده است اما با بهانه‌هایی مانند مشکلات ارزی و غیره همچنان نگه داشته اند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی با بیان برخی واقعیت ها و با شفاف سازی مورد مسائل داخلی موجود در میان مرغداران ادامه داد: حتی یکی از مرغداران به من گفت که از یکی از واردکنندگان به مبلغ پنج هزارو سیصد تومان سویا خریده است و حتی گفت که هر وقت بخواهد می‌تواند از آن با قیمت پنج هزار و سیصد و حتی پنج هزارو پانصد تومن بخرم درحالی‌که اگر با عرضه تا هزارو دویست تومنی سویا وارد شود همان سویا به قیمت دو هزارو چهارصد تومان فروخته می‌شود لذا یکی از خواسته‌های ما این بود که جلوی این کارها گرفته شود.

وی با اشاره به نظر وزیرصمت در این زمینه گفت: آقای وزیر وزیر صمت گفتند که امکان ندارد این کار اتفاق بیفتد ولی ما می‌گوییم که این کارها انجام می‌شود حالا مشکل و ضعف از سمت هر طرفی که هست این کارها انجام می‌شود یا ممکن است ارز لازم تخصیص داده نشده است و یا ممکن است بانک مرکزی ضعفی داشته باشد.

فتحی ادامه داد: به‌هرحال این کارها اتفاق می‌افتد و نهاده‌ها وارد مملکت شده است و درحال حاضر موجود است اما به دست دامداران و مرغداران نمی‌رسد.

خبری از ارز نیست

وی افزود: ما درحال حاضر همچنان از ذخایر پشتیبانی دام استفاده می‌کنیم که با این شرایطی که پیش می‌رود هر لحظه ممکن است این ذخایر تمام شود، در کنار این موارد من معتقد هستم که خود مرغداران نیز می توانند واردکننده شوند به‌طوری‌که ما یک صندوق داریم تحت عنوان صندوق صندوق حمایت از توسعه کشاورزی که دارای سرمایه بسیار کلانی در کشور است و در استان ما نیز شعبه دارد.

رئیس جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: ما وارد این موضوع شده‌ایم و حتی دو محموله نیز به استان آورده‌ایم اما در تخصیص ارز در اولویت قرار نگرفت اما آقای رحمانی وزیر صمت شخصاً به این موضوع ورود کردند.

واردات نهاده از ترکیه

وی افزود: وزیر صمت هفته گذشته پیگیر قضیه شدند و در صندوق حمایت از توسعه کشاورزی استان هم تخصیص ارز و هم ثبت سفارش اتفاق افتاد و باعث شد که خودمان مستقیما وارد شویم و از مرز ترکیه برای ورود نهاده ها اقدام کنیم.

فتحی گفت: متعاقب این مسائل با این شیوه ما می‌توانیم تامین کننده نهاده‌های شمال کشور و شمال غرب کشور نیز باشیم که این‌طور نیست که حتماً انتظار داشته باشیم وام بگیریم ما فقط تخصیص ارز و ثبت سفارش می‌خواهیم و با پول‌هایی که از مرغداران می گیریم می‌توانیم این کار را انجام دهیم.

وی تاکید کرد: وقتی هم که صحبتی از صندوق می‌شود، به این مورد توجه شود که خود دامداران و مرغداران سهام‌داران صندوق هستند و پنجاه درصد از منابع دولتی است پنجاه درصد سهم مرغداران و دامداران اما به نوعی پنجاه درصد دولت نیز متعلق به همین سهام‌داران است و هر سود و زیانی باشد به خود مرغداران برمی‌گردد و هر سودی کنند به جیب آن‌ها می‌رود و اگر ضرر هم بکند باز هم بهتر از سایر واردکنندگان است.

انتهای پیام/

هدفگذاری برای واکسیناسیون ۴۸ هزار راس دام سمنان علیه تب برفکی

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایرنا -حمیدرضا حسینی روز یکشنبه ، ابراز داشت: طرح واکیسناسیون علیه بیماری تب برفکی دام سنگین و دام سبک عشایر استان سمنان از یکم اردیبهشت آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود تا سوم خرداد این طرح به طور کامل انجام شود.

وی ادامه داد: کانون بیماری تب برفکی در استان سمنان طی ۲ ماه گذشته با کنترل‌ موثر از سوی دامپزشکی و با وجود سردی هوا گزارش نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان بیان کرد: آموزش‌های لازم به دامداران در زمینه رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از شیوع بیماری تب برفکی در دام به صورت مداوم ارایه می‌شود.

وی تصریح کرد: در زمان حاضر کانون جدی بیماری تب برفکی در استان وجود ندارد و سمنان جزو استان‌های پاک از لحاظ شیوع این بیماری محسوب می‌شود.

وی یادآور شد: ۲ ماه گذشته تنها ۲ مورد مشکوک به تب برفکی در شرق استان گزارش شد و در جنوب شهر سمنان نیز شیوع تب برفکی بر اساس آزمایش‌ها تایید نشد.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: واکسیناسیون دام سبک عشایر، به دلیل اینکه بیشتر در معرض خطر قرار دارند، در اولویت واکسیناسیون تب برفکی قرار دارد.

تب برفکی یک بیماری ویروسی واگیر در دام است که شیوع این بیماری در دام به شدت اقتصاد دامداران را تحت تاثیر قرار می‌دهد، شیردهی، وزن گیری دام و تولیدمثل، سه شاخصه مهم و موثر بر اقتصاد دامدار است که شیوع بیماری تب برفکی موجب افت شیر در گاو شیری، سقط جنین و افت وزن در دام می‌شود و در واقع اقتصاد دامداران را فلج می‌کند.

انتهای پیام/

کشف 5 تن فراورده خام دامی فاسد و تشکیل 27 پرونده قضایی در البرز/ خرد کردن مرغ در مغازه ها به دلیل کرونا ممنوع است

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از گروه استانی تیتریک- رئیس اداره نظارت بر بهداشت مواد غذایی دامپزشکی البرز پیش از ظهر امروز دوشنبه به ممنوعیت خرد کردن مرغ در واحدهای فروش مرغ تا اطلاع ثانوی به دلیل کرونا اشاره کرد و در جمع خبرنگاران، گفت: با توجه به اینکه خرد کردن مرغ حتی در حضور مشتری هم ممنوعیت دارد در صورت مشاهده بازرسان با این تخلفات برخورد می شود.

سید محسن ابوترابی به ضبط 5 تن فراورده خام دامی در فروردین ماه و معدوم شدن 4 هزار و 224 کیلوی آنها اشاره کرد و افزود: در جریان این بازرسی ها، ۲۷ پرونده قضایی برای برخورد با متخلفین به تعزیرات و مراجع قضایی ارجاع داده شد، البته سوپرمارکت ها و فروشگاه های بزرگ با توجه به محدودیت هایی که دارند مرغ و گوشت را یا باید با نظارت دامپزشک بسته بندی کنند یا این تولیدات را به صورت بسته بندی های آماده خریداری و عرضه کنند.

رئیس اداره نظارت بر بهداشت مواد غذایی دامپزشکی البرز اظهار داشت: در فروشگاه های زنجیره ای که فراورده های خام دامی را داخل سینی به فروش می رسانند باید برچسب تاریخ انقضا را روی این محصولات درج کنند و روی آنها سلفون بکشند تا از انتقال آلودگی به این اقلام جلوگیری شود.

ابوترابی در خاتمه به نظارت بر طعم دار کردن فراورده های خام دامی در فروشگاه های زنجیره ای اشاره و تصریح کرد: تمام ادویه هایی که برای طعم دار کردن محصولات گوشتی استفاده می شود باید علاوه بر اخذ تائیدیه از سازمان غذا و دارو، جز شرکت های مجوز دار باشد.

انتهای پیام/

هشدار دامپزشکی املش درباره احتمال شیوع تب کریمه کنگو

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری رانکوه نیوز- دکتر فلاح دوست ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم مومن و روزه دار شهرستان املش بیان داشت: هر ساله با گرم شدن هوا و افزایش فعالیت حشرات ناقل بیماری از جمله کنه ها که یکی از عوامل اصلی انتقال ویروس تب کریمه کنگو به دام و انسان هستند، خطر ابتلا افراد به این بیماری و شیوع آن افزایش می یابد،

وی افزود: لذا از همشهریان و دامداران محترم تقاضا می گردد جهت پیشگیری از ابتلای خود و خانواده شان به بیماری تب کریمه کنگو، موارد ذیل را به دقت رعایت نمایند:
۱. این بیماری اگرچه بین انسان و دام مشترک می باشد ولی هیچ گونه علائمی در دام ایجاد نمیکند و دام آلوده کاملاً سالم بوده و از طریق خون و ترشحات می تواند بیماری را به انسان منتقل نماید لذا حتی المقدور از تماس مستقیم با دامها پرهیز نمایید.
۲. در صورت لزوم برای نزدیک شدن به دامها از دستکش استفاده نمایید
۳. از قربانی کردن دام در منزل اکیداً خودداری نمایید و دامهای نذری خود را جهت ذبح شرعی و بهداشتی به کشتارگاه صنعتی ارسال نمایید
۴. از کندن و له کردن کنه هایی که بر روی بدن دامها قرار دارند بدون دستکش خودداری نمایید
۵. در صورت مشاهده کنه بر روی بدن خود، با دستکش و با احتیاط کنه ها را جدا کرده و بسوزانید
۶. دامها و اماکن دامی خود را به طور مداوم هر ۳ هفته یکبار با سم های مورد تایید سازمان دامپزشکی سمپاشی نمایید
۷. گوشت مورد نیاز خود را از قصابی های معتبر تهیه نمایید که مهر دامپزشکی بر روی لاشه قابل رویت باشد
۸. در هنگام قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش استفاده نمایید
۹. قبل از مصرف گوشت و آلایش دامی حداقل به ترتیب ۲۴ و ۴۸ ساعت آن را در دمای یخچال ( ۰ تا ۴ درجه ) قرار دهید

انتهای پیام/

آخرین جزئیات طرح تشدید نظارت بر فرآورده‌های خام دامی در ماه رمضان

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان -علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور ، درباره آخرین طرح تشدید نظارت فرآورده‌های خام دامی در ماه رمضان اظهار کرد: بنابر سابقه سنوات گذشته در طرح تشدید ماه رمضان همواره حدود یک هزار تن فرآورده خام دامی اعم از گوشت، مرغ و تخم مرغ غیر قابل مصرف انسانی شناسایی و از چرخه مصرف خارج می‌شد.

او با اشاره به اینکه آمار حذف فرآورده‌های خام دامی در ماه رمضان امسال را جمع آوری نکرده‌ایم، افزود: همکاران در استان‌های مختلف گزارش‌هایی از جمع آوری یک تن، ۲ تن و ۳ تن فرآورده‌های خام دامی داده‌اند که در نهایت در پایان ماه مبارک رمضان آمار نهایی اعلام‌ می‌شود.

رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: بنابر شیوه نامه ستاد ملی مبارزه با کرونا امسال علاوه بر نظارت بر فرآورده‌های خام دامی، نظارت بر لوازم حفاظت فردی مسئولان و کارگران کشتارگاه‌ها و شست و شو و ضدعفونی وسایل کارشان در دستور کار قرار گرفته است.

او با اشاره به این موضوع که گزارشی از شیوع کووید ۱۹ در دام نداشتیم، بیان کرد: در حوزه دام سبک و سنگین دلایل متعددی همچون تب برفکی و طاعون نشخوارکنندگان منجر به تلفات می‌شود.

رفیعی با اشاره به اینکه بیماری مشترک انسان و دام یکی از عوامل تلفات دام به شمار می‌رود، اظهار کرد: به همین خاطر بار‌ها به دامداران گفتیم که رعایت شرایط بهداشتی وجوه مختلفی همچون واکسن، عدم رفت و آمد غیرضرور به محل دامداری، تغدیه دام و از همه مهم‌تر اضافه کردن دام به دامداری دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه شیوع کووید ۱۹ در دام تایید نشده است، گفت: با توجه به تشکیل ستاد ویژه مقابله با کرونا در سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی و رصد روزانه دامداری‌ها و کشتارگاه‌ها، تاکنون گزارشی از انتقال کووید ۱۹ از دام به انسان و از انسان به دام نداشتیم.

افراد از مصرف خام فرآورده‌های دامی اجتناب کنند

او پیرامون نگرانی‌های مردم در خصوص خرید گوشت قرمز و سایر فرآورده‌های دامی مبنی بر انتقال ویروس کرونا اظهار کرد: حساسیت مردم در تهیه فرآورده‌های خام دامی سالم بسیار ارزشمند است و این قول را به افراد می‌دهم که سازمان دامپزشکی با عمل به وظایف خود؛ بازدید و معاینات لازم از دامداری‌ها و کشتارگاه‌ها را انجام‌ می‌دهد و همواره لاشه را توسط ماشین‌های یخچال دار به بازار عرضه می‌کند که با این وجود گوشتی که از کشتارگاه خارج می‌شود، ۱۰۰ درصد سالم است.

رفیعی پور در توصیه‌ای به افراد گفت: زمانی که افراد برای خرید فرآورده‌های خام دامی‌ به ویژه گوشت مراجعه می‌کنند، قصابان به سبب خرد کردن گوشت حتما باید ماسک و دستکش داشته باشند تا نگرانی‌ها پیرامون انتقال ویروس کووید ۱۹ از افراد به لاشه برطرف شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پایان با اشاره به اینکه طرح تشدید نظارت تا پایان ماه رمضان ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: در طرح تشدید نظارت نوروز ۶۰۰ تن فرآورده خام دامی اعم از ماهی، گوشت، مرغ و تخم مرغ به دلیل شرایط بد نگهداری، تاریخ انقضا و… معدوم شدند، به همین خاطر به افراد توصیه می‌شود که فرآورده خام دامی را به صورت کاملا پخته مصرف کنند.

انتهای پیام/

اجرای طرح واکسیناسیون بروسلوز گوسفندی در شهرستان شهربابک

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان -مجید اسدی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک ، با اشاره به اینکه واکسیناسیون مهمترین راه پیشگیری از بیماری بروسلوز است، گفت: بیماری بروسلوز یکی از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که باعث سقط جنین در دام و عوارض جبران ناپذیری در انسان می‌شود.

او افزود: کنترل این بیماری در انسان نیازمند کنترل و پیشگیری در دام ها، مراقبت فعال و غیر فعال بیماری و واکسیناسیون سراسری دام‌های سبک و سنگین است و طرح واکسیناسیون بروسلوز گوسفندی در راستای مبارزه و پیشگیری از بیماری مذکور است.

اسدی تصریح کرد: با اجرایی شدن این طرح ۸۰ هزار رأس بره و بزغاله ماده علیه بیماری بروسلوز مایه‌کوبی می‌شوند.

او در پایان با اشاره به اینکه این طرح در سراسر شهرستان با جدیت دنبال می‌شود، از دامداران خواست به منظور پوشش کامل اجرای واکسیناسیون در منطقه همکاری لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی به عمل آورند.

انتهای پیام/