نشت خون و پساب به بیرون از کشتارگاه صحت دارد

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از روزنامه سپهرغرب – چندروزی است که کلیپ تصویری نشت خون، ضایعات و پساب کشتارگاه دام نهاوند به بیرون از این کشتارگاه و آلوده کردن حدود پنج هکتار از اراضی منطقه در فضای مجازی منتشر شده است، البته پیش از این نیز اهالی گلایه‌هایی در این خصوص داشتند که گویا ترتیب اثری داده نشد و کشتارگاه با همین وضعیت و به خطر انداختن سلامت محیط‌زیست درحال فعالیت است.

چندی پیش موضوع استاندارد بودن این کشتارگاه، کشتارهای غیر مجاز و اختلاف قصابان با مالک کشتارگاه مطرح بود که این موارد از سوی رسانه‌های استان به‌ویژه روزنامه سپهرغرب مورد پیگیری قرار گرفت و صحبت‌های مسئولان حاکی از حل این مشکلات بود.

اما اکنون با مطرح شدن موضوع داغ نشت خون، خونابه و پساب کشتارگاه به بیرون، سپهرغرب بر آن شد تا این موضوع را از مسئولان مربوطه در سازمان محیط‌زیست، اداره کل دامپزشکی و مرکز بهداشت استان پیگیری کند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان همدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما با تأیید این خبر، اظهار کرد: متأسفانه نشت خون و خونابه به بیرون از کشتارگاه نهاوند صحت دارد.

محسن جعفری‌نژاد بسطامی با بیان اینکه همکاران ما در اداره کل محیط‌زیست استان با آگاهی از موضوع سریعاً از این واحد بازدید کردند، گفت: همکاران اقدام به پایش و نمونه‌برداری از این کشتارگاه کردند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان همدان بیان کرد: این موضوع پس از بررسی سریعاً به فرماندار شهرستان نهاوند اطلاع‌رسانی و جلسه‌ای در این خصوص برگزار شده است.

وی با بیان اینکه به دنبال برگزاری جلسه مذکور مقرر شد فرصت کوتاهی به این واحد کشتارگاهی به‌منظور رفع مشکل پیش‌آمده داده شود، افزود: در این فرصت باید کشتارگاه اقدام به رفع مشکل کند و در غیر این صورت برخوردهای قانونی انجام خواهد شد.

جعفری‌نژاد بسطامی با تأکید بر اینکه درصورت عدم رفع مشکل از سوی محیط‌زیست و دامپزشکی شهرستان نهاوند برخورد قاطع صورت می‌گیرد، تصریح کرد: این واحد در فصل قبل و این فصل جزء صنایع آلاینده استان ذکر خواهد شد.

وی ادامه داد: بحث مالی و جرائم درنظر گرفته‌شده با توجه به آلاینده بودن این واحد، اعمال خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان همدان خاطرنشان کرد: درخصوص فعالیت این واحد کشتارگاهی نیز طی چند روز آینده تصمیم‌گیری خواهد شد.

وی به مهلت تعیین‌شده به‌منظور رفع مشکل اشاره کرد و یادآور شد: حدود 10 تا 14 روز مهلت تعیین شده است؛ در گذشته نیز پیگیری‌ها انجام و این کشتارگاه تعطیل شده بود که بازهم با شرایط موجود مشغول فعالیت است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما ضمن بیان اینکه کشتارگاه با چند ارگان در ارتباط است، اظهار کرد: دامپزشکی، بهداشت و محیط‌زیست ارگان‌های مرتبط با کشتارگاه هستند و هریک در حیطه کار خود کشتارگاه را کنترل کرده و رصد می‌کنند.

محمودرضا رسولی با تأکید بر اینکه مسائل بهداشت گوشت، پیش‌سرد و مواردی ازاین‌دست در حیطه دامپزشکی است، گفت: بحث بهداشت محیط و بهداشت کارگران برعهده مرکز بهداشت و بحث پساب، فاضلاب و مسائل این‌چنینی به‌عهده محیط‌زیست است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان بیان کرد: قطعاً آلوده شدن محیط‌زیست به‌واسطه نشت خون و پساب از کشتارگاه نهاوند پسندیده نیست و باید توسط محیط‌زیست پیگیری شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در نهاوند بیشتر دام سنگین کشتار می‌شود تا دام سبک، افزود: اکنون نیز شرایطی پیش آمده که روستاهای اطراف نهاوند به کشتارگاه معرفی شده و از طریق کشتارگاه گوشت‌رسانی می‌شوند.

رسولی با تأکید بر اینکه در روستاهای معرفی‌شده کشتار غیر مجاز تعطیل شده است، تصریح کرد: در ایام کرونا با هماهنگی فرماندار و دامپزشکی نهاوند این اتفاق رخ داد.

وی با بیان اینکه اکنون کشتار دام سبک نیز در کشتارگاه نهاوند انجام می‌شود، ادامه داد: البته کشتار دام سبک در این کشتارگاه کم است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان خاطرنشان کرد: تعدادی از قصاب‌ها ازلحاظ مالی و موارد این‌چنینی با صاحب کشتارگاه نهاوند مشکل داشتند و مدتی در فامنین و مدتی نیز در کنگاور کشتار می‌کردند که اکنون این مشکل حل شده است.

وی با بیان اینکه کشتارگاه نهاوند ازنظر تجهیزات جزء بهترین کشتارگاه‌های استان و دارای پروانه بهداشتی است، یادآور شد: تأیید تجهیزات و امکانات کشتارگاه به‌عهده دامپزشکی است.

رسولی با تأکید بر اینکه مسائلی همچون نشت خون و پساب به محیط‌زیست مربوط است، اظهار کرد: سایر ارگان‌های مرتبط نیز با حداکثر توان تلاش می‌کنند، اما برخی اتفاقات نیازمند اعتبارات و هزینه‌های زیاد است.

وی با بیان اینکه تعطیل کردن یک کشتارگاه می‌تواند به‌راحتی رخ دهد، گفت: اما تعطیل کردن می‌تواند مشکلاتی همچون کشتار غیر مجاز را به دنبال داشته باشد.

کارشناس ناظر بر بهداشت محیط مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما بیان کرد: آلودگی محیط خارج از کشتارگاه مستقیماً به محیط‌زیست مربوط است.

افشین حولکی با بیان اینکه متولی اصلی کشتارگاه ابتدا دامپزشکی استان و شهرستان است، افزود: در بحث امور دام کشتارگاه جهاد کشاورزی نظارت دارد و در حوزه ساختار فیزیکی و بهداشت فردی کارکنان نیز بهداشت ورود می‌کند.

این کارشناس ناظر بر بهداشت محیط مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی تصریح کرد: صدور مجوز بهداشتی ماشین‌های حمل‌ونقل و انتقال گوشت با دامپزشکی و صدور مجوز حمل‌ونقل سایر محصولات به غیر از فرآورده‌های خام دامی در استان برعهده بهداشت است.

وی ادامه داد: بهداشت فردی نیروهای فعال در کشتارگاه به‌دلیل ارتباط آن‌ها با فرآورده‌های خام دامی، دام زنده و بحث بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، حائز اهمیت و تأثیرگذار بوده و به این واسطه استفاده از روپوش، پیش‌بند، کلاه، چکمه و دستکش در مواقع لزوم ضروری است.

حولکی با بیان اینکه با توجه به شیوع کرونا بر رعایت بهداشت فردی و شست‌وشوی دست‌ها در کشتارگاه دائماً تأکید می‌شود، خاطرنشان کرد: دامپزشکی در این حوزه‌ها به‌جد ورود کرده که از این ناحیه دچار چالش نشویم.

وی با تأکید بر اینکه تجهیزات حفاظت فردی و اکنون استفاده از عینک در کشتارگاه وجود دارد، یادآور شد: کارت تندرستی نیروها نیز در این خصوص مطرح است.

این کارشناس ناظر بر بهداشت محیط مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی اظهار کرد: از مشکلات در کشتارگاه‌ها غالباً ورود افراد غیر متفرقه و افراد آورنده دام است که سعی بر حضور در محیط کشتارگاه دارند.

وی با بیان اینکه گرچه نظارت‌ها هست اما مردم این مناطق فرهنگ خاص خود را دارند، گفت: ورود افراد غیر متفرقه به کشتارگاه می‌تواند آلودگی‌های ثانویه را به دنبال داشته باشد.

حولکی با تأکید بر اینکه ازلحاظ بحث نظافتی شست‌وشوی روزانه کف و درودیوارهای سالن‌ها بسیار حائز اهمیت است، بیان کرد: اکنون با توجه به بحث کرونا، ضد عفونی بعد از شست‌وشوی سطوح مطرح است.

وی با بیان اینکه کشتارگاه دام نهاوند شرایط خیلی بدی نداشته است، افزود: اما مسائل فاضلابی و بحث آلودگی محیط‌زیست از همه‌چیز مهم‌تر است که می‌تواند آلودگی منطقه، خاک، انتشار بیماری‌ها، حضور سگ‌های ولگرد و انتقال بیماری از این طریق را نیز در پی داشته باشد.

با تخلفات کشتارگاه دام نهاوند در مسائل مختلف و فعال بودن این واحد و این‌بار با موضوع نشت خون و خونابه به محیط‌زیست، سلامت همشهریان در معرض خطر است و این مهم باید مورد توجه ویژه مسئولان امر قرار گیرد؛ تعیین مهلت 14 روزه برای برطرف کردن این مشکل زمان کافی برای مالک کشتارگاه است که اقدامات لازم را انجام دهد و درصورت عدم رفع مشکل، مسئولان نباید هیچ‌گونه اغماضی در این خصوص داشته باشند؛ چراکه این‌بار مسئله محیط‌زیست و سلامت شهروندان در میان است.

حال باید منتظر ماند و دید طی این مدت مشکل رفع خواهد شد و آیا مالک کشتارگاه حاضر به پرداخت خسارت ناشی از این موضوع حتی با تعطیلی کشتارگاه می‌شود؛ اواخر اردیبهشت‌ماه سپهرغرب مجدداً پیگیر سرانجام این موضوع خواهد بود تا شهروندان نهاوندی در جریان چگونگی روند کار قرار گیرند.

انتهای خبر/

7 برابر بیش از ظرفیت تعلیف مراتع همدان، دام وارد استان می‌شود

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از روزنامه سپهرغرب- مهدی سلیمانی روز گذشته بیان کرد: ورود عشایر به سامانه‌های تعریف‌شده باید از 15 اردیبهشت‌ماه آغاز شود، اما همه‌ساله عشایری که اغلب غیر مجاز (ولچر) و بدون پروانه چرا هستند، زودتر از موعد وارد استان شده و بیشترین میزان دام نیز مربوط به آن‌ها است.

وی اضافه کرد: طبق اطلاعات ثبت‌شده در اداره کل منابع طبیعی همدان، یک‌هزار و 138 خانوار عشایر مجاز به سکونت در 53 سامانه عشایری هستند، اما ورود بیش از ظرفیت تعیین‌شده عشایر به مراتع آسیب‌های جدی وارد کرده است.

رئیس اداره مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: میزان ورود عشایر و دام در مبادی ورودی و پس از استقرار در سامانه‌های پیش‌بینی‌شده رصد می‌شود؛ اما همه‌ساله شاهد افزایش ورود غیر مجاز هستیم.

سلیمانی گفت: اداره‌ کل منابع طبیعی همدان درصورت شناسایی عشایر غیر مجاز برای آن‌ها پرونده تشکیل داده و به مرجع قضائی معرفی می‌کند که در بیشتر مواقع متخلفان به پرداخت جریمه نقدی در حق دولت محکوم می‌شوند.

وی افزود: عشایر غیر مجاز علاوه‌بر وارد کردن آسیب به مراتع، برای دام‌داران مجاز و عشایر دارای مجوز قانونی چرا نیز مزاحمت و مشکل ایجاد می‌کنند.

ممنوعیت ورود زود هنگام احشام و دام در طرح‌های مرتع داری شهرستان میامی

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، رضایی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی گفت: به منظور اجرای طرح مدیریت چرا و کنترل دام به عنوان یکی از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در مراتع این شهرستان ، به تمامی دامداران و بهره برداران ذی حق مراتع اعلام می‌شود، از ورود زود هنگام احشام و دام و همچنین دام مازاد بر ظرفیت پیش بینی شده در پروانه چرای تمدید شده و یا مندرج در طرح‌های مرتع داری خودداری کنند.

او افزود: نظر به اهمیت پوشش گیاهی در حفظ منابع پایه آب و خاک و نقش ارزنده آن در توسعه اقتصادی، اجتماعی و در راستای فراهم کردن بستر مناسب برای تجدید حیات گیاهان مرتعی و با هدف جلوگیری از تخریب و ارتقای اکوسیستم عرصه‌های طبیعی، پروژه مدیریت چرا و کنترل دام به عنوان یکی از اقدامات حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در مراتع این شهرستان به مرحله اجرا درآمده است.

رضایی ابراز داشت: در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین و مقررات مربوط به چرای دام در مراتع، متخلف یا متخلفان طبق مقررات به مراجع قضائی معرفی و پروانه بهره برداری آنان باطل و از درجه اعتبار ساقط می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان میامی اظهار داشت نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی در امر پیشگیری و مقابله با هرگونه سو استفاده‌های احتمالی از عرصه‌های ملی خبر داد و تصریح کرد: اکیپ‌های گشت و مراقبت یگان حفاظت منابع طبیعی به طور مستمر اراضی ملی را مورد نظارت قرار داده و با متخلفان به این اراضی برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

او گفت: شماره تلفن رایگان امداد جنگل و مرتع به شماره ۴۰۵۱ به صورت شبانه روزی آماده دریافت

گزارش‌های مردمی در ارتباط با تخریب تصرف در اراضی ملی، چرای غیرمجاز دام، قطع درختان و برخورد قانونی با متخلفان و همچنین آتش سوزی‌های احتمالی در جنگل‌ها و مراتع است.

انتهای پیام/

نظارت بر کشتار دام در اردبیل تشدید شد

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایرنا -مسعود امامی یگانه روز سه‌شنبه اظهارداشت: تمام کشتارهای دام در کشتارگاه اردبیل تحت نظارت بهداشتی لازم قرار خواهد گرفت.

وی کشتار غیرمجاز دام را زمینه‌ساز انتقال بیماری‌های مشترک انسان و دام همچون بیماری تب کریمه کنگو و تب مالت دانست و افزود: حفظ سلامتی شهروندان باید در اولویت همه، اعم از قصابان محلی و دستگاه‌های مسوول قرار بگیرد.

وی گفت: کشتار دام در حاشیه خیابان‌ها و محیط‌های غیربهداشتی تخلف است و در صورت مشاهده با قاطعیت برخورد خواهد شد.

امامی یگانه افزود: کشتارگاه‌ها بارعایت فرایند بهداشتی و با نظارت‌های مستمر اقدام به کشتار کنند و این امر نقشی مهم در عرضه گوشت سالم به شهروندان دارد.

انتهای پیام/

بزرگ‌ترین واحد تولیدی خوراک دام شرق کشور در دامغان احداث می‌شود

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری مهر – سید محسن طباطبائیان ، ضمن بیان اینکه بزرگ‌ترین واحد تولیدی خوراک دام شرق کشور توسط بخش خصوصی در دامغان احداث می‌شود، ابراز داشت: برای راه‌اندازی این واحد تولیدی ۱۵ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی‌شده است.

وی ضمن بیان اینکه این واحد ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن خوراک دام را به صورت سالانه دارد، افزود: با راه‌اندازی این واحد به نظر می‌رسد برای ۱۵ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد شود.

رئیس جهاد کشاورزی دامغان بابیان اینکه ۳۹۲ هزار رأس دام سبک و سنگین شامل ۱۲ هزار رأس دام سنگین و ۳۸۰ هزار رأس دام سبک در این شهرستان وجود دارد، ابراز داشت: در حال حاضر یک واحد تولید کننده خوراک دام نیز در دامغان فعالیت دارد که در سال ۴۰ هزار تن خوراک دام تولید می‌کند.

طباطبائیان بابیان اینکه هر شهروند دامغانی در سال ۲۶ کیلوگرم گوشت مرغ مصرف دارد، تصریح کرد: سال گذشته شش هزار و ۷۵۰ تن گوشت قرمز و پنج هزار و ۷۰۰ تن گوشت مرغ تولید شد.

وی افزود: سال گذشته دو هزار تن تخم‌مرغ صنعتی و یک هزار تن تخم‌مرغ بومی در دامغان تولید و به بازار مصرف عرضه‌شده است.

انتهای پیام /

اختلال در عرضه گوشت در آمریکا به دلیل شیوع کرونا

به گزارش دامپزشک نیوز – رویترز، شرکت تایسون فودز اعلام کرد بحران شرکت تایسون همچنان کارخانه های گوشت آمریکا را تعطیل نگه داشته و تولید را کند کرده است. به نظر می رسد پس از دستور دونالد ترامپ مبنی بر باز کردن کارخانه ها، اختلالات بیشتری در عرضه مواد غذایی در آمریکا به وجود آمده است.

تایسون گزارش داد درآمد این شرکت در سه ماهه اول سال جاری میلادی کمتر از حد انتظار بوده و این آمار مربوط به قبل از بسته شدن عظیم کشتارگاه‌ها درپی شیوع ویروس کرونا در میان کارگران این کارخانه ها بوده است. تایسون همچنین اعلام کرد فروش گوشت در سه ماهه دوم سال جاری کاهش خواهد یافت چون شیوع ویروس کرونا تقاضای رستوران ها را پایین آورده است. سهام این بخش بیش از 8 درصد سقوط کرده است.

ترامپ هفته گذشته به منظور حمایت از عرضه مواد غذایی در کشور دستور داد کارخانه های بسته بندی گوشت باید باز باشند.

نوئل وایت، مدیرعامل شرکت تایسون گفت با مقامات دولتی برای از سرگیری فعالیت در یک کارخانه بزرگ گوشت در داکوتا سیتی نبراسکا همکاری می کند. این شرکت در آخر همین هفته نتایج تست کرونا بر روی کارمندان یکی دیگر از کارخانه های بسته شده خود را در پاسکو در واشنگتن دریافت کرد.

این شرکت همچنین موقتاً کارخانه‌های فرآوری گوشت خوک خود را در واترلو و پری بسته است و اعلام کرد یکی از کارخانه های خود را در لگانسپورت ایالت ایندیانا باز میکند.

به گفته برخی کارگران این کارخانه ها، مشخص نیست پس از بازگشایی، چند نفر از کارگران دربحبوحه ترس از ویروس کرونا بلافاصله بر سر کار خود حاضر می شوند.

ظرفیت آمریکا برای کشتار خوک ها 50 درصد نسبت به قبل از شیوع ویروس کرونا کاهش یافته است. تقاضای خرده فروشی برای گوشت شرکت تایسون 30 تا 40 درصد افزایش یافته ولی این شرکت اعلام کرد فروش آن در نیمه دوم سال جاری میلادی به خاطر تعطیلی کسب و کار رستوران ها کاهش می یابد.

تایسون قبل از دستور ترامپ هشدار داده بود که میلیون ها پوند گوشت خوک، گوساله و مرغ به خاطر بسته شدن کارخانه ها از خواربار فروشی های سراسر آمریکا حذف می شوند. مدیرعامل این شرکت اعلام کرد زنجیره عرضه مواد غذایی در آمریکا شکسته شده چون کشاورزان بسیاری از خوک های خود را به خاطر نبودن بازار برای آن ها معدوم می کنند.

منبع : پول نیوز

انتهای پیام /

بازار گوشت اشباع شده است؛ کاهش نرخ دام زنده در بازار

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان – منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور، با اشاره به اینکه قیمت گوشت در ماه رمضان نوسانی نداشته است، اظهار کرد: با توجه به افزایش جمعیت دام‌ها و زایش‌های بالا، قیمت گوشت در ماه رمضان با ماه‌های اخیر تفاوتی نداشته است.

او افزود: با توجه به فراوانی عرضه و نبود تقاضا، قیمت گوشت روند نزولی داشته است به طوری که با افت ۱۵ تا ۱۶ هزار تومانی قیمت، هر کیلو گوشت در خرده فروشی‌ها به کمتر از ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.

پوریان از کاهش سن کشتار دام خبر داد و گفت: در گذشته حدود ۱۵۰۰ راس دام گوساله در تهران کشتار می‌شد، در حالی که هم اکنون حدود ۲۰۰ راس کشتار می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بازار گوشت اشباع شده است، بیان کرد: طی روز‌های اخیر قیمت دام سبک به ۳۸ هزار تومان و دام سنگین ۲۵ هزار تومان کاهش یافته است.

در تمامی واحد‌های پرواربندی با انباشت دام روبه‌رو هستیم

او با اشاره به اینکه با انباشت دام در واحد‌های دامداری روبه‌رو هستیم، افزود: هم اکنون در تمامی واحد‌های پرواربندی سبک و سنگین با انباشت دام روبه‌رو هستیم، به همین خاطر به وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید اعلام کرده‌ایم که دامداران در شرایط حاد قرار دارند.

پوریان ادامه داد: با توجه به ازدیاد عرضه دام و کاهش تقاضا از سوی پرمصرف‌ها، مشکلی در بخش دام و گوشت وجود ندارد.

او با تاکید بر صادرات دام زنده برای کاهش بحران دامداران اظهار کرد: طبق اظهارات معاون امور تولیدات دامی با ازدیاد دام سبک و سنگین روبه‌رو هستیم که برای خروج از این بحران باید تدابیری اندیشیده شود.

این مقام مسئول قیمت هر کیلو دام سبک را ۴۲ هزار تومان و دام سنگین را ۲۶ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به انباشت دام در واحد‌های دامداری، التهاب قیمتی در ماه رمضان نخواهیم داشت.

رئیس شورای تامین کنندگان دام از کاهش مصرف گوشت در ماه رمضان خبر داد و گفت: طبق روال معمول مصرف گوشت در ماه رمضان کاهش و مرغ افزایش می‌یابد و امسال شیوع ویروس کرونا مزید بر علت شده است.

به گفته پوریان، با توجه به رشد فزاینده تولید بهاره و انباشت دام در واحد‌های دامداری انتظار می‌رود بخشی از مازاد تولید به بازار‌های هدف صادر شود.

این‌مقام مسئول با بیان اینکه ۶۵ میلیون راس دام در واحد‌های دامداری انباشت شده است، گفت: اگر یک میلیون راس دام به بازار‌های هدف صادر شود، التهابی در بازار داخل نخواهیم داشت.

او با اشاره به اینکه مصرف گوشت کشور ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش یافته است، اظهار کرد: در حال حاضر انباشت دام در واحد‌های دامداری مشکلات متعددی را برای دامداران ایجاد کرده است، از این رو انتظار می‌رود تدابیری برای مازاد تولید به کار گرفته شود تا داستان مرغ و جوجه یکروزه تکرار نشود.

پوریان در پایان تصریح کرد: با توجه به مازاد چشمگیر دام در دامداری‌ها، صادرات ۳ تا ۴ میلیون راس دام سنگین و ۲۰۰ هزار راس دام سبک نوسانی در بازار ایجاد نخواهد کرد.

انتهای پیام/

ابتلای حداقل ۱۳ گیلانی به بیماری انگلی فاسیولوز

بنا به گزارش دامپزشک نیوز،به نقل از خبرگزاری فارس؛ سرپرست معاونت علوم پزشکی گیلان  با اشاره به شیوع بیماری فاسیولا در گیلان، اظهار کرد: بیماری فاسیولا به دلیل وجود سبزی‌های محلی ازجمله «چوچاق» و «خالی واش» و عادت مصرف آن‌ها بر اساس فرهنگ گیلانیان یکی از بیماری‌های شایع در استان است.

وی با بیان اینکه تمامی مراکز درمانی و پزشکان در گیلان نسبت به شیوع بیماری فاسیولا آگاه هستند، افزود: بیماری فاسیولا در دو مرحله (از اواخر اردیبهشت تا پایان خرداد و از مهرماه تا آبان ماه) شایع است و با درگیر کردن کبد و ایجاد خارش و تب ظهور و بروز می‌کند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به درگیر شدن چند تن از گیلانیان به بیماری فصلی فاسیولا، گفت: تاکنون ۱۳ نفر از گیلانیان بنا بر اعلام نتایج مثبت آزمایش‌ها مبتلابه بیماری فاسیولا شده‌اند و احتمال افزایش آن در آینده نیز وجود دارد.

حیدرزاده با بیان اینکه بیماری فاسیولا بیماری انگلی و غیر واگیر است و همچون بیماری کووید ۱۹ با عطسه و سرفه و سایر شیوه‌های انتقال، منتقل نمی‌شود، تصریح کرد: مردم برای پیشگیری از بیماری فاسیولا گیلانیان حتی‌المقدور نباید از سبزی‌های خام مصرف کنند و در صورت استفاده باید سبزی‌های کاملاً پخته و یا در مقابل آفتاب کاملاً خشک‌شده، مصرف شوند.

وی با بیان اینکه نمی‌توان با شست‌وشو، بیماری فاسیولا را از سبزی‌های محلی به سبب تبدیل طولانی‌مدت متاسرکرهای فاسیولا به کرم از بین برد، افزود: بیماری فاسیولا برخلاف میکروب‌های اسهال خونی، وبا و تیفوئید با شست‌وشوی سبزی‌های با محلول‌های غلظت پایین پرکلرین و یا سایر شوینده‌های توصیه‌شده مخصوص سبزی‌ها، از بین نمی‌رود.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اذعان به اینکه «زیتون‌پرورده» و «نمک سبز» از دو محصول پرمصرف گیلانیان در فصل فعلی است که در آن‌ها از سبزی‌های محلی استفاده می‌شود، تصریح کرد: با توجه به بارش‌های کنونی و شیوع بالای فاسیولا در پی آن، تأکید می‌شود مردم از مصرف سبزی‌های محلی در فراورده‌های مذکور حتی‌المقدور پرهیز کنند و یا ترجیحاً از سبزی‌های کشت‌شده در حیات خانه‌های خود که تنها با آب سالم غیر رودخانه‌ای تغذیه‌شده است، مصرف داشته باشند.

حیدرزاده با بیان اینکه فاسیولا در دمای فریزر از بین می‌رود، گفت: درصورتی‌که فرآورده‌های سبزی‌های محلی گیلان از بیرون تهیه‌شده، توصیه می‌شود این محصولات قبل از مصرف در فریزر با دمای ۲۰- درجه تا سه روز نگه‌داری و سپس مصرف شوند.

رکود کرونایی در بازار گوشت

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از دنیای اقتصاد -علی‌اصغر ملکی اظهار کرد: بازار گوشت قرمز در رکود کامل به سر می‌برد و تقاضا بسیار ضعیف است. وی این رکود را ناشی از این مساله دانست که مردم در همان هفته اول ماه رمضان مایحتاج گوشت خود را تامین می‌کنند. از طرف دیگر تعطیلی کافه‌ها و رستوران‌ها نیز در این روند رکودی اثرگذار بوده است.

ملکی ادامه داد: رستوران‌های جاده‌ای و رستوران‌های اطراف تهران مصرف گوشت بالاتری داشتند، اما الان به‌دلیل بسته شدن و شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا و همین شرایط موجب رکود در بازار گوشت شده است. رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی افزود: درحال‌حاضر به‌دلیل بارش‌هایی که با آن مواجه بودیم و وجود علوفه رایگان، در شهرستان‌ها قیمت دام تغییری نکرده و دامدار الزامی به فروش دام خود ندارد. وی گفت: به‌رغم کاهش تقاضا، اما به‌دلیل کاهش نیافتن قیمت دام، قیمت گوشت قرمز تغییر زیادی نداشته است. ملکی با بیان اینکه از شب عید تاکنون میانگین قیمت حدود ۱۵ هزار تومان کاهش یافته است، تصریح کرد: در ایام عید هر کیلوگرم شقه گوسفندی با قیمت ۱۱۰ هزار تومان به واحد‌های صنفی تحویل داده می‌شد، اما درحال‌حاضر این قیمت بسته به کیفیت گوشت بین ۹۰ تا ۹۳ هزار تومان است که با قیمت ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزار تومان به دست مشتری می‌رسد. رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی درباره اینکه دامداران معتقدند دام با قیمت ارزان از آنها خریداری می‌شود، بیان کرد: قطعا دام‌هایی که به‌صورت طبیعی پرورش یابند خواهان کمتری در بازار دارند، طبیعتا قیمت آنها نسبت به دام‌های هورمونی کمتر است. وی درباره قیمت دام زنده گفت: قیمت هر کیلوگرم دام زنده در میادین حدود ۴۵ هزار تومان است.
نظم بازار، دستخوش صادرات دام زنده

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه بازار گوشت رونقی ندارد، گفت: از هفته گذشته با توجه به واریز حقوق‌های کارمندان و کارگران و یارانه معیشتی تا حدودی تقاضا در بازار برای گوشت افزایش یافته است. ملکی ادامه داد: سازمان دامپزشکی در صدور مجوز حمل دام از استان‌های کردستان، آذربایجان‌غربی و شرقی به تهران کند عمل می‌کند، درحالی‌که تسریع در صدور مجوز حمل در کاهش قیمت اثرگذار است. او درباره آخرین وضعیت قاچاق دام گفت: با توجه به گسترش ویروس کرونا و بسته شدن مرزها، قاچاق دام منتفی است. رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در پایان با بیان اینکه صادرات دام زنده منجر به برهم زدن نظم بازار می‌شود، تصریح کرد: اگرچه منافع صادرکنندگان آن سوی مرزهاست، اما ما معتقدیم که دام نباید از کشور خارج شود و مسوولان برای کاهش انباشت دام در واحد‌ها مکلف به خرید و ذخیره‌سازی دام سبک و سنگین هستند.
پیش بینی دقیقی برای بازار گوشت نداریم

ملکی درباره آینده بازار گوشت در ماه رمضان گفت: با توجه به رکود و کسادی بازار پیش‌بینی دقیقی برای بازار گوشت نمی‌توان داشت، اما استمرار این روند مشکلات متعددی برای واحد‌های صنفی و دامداران ایجاد خواهد کرد.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه جابه‌جایی دام به سبب ضوابط و مقررات بهداشتی به کندی در حال انجام است، بیان کرد: سازمان دامپزشکی در صدور مجوز ورود دام از غرب به تهران مقداری کند عمل می‌کند، به همین خاطر تقاضا داریم این روند را سرعت ببخشند تا خللی در عرضه ایجاد نشود.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام نداریم، تصریح کرد: با توجه به بارش‌های مناسب و وضعیت مطلوب مراتع، عرضه بره‌های نو به مرور در حال انجام است که با این وجود مشکلی در عرضه دام نخواهیم داشت.
قیمت منطقی، ۸۰ هزار تومان

از طرفی رئیس شورای تامین‌کنندگان دام کشور در مورد قیمت گوشت گوسفندی می‌گوید: قیمت منطقی هر کیلو گوشت در خرده‌فروشی‌ها ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان است. منصور پوریان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اینکه بازار دام زنده در رکود به سر می‌برد، اظهار کرد: با وجود ازدیاد عرضه دام سنگین در واحدهای پرواربندی بزرگ و نبود تقاضا، آینده کسب‌وکار دامداران نامشخص است.

به گفته وی با افزایش جمعیت دامی، احتمال شیوع بیماری بسیار بالاست، اما تاکنون به سبب عملکرد مناسب سازمان دامپزشکی این امر رخ نداده است.

انتهای پیام/

ضرورت تجهیز کشتارگاه‌ها به سیستم‌های اتوماتیک و بسته بندی

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان – امید حاج محمدی مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه روز سه شنبه در حاشیه بازدید از کشتارگاه‌های شهرستان کرمانشاه، اظهارداشت: کشتارگاه ماهیدشت که بیش از ۶ ماه از آغاز فعالیت آن می‌گذرد، به صورت صنعتی و بااستفاده از تجهیزات مدرن مشغول به کار است.

او یکی از اقدامات مهم و ضروری دامپزشکی را تامین گوشت سالم، بهداشتی و حلال برای مصرف مردم دانست و تاکید کرد: همه تلاش ما در حفظ سلامت و امنیت غذایی هموطنان با ارتقای کیفیت محصولات و تولیدات دامی است.

حاج محمدی، تجهیز کشتارگاه‌ها به سیستم‌های اتوماتیک و دستگاه‌های بسته بندی را ضروری و در دستور کار دامپزشکی استان دانست و گفت: کشتارگاه‌های ما به سیستم اتاق پیش سرد مجهز هستند، اما نیاز به تامین بودجه و تجهیزات پیشرفته‌تر داریم.

او اجرای طرح پیش سرد گوشت در کشتارگاه‌های دام استان کرمانشاه را از ضروریات ساختاری کشتارگاه‌ها دانست و گفت: اجرای این طرح‌ها بسیاری از معضلات به ویژه انتقال برخی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را کاهش می‌دهد و کیفیت خدمات و سلامت بهداشت جامعه را سبب می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه یادآور شد: مردم می‌توانند هرگونه مشکلات و تخلفات بهداشتی را با شماره تماس ۱۵۱۲ و پل ارتباطی سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان در میان بگذارند تا رسیدگی به آن در اسرع وقت انجام شود.

انتهای پیام/