ارزآوری ۳۵۷ هزار دلاری صادرات جوجه یک روزه برای خراسان‌جنوبی

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری مهر – محمد اصغرزاده اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۱۶ هزار و ۱۹۴ قطعه جوجه یک روزه به ارزش ۳۵۷ هزار دلار از خراسان‌جنوبی به کشور افغانستان صادر شده که بی شک در کاهش مشکلات صنعت طیور استان بسیار گره‌گشا بوده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: همچنین ۷۸۶ هزار و ۶۱۶ کیلوگرم تخم مرغ خوراکی به ارزش ۴۲۴ هزار و ۷۷۲ دلار از ابتدای سال جاری از استان به کشور عراق صادر شده است.

اصغرزاده با اشاره صادرات کرک مو برای اولین بار از خراسان‌جنوبی به کشور چین ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۷ تن کرک مو به ارزش ۱۳ هزار و ۴۷۱ دلار به کشور چین صادر شده و دو محموله دیگر از این کالا نیز آماده صادرات است.

وی بیان‌کرد: از ابتدای سال همچنین دو میلیون کیلوگرم خوراک طیور به ارزش یک میلیون دلار از مرز ماهیرود به افغانستان صادر شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی گفت: اگر روند صادرات محصولات مرتبط با دامپزشکی با همین روند تا پایان سال ادامه پیدا کند، رویداد بسیار ارزشمندی در خراسان‌جنوبی در زمینه صادرات صورت خواهد گرفت که بسیار ارزشمند است.

اصغر زاده با تأکید بر اینکه صادرات زمینه‌ساز اشتغال‌زایی در خراسان‌جنوبی است، بیان‌کرد: صادرات انگیزه تولیدکننده از تولید محصول را افزایش داده و در بازاریابی محصول به او کمک می‌کند.

نرخ مرغ به ۱۱ هزار تومان رسید

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان – عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ، از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۳۰۰ تا ۷ هزار و ۴۰۰ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ برای مصرف کننده ۱۱ هزار تومان است.

به گفته وی، قیمت کنونی مرغ زنده نسبت به روز گذشته ۳۵۰ تومان و مرغ گرم ۵۰۰ تومان رشد داشته است.

حجت ادامه داد: وزیر جهاد کشاورزی در خصوص مرغ نامه ای به رئیس پشتیبانی امور دام زد و بر بحث تداوم خرید از طریق زنجیره های تولید تاکید کرد.

به گفته وی، اگر خرید مرغ به صورت مستقیم از تولیدکنندگان انجام شود و پشتیبانی در قبال خرید تامین دان کند، این امر تضمینی برای تداوم تولید محسوب می شود.

حجت قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۱۴ هزار تا ۱۶ هزار تومان اعلام کرد.

این مقام مسئول مدیریت تولید را تنها راهکار تعادل قیمت مرغ و کاهش زیان مرغداران دانست و گفت: اگر در امر تولید مدیریتی صورت نگیرد، آشفتگی بازار کماکان ادامه خواهد داشت که این امر به زیان تولیدکنندگان است.

وی درباره تاثیر خرید تضمینی بر بازار مرغ افزود: بنابر آمار پشتیبانی امور دام به دلیل پر شدن سردخانه ها حجم خرید کاهش یافته است.

به گفته این مقام مسئول، اگر پشتیبانی امور دام مرغ در سایز ۱‌۸۰۰ تا ۲ کیلو گرم از مرغداران خریداری کند، مسلما این امر می تواند به بازار کمک کند، در غیر این صورت مرغ در سایز ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلوگرم برای تولیدکننده توجیه اقتصادی ندارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: هم اکنون برای تعادل قیمت مرغ و کاهش زیان مرغداران باید تخم مرغ هایی که وارد واحدهای تولیدی می شود، مدیریت شود چرا که تخم مرغ های نطفه دار که به واحدهای جوجه کشی رفته به سبب بروز خسارت و تلفات نمی توان منتقل کرد.

وی با انتقاد از جوجه ریزی بالا در واحدهای مرغداری اظهار کرد: بنابر آمار در سنوات گذشته در ایام عادی سال ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت می گیرد، در حالیکه هم اکنون با کاهش ۳۰ درصدی مصرف میزان جوجه ریزی باید به ۷۰ تا ۷۵ میلیون قطعه برسد، در غیر این صورت زیان مرغداران ادامه خواهد یافت.

اختلاف معنادار قیمت مصوب نهاده های دامی با بازار آزاد

وی از اختلاف ۶۵ تا ۷۰ درصدی قیمت ذرت و ۱۰۰ درصدی کنجاله سویا خبر داد و گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو ذرت در بنادر یک هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان است، در حالیکه هر کیلو ذرت با نرخ ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۶۰۰ تومان و کنجاله سویا ۵ هزار تومان در بازار آزاد عرضه می شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ بیان‌کرد: با توجه به حذف تعرفه صادرات مرغ به عراق آغاز شده است.

حجت با بیان اینکه تلاش وزارت جهاد کشاورزی برای عرضه نهاده به صورت مرتب در حال انجام است، گفت: بنابر تجربه قبلی اگر واردکنندگان عمده به تشکل های مرکزی واحدهای مرغ تخم گذار، مرغ گوشتی و مرغ مادرمعرفی شوند، مشکل نهاده ها مرتفع می شود.

وی قیمت مرغ صادراتی دنیا را ۱.۸ تا ۲ دلار اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی کالاهای صادراتی کمتر از یک دلار است و این امر موجب شده به جایگاه واقعی نرسیم.

به گفته حجت، صادرات مرغ در پروسه طولانی مدت به صنعت مرغداری و تعادل قیمت مرغ در بازار کمک‌می کند.

وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۷۰۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ و مرغ گرم ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: فروش کمتر از نرخ های فعلی بیانگر زیان مرغداران است که عرضه با نرخ های فعلی بیانگر زیان ۳ تا ۳ هزار و ۲۰۰ تومانی تولیدکنندگان است که امیدواریم قیمت های جدید برحسب هزینه واقعی تولید اعلام شود، در غیر این صورت مرغداران نسبت به امر تولید دلسرد می شوند.

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت باید در موضوع قیمت گذاری مرغ نقش آفرینی مثبت داشته باشند تا بار مالی مرغداران کاهش یابد، چرا که حذف تعرفه صادراتی تاثیری در وضعیت بازار مرغ نداشته است.

این مقام مسئول افزود: اگر متوسط قیمت هر کیلو مرغ بالای ۱۵ هزار تومان باشد، پشتیبانی امور دام برای حمایت از مصرف کننده باید ذخایر خود را عرضه کند و چنانچه قیمت کمتر از ۱۴ هزار تومان باشد، دولت باید نقش آفرینی کند تا قیمت به نفع تولیدکننده باشد.

وی در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه متوسط مرغ واحدهای مرغداری ۳۰ هزار قطعه ای است، از این رو مرغداران به سبب نبود همخوانی هزینه تولید با قیمت فروش ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان متضرر هستند که پایان یک دوره سه ماهه این رقم به ۲۴۰ تا ۲۷۰ میلیارد تومان می رسد، به همین خاطر مسئولان امر برای جلوگیری از زیان صنعت باید امر جوجه ریزی را مدیریت کنند.

انتهای پیام/

نرخ مرغ، تخم مرغ و شیر خام را تنظیم بازار تعیین می کند

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری افکارنیوز – مجید موافق قدیری رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت: پیرو پیگیری های به عمل آمده و با توجه به مشکلاتی که در کارخانجات خوراک دام و طیور برای تامین مواد اولیه (نهاده های دامی) از جانب انجمن مطرح شده است، جلسه ای با حضور تمام معاونان وزیر جهاد کشاورزی و نمایندگان ستاد تنظیم بازار کشور و … در محل دفتر رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان برگزار و پس از بحث و تبادل نظر تصمیمات ذیل اتخاذ شد.

او بیان کرد: مقرر شد مقدمات لازم برای ارتباط سامانه بازارگاه از طریق وب سرویس های لازم توسط واحدهای فن آوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت مصرف کنندگان به سامانه جامع تجارت صورت گرفته تا تحویل هرگونه نهاده صرف از طریق سامانه مذکور صورت گیرد.

رییس انجمن صنایع خوراک دام ، طیور و آبزیان ایران تشریح کرد: با توجه به تنوع تولید خوراک دام و طیور در کشور و ضرورت تعیین سقف قیمت انواع خوراک دام به منظور ثبت در سامانه مربوطه مقرر شد فهرست اصلی محصولات تولیدی از ناحیه انجمن و اتحادیه مربوط به همراه حداکثر قیمت پیشنهادی با استانداردهای لازم به همراه جدول آنالیز ترکیب مواد اصلی به وزارت جهاد کشاورزی منعکس تا پس از تایید وزرات جهاد کشاورزی به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان منعکس و پس از بررسی ملاک عمل قرار گیرد.

موافق قدیری ادامه داد: بدیهی است در محاسبه قیمت مرغ ، تخم مرغ و شیر خام سازمان حمایت بر اساس بررسی های میدانی و سوابق در اختیار اقدام می کند و قیمت های مصوب خوراک دام صرفا برای عرضه کالا در سطح بازار است.

او گفت: در خصوص میزان و نحوه تامین مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات تولید خوراک دام مقرر شد جلسات لازم با تمامی ذی نفعان در وزارت جهاد کشاورزی منعقد و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شود. کماکان نظارت بر کیفیت محصولات تولیدی مطابق استانداردهای لازم توسط سازمان دامپزشکی مورد تاکید قرار گرفت.

 

تولید مرغ سایز اولویت جدی امروز کشور

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری ایانا، مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در جلسه هم اندیشی که با حضور دستگاه ها و تشکلهای مرتبط در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد در رابطه با تولید مرغ سایز اظهار کرد: مزایا و اهمیت پیاده سازی طرح مرغ سایز این روزها بیشتر احساس می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح مرغ سایز با وزن استاندارد (با وزن حدود 1500 تا 1600 گرم) از جنبه های مختلف بسیار ارزشمند و ضروری است. از منظر ملی با توجه به اینکه نهاده های دان مصرفی برای تولید گوشت مرغ از خارج وارد می شود، با اجرای این طرح راندمان غذایی بیش از 10 درصد نسبت به شرایط فعلی بهبود می‌یابد و حداقل حدود 700 تا 800 هزار تن در واردات ذرت و سویا صرفه جویی شده و از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور جلوگیری می‌شود.

وی همچنین اشاره کرد که از منظر تولیدکنندگان نیز بهبود راندمان غذایی، کاهش هزینه های تامین مالی سرمایه در گردش، کاهش تلفات و در کل بهبود بهره وری را به همراه دارد. هرچه دوره پرورش کوتاه تر شود، احتمال ابتلا به بیماری در مرغداری‌ها کمتر خواهد شد و مرغداران مجبور به استفاده از داروهای بیشتری نخواهند بود و به سلامت مرغ کمک بیشتری می‌کند.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: مصرف کنندگان نیز از مزایای اجرای این طرح کاملاً بهره‌مند خواهند شد. کاهش چربی درونی لاشه و قسمت های دور ریز مرغ، طعم لذیذتر و خوشپخت بودن، سلامت بیشتر مرغ و در نهایت صرفه اقتصادی بیشتر از جمله مزایای این طرح برای خانواده ها است.

رضایی خاطرنشان کرد: باید مشوق‌هایی را برای تولیدکنندگان مرغ‌های استاندارد در نظر بگیریم و الزامات اجرای این طرح را فراهم کنیم و در این راستا به اجرای دقیق مقررات و نظارت دامپزشکی هم نیاز داریم.

رضایی گفت: اجرای مرغ سایز در راستای منافع ملی کشور بوده و کسی با آن مخالف نخواهد بود.

وی با تاکید بر لزوم تشکیل کارگروه های اختصاصی با حضور دامپزشکی و سایر دستگاه ها و به خصوص تشکل ها در معاونت تولیدات دامی به منظور عملیاتی نمودن وپیاده سازی تولید مرغ سایز، تصریح کرد: با ایجاد این کارگروه‌ها کار به صورت مشترک پیش خواهد رفت و در راستای استانداردسازی تولید ملی اقدام می کنیم.

رضایی خاطر نشان کرد: وزیر محترم جهاد کشاورزی فردی بسیار فعال بوده و آمادگی پذیرش طرح‌ها و ایده‌های نو و خوب را دارد و بر تاثیر تبلیغات بر الگوی مصرف بسیار تاکید می‌نماید.

در ادامه این جلسه، رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: با توجه به شرایط بحران‌زای تحریم باید عادت تولید مرغ درشت تغییر کند.

علیرضا رفیعی پور خاطرنشان کرد: دامپزشکی مسئول حفظ سرمایه مرغداران و کشتارگاه‌ها و ارتقای بهداشت عمومی و سلامت جامعه است و با تمام توان این کار را عملیاتی خواهیم کرد.

در ادامه این جلسه مدیران دستگاه ها و تشکل های مختلف ضمن تاکید بر احرای این طرح ملی، نظرات خود را جهت اجرای هر چه بهتر آن ارائه دادند.

انتهای پیام

تجلیل از عملکرد دامپزشکی در پیشگیری موفق بیماریهای مشترک بین انسان و دام مانند آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری ایانا در آذربایجان شرقی – امیر حسین بهداد مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی ضمن قدردانی از حمایت های استاندار از اداره کل دامپزشکی استان گزارشی از اقدامات و فعالیتهای اداره کل دامپزشکی استان در سال گذشته را ارائه کرد.

پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اقدامات موثر و فعالیتهای تخصصی اداره کل دامپزشکی استان در امر پیشگیری و کنترل بیماری های دام، طیورو آبزیان و همچنین پیشگیری موفق بیماری های مشترک بین انسان و دام مانند آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان اظهار داشت: با توجه به اینکه اداره کل دامپزشکی، جزو ادارات علمی و تخصصی به شمار می رود و وضعیت حال حاضر نشان دهنده کنترل گسترده و اقدامات پیشگیرانه موثر این اداره کل در امر بیماری های دامی می باشد و این اقدامات است که موجب آرامش در حوزه دامپروری شده است لذا از مجموعه اداره کل دامپزشکی استان قدردانی می‌کنم.

۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به طرح تولید گوشت قرمز عشایر کشور اختصاص یافت

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا – کرمعلی قندالی روز سه شنبه در جلسه نشست بررسی مشکلات امور عشایر شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه که با حضور مسئولان استانی و دو شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری دماوند برگزار شد، اظهار داشت: ارائه خدمات به عشایر کشور در حوزه زیرساختی و حمایت از تولید و اشتغال همواره در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: در حوزه زیرساخت ها با وجود محدودیت هایی که وجود دارد به ویژه در حوزه آب شرب، در سال ۹۸ حدود ۲۵۳ میلیارد تومان اعتبار داشتیم که حدود ۴۱۷ پروژه با برخورداری ۱۷هزار خانوار عشایر در کل کشور اجرا شد و بخشی از آن نیز در حال انجام است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز اعتبار پیش بینی شده حدود ۲۰۰ میلیارد تومان جهت تامین آب شرب است تا بتوانیم پروژه های خوبی اجرا و شاخص های توسعه را در حوزه عشایر تاحدودی افزایش دهیم.

رئیس سازمان امور عشایر ایران به حوزه راه عشایر اشاره کرد و افزود: حدود ۶۶ هزار کیلومتر راه عشایری در کشور وجود دارد که سالانه اقداماتی همچون بازسازی، تعمیر و مرمت صورت می گردد.

قندالی به تامین دیگر خدمات همچون سوخت فسیلی و انرژی خورشیدی اشاره کرد و افزود: در حوزه تولید نیز تسهیلاتی را از محل تبصره ۲، ماده ۵۲ قانون الحاق ۲، بعنوان سرمایه در گردش برای زنجیره تولید گوشت قرمز درنظر گرفته شده است که پیش بینی ما در سال جاری حدود ۶۰۰ میلیارد تومان می باشد و این در حالی است نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۲۰ میلیارد تومان به این مهم تخصیص یافت و توزیع گردید.

وی گفت: در بخش دارویی، گردشگری، صنایع دستی و سایر فرآوردهای لبنی نیز تاحدودی در حال کار هستیم تا بتوانیم توانمندی ها و ظرفیت عشایر را از بالقوه به بالفعل برسانیم و توانمندی آنان را افزایش دهیم؛ همچنین در تلاش هستیم اگر عرصه ای از عشایر به نوعی مورد تجاوز قرار گرفته است با همکاری دیگر نهاد ها احیا و به عشایر باز گردانیم.

این مقام مسئول درخصوص برگزاری این جلسه نیز گفت: این مهم با هدف بررسی وضعیت مناطق ییلاقی عشایر در شهرستان دماوند و فیروزکوه و تامین زیرساخت ها و مطالبات آنان برگزار شد؛ استان تهران ۲۵۰۰ خانوار عشایر دارد که در استان پراکنده هستند.

جوجه ها در بازار پیش بینی ناپذیر به زودی کم می شوند!

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری بازار-رسول کریمی، کارشناس ارشد طیور در تحلیل دلایل معدوم سازی اخیر جوجه های یکروزه میگوید: اغلب اوقات این اتفاق برای صنعت جوجه یکروزه رخ میدهد. گاهی نوسان به قدری بالاست که به سمت افزایش قیمت و گاهی به سمت کاهش قیمت و درنتیجه متضرر شدن تولیدکنندگان جوجه پیش می رود. در این موضوع عوامل مختلفی دخیل است؛ مهمترین عاملی که بر قیمت تاثیر میگذارد عرضه و تقاضا است.

کریمی می افزاید: متاسفانه طی ۱ تا ۲ سال گذشته عواملی زیادی روی عرضه و تقاضای اثرگذاشته‌اند که آخرین عامل هم شیوع بیماری کرونا بوده است و الان هم هنوز دامنگیر است. این خود باعث شده تقاضا برای مصرف گوشت مرغ پایین بیاید درنتیجه کارخانه تولید جوجه را نمیتوان متوقف کرد.

وی می گوید: کارخانه تولید جوجه درواقع یک زنجیره است از واحد اجداد گرفته، تا مرغ مادر، تخم نطفه دار و جوجه که نهایتا بین واحدهای مرغداری توزیع میشوند. در حقیقت این از بالا تا پایین کارخانه دارد و نمی‌توان آن را متوقف کرد؛ یعنی نمیتوان گفت فلان واحد مرغداری دیگر تخم مرغ تولید نکند چون هزینه و سرمایه گذاری کرده و تخم نطفه دار تولید می‌کند.

این کارشناس ارشد طیور خاطرنشان می‌کند: وقتی واحدهای پایین دست دچار مشکل شود واحدهای بالایی نیز دچار مشکل میشوند. بنابراین از یک طرف می‌توانیم بگوییم ما ضعف زیاد داریم. یک بخش ضعف ما به بحث گسترش زنجیره های تولیدی مان برمیگرددکه مطابق استانداردها نیست یعنی در سطح کشور واحدهای خُرد زیاد داریم، اما اگر زنجیره ای بود میتوانستیم آن را کنترل کنیم. به طوری که در اتفاقات اخیر شاید زنجیره ها کمترین آسیب را دیدند.

نوسانات نهاده ها نیز در سطح کشور بسیار زیاد است مثلا مرغدار نهاده را با قیمت n تومان خریداری می‌کند و برای دوره بعدی هدفگذاری می‌کند سودی هم بدست می‌آورد. اما این سود کفاف اینکه دوره بعدی حتی دان هم بخرد را نمیدهد؛ یعنی نوسانات در بحث خوراک طیور بسیار بالا است

سختی صادرات به دلیل بسته بودن بازار ایران/ در چندماه آینده با کمبود جوجه مواجه می شویم

کریمی میگوید: موضوع بعدی این است که بازار ما تا حدودی بسته است؛ یعنی ما مازاد تولید را نمی‌توانیم براحتی صادر کنیم. البته در این اواخر کرونا بر بحث صادرات جوجه یکروزه نیز تاثیر گذاشت و نتوانستیم چندان صادر کنیم.

وی می افزاید: از طرف دیگر نوسانات نهاده ها نیز در سطح کشور بسیار زیاد است مثلا مرغدار نهاده را با قیمت n تومان خریداری می‌کند و برای دوره بعدی هدفگذاری می‌کند سودی هم بدست می‌آورد. اما این سود کفاف اینکه دوره بعدی حتی دان هم بخرد را نمیدهد؛ یعنی نوسانات در بحث خوراک طیور بسیار بالا است.

کریمی اظهار میدارد: همه این عوامل با هم دست به دست داده و متاسفانه این اواخر باعث این شده که در کارخانه مذکور، واحدهای پایین دست دیگر متقاضی نداشته باشد و در نتیجه مجبور است تولیدش را معدوم کند. به عبارت ساده تر معدوم سازی از سر اجبار بوده است.

وی با بیان اینکه الان شرایط بازار به نحوی است که تولید را متوقف کرده است، می افزاید: بنابراین چندماه دیگر که این شرایط اصلاح شود این بار با کمبود جوجه مواجه خواهیم شد. یعنی عرضه کم و تقاضا بالا می رود.

معدوم سازی در واحدهای جوجه کشی مرسوم است

این کارشناس ارشد طیور در پاسخ به این سوال که بجز معدوم سازی جوجه های یکروزه چه اقدامات دیگری می شد انجام داد، می‌گوید: راهکارها متفاوتی وجود دارد. اولین کار بحث پیش بینی بازار بود که اگر بازار تقاضا پیش بینی می‌شد ما در در زنجیره تولید بالا می آمدیم و تخم نطفه دار را تبدیل به تخم خوراکی می‌کردیم و داخل دستگاه جوجه کشی نمی‌بردیم. اما چون بازار هدف روشنی نداشته برخی تعبیرشان این بوده که بالاخره تقاضا بالا می رود و جوجه شان می‌تواندوارد بازار شود. اما این تعبیر به دلیل روشن نبودن شرایط بازار شکست خورده است.

کریمی تصریح میکند: راه حل بعدی این بود که می‌توانستیم پیش بینی صادرات داشته باشیم البته در شرایط فعلی و پروتکل های بهداشتی بعید بود این اتفاق بیفتد.

وی می افزاید: راه حل دیگر این بود که ما به صورت زنجیره ای واحدهای خالی را شناسایی میکردیم، بعد جوجه را به صورت رایگان در اختیارشان قرار می دادیم. همچنین میتوانستیم نهاده را نیز با قیمت یارانه‌ای در اختیارشان قرار می‌دادیم و در نهایت گوشت مرغ را به صورت تضمینی از آنها خریداری می کردیم. گوشت تولیدی نیز میتوانست ذخیره سازی شود و در کاهش قیمت در آینده هم تاثیر میگذاشت.

کریمی اظهار میدارد: با تمام این تفاسیر علی القائده راه حل معدوم سازی یک راه حل مرسوم است اما با این شدت شاید نه و ما چون برنامه ریزی نداشتیم به این شدت معدوم سازی انجام شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا معدوم سازی جوجه یکروزه در دیگر کشورهای نیز مرسوم است یا خیر، میگوید: همانطور که میدانید اصلاح نژاد مرغهای گوشتی برای تولید گوشت است، در واحدهای اجداد یا واحدهای لاین نژادهایی داریم که گوشتی نمیشود یعنی تخمگذار هستند. این جوجه های تخمگذار یا جوجه های خروس که نباید پایین بیاند به صورت مرسوم معدوم میشود که به اصطلاح جوجه های حذفی نامیده میشود. این نحوه معدوم سازی انجام می شود اما در واحدهای جوجه کشی نباید این اتفاق بیفتد.

ضرورت خارج کردن سویه های خارجی و وارد کردن لاین بومی به زنجیره تولید

این کارشناس ارشد طیور خاطرنشان میکند: ما در سطح کشور یک ضعفی داریم که اگر برای آن یک فکر اساسی نکنیم در آینده کشور دچار مشکل می‌شود و آن ضعف این است که سویه‌ها یا نژادهای گوشتی ما وارداتی هستند. در این مورد باید یک فکر اساسی کنیم و به فکر ایجاد دانش فنی تولید جوجه بومی باشیم.

کریمی میگوید: ما خوشبختانه یک لاین خوب در بابلکنار داریم که آن را باید تقویت کنیم؛ یعنی باید دانش فنی آنجا را به روز کنیم و زیرساخت‌هایش را به روز رسانی کنیم تا بتوانیم همزمان با رقابتی که بین سویه‌های خارجی است ما هم رقابت کنیم.

وی ادامه می دهد: تنها راهمان هم این است که لاین بومی خودمان را وارد زنجیره کنیم؛ یعنی واحدهای خالی کشور را شناسایی کنیم و برند جوجه آرین خودمان را توسعه بدهیم و کمک کنیم بقیه هم این جوجه را بریزند. البته نه به صورت تحکمی بلکه با بازار رقابتی می‌توانیم این جوجه های وارداتی را خارج کنیم و از جوجه داخلی استفاده کنیم. در حقیقت اینها برنامه هایی است که سیاستگذار برای اینکه در آینده دچار مشکل نشود باید حتما پیاده کند.

کریمی در خصوص مدت زمان مورد نیاز برای اجرای این کار می‌گوید: با توجه به اینکه سرعت اصلاح در جوجه های گوشتی بالا است و الان روشهای جدیدی هم آمده اگر عزم جدی داشته باشیم، نهایتا ظرف ۲ تا ۳ سال می‌توانیم این کار را انجام بدهیم؛ یعنی به صورت پلکانی می‌توانیم در این مدت این اصلاح را انجام بدهیم.

اما و اگرهای کیفیت گوشت در اردبیل؛ از بوی نامطبوع کشتارگاه تا فروش طیور زنده در کنار خیابان

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم از اردبیل – استان اردبیل به دلیل حجم کمی مطلوب تولید طیور و دام جزو استان‌هایی است که نیازهای گوشتی خود را تا حد قابل قبولی رفع می‌کند. اما نحوه تامین گوشت و رسیدن آن به دست مصرف کننده نهایی همیشه با دغدغه و سئوالات بی‌پاسخ همراه بوده است. تا جایی که از یک سو در فروشگاه‌ها گوشت بسته بندی شده با مهر بهداشتی مشاهده می‌شود و درست در مقابل آن و آن دست خیابان، طیور زنده به فروش می‌رسد. بوی نامطبوع کشتارگاه‌ها و نگرانی از عرضه گوشت حیوان مرده به قیمت نازل‌تر، کشتار غیرمجاز آن هم در کنار جاده و آلودگی‌های محیط زیستی ناشی از آن موجب شد تا به سراغ یکی از مدیرانی برویم که سال‌ها است دامپزشکی اردبیل به او سپرده شده است.

صادق صالحی در طول مدت مصاحبه مطابق عادت همیشگی چندان علاقه به طول و تفسیر دادن پاسخ هایش ندارد. کوتاه می‌گوید و شفاف. تمامی معضلاتی که سوال می‌کنم را شنیده است و طوری پاسخ می‌دهد که امیدوار به بهبود وضعیت کیفیت گوشت عرضه شده به بازار باشیم.

از تامین گوشت آغاز می‌کنیم. به گفته مدیرکل دامپزشکی استان تامین بخش عمده گوشت مصرفی استان توسط خود استان است اما واردات گوشت نیز با ضوابط بهداشتی انجام می‌شود.

قیمت پایین گوشت مرغ منجمد ارتباطی به کیفیت ندارد

وی در پاسخ به این دغدغه شهروندان که گوشت برزیلی و مرغ منجمد به دلیل کیفیت پایین ارزان‌تر به فروش می‌رسد، گفت: در بحث قیمت گذاری ما متولی نیستیم اما دلیل پایین بودن قیمت استفاده از ارز مرجع و حمایت خود دولت از دامدار و مرغدار است تا در زمان مورد نیاز گوشت ارزان‌تر به دست مردم برسد.

به گفته صالحی اینطور نیست که از گوشت مرغ مرده و یا گوشت غیر بهداشتی در توزیع استفاده شود و تمامی گوشت‌های وارداتی نیز از دو فیلتر نظارت بهداشتی و شرعی عبور می‌کنند. از بابت سلامت و بهداشت این گوشت‌ها هیچ نگرانی وجود ندارد و بسته بندی‌ها نیز مورد تایید است.

وی همچنین در خصوص دغدغه استفاده برخی رستوران‌ها از جمله بریانی‌ها از گوشت مرغ مرده نیز گفت: چنین موضوعی امکان پذیر نیست. چرا که قیمت تابع تقاضای بازار است و قیمت مرغ روند نزولی دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان افزود: مرغداری خود به صورت مستقیم نمی‌تواند نسبت به فروش اقدام کند و فروش از طریق کشتارگاه است و در کشتارگاه هم نظارت بهداشتی و هم شرعی انجام می‌شود. به همین دلیل استفاده از گوشت مرغ مرده یا بیمار در بریانی یا رستوران‌ها امکان پذیر نیست.هر مورد تخلفی هم در بهداشت و سلامت گوشت وجود داشته باشد کافی است مردم به ما اطلاع دهند تا برخورد کنیم.

بوی نامطبوع کشتارگاه مربوط به صنایع تبدیلی است

وی با بیان اینکه در تمامی شهرستان ها کشتارگاه دایر است، گفت: کشتار طیور در استان کاملا به صورت صنعتی بوده و مجهزترین کشتارگاه‌ها در استان دایر است به طوری که حتی امکان صادرات وجود دارد.

صالحی ادامه داد: در بخش کشتار دام، سه کشتارگاه صنعتی در پارس آباد، اردبیل و خلخال دایر است و مابقی کشتارگاه‌های سنتی نیز در حال بهسازی و تامین الزامات و تجهیزات استاندارد خود هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان با تاکید به اینکه در روزهای آتی کشتارگاه صنعتی مشگین شهر آغاز به کار می کند، اضافه کرد: در سرعین پروانه احداث صادر شده، در بیله سوار کارهای مقدماتی آغاز شده و در آراللو مجوز راه اندازی کشتارگاه صادر شده است.

اما در میانه حجم آمار و ارقام آقای مدیرکل یکی از سوالات اساسی مردم بوی نامطبوع کشتارگاه‌ها است که به سادگی از مسافت دور هم تجربه می‌شود.

صالحی در این خصوص تصریح کرد: بوی نامطبوع به کیفیت و سلامت گوشت و ذبح آن ارتباطی ندارد و بنده به مردم قول می‌دهم که کیفیت بهداشتی گوشت قرمز و سفید مورد تائید است.

وی افزود: دلیل بوی نامطبوع صنایع تبدیلی مجاور کشتارگاه‌هاست و مجوز فعالیت آن را سازمان محیط زیست صادر می‌کند و باید پاسخگو باشد.

کشتار غیرمجاز آراللو موقتا ممنوع شد

مدیرکل دامپزشکی استان که با صراحت در خصوص کیفیت مطبوع گوشت قول مساعد داد، در خصوص کشتار غیرمجاز دام در روستای آراللو که به داستان دنباله‌دار تبدیل شده نیز گفت: متاسفانه حجم منافع اقتصادی کشتار به این شکل بالاست و گاهی در کنار گوشت آلایش غیرخوراکی نیز به فروش می‌رسد.

صالحی افزود: مطابق بررسی‌ها گاهی حیوانات بیمار در حاشیه جاده ذبح شده و به فروش می‌رسد و همچنان این موضوع تقاضا دارد. در حالی که کشتار غیرمجاز تبعات بهداشتی و محیط زیستی دارد و فضولات خونابه کشتار، محیط زیست منطقه را آلوده کرده است.

وی با بیان اینکه اخیرا با نظر مساعد استاندار و دستور قاطع دادستان و حوزه قضایی شهر هیر، کشتار غیرمجاز ممانعت شده است، گفت: اگر همکاری بین بخشی استمرار باید، ممانعت از کشتار غیرمجاز نیز استمرار خواهد داشت.

مدیرکل دامپزشکی استان با تاکید به اینکه دامپزشکی مستقیما حق پلمب مغازه‌هایی که کشتار غیرمجاز دارند را ندارد، گفت: اکیپ‌های نظارتی ما از 8 صبح تا 11 شب در محل به صورت سیار حضور دارند و ما صرفا می‌توانیم موارد کشتار غیر مجاز را گزارش دهیم.

صالحی اظهار کرد: خوشبختانه برخوردهای مکرر موجب شده ذبح دام به کشتارگاه‌های صنعتی اردبیل و نمین هدایت شود.

فروش طیور زنده همچنان تقاضا دارد

در عین حال که دامپزشکی از حساسیت خود برای تامین گوشت کیفی می‌گوید، فروش طیور زنده در اردبیل ادامه دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان معتقد است دلیل اصلی آن به تقاضا برمی گردد. به ویژه به صورت فصلی فروش مرغ زنده انجام می‌شود.

به گفته صالحی با توجه به اینکه این موضوع هم در حوزه سدمعبر شهرداری است انتظار می‌رود برخورد لازم انجام شود اما اخیرا در گل مغان با فروش زنده مرغ برخورد و جمع آوری شد.

وی در خصوص مشکل مشابه در دروازه مشگین اردبیل نیز گفت: مکاتباتی در این خصوص صورت گرفته تا برخورد شود اما متاسفانه همچنان تقاضا وجود دارد.

هرچند به گفته مدیرکل دامپزشکی استان حجم شکایات مردمی از کیفیت بهداشتی گوشت و فرآورده گوشتی کاهش یافته اما به نظر می‌رسد دامپزشکی با دست و پای بسته وضعیت بهداشت گوشت را مدیریت می‌کند و عملا قدرت اجرایی لازم را ندارد. موضوعی که یا به خلا های قانونی بازمی گردد و یا به نگاه‌های تعارفی و ملاحظه‌گرانه مدیران متولی.

برازنده استانی که کشتارگاه‌های صنعتی با هدف صادرات طیور را دارد، فروش مرغ زنده با حداقل ملاحظات بهداشتی نیست و در حالی بخش عمده انرژی متولیان درگیر حل و فصل کشتار غیرمجاز دام در یک روستا شده که اردبیل می‌تواند به یکی از قطب‌های تامین محصولات دامی تبدیل شود.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/

پلمب شش قصابی غیرمجاز در تبریز

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز – عظیمی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان تبریز از تعطیلی و پلمب شش واحد عرضه فرآورده‌های خام دامی در این شهرستان خبر داد.

عظیمی افزود: این واحد‌ها به علت اقدام به کشتار غیر مجاز دام و عرضه فراورده‌های خام دامی غیر بهداشتی و بی توجهی به اخطاریه‌های مکرر اداره دامپزشکی شهرستان تبریز پلمب شدند.

او گفت: ازابتدای سال جاری ۱۰ واحد عرضه فراورده‌های خام دامی تعطیل شده و بیش از ۲ تن مواد گوشتی غیربهداشتی معدوم شده است.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان تبریز از تمامی شهروندان خواست فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را از فروشگاه‌ها و مراکز عرضه تحت نظارت دامپزشکی تهیه و در صورت برخورد با هرگونه تخلف بهداشتی، مراتب را با شماره تلفن‌های ۱۵۱۲ و ۳۴۴۴۰۰۲۵ به کارشناسان این اداره اطلاع رسانی کنند.

انتهای پیام/

کشف 65 کیلوگرم گوشت فاسد دام در کرمانشاه / 5 واحد غیرمجاز مرغ زنده پلمب شد

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری ایلنا از کرمانشاه، ایرج کاکایی ضمن تبریک و گرامیداشت ایام ماه مبارک رمضان با ارائه گزارش عملکرد اکیپ مشترک دامپزشکی شهرستان کرمانشاه در هفته جاری اظهار داشت: از مورخ 13 الی 18 اردیبهشت سال 99 با بازرسی و گزارش های مردمی به پنج مرکز متخلف و غیر بهداشتی اخطار پلمب داده شد و پنج واحد مرغ زنده نیز پلمب شدند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کرمانشاه از جمع آوری 65 کیلوگرم کشتار غیرمجاز دام سبک و سنگین در این ایام خبر داد و افزود: معرفی دو واحد متخلف به تعزیرات حکومتی استان برای برخورد قاطعانه با این متخلفان انجام گرفت.

این مسئول در بخش دیگری از سخنانش از کشف، جمع آوری و معدوم سازی امعاء و احشا، کله پاچه دام سبک و سنگین و دل و جگر فاسد از سطح شهرستان کرمانشاه با همت اکیپ مشترک دامپزشکی خبر داد و گفت: پنج دست دل و جگر آلوده و تاریخ مصرف گذشته و نیز سه دست کله پاچه غیربهداشتی از این مراکز شناسایی و معدوم شد.

وی با تاکید بر اینکه کارشناسان دامپزشکی در امر نظارت بر خدمات رسانی مراکز تولید، فرآوری و عرضه مواد غذایی و دام از تخلفات بهداشتی و آسیب های ناشی از آن که جان انسان ها را به مخاطره می‌اندازد، چشم‌پوشی نخواهد داشت، متذکر شد: سال جاری با توجه به شیوع کرونا ویروس و افزایش تخلفات کسب و کارهایی که متضرر شده‌اند و یا محصولات آنان دچار فساد و آلودگی شده، اجرای ضوابط را سختگیرانه تر و بدون مماشات در مبارزه و پیگیری از این تخلفات در دستور کار داریم.

وی با اشاره به اینکه تورم و مشکلات اقتصادی نبایست سبب هرج و مرج و افسارگسیختگی در جامعه شود و عرصه را بر قشر ضعیف تنگ کند، خاطرنشان کرد: تخلفات بهداشتی و نادیده گرفتن اخطار ماموران اجرایی قانون را به جد رصد می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم سلامت و بهداشت شهروندان توسط عده‌ای سودجو با اعمال غیرمجاز به بازی گرفته شود.

کاکایی از جمع آوری و امحای مواد تاریخ مصرف گذشته و فاسد در گشت های بازرسی و معرفی به مراجع قضایی در شهرستان کرمانشاه اشاره و عنوان کرد: بیش از 250 بسته گوشت مرغ تاریخ مصرف گذشته و ماهی غیربهداشتی طی هفته فوق الذکر از سطح شهرستان جمع آوری و معدوم شده است.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کرمانشاه ادامه داد: در این ایام به همت اکیپ مشترک و جدیت کارشناس دلسوز و با پشتکار دامپزشکی کرمانشاه، آقای رضوی، تعداد دو واحد غیر مجاز زنده فروشی مرغ در تعاون، یک واحد در انتهای گذرنامه، یک واحد در رودکی و همچنین دو واحد در آبادانی و مسکن پلمب شده است.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کرمانشاه به اجرای گشت‌های بازرسی از امکان بهداشتی، دامپروری ها، کشتارگاه ها و… در این شهرستان اشاره و اظهار داشت: مردم می‌توانند هرگونه مشکلات و تخلفات بهداشتی را با شماره تماس 1512 و پل ارتباطی سامانه پیامکی 100010001512 اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در میان بگذارند تا رسیدگی به آن در اسرع وقت انجام شود.
انتهای پیام /