یک قلاده یوزپلنگ آسیایی در بهاباد مشاهده شد

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا- در گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست یزد به نقل از نیره پورملائی آمده است: مأموران یگان حفاظت محیط زیست هنگام گشت و کنترل حوزه استحفاظی بهاباد موفق به مشاهده و تصویربرداری از این حیوان شدند.

یزد یکی از زیستگاه های یوزپلنگ آسیایی است، آمار دقیقی از تعداد این گونه جانوری در استان در دست نیست.

همچنین سوم مهرماه ۱۳۹۸ مأموران اجرایی محیط زیست بهاباد هنگام گشت و پایش منطقه، موفق به مشاهده یک قلاده یوزپلنگ آسیایی شدند و برای بررسی بیشتر، اقدام به جستجو و ردزنی در منطقه کردند، مشخص شد که این حیوان برای خود قلمرو تعیین کرده بود.

منطقه کم کی با وسعت ۶۸ هزار هکتار از نوع مناطق بکر و دست نخورده و دارای پوشش گیاهی نسبتأ مناسبی است که حیواناتی از جمله کل و بز، قوچ و میش، جبیر، پلنگ و یوزپلنگ در آن منطقه زیست می کنند و همچنین پرندگانی از جمله کبک، تیهو، زاغ بور، عقاب طلایی ، شاهین، دلیجه و هوبره بر زیبایی منطقه افزوده است.

ادعای حمله ملخ‌ها به تهران قابل قبول نیست

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری مهر – محمد کرمی رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست استان تهران در خصوص خبرهای منتشر شده از حمله ملخ‌ها به تهران اظهار داشت: ملخ‌ها به تهران حمله نکردند، ملخ‌های مشاهده شده در جنوب تهران مربوط به تخم گذاری‌های یک و دو سال گذشته هستند که با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی و رطوبت مناسب خاک متولد شده اند.

وی ادامه داد: هر زمانی که رطوبت زمین مناسب باشد و دمای هوا هم افزایش یابد تخم‌های ملخ‌هایی که در سال گذشته در درون خاک بودند، در اصطلاح تفریق (متولد) می‌شود.

کرمی در خصوص لزوم مقابله با این حشرات نیز گفت: اگر تعداد ملخ‌ها به حدی برسد که باعث خسارت اقتصادی شود و به کشاورزی آسیب وارد کند وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با آن اقدام خواهد کرد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست استان تهران ملخ‌ها را به صورت طبیعی مضر ندانست و گفت: این حشرات بخشی از زنجیره غذایی در طبیعت محسوب می‌شوند و در فصل زاد آوری و جوجه آوری پرندگان پوره‌های یک و دو آنها به عنوان تغذیه پرندگان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: ملخ‌ها در سالهای گذشته هم وجود داشته اند اما شرایط آب و هوایی به گونه‌ای نبود که به این شدت افزایش یابند.

کرمی از گزارش‌های ادارات محیط زیست در خصوص وجود ملخ‌ها در جنوب تهران به خصوص در شهرستان‌های اسلامشهر ورامین و قرچک خبر داد و ابراز کرد: شرایط این مناطق برای تخم گذاری ملخ‌ها مناسب‌تر از دیگر مناطق تهران است.

جلسه مقابله با کرونا در اداره کل دامپزشکی خوزستان تشکیل شد

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خوزستان جلسه مقابله با کرونا با حضور اعضای ستاد، برگزار شد

دبیر ستاد کرونا در اداره کل دامپزشکی خوزستان گفت: در این جلسه بر اجرای دستورالعمل های مقابله با کرونا تاکید شد

ملیحه میرزاده افزود: رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تاکید بر عدم حضور ارباب رجوع و پیگیری کارها به صورت غیرحضوری و یا در میز خدمت، علاوه بر حفظ سلامت همکاران در راستای حفظ سلامت و طرح تکریم ارباب رجوع نیز می باشد

میرزاده عدم برگزاری جلسات حضوری، توزیع ماسک بین همکاران و الزام استفاده از آن جهت ارباب رجوع و همکاران و همچنین ضدعفونی فضای بیرونی و داخلی ساختمان اداری را از دیگر اقدامات در راستای مقابله با کرونا برشمرد

حضور مدیرکل دامپزشکی استان البرز در برنامه زنده رادیویی

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز، دکتر توکلی با اشاره به اهمیت ارتقای 6 کشتارگاه صنعتی طیور استان البرز از رتبه بی به رتبه آ اظهار داشت: از مزایای استفاده از تجهیزات خط 2 در زنجیره کشتار تخلیه کامل اندرونه مرغ می باشد که هم از نظر بهداشت و هم از نظر مقرون به صرفه بودن به نفع مصرف کننده می باشد.

وی افزود: در مرغ های رتبه بی به علت تخلیه اندرونه به صورت دستی و خستگی کارگر ممکن است مقداری از قسمت های ته روده، دل، جگر، ریه و دیگر قسمت های احشایی در داخل مرغ باقی بماند که هم از نظر بهداشتی و ماندگاری مرغ و هم به لحاظ اقتصادی که مصرف کننده پول وزن آن مقدار ضایعات باقی مانده را که دور ریخته میشود پرداخت مینماید، به ضرر مصرف کننده می باشد.

وی تصریح کرد: با تجهیز کشتارگاه های سطح استان به خط 2 که در واقع دستگاه تخلیه خودکار اندرونه می باشد و تمام امعاء و احشاء از جمله ریه را از بین دنده ها بیرون میکشد منجر به ماندگاری بیشتر مرغ، ارتقای سطح بهداشت و عدم پرداخت پول ضایعات مرغ از طرف مصرف کننده می شود.

دکتر توکلی ادامه داد: هر چند قیمت تقریبی مرغ رتبه بی نسبت به آ حدود 500 تومان و رتبه آ پلاس هم نسبت به رتبه آ 500 تومان بیشتر است ولی در نهایت بعلت پرداخت نکردن پول آب و ضایعات دورریز مقرون به صرفه است و از همه مهمتر از نظر بهداشتی در رتبه بالاتری قرار دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز بر اهمیت توجه شهروندان به نشان دامپزشکی روی بسته های فرآورده های خام دامی از جمله گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ تاکید کرد و گفت: واحدهای تحت نظارت دامپزشکی دارای مسئول فنی دامپزشک و ناظر شرعی مستقر در کشتارگاه و مراکز بسته بندی و قطعه بندی بوده و مردم میتوانند با خاطری آسوده و مطمئن از نظر بهداشت و کیفیت از این محصولات استفاده نمایند.

دکتر توکلی در خصوص سوال مجری برنامه در خصوص چگونگی اطمینان از تقلبی نبودن بسته بندی مرغ گفت: روی تمام بسته های مرغ نشان دامپزشکی و کدرهگیری وجود دارد که شهروندان می توانند با ارسال آن کد به سامانه پیامکی 30008903 و یا در سامانه e.ivo.ir به اطلاعاتی شامل نام واحد مرغداری، نام کشتارگاه، تاریخ ذبح و غیره دست یابند.

در ادامه دکتر توکلی به سوالات مجری برنامه و شنوندگان استان البرز در حوزه دامپزشکی پاسخ داد.

نظارت بر ذبح بیش از ۲۰ میلیون قطعه طیور در کشتارگاه‌های زنجان

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا/محمدباقر حاج‌کاظمی ، در خصوص ذبح طیور در کشتارگاه‌های استان، اظهار کرد: نظارت بر کشتار شرعی و بهداشتی انواع دام و طیور در طول سال در کشتارگاه‌های زنجان انجام می‌شود که طی یک سال گذشته، ۲۰ میلیون و ۳۰۵ هزار و ۴۹۳ قطعه طیور در کشتارگاه‌های استان ذبح شده است.

وی با بیان اینکه وزن لاشه‌های سالم ذبح شده طی سال‌ گذشته در استان، ۴۶ میلیون و ۵۵۷ هزار و ۸۱۶ کیلوگرم بوده است، افزود: لاشه‌های ضبطی در کشتارهای طیور استان زنجان طی مدت مذکور ۱۳۱ هزار و ۲۷۶ کیلوگرم بوده و وزن لاشه‌های ضبطی ۲۵۴ و ۲۶۱ کیلوگرم بوده است.

این مسئول با بیان اینکه در سال گذشته ۲۶ هزار و ۲۲۹ رأس گوسفند در استان ذبح شده و ۱۴ هزار و ۴۹۹ رأس گاو و گوساله در کشتارگاه‌های زنجان کشتار شده است، تصریح کرد: وزن گوشت سالم ۲۶ هزار و ۲۲۹ رأس گوسفند ذبح شده در این کشتارها ۵۸۱ هزار و ۴۹۱ کیلوگرم بوده و ۳ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۲۹۷ کیلوگرم وزن سالم کشتارهای این بخش گاو و گوساله بوده است.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان، با اشاره به اینکه در این مدت تعداد ۲۸۷۱ رأس بز در استان زنجان کشتار شده است که وزن سالم کشتارها ۵۲ هزار و ۳۳۶ کیلوگرم بوده است، ادامه داد: در راستای جلوگیری از به خطر افتادن سلامت جامعه از طریق کشتار غیرمجاز دام، بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان زنجان به صورت مداوم نسبت به بازرسی از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی فعالیت می‌کنند.

حاج‌کاظمی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۷۱ پرونده تخلف به مراجع قضایی ارجاع داده شده است، اظهار کرد: در صورت مشاهده هرگونه موارد غیربهداشتی و رعایت نکردن موازین و ضوابط بهداشتی عرضه غیرمجاز فرآورده‌های غیربهداشتی و تخلف در عرضه مواد پروتئینی نسبت به تشکیل پرونده و معرفی متخلفان بهداشتی به مراجع قضایی طبق ضوابط بهداشتی اقدام می‌شود و با هماهنگی‌های انجام شده با مراکز صالح قضایی، با کسانی که بهداشت عمومی را به خطر بیاندازند، برابر قانون برخورد خواهد شد.

وی با بیان اینکه شهروندان زنجانی برای حفظ سلامت و بهداشت عمومی در صورت مشاهده هرگونه موارد تخلف بهداشتی فرآورده‌های خام دامی اعم از گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و عسل موارد تخلف را با سامانه ۱۵۱۲ در میان بگذارند، افزود: مصرف‌کنندگان هنگام خرید مرغ از مراکز عرضه مجاز نیز باید به مرغ‌های بسته‌بندی شده‌ای که دارای تاریخ تولید و انقضا هستند، توجه کرده و از خرید هرگونه مرغ بدون بسته‌بندی خودداری کنند.

این مسئول با تاکید بر اینکه شهروندان زنجانی هنگام خرید گوشت دقت کنند که لاشه دام کشتاری در محل قصابی‌ها دارای مهر بازرسی بهداشتی دامپزشکی و برچسب مشخصات تولید که دارای تاریخ انقضا، تاریخ تولید، محل تولید و شرایط نگه‌داری بر روی لاشه است، باشد، تصریح کرد: مصرف‌کنندگان در استفاده از فرآوده‌های خام دامی اطمینان خاطر داشته باشند، زیرا کشتار دام و طیور با نظارت ناظران و ذابحان شرعی انجام می‌شود و دامپزشکی استان زنجان نیز نظارت مستقیم بر کشتارها دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: قابل ذکر است هر یک از کشتارگاه‌های استان زنجان دارای یک دامپزشک و یک کاردان دامپزشک از بخش خصوصی، یک ناظر شرعی و یک دامپزشک از بخش دولتی است که به مراحل قبل از کشتار، حین کشتار و بعد از کشتار دام‌های سبک و سنگین نظارت ویژه‌ای دارند.

انتهای پیام

برگزاری دوره آموزشی آشنایی با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در بانکول

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ؛ سه دوره آموزشی برای عشایر ارتفاعات بانکول در شهرستان سیروان توسط اداره کل دامپزشکی استان ایلام برگزار شد .

با توجه به این که اکثر مشکلات پرورش دام به خصوص در موارد کوچ رو مربوط به عدم آگاهی دامداران عشایر از علل بیماری و روش‌های پیشگیری از آن و همچنین عدم شناخت روش‌های اصولی پرورش دام ناشی می‌شود ، لذا اداره کل دامپزشکی استان ایلام تصمیم به برگزاری دوره‌های اموزشی برای عشایر ارتفاعات بانکول شهرستان سیروان گرفت .

در این راستا خادمی ، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام با حضور در ارتفاعات بانکول شهرستان سیروان به آموزش ۴۰ نفر از عشایر این منطقه پرداخت .

موضوعات شناخت عوامل و روش‌های پیشگیری از سقط جنین ، مدیریت پرورش بره و بزغاله ، و دوره آموزشی آشنایی با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام ، از عناوین مطرح شده در این دور‌های آموزشی بود .

انتهای پیام/

آلودگی کندوها به بیماری‌های زنبور در استان کرمان کمتر از حد انتظار

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا – دکتر “حسین رشیدی” با اشاره به ۲۰ می(۳۱ اردیبهشت) روز جهانی زنبور عسل، با اعلام اینکه یکی از اهداف دامپزشکی مبارزه و کنترل بیماری های زنبور عسل و جلوگیری از وارد آمدن خسارت به زنبورداران می باشد، افزود: دامپزشکی از جمله ارگان هایی است که فعالیت های مشخصی را برای بررسی مسائل بهداشتی، مدیریتی و فصلی زنبورستان ها انجام می دهد.

وی با اشاره به اقدامات بهداشتی دامپزشکی در زنبورستان های استان، گفت: زنبورستان های استان از نظر بیماری های زنبور عسل تحت کنترل و نظارت دامپزشکی هستند.

رشیدی گفت: هر ساله در طی پایش استانی، میزان آلودگی کندوها به بیماری های «واروا»، «نوزما»، «آکاراپیس» و «لوک آمریکائی و اروپایی» مورد بررسی می گیرد که در سال گذشته بیش از ۹۰۰۰ کلونی در استان مورد پایش قرار گرفتند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به نمونه برداری از بیش از ۷۰ زنبورستان در سال گذشته، اذعان کرد: با بررسی پایش های صورت پذیرفته، وضعیت آلودگی زنبورستان ها به عوامل ذکر شده بسیار مطلوب بود به طوری که عامل بیماری «آکاراپیس» از هیچ زنبورستانی جدا نشده بود و آلودگی کندوها به سایر بیماری های زنبور (واروا، نوزما و لوک آمریکائی و اروپایی) کمتر از حد انتظار بوده است.

انتهای پیام

توصیه‌های دامپزشکی اصفهان برای جلوگیری از تب کریمه کنگو

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا – شهرام موحدی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش دام توسط نوعی کنه بروز می‌کند، اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری آندمیک ایران است و در هنگام تخمگذاری کنه به دیگر کنه‌ها منتقل می‌شود، از این رو هرگز به طور کامل ریشه کن نمی‌شود.

وی ادامه داد: تب کریمه کنگو در دام هیچ علائمی ندارد و بیماری دامی محسوب نمی‌شود، اما در صورت انتقال به انسان خطرساز است و جزء بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: در واقع دام مخزن این بیماری است و در صورت گزش توسط کنه آلوده، ویروس این بیماری به مدت ۷ تا ۱۰ روز در بدن دام بدون بروز هیچ علامتی باقی می‌ماند و پس از این مدت به واسطه سیستم ایمنی بدن دام از بین می‌رود.

موحدی با تاکید بر اینکه دام در طول این مدت، هیچ علامتی از بروز بیماری ندارد، خاطرنشان کرد: اگر دام آلوده در این مدت، توسط کنه دیگری گزیده شود، ویروس به کنه منتقل و چرخه انتقال ادامه می یابد، همچنین اگر دام آلوده در این مدت، به صورت غیرمجاز کشتار شود، ترشحات و خونابه این دام از طریق زخم پوستی یا ملتحمه چشم وارد بدن انسان می‌شود، همچنین ممکن است کنه آلوده به این ویروس انسان را بگزد و بیماری از این طریق منتقل شود.

وی در خصوص علائم این بیماری در استان، گفت: اسهال، استفراغ و در مراحل بعد اسهال و استفراغ خونی و خونریزی های زیر پوستی از علائم این بیماری است که در مرحله بعد به صورت خونریزی های گسترده بروز می کند و در صورت عدم درمان مرگ را به همراه دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه کنه عامل بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال فعال می‌شود، خاطرنشان کرد: اداره کل دامپزشکی اصفهان برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو اقدامات پیشگیرانه انجام می‌دهد.

وی افزود: در حوزه دامپزشکی چون بیماری مشترک انسان و دام است یکی از اقدامات سمپاشی محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو است که در سال گذشته میزان ۱۵ میلیون مترمربع سمپاشی در استان اصفهان انجام شد و بیش از ۸۰۲ هزار راس گوسفند و بالغ بر ۱۰۱ هزار راس گاو سمپاشی شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اظهار کرد: در سال جدید با توجه به اینکه تخصیص اعتبارات کمتر شده، تاکنون حدود ۳۰۰ هزار مترمربع سمپاشی انجام شده است.

موحدی، بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از طریق گوشت را پیش سردسازی لاشه عنوان کرد و گفت: بهترین روش برای پیشگیری که در تمام دنیا استفاده می شود، پیش سرد کردن لاشه است، یعنی لاشه دام در سالنی با برودت ۰ تا ۴ درجه و حدودا ۸۰ تا ۹۰ درصد رطوبت، به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت نگهداری شود.

وی تصریح کرد: در این مدت اسید لاکتیک در گوشت ایجاد می شود و لاشه اسیدی می شود که با این اقدام ویروس تب کریمه کنگو و باکتری تب مالت از بین می رود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر اهمیت پیش سردسازی دام پس از ذبح، اظهار کرد: پیش سردسازی لاشه یکی دیگر از اقدامات اداره کل دامپزشکی است که برای جلوگیری از انتقال این بیماری به انسان انجام می شود. ۲۶ کشتارگاه اصفهان مجهز به سالن پیش سرد هستند و بیش از ۹۹ درصد گوشت های اصفهان پس از عبور از سالن پیش سرد به بازار وارد می شوند.

موحدی تاکید کرد: طی سال گذشته در اصفهان هیچ موردی از تب کریمه کنگو در حوزه انسانی ثبت نشد.

وی با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی به پیشگیری بیش از درمان اعتقاد دارد، افزود: تشدید سختگیری ها برای استفاده از پیش سرد، برگزاری کلاس های آموزشی چهره به چهره برای روستاییان، چاپ بروشور آموزشی و کلاس های آموزشی برای اتحادیه های دامداران و در نهایت سمپاشی دام از اقداماتی است که در این راستا انجام می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه تامین سم برای همه دامداری‌ها توسط دامپزشکی اصفهان مقدور نیست و سم پاشی تنها برای موارد کانون بیماری و گزارشی انجام می‌شود، تصریح کرد: در این راستا باید دو اقدام انجام شود. یکی بهسازی اماکن دامی که روستاییان باید انجام دهند و دیگری خرید سم توسط دامداران از مراکز معتبر است.

موحدی، برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری به مردم توصیه کرد: شهروندان برای اطمینان از سالم بودن گوشت تازه خریداری شده، آن را بعد از ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال مصرف کنند.

به گفته وی، بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت و دام نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده آن بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال است.

موحدی همچنین از شهروندان خواست تا فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارند.

وی با تاکید بر اینکه افراد از مصرف جگر خام پرهیز کنند و پخت گوشت در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه توصیه می شود، گفت: این ویروس نسبت به حرارت حساس است و در فریزر نیز مقاوم می شود، از این رو پیش سردسازی در یخچال و پختن گوشت راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید براینکه پاستوریزاسیون شیر، این ویروس را از بین می برد، خاطرنشان کرد: از مصرف شیر خام خودداری شود.

انتهای پیام

طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در کلینیک‌های دامپزشکی چگونه است؟

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری آنا، گام دوم مبارزه با ویروس کرونا در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در مطب‌ها و کلینیک‌های دامپزشکی اعلام شد.

بخشی از دستورالعمل‌های رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در مطب‌ها و کلینیک‌های دامپزشکی بر اساس اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا به شرح زیر است:

نحوه نوبت‌دهی به مراجعه‌کنندگان به گونه‌ای باشد که حداقل افراد در اتاق انتظار حضور داشته باشند به‌طوری‌که فاصله حداقلی یک تا دو متر در بین افراد رعایت شود.

با افزایش زمان ملاقات مراجعین از تجمع آنها در اتاق انتظار جلوگیری شود.

در صورتی‌که به هر دلیل زمان حضور دامپزشک با تأخیر مواجه شد لازم است به مراجعین اطلاع داده شود تا از ازدحام آنها در اتاق انتظار جلوگیری شود.

نوبت‌دهی به‌صورت تلفنی یا اینترنتی انجام شود.

فاصله فیزیکی مناسب هنگام شرح حال گرفتن از صاحب حیوانات رعایت شود. (حداقل یک تا دو متر)

در صورت ضرورت و برای رسیدن به امور دامپزشکی در فاصله کمتر از یک تا دو متر استفاده از تجهیزات حفاظت فردی کامل الزامی است.

وسایل غیرضروری در اتاق انتظار و سایر قسمت‌هایی که افراد در رفت و آمد هستند به حداقل برسد.

اجتناب از تجمع کارکنان در اتاق کار، رختکن، آبدارخانه، اتاق معاینه و هر مکانی که کارکنان می‌توانند تجمع کنند.

استفاده از دستگاه کارت‌خوان به‌جای دریافت وجه نقد الزامی است.

برای حضور و غیاب کارکنان ترجیحاً از سیستم تشخیص چهره استفاده شود.

رعایت بهداشت دست قبل از تماس با حیوان، قبل و بعد از گندزدایی محیط و پس از تماس با حیوان ضروری است.

انتهای پیام/