بساط زنده‌فروشی مرغ در کرمانشاه جمع می‌شود؟

به گزارش دامپزشک نیوز ، شاهرخ یارویسی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، در تشریح جزییات این طرح اظهار کرد: در این طرح که اجرای آن شروع شده نهاده‌های مورد نیاز صنعت مرغداری با نرخ مصوب فقط در اختیار مرغداری‌هایی قرار می ‌گیرد که با کشتارگاه‌ها قرارداد داشته باشند و مرغ تولیدی خود را برای کشتار فقط تحویل کشتارگاه‌ها بدهند.

وی اضافه کرد: قرار است شبکه‌ای با حضور اتحادیه مرغداران گوشتی، دامپزشکی، جهاد کشاورزی، کشتارگاه‌ها و… برای نظارت بر فرآیند انعقاد قرارداد بین مرغداران و کشتارگاه‌ها در ابتدای فصل جوجه ریزی واحدهای تولیدی تشکیل شود تا با نظارت این شبکه همه واحدهای مرغداری در فصل جوجه‌ریزی با واحدهای کشتارگاهی قرارداد ببندند. 

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه اضافه کرد: به نظر می‌رسد این طرح به عنوان یک ابزار بازدارنده بتواند در تعطیلی مراکز عرضه مرغ زنده در سطح استان نقش موثری داشته باشد و به صورت تدریجی زنده فروشی مرغ را در سطح استان از بین ببرد.

وی در ادامه با بیان اینکه اقدامات دستوری خیلی نمی‌تواند در از بین بردن واحدهای عرضه مرغ زنده اثرگذار باشد، گفت: آنچه بیش از هر چیز منجر به توسعه مراکز عرضه مرغ زنده شده ناآگاهی شهروندان از پیامدها و مخاطرات خرید مرغ زنده برای سلامت آنان است.

وی بیشتر کردن اطلاع رسانی برای افزایش سطح آگاهی شهروندان و در نتیجه عدم رغبت آنان به خرید مرغ زنده را راهکار مهم از بین بردن واحدهای عرضه مرغ زنده دانست و تاکید کرد: باید شهروندان را از پیامدهای خرید مرغ زنده آگاه کرد و از این طریق واحدهای عرضه مرغ را به سمت بهداشتی شدن پیش برد.

یارویسی گفت: هم اکنون در برخی از محلات شهر کرمانشاه مثل دولت آباد، آبادانی و مسکن، پردیس، جعفرآباد و چندین نقطه دیگر در سطح شهر و استان زنده فروشی مرغ را داریم. 

وی در ادامه اشاره ای هم به اقدامات نظارتی مجموعه دامپزشکی بر زنده فروشی مرغ داشت و گفت: از ابتدای سال 284 مورد بازدید از مراکز عرضه مرغ زنده در سطح استان از سوی کارشناسان دامپزشکی و 152مورد بازدید هم با همراهی سایر ادارات انجام شده که در نهایت در این بازدید ها 1338 کیلوگرم مرغ ضبط شده است.

یارویسی اضافه کرد: در جریان این بازدید ها 80 واحد عرضه مرغ زنده در استان پلمب شده است.

منبع: ایسنا

رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار منصوب شد

به گزارش دامپزشک نیوز و به نقل از آنا، در حکمی از سوی دکتر اباصلت بداغی قائم‌مقام و معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، «دکتر مهران مهدی‌پور» به‌عنوان رئیس جدید دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار منصوب شد.

بداغی در حکم دکتر مهران مهدی‌پور، رئیس جدید دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار آورده است: با توجه به هماهنگی به عمل آمده با ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، جنابعالی به‌موجب این حکم به‌عنوان سرپرست دانشکده دامپزشکی این واحد دانشگاهی با حفظ سمت منصوب می‌شوید.

در ادامه این حکم آمده است: امید است با رعایت تقوی و بهره‌گیری شایسته از توانمندی‌های سرمایه‌ای انسانی، تمامی توان و کوشش خود را مصروف حفظ مصالح و شئونات دانشگاه کنید.

 «دکتر مهران مهدی‌پور» استادیار، عضو هیئت‌ علمی و مدیر گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، دارای مدرک دکترای تخصصی بهداشت و بیماری‌های آبزیان، رئیس اداره تغذیه و بهداشت اداره کل شیلات استان اصفهان، سرپرست مرکز تکثیر و پرورش آبزیان استان اصفهان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرکز کیش و معاون آموزشی دانشگاه آزاد واحد گرمسار را در کارنامه اجرایی خود دارد.

پیش از این «دکتر سروش یوردخانی» از اسفند ۹۵ رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار را برعهده داشته است.

دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار از سال ۱۳۶۷ با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی دامپزشکی فعالیت خود را آغاز کرده و از سال ۱۳۷۲ نیز در مقطع دکترای حرفه‌ای اقدام به پذیرش دانشجو کرده که اکنون با ۲۹ عضو هیئت‌علمی تمام‌وقت، فضاها، تجهیزات، مزارع تحقیقاتی و آموزشی، بیمارستان تخصصی و مجتمع آزمایشگاهی به عنوان یکی از مهم‌ترین دانشکده‌های دامپزشکی کشور به شمار می‌رود.

 

بازرسی از فروشگاه‌‌های عرضه سموم و داروخانه‌های دامپزشکی در رشتخوار

به گزارش دامپزشک نیوز و به نقل از صبح توس ؛ محمود اعظمی مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار،  گفت: در راستای طرح تشدید نظارت بر مراکز عرضه دارو‌های دامی و پیرو مصوبات کمیته رصد و پایش در این شهرستان، کار بازدید و نظارت از داروخانه ها‌ و مراکز توزیع کود و سموم کشاورزی در این شهرستان انجام شد.

اعظمی با اشاره بر استمرار طرح بازرسی در جهت مدیریت و کنترل محصولات مورد نیاز کشاورزان و دامداران در این شهرستان، افزود: در این طرح شرایط بهداشتی، امکانات، تجهیزات، حضور کارشناسان فنی در این مراکز، موجود بودن دارو‌های غیر مجاز و تاریخ گذشته و نرخ دارو‌های عرضه شده مورد بررسی قرار گرفت.

وی در تکمیل این مطلب با تاکید بر برخورد با هرگونه تخلف احتمالی در داروخانه های و مراکز عرضه محصولات کشاورزی در این شهرستان، یادآور شد: در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی، گرانفروسی، احتکار و … برابر ضوابط و مقررات تذکرات لازم به مسئولان بخش‌های خصوصی در مراکز عرضه محصولات سموم و کود و داروخانه های دامپزشکی داده شده و در صورت تکرار احتمالی تخلف نسبت به اخطار کتبی، تعلیق و یا لغو پروانه صادر شده اقدام می شود.

اعظمی همچنین به اهمیت ساماندهی فروشگاه ها و عرضه سموم در شهرستان و تاثیر آن ها بر سلامتی جامعه و محیط زیست اشاره کرد و اذعان داشت: متقاضیان فروشندگی های سموم، قبل از اقدام به فروش سموم باید پروانه بهره برداری فروشندگی سموم را از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان دریافت کنند.

مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار در ادامه با اشاره به اینکه هرگونه فروش سموم تاریخ گذشته در مراکز عرضه ممنوع و با توزیع کنندگان آن برخورد قانونی به عمل خواهد آمد، تصریح کرد: با توجه به وجود سموم غیر مجاز در شبکه توزیع سموم، از کشاورزان تقاضا می شود جهت جلوگیری از وارد آمدن صدمه به محصولات کشاورزی و آلودگی بیش از پیش محیط زیست، سموم مورد نیاز خود را طبق حواله های کلینیک های گیاه پزشکی یا واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی، از فروشگاه ها و عاملین مجاز فروش سموم و دارای پروانه تهیه کنند.

اعظمی در ادامه، بیان داشت: خوشبختانه در طی این بازدید‌های صورت گرفته هیچگونه تخلفی در جهت عرضه داروی غیر مجاز و تاریخ گذشته و یا گران فروشی در سطح این مراکز مشاهده نشد.

شایعه توزیع مرغ تاریخ گذشته در سیستان و بلوچستان تکذیب شد

به گزارش دامپزشک نیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر مهدی حسینی مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان   گفت:کلیپ و اخبار کذبی که در فضای مجازی به تازگی (۱۰ آذر ماه ۹۹) مبنی بر توزیع مرغ تاریخ مصرف گذشته با تاریخ تولید ۹۹/۱/۱۰، پخش شده است بر اساس ناآگاهی برخی اشخاص بی اطلاع از شرایط این محصولات و با هدف ایجاد تشویش اذهان و بی اعتمادی در جامعه بوده است.

مدیرکل دامپزشکی استان جهت آگاه سازی اذهان عمومی مواردی را خاطرنشان  کرد: تاریخ درج شده بر روی بسته بندی مرغ منجمد و کشتار روز مربوط به زمان تولید بوده و عمر ماندگاری آن بسته به شرایط تولید، رتبه کشتارگاه (A, A+, B) و بسته بندی و دمای نگهداری محصول از ۳ روز تا ۱۸ ماه است و در این مدت سلامت و ارزش غذایی آن کاملا حفظ می‌گردد لذا ادعای فرد مذبور که مرغ منجمد پس از ۴ ماه ارزش غذایی نداشته و تولید هورمون می کند کاملاً غیر علمی بوده و تکذیب می‌گردد.

او ادامه داد: مرغداری‌ها و سایر مراکز تولید گوشت، تحت نظارت دامپزشکی فعالیت نموده و سلامت گوشت تولیدی آن‌ها مورد تایید است و دامپزشکی با قاطعیت اعلام می‌نماید در مرغداری‌ها هیچگونه هورمونی به مرغ داده نمی‌شود و رشد و وزن گیری مرغ در مدت زمان کوتاه‌تر از مرغ بومی، به دلیل خصوصیات نژادی این گونه‌ها است لذا اصولاً این کار غیرمنطقی و فاقد صرفه اقتصادی  و از سوی دیگر فعالیت مرغداری‌ها به طور مستمر تحت نظارت مسئولین فنی بهداشتی و کارشناسان دامپزشکی است.

دکتر مهدی حسینی اظهار داشت: نشر اکاذیب و اطلاعات غلط از سوی برخی افراد به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه که با اهداف مغرضانه ایجاد می‌ شود که باعث ایجاد بی اعتمادی در جامعه و تشویش اذهان عمومی خواهد شد و آسیب جدی برای تولیدکنندگان را به دنبال خواهد داشت و در چنین مواردی مردم باید براساس اطلاعات علمی و صحیح دریافتی از منابع ذیصلاح همچون ادارات دامپزشکی، ابهامات و شبهات ایجاد شده را رفع نموده و اقدام به خرید و استفاده از فرآورده خام دامی سالم و باکیفیت از مراکز تحت نظارت دامپزشکی نمایند.

مدیرکل دامپزشکی استان از مردم درخواست کرد: از خرید مرغ زنده و مرغ کشتار شده در خارج از کشتارگاه خودداری نموده و گوشت مرغ تازه و منجمد مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی تهیه و برای دسترسی به عمر ماندگاری (مدت زمان مصرف محصول) به اطلاعات روی بسته بندی توجه نمایند و در صورت مشاهده موارد خلاف و یا داشتن هرگونه سوال با شماره تلفن ۱۵۱۲ و یا شماره تلفن‌های ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها تماس حاصل نمایند.

خروج مرغ زنده از کردستان مجوز گرفت

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مجتبی ورمقانی اظهار داشت: صدور گواهی حمل بهداشتی قرنطینه‌ای مرغ زنده به مقصد سایر استان‌های کشور از چهارم آذر به دستور دادستان عمومی و انقلاب کردستان با هدف کاهش سریع قیمت مرغ، ممنوع شده بود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر هم مجوز صادره بر اساس ۴۰ درصد ظرفیت جوجه ریزی مرغداری‌ها خواهد بود و ۶۰ درصد آن باید برای کشتار و مصرف روزانه مردم به کشتارگاه‌های داخل استان حمل شود.

مدیرکل دامپزشکی کردستان افزود: در ۱۰ روز گذشته که خروج مرغ زنده از استان ممنوع بود، سه محموله مرغ زنده به ظرفیت ۱۶ هزار و ۳۰۰ کیلوگرم در حین خروج غیرمجاز توسط ماموران انتظامی توقیف و به کشتارگاه‌های منتقل و پس از کشتار با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار توزیع شد.

قیمت مرغ از اوایل آذر با افزایش سرسام آور در کردستان به حدود ۳۵ هزار تومان در هر کیلوگرم رسید که با ورود مسوولان و نظارت دقیق، قیمت آن در حال حاضر حدود ۲۴ هزار تومان است.

واحد‌های مرغداری کردستان با ظرفیت حدود ۱۴ میلیون و ۴۵۹ هزار و ۴۰۰ قطعه در دوره و حدود ۵۸ میلیون قطعه در سال با توان تولید ۱۰۰ هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.

سمنان استانی امن و عاری از آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان است

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا حسینی مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ویروسی سرما دوست است و احتمال شیوع آن در فصل سرد سال (پاییز و زمستان) وجود دارد و برای مقابله با بیماری همکاری دستگاه‌های اجرایی مختلف ضروری است.

او افزود: تاکنون موردی از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در حیات وحش استان سمنان گزارش نشده است و تیم‌های یگان حفاظت محیط زیست استان از مناطق عبور پرندگان مهاجر مانند تالاب‌ها به منظور بررسی وضعیت نظارت مستمر دارند.

حسینی خاطرنشان کرد: افزایش نظارت‌ها به منظور پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در دستور کار قرار دارد و با همکاری خوب بخش‌های مختلف و افزایش نظارت‌ها پیش‌بینی می‌شود مشکلی در استان به وجود نیاید.

 

تالاب های آذربایجان غربی ؛ عاری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری صدا وسیما سید امید خلیل زاده افزود : مراقبت و پایش های لازم در سطح مرغداری ها ، واحدهای طیور بومی و همچنین تالاب ها با توجه به خطر بالای انتشار بیماری در زیستگاه‌های پرندگان ، از جمله اقدامات بسیار موثر در زمینه کنترل و مبارزه با این بیماری است که بصورت مداوم و مستمر توسط کارشناسان اداره کل انجام می‌شود.

وی با اشاره به فرا رسیدن فصل سرما و ورود سامانه های سرد از سیبری به آذربایجان غربی که مقارن با مهاجرت پرندگان است افزود : به علت شیوع سریع ویروس در هوای سرد و تعامل پرندگان مهاجر با پرندگان بومی ، پایش مستمر زیستگاههای استان به طور منظم انجام می‌شود.

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت : در این راستا طی تعاملاتی با اداره کل حفاظت محیط زیست ، محیط بانان کارشناسان دامپزشکی را در پایشهای خود یاری می‌کنند و در صورت مشاهده هرگونه تلفات مشکوک آن را به این نهاد اطلاع رسانی می‌کنند تا نمونه برداریهای لازم در این راستا انجام شود.

وی ادامه داد: به روستاییان و مالکان واحدهای صنعتی نیز اطلاع رسانی لازم انجام شده تا در صورت مشاهده تلفات غیر عادی موارد را سریع به ادارات دامپزشکی اعلام کنند تا طی مشخص شدن نتایح اقدامات قرنطینه ای انجام شود گفت :  لازم است تا مسوولان این مناطق نسبت به برخورد با این افراد اقدامات لازم را انجام دهند چرا که آلودگی های ثانویه و تاثیرات آن بر روی جامعه غیر قابل جبران است.

وی با تاکید بر ممنوعیت خرید و فروش پرندگان و به ویژه توسط شکارچیان گفت: تمامی این اقدامات رصد می‌شود و با متخلفان در این زمینه برخورد قانونی خواهد شد.

همچنین ۷۳۰ واحد گوشتی ، ۶ واحد جوجه کشی ، ۳۳ واحد تخم گذار تجاری و ۶۵ واحد مرغ مادر در استان فعالیت می کنند و پایش واحدهای صنعتی در تمام ایام سال جزو اولویت های سازمان دامپزشکی است.

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: تشدید نظارتها در زمینه هر گونه کاهش مصرف آب ، دان و کاهش تولید در مزارع پرورش طیور ، مرغداریهای صنعتی لازم است و باید به دامپزشکی اعلام شود.

آذربایجان غربی با ۳۰ تالاب فصلی و دایمی زیستگاهی مساعد برای پرندگان مهاجر و بومی است و به علت قرار گرفتن در کریدور مهاجرتی پرندگان همواره میزبان هزاران بال پرنده در سال است.

وضعیت غذای حیوانات خانگی در ایران چطور است؟

اهمیت غذای حیوانات خانگی

به گزارش دامپزشک نیوز،  با پیشرفت علم، برای نگهداری صحیح حیوانات لازم است که تغذیه این همراهان به شکل درست و دقیق انجام شود. تا کمترین آسیب در درجه اول به خود حیوان و در مراتب بعدی به انسان ها و جانداران اطراف آنها وارد گردد.

 امروزه اگر تغذیه یک گربه به شکل صحیح انجام نشود شاهد بیماری های متفاوت در لثه و دندان های آنها هستیم و کمترین اتفاق در صورت تغذیه اشتباه ریزش مو زیاد گربه سانان است که به تنهایی میتواند باعث فاصله گرفتن انسان از حیوان در طولانی مدت شود.

همچنین حیوانات خانگی نیاز به دریافت مقادیر مختلفی اعم از: آنزیم ها، چربی ها، پروتئین ها و همچنین ویتامین ها دارند که در غذاهای متفاوتی یافت میشود. بدین شکل در صورت سوء تغذیه حیوان با آسیب های جدی رو به رو میشود و بسیار کوتاه تر از حالت معمول عمر می کنند.

پس تهیه غذای مرغوب و البته استاندارد در این روز ها برای نگهداری از حیوانات خانگی بسیار لازم است و دیگر شیوه های سنتی شامل پختن مرغ، ته مانده غذا و … نمی تواند سلامتی حیوانات را تضمین کند.

تولید غذای حیوانات خانگی در ایران

با یک مراجعه به پت شاپ ها ( مراکز فروش اقلام حیوانات خانگی ) میتوانید به راحتی بسته های کوچک و بزرگی حاوی از غذای خشک و تر برای حیوانات خانگی ( گربه، سگ، موش، پرندگان، آبزیان و  … ) را تهیه نمایید. این بسته های عمدا با توجه به ذائقه های مختلف و البته افزودنی های لازم برای هر حیوان تهیه شده است. از غذا های رژیمی برای چربی سوزی گرفته تا رژیم های درمانی برای مدت درمان.

با مطالعه جزئیات روی بسته ها میتوانید در مورد مواد تشکیل دهنده آنها اطلاعاتی کسب کنید اما با برگرداندن بسته ها متوجه میشوید که عمده غذای حیوانات خانگی وارداتی می باشند و در بهترین حالت در ایران در وزن های کمتر از ۱۰ کیلو به بازار عرضه شده اند. اما تولید در ایران …

تولید این محصول در ایران تا قبل از شروع تحریم ها صورت نگرفت و تمامی نیاز بازار از راه واردات رفع میگردید. اما اکنون در طی سال های گذشته با ممنوعیت واردات این کالا، صاحبان حیوانات با مشکل نبود غذا رو به رو شدند و از آن طرف افزایش نرخ ارز هم منجر به افزایش شدید قیمت این کالا در بازار شد. در این میان اما فرصتی برای بومی سازی این صنعت در ایران پیش آمده است که در ادامه با آن آشنا میشویم.

انواع غذای حیوانات:

  1. غذای کنسروی: در غذاهای کنسروی مواد غذایی داخل آن به همان شکل خود باقی می مانند و در ظروف به صورتی که هوا در ظرف نباشد قرار می گیرد.
  2. غذای خشک: در غذاهای خشک رطوبت مواد غذایی گرفته می شود و در شراط خاص آماده می کنند و به آن مواد افزودنی زده می شود.

حیوان نیز به هر دو این غذا ها احتیاج دارد.

وضعیت غذای حیوانات خانگی در ایران چطور است؟ بهین صنعت یاب پاسخ میدهد

روش های تولید غذای حیوانات خانگی

برای تولید به شکل خشک ابتدا باید موارد اولیه را به شکل بزرگ در مرحله آماده سازی اولیه با یکدیگر مخلوط کرد و در گام بعدی با استفاده از دستگاه میکسر ( مخلوط کن ) یک ترکیب یک دست را بدست آورد. در مرحله بعد به این مواد افزورنی های لازم برای هر حیوان اضافه شده و در نهایت در دستگاه اکسترود مواد در دما و فشار بالا پخته خواهند شد. سپس مواد در دستگاه خشک کن گذاشته شده تا برای نگهداری طولانی تر، رطوبت از آنها گرفته شود. همچنین در این مرحله فرآیند طعم دار کردن نیز انجام میشود تا اشتیاق حیوانات از غذا بیشتر شود. در پایان هم غذا ها در وزن های مختلف و بسته بندی های متفاوت آماده می شوند و برای بازار ارسال میگردند.

سرمایه و بازار تولید این محصول در ایران

با نگاه به جامعه همه روزه میبینیم که افراد بیشتری سرپرستی حیوانات خانگی را بر عهده میگیرند و از این رو بازار این محصولات هم هر روز بزرگ تر میشود. از بعد دیگر ممنوعیت واردات نیز خود عاملی مشوق برای تولید این کالا در ایران است چرا که سودآوری تضمین شده ای را نوید میدهد.

مورد بعدی سرمایه مورد نیاز برای ورود به این صنعت است که بزرگترین عامل آن به ماشین آلات و بازاریابی محصول اختصاص دارد. هزینه ماشین آلات با توجه به تصمیم برای تولید یک محصول و فرآیند هایی که میخواهید برای آن محصول انجام شود، متغییر است. 

منبع: فرارو

رشد تولید نهاده‌های دامی با چه موانعی مواجه است؟

به گزارش دامپزشک نیوز، صعود قیمت‌ها در بازار محصولات پروتئینی در ماه‌های اخیر به دلیل چالش‌هایی که در تامین و توزیع نهاده‌های دامی پدید آمده، از یک سو تولیدکنندگان این محصولات را در معرض اتهام‌افکنی و هجمه قرار داده و از سوی دیگر سفره بخشی از مردم را از این محصولات تهی کرده است. دولت نیز در پی راه‌حل‌های مقطعی، نسبت به توزیع مرغ با قیمت کمتر برآمده است. این ماجرا تا آنجا پیش رفته که مقامات ارشد نیز به آن واکنش نشان داده‌اند و حالا حسن روحانی، رئیس‌جمهوری، به وزیر جهاد کشاورزی دستور داده است که طرح‌های مربوط به رشد تولید نهاده‌های دامی را به ستاد اقتصادی دولت ارائه کنند. با این وصف اکنون در شرایطی که 90 درصد از نهاده‌های دامی مورد نیاز کشور از محل واردات تامین ‌می‌شود، رشد تولید در این بخش چه الزاماتی دارد؟

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران عنوان کرد که مهمترین رکن افزایش تولید و کاهش وابستگی به واردات خوراک دام، ایجاد انگیزه در کشاوررزان است.

 مجید موافق قدیری در گفت‌وگو با روابط عمومی اتاق تهران افزود: این وابستگی از آن جهت ایجاد شده که ایران از نظر منابع آب، زمین مناسب برای کشت و نیروی انسانی ماهر در مضیقه است و البته سرمایه‌گذاری روی تجهیزات حوزه کشاورزی نیز فاقد جذابیت است.

 او افزود: برای کاهش میزان وابستگی به واردات و افزایش کیفیت محصولات پروتئینی و خوراک دام در داخل کشور، بهره‌گیری از تکنولوژی‌هایی که در دنیا مرسوم بوده و در ایران نیز وجود دارد، بسیار حائز اهمیت است. مهمترین آن، استفاده از ظرفیت کارخانجات خوراک دام است که متاسفانه امروز با 10 درصد ظرفیت فعالیت ‌می‌کنند در صورتی که اگر از ظرفیت کارخانجات خوراک دام به طور کامل استفاده شود، به طور متوسط 1.2 میلیون تن واردات خوراک دام که ارزش آن حدود یک میلیارد دلار است کاهش ‌می‌یابد که این هم موجب کاهش خروج ارز و همچنین کاهش وابستگی ‌می‌شود. استفاده از این ظرفیت عوایدی دیگری نیز هم‌چون افزایش کیفیت محصولات پروتئینی، افزایش رصد و پایش تامین نهاده‌های دامی، کاهش فساد و رانت در توزیع نهاده‌ها را به همراه دارد. در عین حال، تولید خوراک دام بهینه شده و خواب سرمایه دامداران هم کاهش ‌می‌یابد. البته دولت به این مسایل آگاه است اما در مسیر افزایش تولید نهاده‌ها گامی برنمی‌دارد.

 قدیری گفت که به طور متوسط مصرف نهاده‌های دامی سالانه در کشور حدود 21 میلیون تن است که 16میلیون تن آن از طریق واردات تامین ‌می‌شود. او با بیان اینکه «خودکفایی در تامین نهاده‌های دا‌می‌در کوتاه‌مدت ممکن نخواهد بود» ادامه داد: در شرایط کنونی حجم عمده‌ای از نیاز کشور از محل واردات تامین شده و امروز کشور در شرایط اقتصادی نامساعدی به سر ‌می‌برد، از طرفی کشاورز هم انگیزه تولید نداشته و دولت هم حمایت‌های لازم را به عمل نمی‌آورد. در حالی که جهش تولید در این بخش نیازمند آن است که پول ارزان‌قیمت در اختیار کشاورز قرار گیرد و واردات تکنولوژی‌های نو تسهیل شود. همچنین توسعه آموزش کشاورزان نیز باید در دستور کار قرار گیرد و امکان استفاده از سم، کود و بذر مناسب توسط کشاورزان فراهم شود. البته دولتی‌ها معتقدند که همه این امکانات فراهم است اما سوال اینجاست که با وجود این امکانات، چرا 95 درصد ذرت مورد استفاده در کشور وارداتی است. بنابراین عامل کلیدی در افزایش تولید نهاده‌های دامی، ایجاد انگیزه در میان کشاورزان است.

 

منبع:  اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي تهران 

دامپزشکی خواستار حذف گله های تخم گذار با سن بالای ۷۰ هفته شد

به گزارش دامپزشک نیوز و به نقل از خبرنگار مهر، رئیس سازمان دامپزشکی در نامه‌ای به معاونت امور دام وزارت جهاد، خواستار حذف تمام گله‌های مرغ تخم گذار تجاری با سن بالای ۷۰ هفته و بالاتر به منظور کاهش تراکم واحدهای مرغداری جهت جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شد. در این نامه آمده است برای اجرای این طرح ۷ استان عمده تولیدکننده، در اولویت هستند.

متن کامل این نامه به شرح ذیل است:

احتراماً در ارتباط با شرایط کنونی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور، موارد زیر جهت استحضار و اقدام مقتضی به عرض می‌رسد.

۱- با شروع موج ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سه کانون پرندگان حیات وحش در استان‌های مرکزی، اردبیل و مازندران تأیید تشخیص گردیده و توجه به جغرافیای این کانون‌ها بیانگر فعالیت ویروس عامل بیماری در سرتاسر کشور می‌باشد که می‌تواند سبب بروز مشکلات جدی در طیور بومی و مهمتر از آن فارم های صنعتی (به ویژه اجداد، مادر، تخمگذار تجاری و پرورش پولِت گردد.

۲- کاستن از تراکم واحدهای صنعتی به منظور افزایش اطمینان از اثربخشی اقدامات جاری در مقابله با این بیماری بسیار مهم می‌باشد. در این ارتباط حذف تمامی گله‌های تخمگذار تجاری با سن ۷۰ هفته و بالاتر (عمدتاً به دلیل کاهش میزان ایمنی ناشی از واکسیناسیون این گله‌ها در برابر بیماری) ضروری می‌باشد لذا مقتضی است در این ارتباط به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها و اتحادیه‌های سراسر کشور با اولویت استان‌های آذربایجان شرقی، قزوین، البرز، تهران، قم، مرکزی و اصفهان ابلاغ گردد. در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به حذف گله‌های تخمگذار تجاری با شرایط اعلامی فوق اقدام نمایند. تجربیات سالیان اخیر ثابت نموده است در صورت بروز بیماری در واحدهای صنعتی، سرایت بیماری به سایر گله‌ها نیز سلسله وار ادامه یافته که در این صورت پیش بینی می‌گردد شاهد مشکلات جدی مشابه سال‌های ۹۵ و ۹۶ در کشور خواهیم بود.