9استان كشور آلوده به آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان هستند

مديركل دامپزشكي كردستان گفت: 9 استان كشور آلوده به آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان هستند و مردم از خريد مرغ زنده از بازار خودداري كنند.

0

به گزارش دامپزشک نیوز_ مجتبي ورمقاني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين بيماري در استان هاي همجوار كردستان از جمله كرمانشاه و آذربايجان شرقي شيوع پيدا كرده و اما تاكنون مورد مثبتي از اين بيماري در كردستان مشاهده نشده است.

وي اضافه كرد: دامپزشكي كردستان به صورت شبانه روزي در مرغداري ها و كشتارگاه هاي صنعتي طيور نمونه برداري كرده و آز امادگي لازم براي مقابله با اين بيماري در سطح استان برخوردار است.
ورمقاني گفت: دامپزشكي كردستان با برگزاري دوره هاي آموزشي و صدور اطلاعيه هاي واحدهاي مرغداري و اهالي روستاها را نسبت به خطرات و راه هاي مقابله با اين بيماري آگاه سازي هاي لازم را انجام داده است.
وي اظهار كرد: اين بيماري از طريق پرندگان مهاجر و مراكز عرضه مرغ زنده مي تواند منتقل شود و شهروندان از تماس با لاشه پرندگان و تهيه مرغ زنده خودداري كنند.
رئيس دامپزشكي كردستان به شهروندان اطمينان داد تخم مرغ و گوشت مرغي كه تحت نظارت دامپزشكي وارد چرخه مصرف مي شوند، از لحاظ فاقد هر گونه بيماري بوده و كاملا’ كنترل شده هستند.
وي اضافه كرد: شهروندان مي توانند در صورت مشاهده هر گونه علايم بيماري در پرندگان و طيور به شبكه دامپزشكي، خانه هاي بهداشت
روستايي و يا سامانه گوياي 1512 اطلاع رساني كنند تا اقدامات اوليه براي شناسايي و مهار كانون بيماري انجام شود.
بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان (HPAI) بين پرندگان و انسان مشترك است و در مواردي به ساير پستانداران نيز از طريق تماس مستقيم و غير مستقيم با پرنده آلوده منتقل مي شود، اين ويروس علاوه بر پرندگان مي تواند انسان، خوك، پستانداران دريايي، سنجاب و حتي گربه سانان مانند پلنگ و ببر را نيز آلوده مي كند، اين بيماري به علت شدت تلفات بالا به طاعون پرندگان نيز مشهور است.
از اوايل دهه 60 ميلادي تاكنون واگيري هاي متعددي از اين بيماري در بين طيور اهلي بسياري از كشورها گزارش شده ولي بيشترين تنوع ويروس هاي آنفلوانزاي پرندگان دربين پرندگان وحشي به خصوص پرندگان آبزي راسته اردك سانان مانند اردك ،غاز وقو و پرندگان كرانه زي مشاهده شده است.
در اين بين بيشترين ميزان جدا سازي ويروسH5N1 از اردك ملارد انجام شده كه وقوع آن قبل از مهاجرت بيشتر از حين و بعد از مهاجرت است.
در ايران نيز بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان تحت تاثير تيپ H5N1 براي اولين بار در بهمن ماه سال 1384 در قوهاي وحشي تالاب بندر انزلي گزارش شد.
پرندگان وحشي و خصوصا پرندگان آبزي در مواقع شيوع بيماري HPAI تحت تيپH5N1 معمولا بدون علايم باليني و با مرگ سريع و يا با علايم باليني شامل علايم عصبي، لرزش سر و گردن، عدم تعادل در حركت، پيچش گردن، حركات و موقعيت هاي غير طبيعي سر و بدن و مرگ در مدت زمان كوتاه همراه است.
در پرندگان اهلي افسردگي شديد، بي اشتهايي، كاهش تخم گذاري، اسهال سبز روشن تا سفيد، علايم تنفسي و التهاب بافت ملتحمه، ژوليدگي پرها، تشنگي زياد، خيز زير پوستي در نواحي گردن، سر، صورت، تاج و ريش، سيانوزه (كبودي) شدن تاج و ريش، خونريزي هاي پتشي (كوچك) روي سطوح سروزي بدن و مرگ و مير ناگهاني تا 100 درصد گله را به همراه دارد.
هم اكنون 718 واحد صنعتي مرغداري در استان كردستان با ظرفيت 14 ميليون و 300 هزار قطعه در دوره و 57 ميليون قطعه در سال وجود دارد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/