خانه عناوین اخبار نهاده ها و دارو واکسیناسیون رایگان ۲۲۰ هزار راس دام در گنبدکاووس انجام شد

واکسیناسیون رایگان ۲۲۰ هزار راس دام در گنبدکاووس انجام شد

واکسیناسیون رایگان ۲۲۰ هزار راس دام در گنبدکاووس انجام شد

به گزارش دامپزشک نیوزـ نادر گوگلانی اظهار کرد اجرای طرح واکسیناسیون رایگان تب‌برفکی گاو و گوسفندان از اواخر آبان امسال برای دامداری‌های بومی سنتی روستایی گنبدکاووس آغاز شده و همچنان تیم‌های دامپزشکی در حال رصد روستاهای با تجمع بالای دام برای اجرای این طرح هستند.

وی افزود: این طرح با مشارکت پنح مرکز بخش خصوصی و سه تیم دامپزشکی در مناطق پرخطر شامل روستاهای با تجمع بالای دام، روستاهای اطراف میدان دام و کشتارگاه در حال انجام است.

رییس شبکه دامپزشکی گنبدکاووس ادامه داد: دامداری‌های صنعتی این شهرستان در صورت تمایل برای واکسینه‌ کردن دام‌های خود علیه بیماری تب‌برفکی باید واکسن‌های بهادار را خریداری کنند.

گوگلانی در خصوص بیماری تب برفکی و روش های انتقال ویروس آن گفت: ویروس این بیماری در شرایط هوای سرد و رطوبتی از دام‌های مبتلا به دیگر دام‌ها منتقل می‌شود.
وی افزود: این بیماری در ناحیه دهان دام‌های مبتلا، برفک‌هایی ایجاد می‌کند که در دام‌های بالغ سبب کاهش شدید وزن و تولید شیر و در دام های نابالغ مثل گوساله‌ها، سبب مرگ دام می‌شود.

رییس دامپزشکی گفت: همچنین ‌واکسیناسیون دام‌های سنگین علیه بیماری لمپی‌اسکین تا آخر سال در سطح شهرستان اجرا خواهد شد.

بیماری لمپی اسکین (LSD ) نوعی بیماری غیربومی حاد تا مزمن، بسیار عفونی و بیماری عمومی و پوستی در دام سنگین (گاو) است، این بیماری مختص مناطق آفریقایی است که به تازگی در کشور شایع و در استان های غربی، شمال غربی و جنوب غربی مشاهده شده است.

شهرستان مرزی گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان، حدود ۶۰ هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) دارد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/