به گزارش خبرنگار دامپزشک نیوزـ گزارش «IRAN animal feed market» نوشته مجید موافق قدیری، رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان منتشر شد. گزارش همزمان با آغاز سال نو میلادی با حضور رئیس و هیئترئیسه اتاق ايران، شماری از معاونان وزرا و مديركلهای وزارتخانههاي اقتصادي، ٤٢ سفير و رايزن اقتصادي كشورهاي مطرح در زنجيره تامين خوراك دام و نیز نمايندگان سازمانهاي بينالمللي مثل فائو و يونيدو در ايران، ١١ تن از روساي تشكلهاي معتبر كشور و ٦١ تن از مديران كارخانجات مطرح خوراك دام، طيور و آبزيان كشور در محل اتاق بازرگاني ايران رونمایی شد.
این نوع گزارشها میتوانند منبعی ارزشمند برای تحلیلگران دانشگاهی، رسانهها، فعالان اقتصادی و به خصوص افراد علاقهمند به سرمایهگذاری در این حوزه باشد. امید میرود که فعالان اصناف و بخشهای دیگر اقتصاد ایران نسبت به انتشار گزارشها و کتابهای مشابه اقدام کنند. در ادامه به محتوای این گزارش ۱۵۰ صفحهای نگاهی میاندازیم.
نویسنده در فصول اول تا سوم تصویری کل از اقتصاد ایران و شاخصهای اساسی مثل سطح تحصیلات نیروی کار، نرخ اشتغال، حجم تجارت خارجی، مزایا و مشوقهای سرمایهگذاری، نرخ تورم، فضای کسبوکار، میزان تولید، صادرات، واردات و … ارائه میکند.
گزارش در فصل ۴ وارد موضوع اصلی میشود و نیمرخی کلی از دو بخش محوری کشاورزی یعنی کشت و کار و پرورش حیوانات ارائه میکند و ضمن ارائه آخرین اعداد و جداول آماری، وضعیت کلی تولید و مصرف محصولات مهم را تشریح میکند و درنهایت فرصتهای سرمایهگذاری را معرفی و مزایا و معایب هر یک را بیان میکند.
فصول ۵ و ۶ مشخصاً به وضعیت صنعت دام، طیور و آبزیان ایران اختصاص یافته است و رویههای تولید و تجارت این بخش تحلیل میشود. در فصول ۶ و ۷ جزئیات مرتبط با صنعت تغذیه دام در ایران و جهان بیان میشود.
نویسنده در مقدمه کتاب آورده است:
ایران به واسطه جغرافیای خود ظرفیتهای زیادی برای سرمایهگذاری دارد. نیروی کار جوان و تحصیلکرده، وجود زیرساخت صنعتی مناسب در مقایسه با کشورهای دیگر منطقه، وجود ظرفیت تولید کامل، داشتن رتبه ۷ جهان در تولید مرغ، داتشن رتبه ۹ جهان در تولید تخممرغ و داشتن رتبه نوزدهم جهان در عرصه تولید خوراک دام ازجمله ظرفیتهای دیگر ایران است. به دنبال انعقاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تمایل سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی و نیز کارآفرینان داخلی به توسعه کسب و کار و بسط ارتباطات بینالمللی افزایش یافته است.
یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد ایران و بهخصوص بخش دام و صنعت تغذیه دام است. بااینهمه نبود اطلاعات درباره صنعت پرورش دام و خوراک آن باعث تقلیل سرمایهگذاری داخلی و خارجی در این صنعت شده است. در همین راستا گزارش بینالمللی صنعت خوراک دام ایران فراهم شده است تا آمار و اطلاعات مرتبط با بخش کشاورزی، و زیرشاخههای دامداری و صنعت تغذیه دام و رویههای سرمایهگذاری، سازوکارهای تولید و صادرات و فرصتهای داخلی و خارجی پیشرو ارائه شود. در این گزارش از آخرین اطلاعات، آمارها و تحلیلهای مربوط به دام، طیور و شیلات استفاده شده است. در نگارش این گزارش از دیدگاههای مدیران، تجار، فعالان اقتصادی و مالکان صنایع تولید خوراک استفاده شده است.
گزارشگر دامپزشک نیوز: شاپور پشابادی
انتهای پیام/