ذبح دام در مکان‌های مسکونی تهدیدی علیه بهداشت عمومی است

به گزارش دامپزشک نیوز، معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: نگهداری و ذبح دام در خانه و محیط‌های مسکونی سطح شهر تهدیدی برای بهداشتی عمومی و ممنوع است و توصیه می‌شود افراد از انجام این کار خودداری کنند.

0

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایرنا، حسین صالحی افزود: کارشناسان حوزه دامپزشکی همواره توصیه می‌کنند تا مردم فرآورده‌های خام دامی مصرفی خود را از مراکز تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه کنند و از ذبح خودسرانه دام در منزل خودداری کنند.

وی با بیان اینکه تماس مستقیم و مصرف تازه فرآورده‌های دامی می‌تواند برای سلامتی انسان‌ها خطرناک باشد، تصریح کرد: فرآورده‌های خام دامی و از جمله گوشت قرمز باید ساعاتی در دمای مناسب نگهداری شود تا عوامل بیماری‌زای احتمالی موجود در آن از بین برود و سپس به مصرف خانوار برسد.

صالحی ادامه داد: برخی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام از جمله تب کریمه کنگو و بیماری تب مالت که علائمی در دام ندارد، می‌تواند باعث ایجاد بیماری در انسان و حتی گاهی منجر به مرگ انسان شود و برای از بین رفتن این عوامل بیماری‌زا، باید گوشت قرمز به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد نگهداری شود و سپس به مصرف برسد.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ذبح دام در کشتارگاه قبل، هنگام و بعد از کشتار تحت نظارت کارشناسان  دامپزشکی قرار دارد و بیماری‌های دام رصد و پایش می‌شود، خاطرنشان کرد: مردم تنها از مراکزی که تحت نظارت دامپزشکی قرار دارند فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را تهیه کنند و از تهیه آن در مراکز غیرمجاز و یا ذبح خانگی به جد پرهیز کنند.

صالحی با بیان اینکه ذبح دام در منازل مسکونی شهرها تخلف است و طبق قانون، شهرداری‌ها باید با متخلفان این حوزه برخورد کنند، افزود: ماده چهار آیین‌نامه نگهداری حیوانات اهلی، شهرداری‌ها را مکلف کرده است تا از تردد، نگهداری و حمل دام در سطح شهرها خودداری کنند از همین رو فردی که در خانه خود ذبح دام انجام داده پیش از آن مرتکب تخلف شده است و شهرداری هاباید به آن رسیدگی کنند.

وی با بیان اینکه نگهداری و ذبح دام در مکان‌های مسکونی تهدیدی علیه بهداشت عمومی است، خاطر نشان کرد: خون آلوده که در فضای بیرون از خانه جاری شود و یا فضولات دامی منجر به بروز بیماری و مشکلات بهداشت محیطی برای شهروندان می‌شود.

صالحی با اشاره به دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی، اظهار داشت: قانون، ذبح دام در مناطق مسکونی را تنها در مورد اعیاد مذهبی و سنت قربانی با نظارت شهرداری و همچنین برای روستاییانی که با کشتارگاه فاصله دارند  و دام را برای مصرف خود ذبح می‌کنند مجاز دانسته است.

با وجود توصیه‌های مکرر کارشناسان دامپزشکی مبنی بر خودداری از ذبح دام در منازل مسکونی، برخی شهروندان نسبت به این توصیه‌ها بی‌توجه‌اند و اقدام به چنین کاری می‌کنند که با توجه به شیوع ویروس کرونا و رعایت بیش از پیش بهداشت می‌طلبد تا در این خصوص حساسیت و دقت‌نظر بیشتری به کار گرفته شود.