افزایش 26 درصدی تعرفه های بخش خصوصی دامپزشکی/رشد 40 درصدی خدمات واکسیناسیون

رئیس سازمان نظام دامپزشکی گفت: اگرچه تعرفه‌های جدید متناسب با واقعیت‌های امروز جامعه نیست، اما پایه خوبی برای تعرفه‌های سال آینده خواهد بود.

0

به گزارش دامپزشک نیوز_ پس از نزدیک به ۳ سال انتظار، روز گذشته تعرفه‌های خدمات درمانی دامپزشکی بخش خصوصی از سوی سرپرست جدید وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد. رئیس سازمان نظام دامپزشکی در تشریح جزییات این ابلاغیه عنوان کرد: «طبق قانون باید در سه ماهه نخست هر سال، تعرفه ابلاغ شود اما در سال ۹۷ این اتفاق رخ نداد و ما موفق نشدیم که ابلاغ تعرفه‌های جدید را بگیریم و موضوع به سال ۹۸منتهی شد. در سال ۹۸ نیز از اردیبهشت ماه تا امروز، پیگیری‌های فراوانی را انجام دادیم و همکاران ما در بخش خصوصی پیگیر بودند که تعرفه‌ها طبق قانون مقرر ابلاغ شود. آنچه که همکاران ما در سازمان نظام به کمک انجمن‌ها و تشکل‌های ذیر‌بط تدوین کردند، درصدهای رشدی که پیش بینی شده بود بر اساس حداقل‌هایی بود که ضرورت داشت انجام پذیرد.

او افزود:«آخرین تعرفه‌ها اسفند ماه سال ۹۶ ابلاغ شده بود و در این ۲سال افزایش هزینه‌های تمام شده خدمت تلاطم زیادی داشت. به هر ترتیب بعد از جلسات متعدد با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی که جا دارد از دکتر رفیعی‌پور تشکر کنم که در چند مرحله در چند ماه اخیر مکاتبات صریح و روشنی داشتند، کمک زیادی به تایید تعرفه‌ها صورت گرفت. به هر ترتیب آنچه ما توانستیم در وزارت جهاد کشاورزی جمع‌بندی کنیم و مورد توافق همه قرار گیرد، به‌عنوان حداقل رشدی است که می‌شود داد؛ با اذعان به اینکه آنچه که ابلاغ می‌شود حداقل است و آنچه که افزایش در هزینه‌های تمام شده ارائه خدمت رخ داده، فراتر از آن است.»

رئیس سازمان نظام دامپزشکی در مورد افزایش رقم تعرفه ها عنوان کرد: «به اعتقاد من آنچه که ابلاغ شده، ظرفیت خوبی را ایجاد کرده است؛ به خصوص در زمینه خدمات بهداشتی و پیشگیری رشدی که رخ داده مناسب است و آنچه که اتفاق می‌افتد این است که سازمان دامپزشکی در حوزه واکسیناسیون و بهداشت و پیشگیری از همکاران خرید خدمت خواهد داشت و منابع آن هم توسط دولت تامین می‌شود. خود سازمان همراهی کرد و این را پذیرفت و امروز شاهد رشد ۴۰ درصدی در خدمات واکسیناسیون هستیم. این ابلاغ متعلق به سال ۹۸ است و از ابتدای سال ۹۸ قابل اجراست.»

او اضافه کرد:«در جلساتی که داشتیم مقرر شد در قراردادهایی که از ابتدای سال وجود داشته، مابه‌التفاوت خدمات واکسیناسیون با مبلغ جدید به همکاران مراکز مایه‌کوبی و واکسیناتورها پرداخت شود. آیتم‌هایی که در تعرفه‌های امسال آمده، متناسب با واقعیت‌ها و آیتم‌های خوبی است اما چون گسترده است، الان قابل توضح نیست. ما آن را به استان‌ها ابلاغ می‌کنیم تا با رؤسای محترم نظام دامپزشکی استان‌ها، تشکل‌ها و انجمن‌ها جلسه خواهند گذاشت و موارد تعرفه‌ای را به همکاران ارائه خواهند کرد.»

صفری در مورد رقم متوسط افزایش تعرفه‌ها نیز خاطر نشان کرد:«افزایش کلی به شکل میانگین در کل تعرفه‌ها ۲۶ درصد است. تعرفه خدمات واکسیناسیون اعم از دام و طیور و همچنین خدمات بهداشت و پیشگیری مثل سم‌پاشی اماکن دامی، خدمات ضدعفونی اماکن دامی و… هم رشد بیشتری دارد. در مورد واکسیناسیون واکسن‌هایی که روغنی هستند و تزریق آن سخت‌تر و وقت‌گیرتر است، ۳۰ درصد افزایش علاوه‌بر آن صورت گرفته خواهیم داشت.»

او ادامه داد:«نکته مهم دیگر، هزینه تردد بود که بر عهده دامدار است، اما در جایی که سازمان دامپزشکی خرید خدمت می‌کرد این مغفول واقع مانده بود و دستگاه‌های نظارتی نمی‌توانسند بپذیرند که هزینه خدمات تردد را سازمان دامپزشکی تامین کند. با نظر خود سازمان دامپزشکی این هم به عنوان یک آیتم اضافه شد که هزینه تردد برای خدمات واکسیناسیون دامپزشکی را خود سازمان دامپزشکی پرداخت خواهد کرد.»

رئیس سازمان نظام دامپزشکی تصریح کرد:« از نکات دیگر که خیلی کمک می‌کند این است که ۵۰۰ رأس واکسیناسیون را به‌عنوان حداقل در یک روز در نظر گرفتیم. خیلی از همکاران ما به مناطق و روستاهای سخت و صعب‌العبور می‌روند و ممکن است در یک روز نتوانند بیشتر از۱۰۰ رأس واکسیناسیون انجام دهند؛ بر این اساس این خدمت تعدیل می‌شد. در تعرفه جدید اگر ۵۰۰ رأس گوسفند در یک روز واکسن زده می‌شود و هر رأس ۲۰۰ تومان است، اگر به ۱۰۰ رأس تبدیل شود این ضریب افزایش پیدا خواهد کرد که آنچه حق‌الزحمه همکاران است معادل همان ۵۰۰ رأس در نظر گرفته شود.»

او با بیان اینکه از جمله آیتم‌های دیگر که به خدمات تعرفه‌ها اضافه شده، بحث مدیریت گله‌ها است عنوان کرد:« همکارانی که برای ارائه خدمات واکسیناسیون و بهداشت و پیشگیری می‌روند، قبل از اقدام برای مدیریت گله باید پروتکل‌هایی داشته باشند و گله را برای واکسیناسیون آماده کنند که برای این تعرفه تعیین شده است. بعد از اقدامات واکسیناسیون و بهداشت پیشگیری، برای تهیه گزارش‌ها هم تعرفه پیش‌بینی شده و مقیدسازی دامدار برای عملیات واکسیناسیون و بهداشت و پیشگیری هم تعرفه دارد. همچنین برای دام‌هایی که اگزوتیک و پرخطر هستند، تعرفه با توافق صاحب دام تعریف شده است. اینها اتفاقات خوبی است که توانستیم به شکل واقع‌بینانه و بر اساس آنچه در فیلد اتفاق می‌افتد و با کمک خود انجمن‌ها تدوین کنیم و در تعرفه‌های جدید لحاظ شود.»

صفری افزود:« یکی از نکات مهمی که همکاران ما در خدمات تخصصی انتظار داشتند، آن ۳۰ درصد علاوه بر تعرفه معمول است که به تعرفه دوره قبل اضافه کردیم. همچنین بر اساس انتظاراتی که همکاران در استان‌ها داشتند، ما آیتم دیگری اضافه کردیم که همکاری که ۱۵ سال سابقه کار به‌عنوان کلینیسین در بخش دارد، خدمات او تخصصی تلقی می‌شود و ۲۰ درصد به تعرفه‌های او اضافه خواهد شد. ضمن اینکه باز هم به عنوان یک آیتم، عملیات نظارت بر خدمات بهداشت و پیشگیری که توسط مراکز مایه کوبی ارائه می‌شود، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد با نظر نظام دامپزشکی لحاظ خواهد شد به‌عنوان فعالیتی که نظارت بر ارائه خدمات بهداشت و پیشگیری است.

این مقام مسوول ادامه داد: «البته ما اعتقاد داریم که تعرفه‌ها فاصله زیادی با واقعیت‌های جامعه و زحماتی که همکاران ما در بخش خصوصی می‌کشند، دارد. اما ان‌شاالله پایه خوبی برای تعرفه سال ۹۹ خواهد شد که بتوانیم به سمت واقعی شدن تعرفه حرکت کنیم. کشاورز هم باور دارند که بخش تخصصی اگر حمایت نشود، نمی‌تواند خدمات شایسته را به بخش تولید ارائه دهد و نهایتاً بخش تولید هم آسیب‌پذیر خواهد شد.»
او در مورد جزئیات بیشتر ابلاغ تعرفه‌ها گفت:«جزئیات آن کمی نیاز به تحلیل دارد و باید به همکاران توضیح داده شود که ظرفیت تعرفه‌ها به چه شکل است. ما بنا را بر این گذاشتیم که تعرفه‌ها را به استان‌ها ابلاغ کنیم و همکاران در جریان قرار بگیرند و استفاده خوبی از آن شود.»

منبع: حکیم مهر

انتهای پیام/