جلسه ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استانداری البرز برگزار شد

روز چهارشنبه 19 دی ماه ستاد مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با حضور نور محمد فردی بیرانوند معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی، دکتر توکلی مدیرکل دامپزشکی استان البرز و دیگر اعضای ستاد برگزار و شرح وظایف هر یک از دستگاه های مرتبط با موضوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تشریح شد.

0

به گزارشدامپزشک نیوز_ «دکتر توکلی» مدیر کل دامپزشکی استان البرز و دبیر ستاد آنفلوآنزای استان البرز در ستادی که به منظور بررسی و پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استانداری البرز برگزار گردید ضمن عرض تبریک و تسلیت به مناسبت شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت به تشریح اهمیت پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پرداخت.

وی اظهار داشت: این بیماری از ابعاد اقتصادی و انسانی می تواند خسارات زیادی را به پرورش دهندگان و جامعه تحمیل نماید ولی بعد انسانی آن که به دلیل احتمال نوترکیب شدن ویروس بوجود می آید و منجر به سرایت از انسان به انسان گردیده و می تواند باعث مرگ و میر گسترده در جمعیت انسانی شود.

دکتر توکلی با ارائه آماری از شیوع این بیماری در سنوات گذشته افزود: در سال 95 با شیوع این بیماری تعداد 10 میلیون قطعه، در سال 96 تعداد 27 میلیون قطعه و در سال گذشته تعداد 1 میلیون قطعه طیور برای کنترل بیماری در کشور معدوم سازی شد.

وی اذعان داشت: در سال گذشته تعداد 7 میلیون دز و از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد 5 میلیون دز واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مصرف گردیده است.

 مدیر کل دامپزشکی استان البرز ادامه داد: در سال جاری با توجه به تدابیر صورت گرفته و همکاری و مساعدت شخص استاندار، رییس سازمان جهاد کشاورزی، رییس سازمان برنامه و بودجه و دیگر مسئولین استان هیچ موردی از ابتلا به بیماری در واحدهای طیور صنعتی استان گزارش نشده است.

دکتر توکلی گفت: برنامه های پایش و مراقبت از بیماری هم به صورت فعال و هم به صورت غیر فعال در حال انجام میباشد و باید هر زمان که کانونی از این بیماری مشاهده و تایید شد اعضای ستاد بتوانند این آمادگی را داشته باشند که به صورت هماهنگ عمل کرده و ضمن کنترل بیماری، خسارات ناشی از آن را به حداقل برسانند.

مدیر کل دامپزشکی استان البرز در خصوص هزینه های مرتبط با مراقبت از بیماری افزود: از تجهیزات مورد نیاز برای پیشگیری و کنترل بیماری میتوان به تجهیزات حفاظت فردی، کیت های آزمایشگاهی، لوازم نمونه برداری، آهک و گوگرد در زمان درگیری با بیماری، انجام آزمایشات مرتبط با پایش، غربالگری، عملیات معدوم سازی، ضد عفونی و مراقبت های فعال و غیر فعال اشاره کرد و برای آمادگی در مقابل این بیماری لازم است اعتبارات کافی برای تهیه اقلام مورد نیاز در اختیار دامپزشکی استان قرار گیرد.

نور محمد فردی بیرانوند معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری البرز نیز در این جلسه با تبریک و تسلیت به مناسبت شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و تشکر از حضور مردم قدرشناس کشور در شهرهایی که شهدای مقاومت را تشییع نمودند اظهار داشت: سازمانی موفق است که برای جلوگیری از حادثه با تدبیر و درایت، برنامه ریزی مناسبی داشته باشد.

وی افزود: هدف از برگزاری این جلسه جلوگیری از حادثه است و این حادثه شیوع بیماری در پرندگان و سرایت آن به انسان و مرگ و میر انسانی است که اهمیت زیادی دارد.

وی تصریح کرد: : پیشگیری زمانی موثر است که مبتنی بر پیش بینی باشد و جلسه ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان برای هماهنگی دستگاه های مرتبط بوده و اینکه هر دستگاهی برنامه ریزی لازم را به منظور مقابله با بیماری داشته باشد. منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز

انتهای پیام/