به گزارش دامپزشک نیوزـ رضا محمودی زاوه اظهار کرد: با تلاش کارشناسان واحد تشخیص و درمان شبکه بر روی گاو و گوساله دامداریهای شهرستان برای شناسایی بیماریهای سل و بروسلوز، دو بیماری خطرناک مشترک و قابل انتقال از دام به انسان آزمایش تشخیصی این بیماریها برای رصد و پایش بیماری انجام شد.
وی افزود: با انجام تست سل علاوه بر کنترل بیماری، امکان شناسایی دام بیمار و حذف آن وجود دارد که این اقدام بهداشتی و ضروری برابر دستورالعملهای کنترلی دامپزشکی باعث پیشگیری از وقوع احتمالی بیماری در جمعیت دامی و انسانی خواهد شد.
رئیس دامپزشکی قاینات بیان کرد: با انجام آزمایش تشخیص بیماری در صورت احتمال مثبت بودن و تایید این بیماری در دام بلافاصله اقدامات قانونی و پیشگیرانه انجام میشود که از همین رو 1374 راس گاو و گوساله در خصوص بیماری سل آزمایش شد و همچنین 1190 راس در راستای پایش بیماری بروسلوز مورد آزمایش قرار گرفتند که منجر به تحقق 100 درصدی پیشبینی در این زمینه شد.
محمودی زاوه افزود: بیماری سل در گاو و گوساله اغلب اوقات پیش از اینکه پیشرفت کافی کرده باشد و تغییری در سلامت ظاهری دام ایجاد شود، دام ذبح و از چرخه پرورش و تولید حذف میشود.
وی ادامه داد: در مواردی که دام زنده بماند و پیشرفت بیماری محسوس باشد، نشانههایی از قبیل لاغری، کاهش وزن، سرفه و کاهش مقدار شیر ملاحظه میشود که در انسان نیز این بیماری ریهها را درگیر کرده و فرد علائمی همچون تب و تعریق شبانه، کاهش وزن، بی اشتهایی، احساس کوفتگی عمومی و ضعف خواهد داشت.
رئیس دامپزشکی قاینات در مورد بیماری بروسلوز نیز اظهار کرد: این بیماری باعث سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی و از دست رفتن ارزش اقتصادی دامهای مبتلا میشود و علاوه بر بعد اقتصادی به علت ابتلای انسان به این بیماری از بعد بهداشتی نیز نیازمند توجه است.
محمودی زاوه با بیان اینکه خصوصیت مهم این بیماری قدرت آلودگی شدید آن در تمام حیوانات اهلی و وحشی است، افزود: دامهای مبتلا به بروسلوز، معمولا در اولین دوره آبستنی دچار سقط جنین میشوند که در هنگام بچهاندازی دامها و تا مدتها بعد از آن با دفع ترشحات شدیدا آلوده رحمی، باعث میشود محیط اطراف، مزارع و مراتع به شدت آلوده شوند.
وی ادامه داد: این امر زمینه مساعدی برای آلودگی سایر حیوانات و انسان ایجاد میکند و به طور کلی این بیماری در میان افرادی که زیاد با حیوانات در تماس هستند همچون کشاورزان، دامداران، قصابان، دامپزشکان و افرادی که به مناطق آلوده سفر میکنند شایعتر است.
رئیس دامپزشکی قاینات بیان کرد: این بیماری در انسان با علائمی همچون خستگی، درد عضلات، کمردرد، یبوست، درد هنگام لمس، سردرد، کاهش وزن، افسردگی و ناتوانی جنسی بروز میکند .
محمودی زاوه یادآور شد: فعالیتهای دامپزشکی در راستای کنترل، مبارزه، درمان، پیشگیری و ریشهکنی بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام برای صیانت از سرمایه دامی کشور و ارتقاء سلامت و بهداشت عمومی جامعه است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/