به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از همشهری آنلاین، حمیدرضا حسینی اظهار کرد: براساس آزمایشها و نمونهگیریهای انجام شده هیچگونه شواهدی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یا عوامل بیماریزای این چنین به عنوان علت تلف شدن طیور این مرغداری گزارش نشده است.
وی ادامه داد: سمنان جزو استانهای پاک کشور در زمینه شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان محسوب میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان یادآور شد: این اداره کل برای مقابله و پیشگیری از شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با خانه بهداشت روستاهای استان در ارتباط است تا هرگونه تلفات مشکوک و غیرعادی طیور در روستاها را گزارش کنند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع پیشگیری بیماری، در کمیته مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان سمنان مقرر شد بخشهای مختلف مانند اداره کل حفاظت محیط زیست، دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای و پلیس استان سمنان همکاری کنند.
حسینی بیان کرد: استان سمنان، به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در محور ترانزیتی، در معرض خطر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است و بر همین اساس طرح قرنطینه و غربالگری طیور به منظور پیشگیری از شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان با جدیت دنبال میشود.
وی با اشاره به قرارگیری استان سمنان در مسیر کوچ پرندگان آزادپرواز اضافه کرد: پرندههای آزادپرواز و مهاجر معمولا انتقال دهنده اصلی ویروس و فاقد علائم بیماری هستند و بیشترین خطر انتقال بیماری از پرندگان آزادپرواز مانند غاز و اردک وحشی است.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: اکنون بر اساس بررسیهای انجام شده و اجرای مرتب برنامه رصد و پایش، تا کنون هیچ کانون بیماری آنفلوانزای پرندگان در بین حیات وحش، طیور بومی و طیور صنعتی گزارش نشده است.