به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از خبرگزاری مهر، علی نصرتی اظهارکرد: در حال حاضر ۲۲ مزرعه در مجتمع پرورش میگو گمیشان به فیلتر شنی مجهز شده و برای فصل پرورش جدید آمادگی لازم را در این زمینه کسب کرده اند.
وی افزود: طی بازدیدهای انجام شده از روند احداث و راه اندازی فرایند فیلتراسیون در مجتمع میگو گمیشان، ۱۴ مزرعه دیگر هم در حال ساخت و راه اندازی فیلترشنی هستند که به زودی این کار به اتمام میرسد.
نصرتی با اشاره به مزیتهای اجرای این طرح، اضافه کرد: با راه اندازی و کارگذاری فیلترشنی در ورودی مزارع پرورش میگو از ورود موارد ناخواسته از جمله مواد جامد و معلق موجود در آب، گل و لای و سایر آبزیان به استخر جلوگیری میشود.
وی افزود: دانه بندی شن مورد استفاده در فیلتر شنی باید به گونهای باشد که فضای بین آنها از قطر این موارد ناخواسته که امکان ورود به استخرها را دارند، کمتر بوده که در این فیلتر از سه لایه شن استفاده میشود.
نصرتی گفت: بلافاصله بعد از فیلترهای شنی فیلترهای توری سه مرحلهای از جنس پلی آمید تعبیه شده که مقاومت خوبی در مقابل نیروهای وارده دارند.
وی ادامه داد: توریهای مورد استفاده در مزارع پرورش میگو از سمت ورودی آب به سمت مزرعه به ترتیب از روزنههای ریزتر استفاده میشود و برای اطمینان از عدم ورود ناخواستهها میتواند از مش ۲۰ تا مش ۸۰ را در مسیر آب ورودی تا استخرها نصب کرد.
نصرتی با اشاره اهمیت و نقش فیلتراسیون در تولید میگو، بیان کرد: ورود موجودات ناخواسته به آب استخرهای پرورش میگو میتوانند به دو صورت زیانبار باشند. از جمله اینکه وجود این موجودات ناخواسته باعث افزایش fcr (ضریب تبدیل غذایی) میشود و با توجه به افزایش بیومس مزرعه مصرف اکسیژن بالارفته و باعث ایجاد کمبود اکسیژن در مزرعه میشود.
وی اضافه کرد: همچنین ورود موجودات ناخواسته مخصوصاً سخت پوستان میتواند به عنوان ناقل یا میزبان در انتقال بیماری به مزارع نقش داشته باشد که با نصب فیلتراسیون آسیبهای اینچنینی از بین خواهد رفت.
رئیس اداره فنی و عمرانی شیلات گلستان بیان کرد: در حال حاضر نصب فیلتر شنی و توری چند مرحلهای به عنوان یک الزام در مزارع پروش میگو گمیشان مورد تاکید قرار گرفته و با نظارت شیلات و دامپزشکی به بهترین نحو در حال احداث در مزارع است.