خطر بروز بیماری تب کریمه کنگو با شروع فصل گرما

بهسازی اماکن دامی ،سمپاشی دامداریهای ودام ،اجتناب از کشتار غیر بهداشتی وخارج از محیط کشتارگاه باعث کاهش خطر بروز بیماری تب کریمه کنگو می شود .

0

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه سید حمید عبدی رییس شبکه گفت : خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از بروز بیماری تب کریمه کنگو که یک بیماری مشترک بین انسان ودام است در شهرستان مشاهده و گزارش نشده است امادر این فصل امکان بروز آن وجود دارد به همین دلیل باید مراقبت‌ها و اقدام‌های پیشگیرانه لازم انجام شود.

دکتر عبدی افزود: کنه عامل بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال فعال می‌شود شیوع این بیماری در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری (کنه‌ها) بیشتر مشاهده می‌شود و از این روشبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو اقدام‌های پیشگیرانه انجام می‌دهد عبدی با بیان اینکه سم‌پاشی از جمله اقدام‌های پیشگیرانه در برابر شیوع بیماری تب کریمه کنگو محسوب می‌شود، اضافه کرد: محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگوباید سمپاشی ‌شود.

وی با بیان اینکه تامین سم برای همه دامداری‌ها توسط دامپزشکی بشرویه مقدور نیست و سم پاشی تنها برای موارد کانون بیماری و گزارشی انجام می‌شود.

رییس شبکه دامپزشکی بشرویه با بیان اینکه دامداران باید از طریق تشکل‌ها و تعاونی‌ها نسبت به خرید سم و ضد عفونی دام و جایگاه‌ها اقدام کنند یادآور شد: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو در اثر تماس با دام آلوده و گوشت آلوده به انسان منتقل می‌شود اما ویروس عامل این بیماری با قرار گرفتن گوشت استحصالی از کشتار در پیش سرد به مدت 24 ساعت کاملا از بین می رود.

به گفته وی بیماری ویروسی تب کریمه کنگو دارای مشخصه ظاهری در گوشت و دام نیست و تنها راه اطمینان از مصرف گوشت، استفاده آن بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال است سید حمید عبدی از شهروندان در خواست نمود فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارد.