به گزارش خبرنگار دامپزشک نیوزـ اولین نشست دکتر کاظم خاوازی وزیر جدید جهاد کشاورزی و مدیران ارشد وزارت با روسای سازمان جهاد کشاورزی استان ها با رویکرد “ارزیابی وضعیت کشاورزی، مسائل و مشکلات و ارائه پیشنهادات” به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد. به همین سبب برای اطلاع از جزییات این جلسه پنج ساعته و موضوعات مطرح شده مرتبط با حوزه دامپزشکی با دکتر علیرضا رفیعی پور رییس سازمان دامپزشکی کشور به گفت و گو پرداختیم.
دکتر رفیعی پور در تشریح موضوعات مطرح شده دراین ویدیو کنفراس در گفت و گو با خبرنگار دامپزشک نیوز عنوان کرد: «آقای دکتر خاوازی در این جلسه شنونده مباحث 32 رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ها بودند. این عزیزان مشکلات و مسایل خود را در حوزه های مختلف معاونت ها و مدیران کل ستادی وزارت خانه مطرح کردند و مدیران و معاونین نیز پاسخ های خود را عنوان و در پایان جناب وزیر نیز این مباحث را جمع بندی کردند. »
درگیری برخی استان ها با شیوع تب برفکی در دام ها
وی در پاسخ به این سوال که در حوزه دامپزشکی چه مسایلی از سوی روسای سازمان های جهاد کشاورزی استان ها مطرح شد گفت : «خوشبختانه روسای سازمان جهاد کشاورزی استان ها در حوزه دامپزشکی در مورد موضوع یا مشکل خاصی گلایه نداشتند. اما یکی از بحث های مرتبطی که در حوزه دامپزشکی در این نشست مطرح شد موضوع بیماری معروف دامی تب برفکی بود. اگرچه ما همیشه در تلاشیم تا جلوی اپیدمی ها را بگیریم اما این ویروس به صورت پراکنده در بعضی مراکز استان ها گزارش شده است.»
درخواست برای توسعه حوزه دامپروی در استان های جنوبی
وی ادامه داد: «موضوع دیگری که در این نشست مطرح شد موضوع توسعه حوزه دامپروری با اولویت شتر بود. روسای استان هایی که در مناطق مرزی و به طور خاص جنوب کشور هستند و با توجه به آن که همکاران ما آنجا نیز حضور دارند، عنوان کردند که متقاضیانی وجود دارند که می خواهند در حوزه پرورش شتر فعالیت و زنجیره تولید شتر را راه اندازی کنند و نیاز به واردات شتر شیری داشتند.»
بروز رسانی پروتکل ها برای پرورش میگو
دکتر رفیعی پور اضافه کرد: « بحث میگو پروری نیز از دیگر موضوعاتی بود که مطرح شد. استان های ساحلی کشور در بحث پرورش میگو در حال کار هستند و همانطور که می دانید ما در ایران سواحل مستعد و خیلی خوبی برای پرورش میگو داریم و قطعا روسای سازمان های جهاد کشاورزی این استان ها به دنبال پروتکل هایی ابلاغی سازمان دامپزشکی و بروز رسانی پروتکل ها با توجه به شرایط تحریم ها بودند. چرا که با توجه به تحریم ها چه در حوزه واردات مولدین میگو و چه در حوزه واردات غذای مولدین مشکلاتی نیز وجود دارد. »
لزوم کاهش وابستگی به نهاده های دامی وارداتی
رییس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به این سوال که آیا مشکلات تامین نهاده های دامی در صنعت طیور نیز در این نشست مطرح شد یا خیر گفت: «بله یکی از موضوعات مهمی که در این نشست مطرح شد موضوع وابستگی به نهاده های دامی وارداتی و مشکلاتی که در صنعت طیور به وجود آمده بود. جناب وزیر نیز در این مورد دستور دادند که دستگاه های متولی و حتی پژوهشی و تحقیقاتی برای اقلام غذایی جایگزین اقدام کنند.»
دکتر رفیعی پور ادامه داد: «باید بتوانیم 10 الی 30 در صد از واردات ذرت خودکفا شویم واز اقلام و نهاده های خوراک دام و طیور و آبزیان جایگزین همانند گندم در کشور استفاده کنیم. اگرچه جایگزین کردن گندم نیاز به یک آنزیم دارد که آن هم با دانش و تکنولوژی داخل و شرکت های دانش بنیان تولید محقق می شود. باید در نظر بگیریم که ممکن است یک روز دیگر اصلا نتوانیم ذرت وارد کنیم. در بسیاری از کشور ها با همین پیش بینی نهاده های خوراکی جایگزین که تولید کشور خودشان است، وابستگی شان به واردات را کم کردند و موفق هم بودند. »
رییس سازمان دامپزشکی کشور خاطر نشان کرد: «به وجود آمدن تحریم ها ناخواسته بود است. مشکل انتقال ارز نیز وجود دارد و نهاده ممکن است در مرز ها و بنادر باشد ولی امکان ورود ندارد چرا که در انتقال ارز مشکلاتی وجود داشته است . وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص پیش بینی کرده است و نهاده ها را ذخیره می کند و اگر لازم باشد جناب وزیر دستور می دهند و از ذخایر استراتژیک استفاده می شود و جای نگرانی برای دام دار و مرغداران عزیز وجود ندارد.»
تاکید وزیر جهادکشاورزی بر جامع نگری در حوزه امنیت غذایی
وی در مورد دیگر نکاتی که وزیر جهاد کشاورزی دراین جلسه عنوان کرد گفت: «دکتر خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در این نشست جدای از توصیه هایی که به معاونین و روسای سازمان های جهاد کشاورزی داشتتند به دو محور خیلی مهم نیز اشاره کردند. نخست آنکه همه را برای موفقیت در مسوولیت های مهم جهاد کشاورزی در حوزه امنیت غذایی همانند تولید گوشت مرغ، گوشت قرمز، عسل حتی گندم، جو و ذرت و همچنین تولید پایدار، به جامع نگری توصیه کردند. جامع نگری در مقابل جزیره ای عمل کردن است و این بدان معناست که همه معاونت ها به کمک هم بیایند. به طور مثال در حوزه یک فرآورده خام دامی به یک تولید پایدار دست یابیم و این تولید هم کفاف نیاز کشور را بدهد، هم امکان صادرات آن فراهم باشد. در چنین شرایطی هم معاونت امور دامی، هم سازمان دامپزشکی دخیل است هم شرکت پشتیبانی امور دام . زمانی که همه همکاران جامع نگری داشته باشند و هماهنگ باشند قطعا به تولید پایدار دست پیدا خواهیم کرد. همچنین دکتر خاوازی همه افراد را در جایگاه مختلف معاونت ها و روسای سازمان های جهاد کشاورزی و مدیران کل ستادی را به کار، تلاش و اخلاق محوری و احترام به یکدیگر هم در حوزه خود حاکمیت و هم در حوزه بخش خصوصی و تشکل ها توصیه کردند. »
دکتر رفیعی پور در پایان گفت: در این جلسه وارد جزییات نشدیم و سیاست های کلان جناب وزیر و مسایل کلان استانی مطرح شد . این نکته که جناب وزیر مطرح کردند که جامع نگر باشیم این یعنی اینکه ایشان حامی زیر مجموعه خود هستند و قطعا برای تحقق اهدافی چون اقتصاد مقاومتی و جهش تولید حمایت های همه جانبه را از زیر مجموعه هایشان خواهند داشت.
انتهای پیام/