به گزارش دامپزشک نیوز- كريم زنگيلي رئيس اداره بهداشت و مديريت بيماري هاي طيور استان يزد اظهار کرد: پرندگان از جمله حيوانات خانگي پرطرفدار به شمار مي روند كه نگهداري آن ها در منازل از قديم مرسوم مي باشد.
وي تصريح كرد: بايد توجه داشت كه در صورت عدم رعايت نكات بهداشتي، نگهداري از پرندگان در منزل مي تواند سلامت افراد و همچنين اين حيوانات را به خطر اندازد.
وي به بيماري هاي مشترك بين پرندگان و انسان اشاره نمود و گفت: سالمونلوز، تب طوطي، سل، آنفلوانزاي پرندگان، عفونت هاي قارچي و انگلي از جمله بيماري هاي پرندگان است؛ البته از آنجا كه معمولا نگهداري از پرندگان در قفس انجام مي شود خطر سرايت بيماري قابل انتقال از پرندگان به انسان نسبت به ساير حيوانات كمتر است. با اين حال برخي بيماري هاي مشترك بين انسان و پرندگان هرچند كه در موارد اندكي اتفاق مي افتد، ولي مي تواند فوق العاده خطرناك و مهلك باشد.
وي افزود: علاوه بر آن پرنده ها مي توانند گروهي از باكتري ها، ويروس ها، انگل ها و قارچ ها را به انسان منتقل كنند به همين دليل لازم است نكات بهداشتي در نگهداري آن ها كاملا لحاظ شود.
زنگيلي در ادامه خطر آلرژي انسان را در تماس با پرندگان جدي دانست و تصريح كرد: برخي افراد به خصوص كودكان مبتلا به آسم يا آلرژي به ذرات جدا شده از پر و پوست پرندگان و نيز بزاق و يا مدفوع آن ها حساس بوده و در مواجهه با آن علائمي مانند عطسه، سرخي پوست، تنگي نفس و ترشح و سوزش چشم و بيني را از خود بروز مي دهند.
اين مسوول اضافه كرد: به همين دليل شستشوي پرنده و محل نگهداري او به صورت مستمر و منظم الزامي مي باشد.
رئيس اداره بهداشت و مديريت بيماري هاي طيور دامپزشكي استان به مردم توصيه كرد: نگهداري از پرندگان در محيط هاي كوچك و بسته توصيه نمي شود زيرا پوسته هاي ناشي از پوست، پر، فضولات و مواد غذايي آن ها در محيط پخش شده و تجمع مي يابد و در نتيجه تماس سبب آلودگي و در نهايت بيماري و مشكلات گوارشي به خصوص در كودكان مي شود.
وي گفت: بهتر است اين حيوانات در محيط هاي باز مانند بالكن، حياط خلوت و يا حياط نگهداي شوند. همچنين لازم است صاحبان پرندگان از انواع بيماري هاي اين حيوانات، اسامي و علائم آن آگاه بوده و با به كار بستن توصيه هاي بهداشتي و مراجعه منظم به دامپزشك خطر ابتلاء به اين بيماري ها را در خانواده خود تا حد ممكن كاهش دهند.
به گفته او به حداقل رساندن تماس با پرنده و شستشوي دست با آب و صابون در صورت تماس پوستي، توجه به تغيير حال عمومي پرنده ها، اجتناب از بوسيدن آن ها، شستشوي قفس، ظرف غذا و خود پرنده آن هم در محل جداگانه اي از سينك ظرفشويي، دور كردن قفس پرنده از باد كولر و جريان هواي پنجره ها و استفاده از دستگاه هاي تصفيه هوا از جمله ديگر نكات ايمني است كه رعايت آن ها در نگهداري از پرندگان توصيه مي شود.
منبع: روابط عمومي اداره كل دامپزشكي استان یزد
انتهای پیام/