برگزاری جلسه نمایندگان تشکل های صنعت مرغداری در وزارت صمت

در جلسه روز ۱۲ فروردین ما بین تشکل های صنعت مرغداری با وزارت صحت تدابیر ویژه ای برای عبور از دوران شیوع کرونا به منظور حمایت از صنعت مرغداری اتخاذ گردید .

0

به گزارش دامپزشک نیوز_ در جلسه نمایندگان تشکل های صنعت مرغداری با وزارت صمت  تصمیمات ویژه ای برای فعالان این صنعت اتخاذ شد.

بنا به اخبار رسیده در این جلسه که در روز ۱۲ فروردین برگزار گردید تصمیمات ویژه ای برای عبور از شرایط خاص حادثه شده در بحران کرونا اتخاذ شد که شرح ذیل می باشد:

۱- مقرر گردید فهرست پیش فروش ذرت توسط وارد کنندگان منوط به تایید آنها توسط شرکت پشتیبانی امور دام و معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی باشد .

۲- با توجه به پیشنهاد تشکل ها مبنی بر استفاده از ظرفیت آنها برای عرضه و توزیع نهاده ها مقرر گردید وزارت جهاد کشاورزی نسبت به انجام این اقدام مشروط به اطمینان از رسیدن آن ها با قیمت مصوب اقدام نماید .

۳- با توجه به پیش بینی امکان محدودیت صادرات از کشورهای مبدأ به سایر کشورها مقرر گردید بر اساس ارزهای یوان، روبل دوسیه و ریال عمان، قیمت تمام شده ذرت و سویا توسط سازمان حمایت مشخص و تا یکشنبه هفته آینده به دبیر خانه اعلام تا درکار گروه تنظیم بازار مطرح شود .

۴- مقرر گردید در رابطه با مدیریت عرضه جوجه اقدامات زیر انجام شود:
الف – کار گروه تنظیم بازار هر استان مکلف است با تشکلها و کشتارگاهها تفاهم نامه ای را به امضاء برسانند که در رابطه با کشتار مرغ های شرکت پشتیبانی به گونه‌ای عمل نمایند که کارمزد واقعی برای کشتارگاه مشخص و مابقی قیمت خرید پشتیبانی به مرغدار برسد .
ب – شرکت پشتیبانی امور دام ملزم به تعیین تکلیف مرغ هائی است که تاریخ انقضاء آن نزدیک است و نسبت به صادرات آنها توسط مباشرین بدون پرداخت عوارض پنج هزار تومان اقدام نماید.
ج – پیگیری برای امکان توزیع بخشی از مرغ های ذخیره شرکت پشتیبانی (۲۳۰۰ تن) مربوط به اول تا دهم اردیبهشت توسط کمیته امداد و یا در قالب سبد کالا برای کاهش میزان ذخائر به منظور امکان خرید بیشتر مرغ های تولیدی فعلی .
د- عوارض صادرات توسط بخش خصوصی از ۵۰۰۰ هزار تومان به ۲۵۰۰ تومان کاهش پیدا کند (با توجه به این که پیشنهاد حذف کامل عوارض و یا تقلیل آن به ۱۵۰۰ تومان بود قرار شد در ستاد تنظیم بازار روی آن بحث شود)

۵- صادرات گوشت مرغ مادر تا سقف ۶۰۰۰ هزار تن بدون عوارض انجام پذیرد .

۶ – با عنایت به ۱۲۴ میلیون جوجه ریزی اسفند و ۳۰ میلیون جوجه ریزی تا دهم فروردین توسط وزارت جهاد کشاورزی اعلام گردید تا شهریورماه مشکلی برای عرضه مرغ وجود ندارد و افزایش قیمت شدید نیز ایجاد نمی شود البته مشروط به شرایط زیر:
الف – جوجه ریزی از ۱۲۵ میلیون جوجه در ماه مصوب ستاد تنظیم بازار به ۱۱۵ میلیون کاهش یابد. ( انجمن جوجه و سایر تولید کنندگان معتقد هستند که با توجه به حجم ذخائر ۱۰۰ میلیون جوجه کافی است ) مقرر شد سقف تولید جوجه نیز در ستاد تنظیم بازار مطرح شود .

۷ – سقف وزنی خرید مرغ توسط پشتیبانی از ۱۸۰۰ گرم به ۲۲۰۰ گرم افزایش یابد (شرکت پشتیبانی روی ۲کیلو گرم اصرار داشت مقرر شد با معاونت امور دام روی وزن به توافق برسند)، نظر آقای دکتر رضائی نظر ۲/۴ کیلو گرم بود .

۸- کشتارگاه ها طبق نظر وزارت جهاد کشاورزی در استان ها سه شیف کارکنند.
تبصره: یک شیفت از کشتار برای مرغ مادر اختصاص یابد برای کشتار مادرهای بالای ۵۷ هفته (قرار شد سن حذف توسط معاونت امور دام قطعی شود زیرا پیشنهاد حذف ۵۵ هفته بود)

۹ – مقرر گردید برای تخصیص ارز ۴۲۰۰ برای واکسن و ضد عفونی ها که نقش پیشگیری دارند در جلسه یکشنبه با معاون دکترجهانگیری ارائه شود و مصوبه آن گرفته شود.

۱۰ – مقرر گردید فهرست واحد های زنجیره تامین که باید تسهیلات بانکی آنها استمهال و یا به تعویق بیفتد رسما به بانک مرکزی اعلام تا بر اساس مصوبه دولت ملحوظ نظر قرار گیرد.

۱۱ – مقرر گردید الزام فعالیت واحد های تولید ورق کارتن، بسته بندی کارتن پلاستیک شرینگ پک به استانداری ها توسط وزارت صمت انجام شود.

۱۲- مازاد مرغ مادر و خارج کردن تخم مرغ های خوابانده شده در دستگاه و مدیریت عرضه جوجه مشروط به عدم افزایش قیمت جوجه از قیمت مصوب با مسئولیت وزارت جهادکشاورزی.

۱۳ – در راستای ضرر و زیان وارد شده به مرغداران، مقرر گردید وزرات جهاد کشاورزی مستند به ارائه گزارش همراه با عدد و رقم به دبیر خانه ستاد تنظیم بازار از دولت پیگیری شود که با تخصیص تسهیلات ارزان قیمت جبران خسارت نماید .

منبع: پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)

انتهای پیام/