جهش تولید در صنعت مرغداری نیازمند توجه ویژه

نایب رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران کشور گفت: صنعت مرغداری با دشواری های زیادی مواجه است و جهش تولید در صورتی محقق می شود که دولت، به ویژه وزارت جهاد کشاورزی به عاجل ترین مشکلات پیش روی صنعت مرغداری توجه کند.

0

به گزارش دامپزشک نیوزـ با اعلام سال جاری به عنوان سال «جهش تولید» از سوی مقام رهبری، یکی از فعالان صنعت مرغداری که دغدغه این صنعت را دارد، در همراهی با این نامگذاری و در حوزه کشاورزی به ویژه صنعت مرغداری کشور گفت: این شعار روحیه بخش در شرایط کنونی که صنعت مرغداری با دشواری های زیادی مواجه است در صورتی محقق می شود که دولت، به ویژه وزارت جهاد کشاورزی به عاجل ترین مشکلات پیش روی صنعت مرغداری توجه کند و برنامه ای واقع بینانه برای حل آنها تدوین و در دستور اجرا قرار دهد.

صدرالدین عظیمی، نایب رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران کشور با بیان این مطلب، درباره مشکلات کنونی پیش روی مرغداران گفت: سیاست دولت به تشویق افزایش میزان جوجه ریزی به اشکال مختلف با هدف افزایش تولید گوشت مرغ بدون توجه به شرایط بازار از دی ماه 1398 و ادامه آن در ماه های بعد، همچنین تمایل بی سرانجام مرغداران برای جوجه ریزی بیشتر به امید فروش در بازار شب عید که بتوانند بخشی از زیان های گذشته خود را جبران کنند موجب به هم ریختن تعادل بازار از یک سو و افزایش قیمت نهاده هایی همچون ذرت از سوی دیگر گردید.

مهندس عظیمی مرغدار شیرازی به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر علاوه بر کمبود و گرانی ذرت، نایابی و گرانی سویا هم، روند متعادل تولید را برای مرغداران به هم ریخته است.

وی یادآور شد: معاونت امور دام طی ماه گذشته و جاری از طریق شرکت پشتیبانی امور دام کوشش کرد طبق ضوابطی با خرید به «ظاهر» نامحدود گوشت مرغ برای ذخیره سازی و با هدف کمک به مرغداران، میزان زیان آنان را کاهش دهد و بازار را متعادل کند، اما ظرفیت موجود کشتارگاه های صنعتی دارای تونل انجماد اجازه نمی دهد که این تصمیم مقتضی و مثبت تاثیرگذار باشد زیرا یکی از ویژگی ها و شرایط خرید گوشت مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام، وزن کشتار یک کیلو و 800 گرم است، در حالیکه متوسط وزن واحدهایی که آماده تخلیه و بارگیری طیور خود هستند به دلیل تاخیر در نوبت از این حد گذشته و نوعی بن بست برای تولیدکنندگان فراهم شده است، از سوی دیگر، عدم خرید مستقیم شرکت پشتیبانی از مرغدار، کمک چندانی به مرغداران نکرده است. در عین حال، قیمت خرید شرکت پشتیبانی مورد رضایت مرغداران نبود.

شرایط نامساعد بازار برای مرغداران گوشتی
عظیمی گفت: اگر شرایطی در بازار حکمفرما بود که مرغدار می توانست با قیمتی بهتر مرغ خود را به بازار عرضه کند، شاید این بن بست شکسته می شد و اقدام شرکت پشتیبانی هم به نتیجه می رسید، ولی بازار به همان دلیل افزایش بی اندازه تولید گوشت مرغ، کشش لازم و منطقی را ندارد و وزن مرغ بسیاری از واحدهای تولیدی از مرز دو کیلو و نیم هم گذشته است.

عظیمی گفت: اگر معاونت مربوط، اداره تولید را به دست خود مرغداران و تشکل های آنان در استان ها می سپرد شاید چنین وضعیتی پیش نمی آمد اما متاسفانه شرایطی به وجود آمده است که صنعت مرغداری، چه گوشتی، چه جوجه یکروزه که قیمت هر قطعه آن به یکباره از مرز 4 هزار تومان در بسیاری موارد عبور می کند اما طی هفته های اخیر به رقم زیر هزار تومان حتی به 600 تومان برای هر قطعه رسید، نشانه روند مطمئنی در عرصه مدیریت کلان اداره امور صنعت مرغداری نیست!

عظیمی گفت: هر ناظر بی طرفی، این وضعیت در تولید یکی از حیاتی ترین محصولات مورد نیاز مردم آن هم در شرایط تحریم های ظالمانه و گسترش جهانی ویروس کرونا را مطالعه کند درخواهد یافت روندی طبیعی ندارد، برنامه ها و سیاست های کوتاه مدت اتخاذ شده موفقیت آمیز نبوده اند و مرغداران با مشکلات جدی مواجه هستند.

تسریع در ترخیص محموله های وارداتی نهاده ها
مرغدار شیرازی گفت: هم اکنون تعدادی کشتی در بنادر جنوبی کشور به دلیل تعلل در تخصیص ارز 4200 تومانی برای آنان، ترخیص نشده اند و این وظیفه دولت است که برای ترخیص آنان اقدام عاجل، فوری و بدون وقفه انجام دهد زیرا عدم ترخیص و بارگیری این محموله ها در نهایت دودش به چشم مرغدار می رود. گرچه ما وارد کننده نیستیم اما به عنوان مصرف کننده شاهدیم که قیمت ذرت در بازار به 2400 تومان رسید و همچنان در حال افزایش است.

وی گفت: چه دلیلی دارد که وزارت صمت ارز لازم برای این محموله ها که طبق تمام ضوابط اقدام به واردات کرده اند را تخصیص نمی دهد؟

در چنین شرایطی، هم دولت مجبور به پرداخت دموراژ می شود و هم صنعت مرغداری با آشفتگی در قیمت نهاده های تولید روبروست.

عظیمی، نایب رئیس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران کشور با تجزیه و تحلیل وضعیت صنعت مرغداری که با چالش های جدی مواجه است، گفت: بدون تردید شعار سال مقام رهبری یک شوک امید بخش است که باید در جلسات ستاد مرتبط با برنامه ریزی تحقق این شعار، موضوع جهش در صنعت مرغداری را از منظر حل مشکلات آن به طور جدی و قاطع دنبال کند.

از عظیمی سوال می کنم: در حالی که دامنه شمول این شعار شامل تمامی عرصه های تولید کشور می شود، چرا شما فقط روی صنعت مرغداری که بخشی از کشاورزی کشور است تاکید دارید و خواستار اولویت به آن هستید؟

می گوید: کافی است شما وضعیت کلی کشورمان در فضای تحریم ها و بعد از آن، گسترش جهانی بیماری کرونا، به همراه تدابیر و تمهیدات جهانی اتخاد شده برای مقابله با آن را مرور کنید، خواهید دید یک وضعیت فوق العاده برای امنیت غذایی در تمام کشورها و در سطح جهان به وجود آمده است.

در چنین فضایی گوشت مرغ یکی از مهم ترین و تعیین کننده ترین مواد غذایی در قالب و چارچوب امنیت غذایی به شمار می رود زیرا ارزانترین و پر مصرف ترین ماده پروتئینی مورد مصرف اقشار مختلف مردم است، لذا باید از جایگاه ویژه ای در این عرصه برخوردار باشد.
وی افزود: در اخبار شنیدیم که حتی کشورهای بزرگ تولید کننده محصولات کشاورزی در جهان در حال ذخیره محصولات کشاورزی و مواد غذایی قابل نگهداری از جمله گوشت مرغ هستند.

مهندس عظیمی گفت: بدون شک «جهش تولید» در صنعت مرغداری بر بستر حل مشکلات و تنگناهای کنونی ناشی از بعضی سیاست گذاری های موجود امکان پذیر است و البته همان طوری که سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و دکتر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در آخرین مصاحبه خود با رسانه ها طی روزهای اخیر اشاره کردند، کشاورزی با دستیابی به رشد 7 درصدی بهترین زمینه را برای تحقق شعار «جهش تولید» داراست و این موضوع را باید ما تولید کنندگان بخش کشاورزی جدی بگیریم، لذا بر این باور هستم که با درک درست مشکلات و حرکت برای حل آنها، این شعار در بخش کشاورزی از جمله مرغداری بیش از سایر بخش های اقتصادی امکان پذیر است مشروط بر آنکه برای تحقق شعار «جهش تولید» تشکل ها و نمایندگان تولید کنندگان و مدیران واحدهای بزرگ تولیدی، به طور جدی و نه صوری و تشریفاتی به مشارکت در تصمیم گیری ها دعوت شوند.

عظیمی در پایان گفت: بدون شک با مشارکت همگانی تولید کنندگان و استفاده از نظرات و تجارب آنان شعار امید بخش «جهش تولید» امکان پذیر است.

منبع:کشاورزی آینده جهان

انتهای پیام/