لزوم رعایت موازین بهداشتی در تهیه فرآورده های خام دامی

مصوبات جلسه هماهنگی اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات بهداشتی در اماکن دامی و مراکز تولید و عرضه فرآورده های خام دامی که با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان دامپزشکی و تشکل های مربوطه در راستای مقابله با مخاطرات بهداشتی ناشی از آلودگی های میکروبی نظیر کرونا ویروس از طریق فرآورده های خام دامی، تصویب شد.

0

به گزارش دامپزشک نیوز_ مصوبات جلسه هماهنگی اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات بهداشتی در اماکن دامی و مراکز تولید و عرضه فرآورده های خام دامی که با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان دامپزشکی و تشکل های مربوطه در راستای مقابله با مخاطرات بهداشتی ناشی از آلودگی های میکروبی نظیر کرونا ویروس از طریق فرآورده های خام دامی، تصویب شد و برای اطلاع و اقدامات لازم به شرح ذیل اعلام می گردد:

  1. –      ممنوعیت هرگونه قطعه بندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیه جوجه کباب و شنیسل، طعم دار نمودن و … در مراکز عرضه فرآورده های خام دامی، واحدهای صنفی به دلیل انتقال عوامل بیماریزا و آلودگی های متقاطع.
  2. –      مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و واحدهای صنفی صرفا” مجاز به عرضه  فرآورده های مذکور به صورت بسته بندی شده در کشتارگاه های صنعتی و یا مراکز قطعه بندی و بسته بندی مجاز می باشند.
  3. –      کشتارگاه های صنعتی طیور و مراکز قطعه بندی و بسته بندی مجاز، متعهد به تامین نیاز واقعی جامعه از نظر تولید و عرضه فرآورده های خام دامی بسته بندی شده و شناسنامه دار می باشند.
  4. –      توصیه و تاکید بر خرید تخم مرغ  بصورت  تخم مرغ شناسنامه دار و  بسته بندی شده در مراکز و فروشگاه های مجاز.
  5. –      توصیه و تاکید بر عرضه ماهی بسته بندی شده در مراکز عرضه و واحدهای صنفی.
  6. –      در مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و واحدهای صنفی، هرگونه فرآوری و طعم دار کردن گوشت قرمز ممنوع بوده و چرخ کردن گوشت فقط بنا به درخواست متقاضی و در حضور مشتری با رعایت ضوابط بهداشتی، مجاز می باشد.
  7. –      تشدید نظارت ها و کنترل های بهداشتی (بهداشت فردی و محیطی ) در اماکن دامی و مراکز تولید، بسته بندی و عرضه فرآورده های خام دامی و واحدهای صنفی.
  8. –      ممنوعیت و برخورد با عرضه فرآورده های خام دامی نظیر گوشت، مرغ، تخم مرغ، آبزیان در بازارچه های محلی و خودروهای سیار و کنار جاده ای.
  9. –      انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بسته بندی مواد پروتئینی کشور و تشکل های کشتارگاه های دام و طیور متعهد به ارتقاء کیفیت محصولات بسته بندی شده و نظارت های مستمر بر تولید و عرضه محصولات می باشد.
  10. –   کشتارگاه های دام و طیور و واحدهای بسته بندی ملزم به رعایت مستمر کلیه ضوابط بهداشت فردی، محیطی و فرآیند تولید بوده و بایستی امکانات و تمهیدات لازم برای مقابله با کووید 19انجام دهند.

منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران

انتهای پیام/