به گزارش خبرنگار دامپزشک نیوز_ دولت برای تامین نهادههای طیور، سیاست تهاتر نهادهها با مرغ و تخممرغ را در پیش گرفته است. آیا این راهحل میتواند نیاز مرغداریهای کشور در پرمصرفترین فصل سال را تامین کند؟ با دامپزشکنیوز همراه باشید.
ابوالحسن خلیلی رئیس اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور در گفتگو با دامپزشکنیوز عنوان کرد: «اگر بانک مرکزی همراهی کند دو میلیون تن نهاده دامی از بنادر کشور ترخیص میشود».
او با تاکید بر ضرورت تامین ارز برای ترخیص نهادههای دام و طیور از بنادر کشور گفت: «در حال حاضر 2 میلیون تن نهادههای دامی برای ورود به بازار کشو ر نیازمند تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی است».
رئیس اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور افزود: «این حجم از نهادهها به کشور وارد شده و در بنادر هستند تا پس از پرداخت ارز ترخیص شده و در بازار توزیع شود».
خلیلی درباره مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر تهاتر نهادهها با مرغ و تخممرغ تصریح کرد: «این مصوبه ستاد تنظیم بازار مشمول شرکتهای بخش خصوصی که تامین کننده نهادههای دام و طیور هستند نمیشود و شرکت پشتیبانی امور دام ملزم است به منظور تامین نهادههای دامی مرغداران و حمایت از مرغداران تهاتر محصول با نهادهها را انجام دهد».
لازم به ذکر است که طبق اعلام دبیر کل کانون سراسری پرورشدهندگان مرغ گوشتی در این طرح شرکت پشتیبانی امور دام کشور به ازای دریافت تخممرغ به مرغداران نهادههای دامی تحویل میدهد. میزان نهادههای آماده شده برای این طرح پاسخگوی تمام نیاز مرغداران نیست و سطحی معینی برای آن تعریف شده است.
اما ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام برای چه مدت کفایت میکند؟ و اگر بلاتکلیفی ارزی به این زودیها برطرف نشود شاهد افزایش قیمت نهادهها، کمبود عرضه و بهتبع آن افزایش قیمت محصولات پروتئینی خواهیم بود؟ نامه اخیر هفت تشکل خصوصی به معاون اول رئیسجمهوری نشان میدهد که کمبود نهادهها جدی است؛ بهخصوص که دامداران و مرغداران معمولاً در آستانه سال جدید تولید خود را به حداکثر میرسانند و بیش از هر زمان دیگری به خوراک دام و طیور نیاز دارند.
آنها در بخشی از نامه خود نوشتهاند: «متاسفانه در این شرایط با کمبود تامین نهادههای موردنیاز ازجمله ذرت که یکی از عمدهترین نهاده موردنیاز پرورشدهندگان است، مواجه شدهایم. بهطوریکه قیمت این نهاده در بازار آزاد به بالای دو هزار تومان رسیده و سایر نهادهها نیز با وضعیت مشابهی مواجه هستند. ادامه این روند منجر به بروز تلفات و خسارات جبرانناپذیر به سرمایههای ملی، کاهش تولید، عرضه محصولات نهایی خواهد شد».
در کشور ما مشکل نهادههای دامی به عدم تامین ارز لازم مربوط میشود اما شیوع ویروس کرونا باعث شده است که در سطح جهانی هم نگرانیهایی درباره تامین نهادهها شکل بگیرد. طبق نظرسنجی که اخیرا انجام شده است ۳۵ درصد از تجار و بازرگانان این حوزه اعتقاد دارند که معضل کرونا روی تامین نهادههای دامی تاثیر سوء به جا خواهد گذاشت. به اعتقاد شمار زیادی از شرکتکنندگان این نظرسنجی بیشترین تاثیر کرونا به سفارشاتی که در سهماهه دوم سال تحویل داده میشود مربوط میشود. اگر این نگرانی بجا باشد یکی از کشورهایی که بیشترین تاثیر را خواهد پذیرفت ایران خواهد بود زیرا در حال حاضر فقط حدود ۳۰ درصد از نهادههای دامی در داخل کشور تولید میشود. سهم ایران از تولید خوراک دام صنعتی جهان فقط یک درصد است.
خبرنگار دامپزشک نیوز: شاپور پشابادی
انتهای پیام/