به گزارش دامپزشک نیوز_ بنا به گفته برخی از دامداران، دلالان و قاچاقچیان نقش پررنگی در بازار دام ایفا میکنند، بهطوری که عدهای از آنها شبانه به سراغ دامداران میروند و کار خرید دام را به صورت نقدی انجام داده و دامهای زنده با نرخی بالاتر از نرخ مصوب و معمول بازارهای داخلی و با نرخهای وسوسهانگیز خریداری میکنند.
قاچاق دام با قاچاق دیگر کالا متفاوت است و تبعات گستردهای بر اقتصاد جامعه و مسایل معیشتی مردم داشته و میتواند آثار امنیتی و اجتماعی نیز از خود به جای بگذارد؛ چرا که دلالان پس از خریداری دامها با قیمتی به مراتب بالاتر از نرخ داخلی اقدام به انتقال آنها به استانهای غربی و جنوبی کرده و پس از آن از کشور خارج میکنند.
این افراد اقدام به خرید انواع دام، حتی دامهای مولد میکنند که این مهم آینده صنعت دامداری و تامین گوشت شهروندان را با خطر جدی روبهرو خواهد کرد. همچنین قاچاق دام به ذخایر ارزی و ژنتیکی آسیب وارد میکند و ممکن است جبران این آسیبها تا مدتها و حتی چندین سال به طول انجامد.
مشکل قاچاق دام، مسئولان امر را متوجه موضوع پلاکگذاری دامها برای مرتفع کردن این مشکل کرد تا بدین طریق با این امر غیراخلاقی مقابله و از تکرار قاچاق جلوگیری کنند که در همین رابطه مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان، میگوید: هرگونه خرید و فروش، حمل و نگهداری دام سبک و سنگین بدون پلاک و هویتگذاری، ممنوع و کالای قاچاق محسوب میشود.
عبدالله جعفری با اشاره به اینکه مصوبه و دستورالعمل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق در راستای اجرای ضوابط اختصاصی خرید و فروش، نگهداری، نقل و انتقال دام، مصوبات و مقررات مرتبط با پیشگیری و برخورد با قاچاق دام در ۱۵ بهمن امسال ابلاغ شده است، تصریح میکند: لذا از تاریخ مذکور، حمل و نقل هر نوع دام سبک و سنگین که فاقد پلاک گوش باشد، ممنوع اعلام شده است.
وی با بیان اینکه یکی از مصوباتی که بهعنوان مصوبات تکمیلی ابلاغ شده، این است که همه دامهای کشور در راستای شناسنامهدار شدن در سامانه معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی ثبت و شناسایی شوند، عنوان میکند: همه دامهای موجود در کشور، چه آنهایی که در دامداریها نگهداری میشود و چه آنهایی که خرید و فروش میشود، ملزم به پلاکگذاری گوش دامهای خود هستند.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه در صورت مشاهده دام بدون پلاک توسط عوامل نیروی انتظامی اعمال قانون میشود؛ چرا که دام فاقد پلاک بهعنوان یکی از مصادیق کالای قاچاق محسوب میشود، میافزاید: لازم به ذکر است که اتحادیه دامداران استان بهعنوان عامل اصلی پلاکگذاری گوش دامها انتخاب شده است.
جعفری با اشاره به اینکه قراردادی میان اتحادیه دامداران استان با شرکتهای خدمات کشاورزی استان که در سراسر شهرستانها نیز موجود است، منعقد شده، ادامه میدهد: بر اساس این قرارداد دامداران میتوانند در خصوص پلاکگذاری دام با شرکتهای خدمات کشاورزی واقع در شهرستان خود یا اتحادیه دامداران استان مراجعه کنند.
این مسئول با بیان اینکه از دامدارانی که دارای بیش از ۵۰ راس دام سبک هستند به ازای هر راس دام سبک مبلغ ۳۰۰۰ تومان برای هزینه پلاگذاری گوش دامها اخذ خواهد شد، ادامه میدهد: این در حالی است که دامدارانی که دارای کمتر از ۵۰ راس دام هستند، هزینه پلاکگذاری دامهای آنها به صورت توافقی و با اخذ حداکثر مبلغ ۴۵۰۰ تومان برای هر راس دام خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه هزینه پلاکگذاری برای دامدارانی که دارای بیش از ۴۰ راس دام سنگین هستند، ۶۳۰۰ تومان اعلام شده است، تصریح میکند: این در حالی است که برای دامدارانی که دارای کمتر از ۴۰ راس دام سنگین هستند، اخذ وجه پلاکگذاری دامها بهصورت توافقی و حداکثر مبلغ ۸۳۰۰ تومان خواهد بود. چنانچه دامداران از طریق شرکتهای خدمات کشاورزی و شرکتهای بیمه مرتبط با کشاوزری اقدام کنند، میتوانند علاوه بر برخورداری از بیمه دام خود، از مقداری تخفیف نیز در زمینه پلاکگذاری دامهای خود بهرهمند شوند.
رئیس پلیس آگاهی استان نیز از زنجان به عنوان یکی از استانهای کریدور یاد کرده و میگوید: از ۱۵ بهمنماه امسال تا به امروز دامهای بدون پلاک کشف نشده است. گفتنی است که در صورت مشاهده دام بدون پلاک، محموله مذکور متوقف شده و تحویل اداره کشاورزی و دامپروری داده میشود. تعزیرات حکومتی نیز این افراد خاطی را جریمه خواهد کرد.
جعفر رحمتی تاکید میکند: با توجه به مصوبه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص ممنوعیت جابهجایی حمل دام بدون شناسه و کد هویتگذاری، زمانی که نیروهای انتظامی دام فاقد پلاک مشاهده کنند، بهعنوان کالای قاچاق محسوب خواهد شد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/