بازار دامپزشکی اشباع شده است؟

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران گفت: اعتقادم بر این است که در حوزه دامپزشکی بازار های جدید و تخصص هایی داریم که هنوز پر نشده و وجود خارجی ندارند. همچنین تهران به عنوان قلب ایران باید به سمت تخصص تری شدن برود.

0

به گزارش خبرنگار دامپزشک نیوز_دامپزشکی حیوانات خانگی در همه جای دنیا یکی از بخش های مهم و اساسی علم دامپزشکی به شمار می آیند. بیمارستان ها و مراکز درمانی مربوط به حیوانات خانگی در چه شرایطی به سر می برند و مهمترین دغدغه‌های فعالان این حوزه چیست؟ برای یافتن پاسخ سوال خود با دکتر پیام محبی, از اعضای جامعه دامپزشکان ایران و رییس بیمارستان دامپزشکی تهران به گفتگو نشستیم. نظر به مفصل بودن این گفتگو آن را به دو قسمت تقسیم کردیم. آنچه می خوانید بخش اول این گفتگوست. دکتر محبی در این بخش از مصاحبه از نتایج و دستاوردهای یک نشست و نیز وضعیت صدور مجوز برای تاسیس بیمارستان ها و کلینیک های دامپزشکی سخن می گوید. با دامپزشک نیوز همراه باشید.

دکتر پیام محبی در ارتباط با نشست مهمی که بهمن ماه سال جاری در کمیسیون کشاورزی مجلس برگزار شد در گفت و گو با خبرنگار دامپزشک نیوز عنوان  کرد: « 13 بهمن ماه سال جاری نشستی با حضور رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی؛ دکتر کیخا و نیز دکتر صفری رئیس سازمان نظام دامپزشکی، آقایان مانکنعلی و رضائیان‌زاده و اعضای محترم کمیسیون کشاورزی و نیز چند تن از دامپزشکان شاغل در بخش دام کوچک برگزار شد تا مشکلات کلینیک های دامپزشکی بررسی شود.»

او ادامه داد: «این جلسه مصوباتی نیز به دنبال داشت. نماینده شهرداری هم در این جلسه حضور داشت و در جریان مشکلات قرار گرفت. »

عضو جامعه دامپزشکان ایران در تشریح نتایج این نشست گفت: «نشست چند مصوبه مهم به دنبال داشت:

1- با توجه به اهمیت موضوع سلامت و تداوم ارائه خدمات پیشگیری و بهداشتی دامپزشکی، شهرداری تهران تا طی مراحل تصویب طرح تفصیلی جدید شهرتهران مانع از ادامه فعالیت کیلینیک ها و بیمارستان های دامپزشکی واقع در امکان مستقل با کاربری مسکونی نگردد.

2. با عنایت به نقش سلامت محور دامپزشکی در شهرها در جهت افزایش سطح بهداشت و کنترل بیماری های مشترک انسان و دام سازمان نظام دامپزشکی با همکاری سازمان دامپزشکی کشور و جامعه دامپزشکان ایران و شهرداری تهران دستور العمل و ظوابط چگونگی فعالیت مراکز فوق را تهیه و جهت اجرا به واحد مذکور ابلاغ نماید.»

شهرداری فقط نبایدها را مشخص می کند

رییس بیمارستان دامپزشکی تهران در ادامه افزود: «روز سه شنبه  نیز در شورای شهر حضور داشتیم و در کمیسیون شهرسازی شورای شهر مقرر شد از آنجا که اکنون مشکل مربوط به کرونا وجود دارد بعد از عید جلسه ای برگزار شود. همچنین جلسه دیگری نیز در شهرداری و در اداره کل حقوقی شهرسازی این سازمان برگزار شد و مقرر شد که هماهنگی های لازم جهت انجام این مصوبات صورت بگیرد و بتوانیم قوانین جدیدی را وضع کنیم.»

عضو جامعه دامپزشکان ایران  تصریح کرد: «مشکل اصلی که با شهرداری وجود دارد این است که شهردای تنها می گوید چه کاری را انجام ندهید و عنوان نمی شود که چه کاری انجام شود. شهرداری نمی داند دامپزشکان را در کجای شهر قرار دهد . از سویی عنوان می شود که دامپزشکان در امکان بهداشتی حضور پیدا کنند در حالی که امکان بهداشتی ضوابط آن بر اساس انسان بیمار نوشته شده است نه براساس دام بیمار. آدم هایی که در حوزه دامپزشکی  رفت و آمد می کنند آدم های سالمی هستند.»

او ادامه داد: «از سویی عنوان می شود که دامپزشکان در مراکز اداری ساکن شوند اما این موضوع نیز امکان پذیر نیست علل الخصوص با بحث بیماری کرونایی که به وجود آمده این امر امکان پذیر نیست. در مراکز اداری که رفت و آمد بیشتری هست نمی توان حیوان بیمار را به هر طریقی منتقل کرد و شهرداری باید از استقرار کلیلنیک دامپزشکی در مراکز اداری جلوگیری کند.»

شغل ما وابسته به سکونت است

دکتر محبی تاکید کرد: «منطق قضیه همان چیزی است که سازمان دامپزشکی، سازمان نظام دامپزشکی و جامعه دامپزشکان به آن تاکید می کنند و آن این است که دامپزشکان درمحله های مسکونی  و در واحد های مستقل به فعالیت خود بپردازند. چراکه شغل ما وابسته به سکونت است. شغل دامپزشکی اکنون در شهر ها در حال تعریف شدن است . از آن زمان که دامپزشکان فقط در روستا ها حضور داشتند دیگر همه چیز تغییر کرده است. اکنون دامپزشکان هم در روستا ها حضور دارند و هم در شهر ها .»

حرکت به سوی تخصصی شدن, موضوعی مهمتر از اشباع

دکتر محبی در مورد صدور مجوز ها و این که عنوان می شود بازار شهر تهران نیز از کلینیک ها و بیمارستان های دامپزشکی اشباع شده است نیز به خبرنگار دامپزشک نیوز گفت: «تصور نمی کنم این صحبت در مورد اشباع بازار تهران درست باشد. اعتقادم این است که در حوزه دامپزشکی بازار های جدید و تخصص هایی داریم که هنوز پر نشده و هنوز وجود خارجی ندارد. به نظرم تهران به عنوان قلب ایران باید به سمت تخصص تری شدن برود. تا به امروز به سمت اختصاصی بودن حرکت کرده است.»

او تصریح کرد:« به طور مثال ما عنوان می کنیم بازار مربوط به بیمارستان اختصاصی دام کوچک اشباع شده است. این تصور اشتباه است. بازار اشباع نشده و ما باید به سمت تخصصی تر شدن پیش برویم و به طور مثال بیمارستان تخصصصی اندام حرکتی و یا بیمارستان تخصصی چشم  را تاسیس کنیم. شهرستان ها هم باید از دامپزشکی عمومی به سوی فعالیت های اختصاصی بروند. هنگامی که با تکیه بر این باور اشتباه (اشباع شدن بازار) جلوی افراد گرفته شود و ورودی ها را محدود کنیم خیلی از پتانسیل های ما و بسیاری از افراد جوانی  که می توانند نو آوری های خاص را داشته باشند را از دست خواهیم داد.»

خبرنگار دامپزشک نیوز:شاپور پشابادی

انتهای پیام/