آخرین وضعیت معرفی وزیر جهاد کشاورزی

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی گفت: یکی از گزینه‌هایی که برای سپردن سکان وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد، سرپرست کنونی وزارتخانه است اما شنیده‌ها حاکی از آن است که وزارت ایشان منتفی است.

0

به گزارش خبرنگار دامپزشک نیوز_به دنبال استعفای  محمود حجتی، عباس کشاورز به عنوان سرپرست وزارت کشاورزی، سکان هدایت این وزارتخانه مهم را به عهده گرفت. طبق قانون، وزارتخانه‌ها حداکثر سه ماه می‌توانند سرپرست داشته باشند. مهلت سه‌ماهه در حال پایان است؛ رئیس‌جمهور چه زمان وزیر پیشنهادی خود را به مجلس معرفی می‌کند؟ برای یافتن پاسخ سوال خود با یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به گفتگو نشستیم. با دامپزشک‌نیوز همراه باشید.

گزینه‌های وزارت

علی اکبری، نماینده مردم شیراز و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اظهار کرد: ممکن است وزیر کشاورزی در هفته بعد معرفی شود. قاعدتا معرفی وزیر نباید به سال جدید موکول شود چون خلاف قانون است. یکی از گزینه‌ها، سرپرست کنونی وزارتخانه است اما شنیده‌ها حاکی از آن است که وزارت ایشان منتفی است. دکتر بخشنده، معاونت برنامه‌ریزی یکی دیگر از گزینه‌هاست. به هر حال هنوز نام هیچ فردی به صورت رسمی مطرح نشده است.

کدام یک از این گزینه‌ها می‌توانند وزارت جهاد کشاورزی را به نحو کارآمدتری اداره کنند؟ عضو کمیسیون کشاورزی در پاسخ این سوال اظهار داشت: مهندس کشاورز در این مدت تلاش زیادی کرد ولی گفته می‌شود که وزارت ایشان منتفی است. اگر چنین باشد دکتر بخشنده از این نظر که مسئولیت بودجه و اعتبارات و منابع را عهده‌دار است و با بخش‌های مختلف ارتباط و آشنایی دارد می‌‌تواند گزینه خوبی باشد.

مجلس در مجموع موفق بوده است

آیا مجلس دهم به ویژه اعضای کمیسیون کشاورزی در بخش کشاورزی و دام‌پروری موفق بوده‌اند؟ مهم‌ترین موفقیت‌ها و شکست‌های این مجلس چه بوده است؟ نماینده شیراز در پاسخ این سوال گفت: به نظر من مجلس و کمیسیون در مجموع موفق بوده‌اند. بعضی انتظاراتی که از نمایندگان می‌روند اساساً در شرح وظایف نمایندگان مجلس نیست. در کمیسیون بعضی از لوایح به‌جامانده از دوره قبلی مجلس را به سرانجام رساندیم. لایحه حفاظت از خاک و تالاب‌ها و لایحه حمایت از جنگلبانان ازجمله این لوایح هستند. درعین‌حال تلاش کردیم اعتبارات مربوط به بیمه محصولات کشاورزی افزایش یابد. منابع بیمه صندوق محصولات کشاورزی به دو هزار میلیارد و ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. از منابع صندوق توسعه ملی برای تامین مالی بخش‌هایی مثل آبیاری تحت فشار، آبخیزداری، تامین آب آشامیدنی روستاها و توسعه و عمران روستاها استفاده شد.

ناکامی‌های دولت و مجلس

علی اکبری در ادامه اظهار داشت: در بعضی قسمت‌ها هم نتوانستیم کار زیادی انجام دهیم. احیا قنوات، مسائل مربوط به هواشناسی، فرسود فرسوده بودن تجهیزات سازمان‌هایی مثل هواشناسی، سازمان جنگل‌ها و مراتع، محیط‌زیست و دامپزشکی از آن جمله است. همه این سازمان‌ها یک‌سری وظایف حاکمیتی دارند و برای انجام این وظایف باید نیازهای آنها به خصوص در حوزه تجهیزات تامین شود. در مجموع مجلس توانست بخش عمده نیازهای کشور در بخش‌ کشاورزی را تامین کند. دولت و وزارت جهاد کشاورزی هم تلاش‌های خوبی به عمل آورد. در مجموع ۳۰ درصد به حجم تولید محصولات کشاورزی اضافه شده است. کار زیادی انجام شده است ولی به تلاش بیشتری نیاز است. به‌عنوان‌مثال در بحث گلخانه‌ها موفق نبوده‌‌ایم. زمینه فراهم است چراکه کشور ما در اقلیم خشک قرار دارد و بهره‌وری از آب را باید جدی گرفت. اعضای کمیسیون سعی کردند که حداقل یک بار از همه استان‌ّها بازدید کنند و جلسه بگذارند. نظر به موضوعاتی مثل عضویت ایران در پیمان اوراسیا بهترین بخشی که می‌توان در آن کار کرد همین بخش کشاورزی است.

وی در ادامه افزود: در حوزه دام و دام‌پروری باید بیشتر به موضوع توسعه و پژوهش پرداخت. ما از نظر ژن‌های دام کشور در وضعیت خوبی هستیم. ژن‌های موجود با وضعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی مناطق مختلف سازگار هستند. اما راندمان ژن‌های دام باید افزایش یابد. به‌عنوان‌مثال میانگین وزن گوسفندهای بومی ۵۰ تا ۶۰ کیلو است. این در حالی است که در کشورهایی مثل نیوزیلند میانگین را به ۱۰۵ کیلو رسانده‌اند. در واقع از تعداد کمتر کرده و عملکرد را ارتقا داده‌اند. از طرف دیگر دام‌های این قبیل کشورها غالباً چندقلوزا هستند. ما هم باید به‌سوی استفاده از تجارب کشورهای دیگر و افزایش بهره‌وری دام حرکت کنیم. موسساتی مثل رازی، رویان و پاستور در همین زمینه کار می‌کنند اما به اعتقاد من باید تجهیزات خود را به‌روز کنند. خوشبختانه نیروی انسانی و تجربه لازم برای رسیدن به این هدف وجود دارد.

گزارشگر دامپزشک نیوز:شاهپور پشابادی

انتهای پیام/