به گزارش دامپزشک نیوز_ مدیر کل دامپزشکی استانکهگیلویه و بویراحمد، در اولین نشست کمیته ارتقای کیفیت بهداشتی شیر خام استان که به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و دبیری دامپزشکی استان تشکیل گردید گفت: هدف این کمیته کاهش مخاطرات بیولوژیکی، شیمیایی و افزایش تولید شیر خام و کاهش موارد بیماریهای مشترک قابل انتقال به انسان می باشد.
وی تاکید کرد: تشدید نظارت بهداشتی بر روند تولید شیر با شناسنامه دار کردن عاملین جمع آوری شیر خام برای ردیابی و تکمیل و ارتقای فرآیند زنجیره سرد جهت حمل شیر خام از دامداری ها به مراکز جمع آوری و کارخانه های فرآورده های فرآوری مدنظر کمیته ارتقای کیفیت بهداشتی شیر خام است.دکتربهمنش ادامه داد: شیر خام سهم قابل توجهی در تولید فرآورده های دامی در کشور دارد و به دلیل شرایط ویژه این ماده غذایی همچون فسادپذیری سریع، نیازمند نظارت بیشتر بر زنجیره تولید، حمل، فرآوری و عرضه آن می باشد.
وی با بیان اینکه کیفیت بهداشتی شیر خام در استان نسبت به سال قبل تغییر قابل توجهی بسمت بهبود داشته و در حال ارتقاست، افزود: با توجه به اینکه سالانه قریب به ۹۱ هزار تن شیر در استان تولید میشود که از این مقدار تقریبا ۸۰ درصد سهم دامداری های سنتی بوده لذا می طلبد با شناسنامه دار شدن عاملین جمع آوری شیر خام ، زنجیره نطارتی بر این ماده غذایی ارزشمند تقویت شود.
عزیز فیلی ، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز در این نشست گفت: انتظار می رود با توجه به تاثیرگذاری تولید شیر خام در صنعت فراوری لبنیات و با حمایت مسئولین این استان و جدیت و پیگیری در اجرایی شدن تصمیم ها، شاهد ارتقای روزافزون کیفیت و کمیت بهداشتی شیر خام در استان باشیم.
به گزارش دامپزشک نیوز، تشکیل کمیته ای با حضور دستگاه های مرتبط با محوریت فرمانداری ها و دبیری دامپزشکی بمنظور شناسایی افراد متقاضی –جمع آوری شیر خام در دامداری های سنتی و صنعتی ، صدور و تمدید پروانه مراکز جمع آوری شیر موجود توسط امور صنفی با هماهنگی علوم پزشکی و دامپزشکی از مهمترین مصوبات این نشست بود.
در استان کهگیلویه و بویراحمد سالانه حدود ۹۱ هزار تن شیر تولید می گردد که ۲۰ درصد سهم دامداری های صنعتی و ۸۰ درصد مابقی مربوط به تولیدات دامپروری سنتی استان می باشد.
منبع: راک نیوز
انتهای پیام/