آفلاتوکسین هیولا نیست

 مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: میزان آفلاتوکسین شیر در استان ۴۴ نانوگرم در لیتر و پایین‌تر از حد مجاز کشوری است.

0

به گزارش دامپزشک نیوز_ محمدباقر حاج‌کاظمی با اشاره به اینکه حد مجاز تعیین شده آفلاتوکسین شیر در اروپا ۵۰ نانوگرم در لیتر است اما حد مجاز آفلاتوکسین شیر در آمریکا ۵۰۰ نانوگرم در لیتر تعریف شده است، اظهار کرد: این در حالی است که میزان حد مجاز برای آفلاتوکسین شیر در ایران ۱۰۰ نانوگرم در لیتر تعریف شده است. بر اساس نتایج تحقیق مشترکی که در سال ۱۳۹۷ توسط اداره‌کل دامپزشکی استان با همکاری دانشگاه زنجان انجام شد، میانگین آفلاتوکسین شیر در استان ۴۴ نانوگرم در لیتر و پایین‌تر از حد مجاز کشوری اعلام شد.

وی با بیان اینکه محصول شیری که در سطح استان زنجان تولید می‌شود جزو محصولات شیر سالم شمرده می‌شود؛ چراکه میزان آفلاتوکسین آن بسیار پایین‌تر از میزان آفلاتوکسین موجود در محصول شیر تولیدی اروپا است، عنوان کرد: سم آفلاتوکسین در فرآیند پاستوریزه شدن به هیچ‌وجه از بین نخواهد رفت. البته لازم به ذکر است که در صورتی که علوفه مصرفی دام، آلوده به کپک شود از این طریق امکان ورود آفلاتوکسین به شیر دام مهیا می‌شود اما مقدار زیادی از آفلاتوکسینی که از این طریق وارد بدن دام می‌شود، دفع خواهد شد و تنها مقدار ناچیزی از این سم جذب شیر دام می‌شود.

حاج‌کاظمی با بیان اینکه فرآیند نظارت بهداشتی بر تولید شیر استان در چندین مرحله توسط دامپزشکی و دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان کنترل می‌شود، افزود: ذکر این نکته لازم است که هر ساله، مقادیر قابل توجهی از فرآورده‌های لبنی تولید شده در استان به کشورهای اورآسیا علی‌رغم وجود استانداردهای سخت‌گیرانه صادر می‌شود که نشان از کیفیت و سلامت آن‌ها دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان، با اشاره به اینکه هیچ راه گریزی برای مواجهه با سم آفلاتوکسین وجود ندارد، عنوان کرد: قارچ‌ها در شرایط آب‌ و هوایی مختلفی قادر به رشد و تکثیر هستند. حتی امکان رشد آن‌ها در یخچال و فریزر نیز مهیا است، لذا امکان رشد قارچ بر روی غذای دام اعم از گندم، سویا، علوفه و ذرت نیز وجود دارد. البته لازم به ذکر است وجود سم آفلاتوکسین در مواد غذایی تا اندازه‌ای در تمام دنیا مورد پذیرش واقع شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/