سرنوشت دامدار و دامپزشک به هم گره خورده است

شرایط بحرانی دامداران، تهیه اصولی واکس و داروی دام و حقوق و مزایای دامپزشکان از جمله مهم‌ترین موضوعاتی است که یوسف داودی، نماینده دامپزشک مجلس در نشست آتی مطرح خواهد کرد.  

0

به گزارش گزارشگر دامپزشک نیوز_ طبق دستورکار مشخص شده برای اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس، مقرر شد که مشکلات کلینیک‌های دامپزشکی با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی (سازمان دامپزشکی)، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت از محیط‌زیست، رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور، رئیس جامعه دامپزشکان ایران، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران و جمعی از فعالان دامپزشکی موردبررسی قرار بگیرد. این نشست احتمالاً چه زمان برگزار می‌شود و مهم‌ترین موضوعاتی که اعضای کمیسیون، به‌خصوص اعضای دامپزشک آن، مطرح خواهند کرد چه خواهد بود؟ برای یافتن پاسخ این سوال با یکی از اعضای این کمیسیون به گفتگو نشستیم.

یوسف داودی، نماینده سراب و عضو کمیسیون کشاورزی اظهار داشت: تاریخ نشست هنوز مشخص نشده است. موضوعات و دغدغه‌ها زیاد است. قبل از هر چیز باید گفت که دامداری کشور در حال تضعیف است. این واقعیت شامل حال دامداری‌ها و مرغداری‌ها می‌شود. موضوع دیگر به تهیه صحیح و اصولی واکسن‌ها مربوط می‌شود. هرسال بر میزان شیوع تب برفکی و آنفولانزا افزوده می‌شود و باید برای این چالش‌ مهم فکری کرد. در درجه بعد پیشگیری بیماری‌ها را باید در اولویت قرار داد. در مورد حقوق دامپزشکان و مسئولین فنی هم احتمالاً صحبت‌هایی خواهد شد. اما برای اینکه این موضوع به سرانجام برسد ابتدا باید به وضعیت دامداران رسیدگی کرد. وقتی دامدار ما ضرر کند دامپزشکان هم بیکار می‌شوند. تولید یک کیلو گوشت برای دامدار ۷۰ هزار تومان هزینه دارد اما باید آن را زیر ۴۰ هزار تومان بفروشد. مرغدار ما هم مجبور به تعطیل کردن واحد تولیدی خود می‌شود.

وی در ارتباط با وضعیت معیشتی دامپزشکان گفت: دوره تحصیل، دامپزشکان در مقایسه با بسیاری رشته‌های دیگر به‌مراتب بیشتر است اما میان تحصیلات و درآمد آنها تناسب وجود ندارد. درآمد باید بیشتر شود. اشتغال دامپزشکان و داشتن درآمد متناسب و پایدار یکی از موضوعاتی مهمی است که در این نشست به آن خواهیم پرداخت.

مدعیان سند ارائه کنند

وی در ارتباط با موضوع آلودگی شیر به سم آفلاتوکسین و درست بودن یا نبودن این ادعا گفت: برای اثبات هر ادعا باید اسناد و مدارک را عرضه کرد. در ارتباط با شیر و لبنیات یکسری استانداردهای بین‌المللی داریم و برهمین اساس سلامت آنها را سنجش می‌کنیم. آیا برای این ادعا اسناد و مدارکی وجود دارد؟ آیا این ادعاها نتیجه کار آزمایشگاه‌های معتبر هستند؟

وی در ادامه افزود: استقلال مالی دامپزشکان و مسئولان فنی مستقر در واحدهای صنایع غذایی، نظارت را بهینه‌تر می‌کند اما این موضوع جدیدی نیست. همیشه گفته‌ایم که حقوق کارشناس فنی که همان دامپزشکان باشند بهتر است که از طریق یک سیستم مستقل پرداخت شود. حقوق گرفتن از کارخانه‌دار یا رئیس مرکز جمع‌آوری شیر یا مالک کشتارگاه منطقی نیست. این موضوع را قبلاً بارها مطرح کرده‌ایم بااین‌حال اگر کنترل و نظارت بیشتری اعمال شود می‌توان آسیب‌ها را به حداقل رساند. هر جا بحث صنایع غذایی در بین است باید استانداردهای پذیرفته‌شده و بین‌المللی‌ای که سازمان بهداشت جهانی در خصوص ترکیبات و حداقل و حداکثر مواد مضر تعیین کرده است را ملاک قرار دهیم. اگر کسی مدعی باشد که به‌عنوان‌مثال سطح مایکوتوسین موجود در فلان فرآورده غذایی بیشتر از حد استاندارد است باید اسناد او را بررسی کرد. اگر مدرک ارائه‌شده بر پایان‌‌نامه‌های دانشگاهیان مبتنی است باید دید که نتایج پژوهش در کدام آزمایشگاه به دست آمده است؟ روش نمونه‌گیری چگونه بوده است؟ آیا نمونه‌برداری به درستی و طبق اصول علمی انجام شده است یا نه؟

گزارشگر دامپزشک نیوز: شاپور پشابادی

انتهای پیام/