فناوری که در کشتارگاه‌ها را تخته می‌کند/ گوشت آزمایشگاهی در مسیر تولید انبوه

این فناوری اگرچه به بهره‌برداری رسیده است اما در حال حاضر صرفه اقتصادی چندانی ندارد چون تولید هر کیلو گوشت آزمایشگاهی حدود 400 دلار است.

0

به گزارش خبرنگار دامپزشک نیوز_ شرکت هلندی مطرح در عرصه تولید خورام دام و طیور و آبزیان به نام Nutreco اعلام کرده که شراکتی راهبردی با شرکت Mosa Meat را آغاز کرده است. شرکت پیشتاز mosa meat به‌واسطه تولید گوشت از سلول‌های گاو به شهرت و موفقیت تجاری رسید. در این شرکت به‌جای پرورش, ذبح و استفاده از گوشت دام از سلول‌های آن برای تولید گوشت استفاده می‌شود. این شرکت هلندی چند سال قبل در کنفرانس مطبوعاتی که سال 2013 در لندن برگزار شد از اولین همبرگر تولیدشده با استفاده از این ابداع رونمایی کرد. طبق اعلام شرکت این موفقیت بزرگ نتیجه سال‌ها تحقیق و پژوهش در دانشگاه ماستریخت بوده و برای رسیدن به آن 250 هزار یورو صرف شده است.

طبق آمار سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به بیش از  ۹ میلیارد نفر خواهد رسید و به‌موازات آن تقاضای گوشت 70 درصد افزایش خواهد یافت.

راب کورمن, مدیرعامل Nutreco در ارتباط با این قرارداد همکاری گفت: «جمعیت جهان رو به افزایش است و تقاضا برای محصولات پروتئینی روند صعودی دارد. این موضوع بیش‌ازپیش به صنایع غذایی ما فشار وارد می‌کند. اگر می‌خواهیم زمینه تغذیه مطمئن و مستمر جمعیت انسانی را در آینده فراهم آوریم باید منابع پروتئینی خود را متنوع کنیم. یکی از این بهترین منابع گوشت دست آمده از سلول‌های حیوانی است. ما به‌راستی وارد مرحله جدیدی شده‌ایم». 

حامی مالی این پروژه شرکت سرمایه‌گذاری lawecarbon capital است. همان‌طور که از اسم آن پیداست این شرکت تازه تاسیس آمریکایی به شدت روی حوزه گوشت جایگزین سرمایه‌گذاری کرده است. این فناوری در کنار سودآوری می‌تواند به بخشی از دردهای سیاره ما التیام بخشد.

محدود شدن روزافزون منابع پرورش دام دانشمندان و شرکت‌های تجاری را به استفاده از منابع پروتئینی جایگزین سوق داده است زیر در صورت تولید انبوه این نوع گوشت آزمایشگاهی تا 99 درصد در منابع صرفه‌جویی می‌شود. برای عبور از این بحران دو راه‌حل وجود دارد: یا مصرف گوشت را به حداقل رساند یا روش پرورش را تغییر داد. مورد دوم هم واقع‌گرایانه است و هم با دغدغه‌های حامیان حقوق حیوانات و محیط‌زیست سازگاری دارد و کشتار حیوانات را به حداقل می‌رساند.

کورمن اظهار امیدواری کرده است که این شرکت زمینه تولید این گوشت واقعی در مقیاس گسترده را فراهم کند. بااین‌حال باید توجه داشت این فناوری اگرچه به بهره‌برداری رسیده است اما در حال حاضر صرفه اقتصادی چندانی ندارد چون تولید هر کیلو گوشت آزمایشگاهی حدود 400 دلار است! در این شرایط تولید انبوه مقدور نیست و باید منتظر ماند و دید که آیا این سه شرکت می‌توانند از قیمت تمام‌شده بکاهند.

گزارشگر دامپزشک نیوز:شاپور پشابادی

انتهای پیام/