تصویری دلخراش از دست یک دامپزشک

0

به گزارش خبرنگار دامپزشک نیوزـ بسیاری از شغل هایی که در نگاه اول ساده به نظر می رسند در حقیقت مشکلات و خطرات زیادی دارند. دامپزشکی نیز یکی از مشاغلی است که  در نگاه برخی افراد کم خطر و بی مشکل است اما واقعیت آن است که یکی از پرمخاطره‌ترین مشاغل جهان نیز همین دامپزشکی است. چنانکه سال گذشته اعلام شد دامپزشکی چهارمین شغل خطرناک جهان است و دامپزشکان چهار برابر افراد عادی در معرض تصمیم به خودکشی هستند.

در این گزارش نیز تصویر دست یکی از دامپزشکان ایرانی را مشاهده می کنید که دچار بیماری اکتیمای واگیر شده و به راحتی می توان دریافت وقتی از مخاطرات این شغل سخن گفته می شود منظور دقیقا چه هست. این عکس تنها یک نمونه کوچک از مشکلات فراون این شغل است.

اکتیمای واگیر یک بیماری ویروسی مشترک بسیار واگیر پوستی است که گوسفندان، بز و برخی از نشخوارکنندگان اهلی و وحشی را درگیر می‌کند. ضایعات پوستی در دام دردناک هستند و اغلب در پوزه و دهان ایجاد می‌شوند، این ضایعات باعث بی‌اشتهایی و گرسنگی می‌شوند. ضایعات بر روی پستان ممکن است باعث رهاسازی نوزاد و ممانعت از شیردهی شوند و ضایعات پا می‌تواند باعث لنگش زودگذر شود.


عفونت‌های باکتریایی ثانویه ممکن است روی دهد و در موارد نادر ضایعات ممکن است به اندامهای داخلی توسعه یابد. عفونت‌های عمومی شدید در بزهای نژاد بوئر و نژادهای دورگه بوئر دیده می‌شود.

اگرچه اکتیمای واگیر معمولاً به طور خودبخودی بهبود می‌یابد و میزان مرگ‌ومیر معمولاً پائین است، اما میزان مرگ‌ ومیر تا بیش از 10 درصد گزارش شده است.

مهدی جلوخانی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین نیز سال گذشته با پر اهمیت خواندن این بیماری عنوان کرد: این بیماری به شدت مسری بوده و می تواند تا ۱۰۰ درصد دامهای گله را نیز درگیر کند .لاغری ناشی از عدم توانایی در چرا و خوراک خوردن و تلفات خصوصاً در دامهای جوان تا ۱۵ درصد، از خسارات این بیماری است؛ البته اکتیمای واگیر توانائی ایجاد خسارات سنگین تری را نیز دارد که به تلف شدن حتی تا ۷۵ درصد گله  می توان اشاره کرد.

انتقال این بیماری به انسان مستقیم است و از طریق خراشهایپوستی وارد بدن انسان و با تاول های پوستی همراه است.بیشتر عفونت‌های انسانی موضعی هستند و به طور خودبخودی بهبود می‌یابد؛ با وجود این ضایعات وسیع با بهبود نسبتاً ضعیف می‌تواند در بیماران مبتلا به تضعیف سیستم ایمنی دیده شود.

گزارشگر دامپزشک نیوز: سپیده قاضی نژاد

انتهای پیام/