به گزارش دامپزشک نیوز_ «بتول ثوابی» مسئول آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان یزداظهار داشت: شیر خام به عنوان یکی از فراورده های دامی مغذی و پرمصرف و در عین حال مستعد فساد پذیری و آلودگی است که مورد نظارت دائمی کارشناسان دامپزشکی استان یزد قرار دارد.
این مقام مسئول در ادامه افزود: به منظور نظارت دقیق بر شیر خام تولیدی در استان، کارشناسان آزمایشگاه دامپزشکی بر روی نمونه های ارسال شده از سراسر استان که در شرایط کاملا استریل و استاندارد به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی فرستاده شده است آزمایشات مختلفی را به منظور سنجش بهداشت و کیفیت این فراوده خام دامی انجام می دهند.
وی با اشاره به انجام تعداد بیش از 1500 آزمایش بر روی نمونه های شیر ارسال شده به آزمایشگاه در سال جاری، در خصوص نوع آزمایش های مورد اجرا بر روی نمونه های شیر خام توضیح داد: این آزمایشات شامل اندازه گیری بار میکروبی، اسیدیته،تست بروسلوز، اندازه گیری میزان چربی و پروتئین ، باقیمانده دارو و برخی تست های شیمیایی می باشد که هر نوع آلودگی و افزودنی غیر مجاز در شیر را مورد بررسی و سنجش قرار می دهد تا شیر مصرفی شهروندان با انجام اینگونه کنترل ها از سلامت لازم برخوردار باشد.
مسئول آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان یزد در پایان ضمن تاکید بر تداوم نظارت های لازم بر مراکز عرضه فراورده های لبنی از تمامی شهروندان خواست جهت سلامت خود از شیر و فراورده های پاستوریزه استفاده نمایند و اگر چنانچه در مواردی شیر را به صورت غیرپاستوریزه تهیه نمودند حتما آنرا جوشانده تا آلودگی احتمالی شیر از بین رفته و با اطمینان بیشتری مصرف گردد.
منبع: روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد
انتهای پیام/