بزرگداشت نود و پنجمین سالروز تاسیس موسسه رازی برگزار می شود

در آستانه 16 دی ماه، نود و پنجمین سالگرد تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، مراسم گرامیداشتی با شعار "رازی، راز سلامتی" با حضور مسئولان در سالن زنده یاد پروفسور میرشمسی موسسه رازی برگزار می شود.

0

به گزارش دامپزشک نیوز_  به مناسبت فرا رسیدن نود و پنجمین سال تولد موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، مراسمی با حضور دکتر علی اسحاقی رئیس موسسه رازی، معاونان، مدیران و کارکنان این مجموعه و جمعی از مسئولان حوزه دامپزشکی کشور روز دوشنبه 16 دی ماه در موسسه رازی برگزار می شود.

در این آیین باشکوه که به مناسبت گرامیداشت حدود یک قرن فعالیت برجسته موسسه رازی در عرصه سلامت کشور به نام “روز رازی” نامگذاری شده است، از استاد دکتر “اسماعیل ذوقی” پدر بروسلوز ایران و پیشکسوت موسسه رازی به پاس سال ها خدمت و حضور اثرگذار و ماندگار تقدیر خواهد شد.

همچنین، حدود 50 پژوهشگر، فناور و منتخبان برتر موسسه رازی در سال 97 نیز معرفی و از آنها تجلیل و قدردانی می شود.

گفتنی است، موسسه رازی، به عنوان نخستین و بزرگترین تولید کننده فرآورده های بیولوژیک در خاورمیانه در16 دی ماه سال 1303 تاسیس شد و از آن زمان تا کنون با حدود 95 سال قدمت در عرصه سلامت کشور حضوری برجسته دارد.

تعداد زیادی از عوامل بیماری های دام و طیور کشور، همراه با عوامل بیماری زای آنها به همت و تلاش بی دریغ دانشمندان این موسسه شناسایی شده، به ثبت رسیده و متعاقب آن نیز واکسن های موثر علیه آن ها ساخته شده است. ریشه کنی و یا در شرف ریشه کن بودن بسیاری از بیماری هایی که زمانی بومی کشور بودند، از جمله طاعون گاوی، طاعون اسبی، فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک، سرخجه و اوریون، مرهون تولیدات این موسسه و زحمات کارکنان خدوم سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

در این مجموعه استراتژیک، به واسطه سال ها تحقیق و پژوهش محققان و پژوهشگران برجسته کشور، حدود 90 درصد واکسن های انسانی، 90 درصد واکسن های دامی و 30 درصد واکسن های مصرف طیور کشور تولید می شود.

موسسه رازی به علت حجم تولید، تنوع محصول و وظایف محوله، در نوع خود در کشور و خاورمیانه بی نظیر و در جهان کم نظیر است. با توجه به فعالیت های گسترده تولیدی و تحقیقاتی، ارتباط وسیعی بین موسسه رازی و سایر مراکز و مجامع علمی تحقیقاتی داخل و خارج از کشور از جمله WHO، FAO، OIE و مراکز علمی تحقیقاتی مشابه برقرار است. این موسسه از سوی دفتر مبارزه با بیماری های واگیر دامی به عنوان آزمایشگاه مرجع بین المللی برای تشخیص بیماری های آبله بزی و گوسفندی معرفی شده است.

وجود بیش از هجده هزار جلد کتاب، مجله علمی و مرجع در کتابخانه موسسه رازی، آن را به یکی از غنی ترین منابع علمی کشور تبدیل کرده است.

معرفی محققان موسسه رازی به عنوان چهره های ماندگار و مفاخر علمی از جمله زنده یاد دکتر میرشمسی، دکتر شفیعی و دکتر فشارکی نشانه جایگاه رفیع علمی موسسه رازی در کشور است.

منبع: پرتال خبری موسسه تحقیقات واکسن و سرم  سازی رازی

انتهای پیام/