پذیرش بی‌رویه دانشجویان دامپزشکی

نایب رئیس و عضو اصلی جامعه دامپزشکان ایران گفت: مشکل صنف در درجه اول، پذیرش بی‌رویه دانشجوست. توجه نمی‌شود که دانشجو بعد از فارغ‌التحصیلی، به کار نیاز دارد. میزان پذیرش باید کارشناسی‌شده و متناسب با نیاز کشور باشد.

0

به گزارش خبرنگار دامپزشک نیوز_جامعه دامپزشکان ایران با ۷۸ سال سابقه، یکی از قدیمی‌ترین تشکیلات صنفی کشورمان به شمار می‌آید. این انجمن غیردولتی کمیته‌های تخصصی متعددی دارد و به سازمان‌های مختلف مشاوره می‌دهد. نظر به اهمیت این انجمن با نایب رئیس آن به گفتگو نشستیم. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

امیرعلی امیری، نایب رئیس و عضو اصلی جامعه دامپزشکان ایران در این باره به خبرنگار دامپزشک نیوز گفت: مشکل صنف در درجه اول، پذیرش بی‌رویه دانشجوست. توجه نمی‌شود که دانشجو بعد از فارغ‌التحصیلی، به کار نیاز دارد. میزان پذیرش باید کارشناسی‌شده و متناسب با نیاز کشور باشد. سازمان نظام صنفی دامپزشکی با این وضعیت مخالفت است و با مقامات وزارت علوم صحبت شده است ولی تاکنون بی‌نتیجه بوده است. در بزرگترین کشورهای دنیا نهایت ۵ دانشکده دامپزشکی دایر شده است اما در کشور ما در هرجایی یک دانشکده تاسیس شده است. هر کدام از آنها هم به تعداد بسیار زیاد دانشجو پذیرش می‌کنند.

وی در ادامه افزود: «دامپزشکی رشته‌ای است که هزینه‌های اولیه دارد. دامپزشکی یک کار کلینیکی است. فرد باید کیس دام و طیور داشته باشد. دامپزشک باید امکان ویزیت کردن و جراحی کردن را داشته باشد. نبود این امکانات باعث می‌شود که فارغ‌التحصیلان امکان فعالیت نداشته باشند. همه این عوامل دست به دست می‌‌دهند که بسیاری از دانشجویان، ناخواسته دانش لازم را کسب نکنند. خانواده‌ها هزینه می‌کنند. به راستی چند درصد از دانشجویان شاغل می‌شوند؟ کار ما نباید صرفا پرورش فارغ‌التحصیل باشد. به فکر کار و اشتغال آنها هم باشیم. اکثر آنها نمی‌توانند عملا کار خود را به خوبی انجام دهند. تقصیری هم ندارند چون آموزش‌های لازم را دریافت نکرده‌اند. به این ترتیب انتظارات دامدار، مرغدار یا کلینک‌هایی که در حوزه حیوانات خانگی کار می‌کنند برآورده نمی‌شود. در این شرایط یک دامدار چگونه می‌تواند اعتماد کند و گله خود را در اختیار دانشجویی که به تازگی فارغ‌التحصیل شده است بگذارد؟»

نایب رئیس و عضو اصلی جامعه دامپزشکان ایران در ارتباط با وضعیت کشور در حوزه دارو و واکسن دام و طیور عنوان کرد: از نظر دارو مشکل خاصی وجود ندارد. تولیدکننده‌های داخلی نیاز کشور را تامین می‌کنند. بزرگترین معضل ما این است که واکسن در گمرک می‌ماند نباید فکر کرد این مشکل باید صرفا به دست حوزه دامپزشکی حل شود. وازرت صمت، بازرگانی و … باید دست به دست هم بدهند که نتیجه زحمات شرکت‌هایی که جنس را تا لب مرز آورده‌اند وارد کشور شود. متاسفانه بروکراسی اداری زیاد است. باید مسیر را هموار کرد تا شرکت‌های معتبر و باسابقه بتوانند نیازمندی‌های مملکت را وارد کنند. با توجه به شرایطی که در آن هستیم باید سعی کنیم وابستگی خود را به حداقل برسانیم که مواد اولیه تاجایی که می‌شود در داخل کشور تامین شود.

وی در ارتباط با وضعیت کشور از نظر کنترل بیماری‌های دام و طیور و آبزیان اظهار داشت: بیماری همیشه هست. کشور ما دالان ورودی و خروجی پرندگان مهاجر است. وضعیت کشور ما از بسیاری از کشورهای منطقه بهتر است.

گزارشگر دامپزشک نیوز: شاپور پشابادی

انتهای پیام/