دامپزشکی که رئیس کانون صرافان شد

رئیس کانون صرافان گفت: آن زمان که درسم تمام شده بود بخش دام کوچک، چندان فعال نشده بود. جامعه هدف ما در آن زمان از نظر مالی بسیار ضعیف بود.

0

به گزارش خبرنگار دامپزشک نیوزـ رئیس کانون صرافان ایران قبلاً دامپزشک بوده است. این روزها کمتر دست به تیغ جراحی می‌برد اما همچنان عاشق دامپزشکی و اهالی این صنف است. کامران سلطانیزاده که قبلا عضو تیم ملی کشتی بوده، اکنون یکی از داوران درجه یک کشتی جهان است. وی در کنار ریاست کانون، حدود ۱۰ سال است که در هیئت‌مدیره تعاونی مسکن دامپزشکان عضویت دارد.

با کامران سلطانی زاده به گفتگو نشستیم و از او درباره داستان تغییر شغل و انگیزه‌هایش سوال کردیم. رئیس کانون صرفان همچنان با دنیای دامپزشکی در ارتباط است و تا جایی که می‌شود مسیر کاری آنها را هموار می‌کند. کم نیستند دامپزشکانی که همانند سلطان‌زاده در شغل جدیدشان، خوش درخشیده‌‌اند. با دامپزشک‌نیوز همراه باشید.

کامران سلطانیزاده نحوه علاقه‌مند شدن خود به دنیای ارز و صرافی را این‌گونه توضیح داد: در سال‌ ۷۳ که ما دانشجو بودیم اکثر خانواده‌ها کارمندی بودند و بسیاری از دانشجویان هزینه‌های تحصیل را شخصاً متقبل می‌شد. من هم سه چهار روز از هفته به‌صورت نیمه‌وقت در خدمت دوستان و اقوام صراف، کار می‌کردیم. در کارهای مالی و بانکی به آنها کمک می‌کردم.

در ادامه اضافه کرد: شغل صرافی، پرجنب‌وجوش و جوش و پرهیجان است و برای من، جذابیت داشت. این خصلت با روحیه من ورزشکار که سال ۶۸، عضو تیم ملی کشتی بودم سازگار بود. در زمان ریاست دکتر آقامیری عضو و دبیر کمیته مرکزی ورزشی سازمان نظام دامپزشکی بوده‌ام. داور جهانی درجه یک کشتی هستم.

وی در ادامه افزود: به صرافی علاقه‌مند شدم و به‌مرور، به‌طور مستقل کار کردم. هم‌زمان هر دو حوزه را دنبال می‌کردم. در کنار صرافی در کنگره‌های دامپزشکی شرکت می‌کردم. جز اولین گروه دانشجویانی بودیم که با جامعه دامپزشکان همکاری داشتیم. در دوره سربازی هم در حوزه مرتبط بهداشت خدمت ‌کردم. بعد از پایان سربازی، پیگیر اخد پروانه دامپزشکی شدم ولی به فراخور شرایط آن دوره، گرفتن مجوز چند سالی طول کشید. هنوز هم به صورت نیمه‌وقت در یکی از بیمارستان‌های تهران فعالیت دارم.

دلم نمی‌آمد پول بگیرم

«آیا کسب درآمد بیشتر در تغییر شغل شما تاثیر نداشته است؟» رئیس کانون صرافان در پاسخ این سوال اظهار داشت: آن زمان که درسم تمام شده بود بخش دام کوچک، چندان فعال نشده بود. جامعه هدف ما در آن زمان از نظر مالی بسیار ضعیف بود. صادقانه بگویم، برایم خوشایند نبود که برای درمان دام از دامداری که چه‌بسا کل زندگی و سرمایه‌اش یک گاو بود پول بگیرم. وقتی حوزه را عوض کردم با جامعه هدفی مواجه شدم که صادرکننده و تاجر بودند، رگه‌های کسب و تجارت پررنگی داشت و خلاصه تنوع آن بسیار بیشتر بود. به‌هرحال بحث مالی، بدون شک در تصمیم‌گیری من بی‌تاثیر نبوده است.

روی صنف دامپزشکی تعصب دارم

رئیس کانون صرافان ایران در ادامه افزود: اوایل، سمت‌وسوی فعالیت ما به دامپزشکی مربوط می‌شد. به‌عبارت‌دیگر به شرکت‌های فعال در عرصه واردات دارو، واکسن و تجهیزات دامپزشکی خدمات ارائه می‌کردیم. فیلد ما بیشتر از نوع پزشکی و دامپزشکی بود. الان هم در ارتباط با نقل و انتقالات مالی راهنمایی می‌کنیم و مشاوره می‌‌دهیم. روی صنف دامپزشک تعصب داریم و به مشکلاتی که همکاران دامپزشک در ارتباط با ارز دارند نگاهی ویژه‌ای داریم و سعی می‌کنیم با بهترین کیفیت و ارزان‌ترین قیمت به آنها خدمات دهیم.

هزینه صرافی‌ها بیشتر شده

در ادامه از کامران سلطانیزاده درباره وضعیت این روزهای صرافان کشور سوال کردم. رئیس کانون صرافان در پاسخ این سوال اظهار داشت: وقتی بخش مالی کشور یعنی بانک‌ها و نهادهای دیگر با تحریم مواجه می‌شوند قاعدتاً نقل و انتقالات مالی به سوی صرافی سوق داده می‌شود و حجم قابل‌توجهی از معاملات به سوی صرافی‌های روانه می‌شود. بنابراین وضعیت کسب‌وکار صرافی‌ها و سود و منفعت آنها در مجموع به شرایط بستگی دارد. به این نکته هم باید توجه داشت که صرافی هزینه‌های بالایی دارد. به‌عنوان‌مثال پول بسیاری از همکاران ما بلوکه شده است، یا در شرایط تحریم نقل‌وانتقال ارز به‌هیچ‌عنوان کار آسانی نیست و هزینه‌ کارگزاری بسیاری به شرکت‌های خارج از کشور پرداخت می‌شود. تحریم همه این هزینه‌ها را به‌شدت بالا می‌برد و این هزینه‌های مازاد به صرافان فشار وارد می‌کند.

بانک مرکزی درایت به خرج داد

کامران سلطانیزاده در ارتباط با آینده بازار ارز و سمت‌وسوی آن اظهار داشت: همیشه سعی کرده‌ایم پیش‌بینی بد نداشته باشیم. ارز به‌شدت به زندگی روزمره مردم پیوند خورده است و کوچک‌ترین نوسان آن روی زندگی بسیاری از مردم تاثیر می‌گذارد. به‌عنوان‌مثال افزایش و کاهش قیمت ارز فورا تاثیر خود را روی بحث واردات نهاده‌های دامی و به تبع آن قیمت مرغ و گوشت و … نشان می‌دهد. واکسن‌های دامپزشکی و داروها یا سموم کشاورزی هم از این قاعده مستثنی نیستند. یکی از کارهای خوب بانک مرکزی آن است که در دو سال گذشته در امر نرخ‌گذاری ارز هیچ‌گونه دخالتی نکرده است. درایت به خرج داده شده و نرخ ارز به بازار و عرضه و تقاضا، سپرده شده است. اگر صادرکننده بخواهد ارز حاصل از صادرات را بفروشد می‌تواند ارز خود را با قیمت مدنظر خودش در سامانه نیما بفروشد. این فضای تعامل دوطرفه و روان که در بازار ارز ایجاد شده را باید به فال نیک گرفت.

کانون صرافان به دنبال آنلاین کردن خدمات ارزی

وی در ادامه از سیاست کانون صرافان برای حرکت به سوی اینترنتی کردن خدمات این بخش سخن گفت: سیاست‌گذاری ارز به دولت مربوط می‌شد و ما مجری سیاست‌ها هستیم. در این حوزه، کانون اپلیکیشنی طراحی کرده که طیف گسترده‌ای از خدمات را ارائه می‌کند. اعلام قیمت روز انواع ارز، رتبه‌بندی صرافی‌ها، پیشنهادات و انتقادات ازجمله امکانات و گزینه‌های ارائه‌شده در برنامه است. برنامه به گزینه موقعیت‌یاب مجهز شده و مردم در هر جای کشور می‌توانند به موقعیت صرافی‌ها دسترسی پیدا کنند. این برنامه، گزینه بانک‌یاب هم دارد. کاربران می‌توانند به خدمات ارائه‌شده توسط صرافی‌ها امتیاز دهند یا انتقاد کنند. می‌توانند قیمت لحظه‌ای ارز در صرافی‌های نزدیک خود را رصد و مقایسه کنند. در مجموع خواسته‌ایم فضای خریدوفروش ارز را روان‌، رقابتی و سالم کنیم. در آینده خدمات بیشتری در برنامه تعبیه خواهد شد.

کامران سلطانیزاده در ادامه افزود: مورد دیگری که در این اپلیکیشن به آن توجه شده به موضوع سیم‌کارت مربوط می‌شود. همان‌طور که می‌دانید طبق قانون، اطلاعات کد ملی افراد باید با اطلاعات سیم‌کارت مطابقت داشته باشد. در این خصوص مشکلاتی ایجاد شده بود. سیم‌کارت بسیاری از افراد به‌نام همسر یا اعضای دیگر خانواده بود و امکان خرید ارز از صرافی‌های مجاز را نداشتند. طبق تفاهمی که با شرکت ایرانسل حاصل شد مردم می‌توانند در محل هر صرافی، سیم‌کارت موردنیاز خود را تهیه و فعال کنند و هم‌زمان از خدمات ارز و سیم‌کارت استفاده کنند. امکان خرید بلیط از چند شرکت هواپیمایی مطرح در این زمینه از جمله قابلیت‌های دیگر نرم‌افزار است.

خریدوفروش اینترنتی منوط به تایید دولت است

رئیس کانون صرافان ایران در ادامه گفت: اگر مصوبات دولت اجازه دهد در آینده می‌توان به‌صورت آنلاین به خریدوفروش ارز پرداخت. البته این موضوع به تائید هیئت محترم دولت نیاز دارد. زیرساخت و بستر کار را پیش‌بینی و آماده کرده‌ایم. به‌محض تصویب مصوبه‌های لازم، مردم می‌توانند خریدوفروش ارز را در این اپلیکیشن انجام دهند. در این صورت فضای کار، رسمی و امن خواهد شد. در حال حاضر فضای آنلاین خریدوفروش، غیررسمی و نامطمئن است. به‌هرحال در یک سال آینده، وسعت برنامه را مرحله‌به‌مرحله افزایش خواهیم داد.

وی در تکمیل بیشتر این موضوع گفت: استخراج ارزهای دیجیتال مصوب شده است اما این اتفاق در مورد خریدوفروش آنلاین ارزها اتفاق نیفتاده است. به‌هرحال این یک خلأ است و باید برای پر کردن آن فکری کرد چون استخراج‌کننده باید امکان دادوستد داشته باشد. امیدواریم به کمک دولت و نهاد‌های تصمیم‌گیرنده و ناظر بتوان این برنامه را به بستر رسمی خریدوفروش ارز تبدیل کرد. در هشتمین سالگرد تاسیس کانون صرافان ایران (۲۱ دی‌ماه) از اپلیکیشن رونمایی می‌شود. کانون از انتقادات و پیشنهادات عموم مردم و کاربران استقبال خواهد کرد.

گزارشگر دامپزشک نیوز: شاپور پشابادی

انتهای پیام/