به گزارش دامپزشک نیوز، محمودرضا رسولی اظهار کرد: با توجه به اینکه برخی از بیماریهای مشترک مانند بیماریهای پوستی و گوارشی در انسان از طریق تماس مستقیم با ماهیان زینتی و قرمز منتقل میشود تا حد امکان مردم مـاهی زینتی شب عید خود را از مراکز عرضه بهداشتی و معتبر تهیه کنند.
وی بیان کرد: مراکز فروش مجاز و بهداشتی، مکانهای مسقفی دارای مجوز فروش ماهیان زینتی و قرمز و دارای لوازم شستوشـو و ضدعفونی مناسب هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان تصریح کرد: براساس آخرین مطالعات علمی، ماهی قرمز عامل انتقال ویروس کرونا نیست ولی به صورت مکانیکی و ثانویه و از طریق تماس ممکن است باعث انتقال این بیماری شود.
وی تاکید کرد: مردم میتوانند برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از محلول نمک طعام سه درصد یا پرمنگنات پتاسیم یا پرکلرین و یا بتادین استفاده کنند و نباید آب تعویض ماهی را مستقیماً در چاه فاضلاب تخلیه و یا معابر عمومی و یا باغچه بریزند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان از شهروندان خواست از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانهها و منابع آبهای طبیعی امتناع کنند و حتماً آنها را در محلهای مناسبی که توسط شهرداریهای مشخص شده رها نمایند.
وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در راستای تامین گوشت مورد نیاز مردم یکهزار و ۶۴۷ راس دام سبک و سنگین در کشتارگاههای استان کشتار و روانه بازار شد.
رسولی با بیان اینکه همدان دارای پنج کشتارگاه صنعتی دام مجهز به سیستمهای بهداشتی سالن پیش سرد است از شهروندان خواست فرآوردههای خام دامی را از مراکز مجاز و دارای مهر دامپزشکی خریداری کنند.
وی گفت: مردم میتوانند در صورت مشاهده تخلف بهداشتی در حوزه دامپزشکی مراتب را با شماره ۱۵۱۲ به کارشناسان اداره کل دامپزشکی در رسیدگی اطلاع دهند.
منبع: فارس