سالانه حدود ۹۰ درصد “سورت روده” استان تهران صادر می‌شود

به گزارش دامپزشک نیوز، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران با بیان اینکه استان تهران قطب تولید سورت روده در کشور است، گفت: سالانه حدود ۹۰ درصد سورت روده تولیدی در این استان به خارج از کشور صادر می‌شود.

0

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایرنا، دکتر مهدی سلوکانه  با بیان اینکه روده تفکیک شده بر اساس کیفیت، قطر، رنگ و سفتی را سورت می گویند، افزود: هر ساله پنج میلیون و ۶۱۰ هنگ سورت روده گوسفند و بز و ۴۵۰ هزار هنگ سورت روده گاو در ۳۱ واحد فعال استان تهران تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هر هنگ متشکل از ۱۰۰ یارد یا ۹۱ متر روده دارای قطر یکسان است، ادامه داد: امسال ۵۲۴ محموله روده سورت شده از استان تهران به کشورهای ارمنستان، اتریش، آذربایجان، آلمان، گرجستان، ایتالیا، لبنان، هلند، رومانی، اسپانیا، سوئیس، ترکیه، انگلستان و ازبکستان صادر شده است.

دکتر سلوکانه در خصوص کاربرد روده سورت شده نیز توضیح داد: سورت روده برای مصرف خوراکی نظیر پوشش طبیعی سوسیس، کالباس و در زمینه پزشکی برای تهیه نخ بخیه جراحی جذبی کاربرد دارد.

به گفته وی بیشترین کارخانه سورت روده در استان تهران در شهرستان ورامین واقع شده است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران با بیان اینکه روده گوسفند و گاو، به صورت خام وارد کارخانه هنگ روده می شود، ادامه داد: سپس سه مرحله فعالیت از جمله تخلیه و لاشه گیری، ضدعفونی با نمک و مرحله کالیبراسیون روده و تولید هنگ بر روی روده ها انجام می‌شود.

دکتر سلوکانه افزود:‌ روده خام ابتدا در پارت اول و دوم توسط کارکنان، تخلیه و لاشه‌ها و چربی‌های اطراف آن، جدا و با نمک ضدعفونی می‌شود تا یک محصول ضدعفونی شده وارد مرحله نهایی کالیبره شود.

وی اضافه کرد:‌ در آخرین مرحله نیز روده ها توسط کارکنان، کالیبره می شود، بدین معنا که قطر تحت فشار آن اندازه گیری شده و کالیبره‌های یکسان در کنار یکدیگر قرار می گیرند.

به گفته وی ایران یکی از کشورهای مطرح تولیدکننده سورت روده در جهان است.