به گزارش دامپزشک نیوز، به نقل از برنا ؛ در کنار شیوع کرونا به عنوان یک پاندمی جهانی شیوع آنفلوآنزای پرندگان هم نه تنها در کشور ما بلکه در جهان به یک مسئله تبدیل شده است که با مرگ و میر بالای پرندگان همراه است. آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است که این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت سبب همهگیری میشود. منشاء این بیماری در کشور پرندگان مهاجر هستند. مرغ، خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس نسبت به این بیماری هستند.
آنفلوآنزای پرندگان در کشور به انسان منتقل نشده است
بهزاد امیری، متخصص بیماریهای عفونی و رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوانات مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: تاکنون موردی از ابتلا افراد به آنفلوآنزای پرندگان در کشور گزارش نشده است.
امیری افزود: در این شرایط وزارت بهداشت بهدنبال مراقبت از این قضیه است. آنفلوآنزای پرندگان در مرغداریها یا جمعیت پرندگان مهاجر گزارش شده است که وظیفه وزارت بهداشت مراقبت و محافظت است تا از ابتلا به این مقوله پیشگیری شود.
او اظهار کرد: افراد در این شرایط میتوانند با تزریق واکسن آنفلوآنزای انسانی و تجویز داروهایی از آنفلوآنزای پرندگان پیشگیری کنند تا بتوانند جلوی بروز و شیوع این بیماری را بگیرند.
آمادگی دستگاهها برای مهار آنفلوآنزای پرندگان
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوانات مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: اگر فردی در تماس با این پرندگان دچار بیماری شد باید بلافاصله قرنطینه و مورد آزمایش قرار بگیرد. در کشور ما آنفلوآنزای پرندگان میان افراد ثبت نشده است.
امیری ادامه داد: مراقبتها در سطح کشور از سوی وزارت بهداشت و تعاملات تنگاتنگ با سازمان دامپزشکی در دستور کار قرار گرفته است. در صورت شناسایی کانون آنفلوآنزا همکاران ما مشارکت کرده و احتمالات برای انتقال این ویروس به انسان را پیش بینی و پیشگیری را انجام میدهند.
آنفلوآنزای پرندگان با علائم ویژه
او درباره علائم آنفلوآنزای پرندگان گفت: این بیماری از علائم مشابه آنفلوآنزای انسانی برخوردار است و با ضعف عضلانی، سرفه، علائم گوارشی و … همراه بوده و هرچند علائمی همچون کرونا را هم دارد. این علائم تحت عنوان بیماریهای حاد تنفسی بروز میکند. بیماریهای شبه آنفلوآنزا با تب و سرفه ظاهر میشود.
شاهد طغیان بیماریهای مشترک بین انسان و دام نیستم
امیری درباره آخرین وضعیت بیماریهای مشترک بین انسان و دام افزود: تاکنون بیماری حاد و طغیان کننده در کشور مشاهده نشده است. هرچند بیماریهای مشترک بین انسان و دام وجود دارد. بیماری سالک، تب مات، سیاه زخم، تب کریمه کنگو، هاری و … از شایعترین این بیماری ها هستند.
این مقام مسئول درباره ابتلا به کرونا در بین حیوانات در کشور تصریح کرد: تاکنون گزارشی در این باره ارسال نشده است.