به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از مهر، علی صفر ماکنعلی در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، درباره آخرین وضعیت شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور تدابیر انجام شده برای کنترل این بیماری اظهار داشت: سازمان دامپزشکی کشور برای مدیریت این بیماری سه نسخه را برای استانهای شمالی، استانهای با تراکم با جمعیت تراکم شیوع و استانهایی که در معرض ورود ویروس قرار دارند اجرایی کرد. ضمن اینکه ما در کشور بیش از ۷۵ میلیون قطعه طیور تخم گذار در واحدهای پرورشی داریم و دیروز تولید تخم مرغ سه هزار و ۶۷ تن بوده که ۶۶۷ تن آن مازاد است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحدهای صنعتی استان خراسان جنوبی گفت: متأسفانه گزارش این بیماری سه هفته با تأخیر اعلام شد و بعد از آن عملیات رصد، پایش، تأیید تشخیص و مهار و مختومه سازی بیماری انجام شد و خوشبختانه در حال حاضر مشکلی در این استان نداریم.
ماکنعلی تصریح کرد: واحدهای حذف شده در این استان طی دورهای ۴۲ روزه در صورتی که تاییدیه کمیته ممیزی را داشته باشد به چرخه تولید بازمی گردد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه ۳۵ نقطه کشور در برنامه رصد، پایش، تأیید تشخیص و مهار و مختومه سازی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تحت پوشش قرار دادند، گفت: این بیمار در استانهای آذربایجان شرقی، البرز، تهران، قزوین، خراسان جنوبی، اردبیل، مرکزی، کرمانشاه و مازندران شناسایی شده و ما در این مناطق گزارش کانون آلوده داشتیم.
به گفته ماکنعلی تنها استانی که واحدهای صنعتی در آن درگیر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شدهاند، استان خراسان جنوبی بوده که یک واحد سه هفته پنهان کاری کرده و باعث شده واحدهای همسایه نیز درگیر این بیماری شوند.
وی با اشاره به اینکه واحدهایی که بیمه بودهاند غرامت دریافت میکنند، گفت: کل خسارت ناشی از این بیماری تاکنون ۱.۲ میلیارد تومان بوده ضمن اینکه میزان طیور معدوم شده چشمگیر نیست و همین الان ما ۸ میلیون قطعه مرغ تخم گذار مازاد داریم.
رئیس سازمان دامپزشکی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث عرضه بسته بندی تخم مرغ و تخلفاتی که بعضاً در این حوزه انجام میشود گفت: برخی عنوان کرده بودند که سازمان دامپزشکی موافق عرضه تخم مرغ بسته بندی بوده اما تحت فشار وزیر جهاد کشاورزی از این موضع خود کوتاه آمده است باید عنوان کنم که به هیچ عنوان چنین مسألهای صحت ندارد و ما تابع هیچ زور و فشار غیرتخصصی نیستیم و تمام تصمیماتی که در این سازمان گرفته میشود بر مبنای مسائل تخصصی است.
ماکنعلی اضافه کرد: طرح ارتقای کیفیت تخم مرغ توسط سازمان دامپزشکی و بخش خصوصی اجرا شده و میتوانم با اطمینان عنوان کنم تمام تخم مرغهایی که در واحدهای پرورشی تولید میشوند دارای پروانه بهداشتی و تحت سازمان دامپزشکی کشور است بنابراین هیچ تفاوتی با سایر تخم مرغها ندارد و تاکنون نیز گزارشی مبنی بر اینکه مصرف تخم مرغ تولیدی در واحدهای پرورشی باعث ایجاد بیماری یا مسمومیت در فردی شده باشد نداشتیم.
رئیس سازمان دامپزشکی همچنین درباره اینکه عنوان میشود قیمت تخم مرغ به دلیل کاهش عرضه این محصول اتفاق افتاده است، گفت: ما آمار دقیق تولید تخم مرغ کشور را داریم و این آمار به صورت روزانه در سامانههای ما ثبت میشود و در حال حاضر آنچه مسلم است وجود مازاد تولید در حوزه تخم مرغ است و اگر درباره گرانی قیمت آن میپرسید باید عنوان کنم پدیدهای به نام زنجیره تولید تا مصرف در کشور ما به درستی اجرا نمیشود و ما باید روی ایجاد این زنجیره تمرکز کنیم.
ماکنعلی همچنین درباره عرضه لبنیات فله در بازار و اینکه آیا این لبنیات تحت تأیید سازمان دامپزشکی است یا خیر، گفت: لبنیاتی که در بازار عرضه میشود حتماً باید لیبل داشته باشد و تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور عرضه شود اگر کسی مشاهده کرد که فرآورده لبنی خارج از این شبکه عرضه میشود باید آن را گزارش کند تا با متخلفان برخورد شود.
رئیس سازمان دامپزشکی در ادامه به اجرای برنامه ملی کنترل باقی ماندهها در محصولاتی مانند عسل، تخم مرغ، گوشت مرغ و شیر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نیز این طرح در حال انجام است.
ماکنعلی با اشاره به اجرای برنامه مدیریت بیماری تب برفکی در کشور گفت: ما این برنامه را با همکاری سازمان جهانی بهداشت دام بر مبنای سطح مخاطره انجام میدهیم.
ماکنعلی اضافه کرد: در واحدهای صنعتی طرح واکسیناسیون به صورت آماده باش اجرا میشود به این معنی که در تمام واحدهای صنعتی افراد شایستهای که مورد تأیید سازمان دامپزشکی هستند میتوانند واکسن را خریداری و آن را انبار و نگهداری کنند و سازمان دامپزشکی نیز بر این کار نظارت میکند.
وی اضافه کرد: در حوزه گاوداریهای شیری با اجرای این طرح رکورد کاهش کانون را در ۱۵ سال اخیر داشتیم.
ماکنعلی تصریح کرد: محور بعدی در این زمینه در حوزه دامداریهای روستایی بوده که در این راستا ما دیگر واکسیناسیون دسته جمعی نخواهیم داشت و واکسیناسیون بر مبنای سطح مخاطره انجام میشود.
وی افزود: چند شرکت دانش بنیان به همراه مؤسسه رازی و یک شرکت دیگر که در آینده قرار است به این جمع اضافه شود تولید واکسن تب برفکی کشور را انجام میدهد و بر اساس ارزیابیهایی که داشتیم کارایی این واکسنها مناسب بوده اما این مساله به معنای آن نیست که افزایش کیفیت نباید مورد توجه قرار بگیرد.