به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایرنا، از ادارهکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری، حسین صالحی اظهار داشت: این طرح برای بخشی زیادی از دامهای سنگین از جمله گاو و گوساله که به صورت سنتی در مناطق روستایی نگهداری میشوند، با موفقیت اجرا شد.
وی با اشاره به علائم بیماری دامی لمپی اسکین تصریح کرد: این بیماری در دام به علائمی مانند تب، کاهش تولید شیر، بروز گره یا برجستگیهای دردناک در سطح پوست و برخی از نواحی بدن مانند سر، گردن، روی پستانها ظاهر شده که پس از مدتی تبدیل به زخم میشود و در نهایت مرگ و میر دام را به همراه دارد.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: بیماری پوستی لمپی اسکین، بیماری مشترک بین انسان و دام نیست و ویروس آن از طریق مصرف گوشت یا شیر دام بیمار به انسان منتقل نمیشود اما در صورت شیوع بیماری خسارات اقتصادی فراوانی به دامداران وارد میشود.
صالحی افزود: برای پیشگیری از این بیماری، انجام واکسیناسیون جمعیت دام سنگین، ضدعفونی محیط، جلوگیری از نقل و انتقال غیرمجاز دام و رعایت مسائل بهداشتی قرنطینهای از سوی دامداران الزامی است.
وی، مهمترین راه پیشگیری از این بیماری را مایهکوبی دامهای حساس با استفاده از واکسنهای اختصاصی دانست و اظهار داشت: تمامی خدمات ارائه شده به دامداران روستایی به صورت رایگان است و میطلبد دامداران به منظور پوشش 100 درصدی واکسیناسیون در روستاهای استان همکاری مناسب با مسئولان داشته باشند.
صالحی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون علیه بیماری «لمپی اسکین» در مجتمعهای صنعتی با همکاری بخش خصوصی انجام میگیرد و مالکان مجتمعها ملزم به مراجعه به مراکز واکسیناسیون بخش خصوصی و اجرای واکسیناسیون لمپی اسکین در واحدهای دامداری مربوطه هستند.
چهارمحال و بختیاری حدود۲۰۰ هزار دام سنگین و دو میلیون و ۶۰۰ هزار دام سبک سنتی صنعتی و عشایری دارد که به عنوان یکی از قطب دامپروری عشایری کشور محسوب میشود.