به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، جهت تعیین اعضاء جدید کمیته فنی باقیمانده های دارویی برای دوره آتی در تاریخ 21 دی ماه، جلسه مجازی با همکاری سازمان ملی استاندارد برگزار و پس از ارائه توضیحاتی در خصوص پیشینه و اهمیت کمیتههای متناظر کدکس در ایران و گزارش دوره پیشین و استماع و تبادل نظرات حاضرین و داوطلبین پست ریاست، نایب رئیسی و دبیری آن کمیته، طی رایگیری بعمل آمده، دکتر باباپور از مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی کشور با 74 درصد آرا بعنوان رئیس و آقای دکتر دباغمقدم بعنوان نائب رئیس و آقای دکتر زایرزاده بعنوان دبیر برای دوره آتی انتخاب شدند.
لازم به ذکر است کمیته کدکس شامل کمیتههای فنی از جمله CCRVDF “کمیته متناظر باقیماندههای داروهای دامی” در محصولات غذایی است که توسط FAO و WHO در تسهیل تجارت و تضمین سلامت مواد غذایی با منشاء دامی به خصوص در تعیین بیشینه رواداری (MRL) داروهای دامی در مواد خام دامی فعالیت دارد. سازمان دامپزشکی کشور مهمترین ارکان کنترل و تضمین بهداشت دام و غذا در جامعه یکی از اعضای تاثیر گذار کمیتههای تصمیمگیر است. در این راستا بخش باقیمانده های دارویی، سموم و فلزات سنگین، مرکز ملی تشخیص این سازمان در این مهم پیشرو بوده و بدینوسیله از متخصصین و صاحب نظران در حوزه سلامت مواد غذایی به خصوص در حوزه باقیمانده های دارو جهت عضویت در این کمیته ملی دعوت بعمل می آید.
کمیته کدکس اطلاعات و تطبیق استانداردهای مواد غذایی را جمع آوری، تطبیق، تصویب و در شکلی واحد منتشر مینماید. اهداف این کمیسیون، حفظ منافع و سلامت و بهداشت مصرف کنندگان، تسهیل روابط تجاری و هماهنگ شدن اقدامات لازم در زمینه مواد غذایی، نهایی شدن استانداردهای مربوطه و انتشار آنها در قالب استانداردهای منطقه ای یا بینالمللی و تعیین اولویت و راهنماییهای لازم در تهیه پیش نیازهای استانداردها و انتشار اصلاحیهها و الحاقیهها بعد از بررسی های لازم است. استانداردهای کدکس در حقیقت مراجع مهمی برای مصرفکنندگان، تولید کنندگان، موسسات کنترل مواد غذایی و تجار بینالملل مواد غذایی به حساب می آیند و موارد بهداشتی و تغذیه ای، از جمله معیارهای میکروبیولوژیکی، افزودنی های موادغذایی، باقیمانده آفتکشها و دارو هایدامی، آلاینده های مواد غذایی، برچسب گذاری، روش های نمونهبرداری و آزمون و متد های ایمنی مواد غذایی را بررسی میکنند. همچنین مقایسه معیارهای جهانی و یکسان سازی استانداردهای غذایی در سطوح بینالمللی از الزامات آن به حساب میآید.این کمیسیون از طریق ایجاد نقطه تماس بینالمللی و برگزاری گردهماییهای لازم جهت تبادل اطلاعات نقش خود را ایفا میکند.