ثبت جدید دو گونه پرنده در مه‌ولات

به گزارش دامپزشک نیوز، رئیس حفاظت محیط زیست مه‌ولات گفت: در پایش زیستگاه‌های طبیعی حیات‌وحش مه‌ولات طی 48 ساعت گذشته، دو گونه پرنده نادر به نام‌های خروس کولی و ترمتای برای اولین بار در سطح حوزه شهرستان مه‌ولات توسط محیط‌بان حامد افرازی به ثبت رسیده و از آن تصویربرداری شد.

0

به گزارش دامپزشک نیوز و به نقل از فارس، حمید جوانبخت اظهار کرد: خروس کولی پرنده‌ای است آبچر که در فصول سرد سال از نقاط سردسیر به نوارهای جنوبی مهاجرت کرده و در کشتزارها، علفزارها یا مناطقی با پوشش گیاهی کوتاه به‌سر می برد.

رئیس حفاظت محیط زیست مه‌ولات تصریح کرد: طول این پرنده به طور میانگین 30 سانتیمتر بوده و کاکلی بلند و باریک بر سر دارد، این پرنده با منقارش سطح خاک را زیرورو کرده و از حشرات کوچک، برخی نرم‌تنان و دانه‌های گیاهان تغذیه می‌کند.

وی متذکر شد: نسل این پرنده طی سال‌های اخیر در معرض خطر انقراض قرار گرفته و لذا برنامه‌های حفاظتی ویژه جهت ازدیاد جمعیت آن ضروری است.

جوانبخت در خصوص پرنده تُرمتای که برای اولین بار در مه‌ولات به ثبت رسیده است، اظهار کرد؛ تُرمتای گونه کوچک و نادری از شاهین سانان است که بین ۲۶ تا ۳۳ سانتیمتر طول و ۲۲۰ گرم وزن دارد، نسل این پرنده اکنون در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.

رئیس حفاظت محیط زیست مه‌ولات خاطرنشان کرد: تُرمتای پرنده‌ای تیزپرواز است که معمولا در ارتفاعات پایین پرواز می‌کند، قدرت مانور بالایی در پرواز داشته و در چشم بر هم‌زدنی شکارش را غالبا در هوا انجام می‌دهد، معمولا از پرندگان کوچک، جوندگان و حشرات تغذیه نموده و در دشت‌ها و بوته‌زارهای بیابانی و کشتزارها و اطراف تالاب‌ها بسر می‌برد، این پرنده مهاجر بوده و در ایران زادآوری ندارد.