به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایسنا، دکتر”صدیقه کاظمی نیا” در نشست هماهنگی اجرای دستورالعمل های نظارت بهداشتی و قرنطینه ای در کشتارگاه های طیور اظهار کرد: مسئولین فنی کشتارگاه ها بازوان توانمند اداره کل دامپزشکی هستند که وظیفه مهم نظارت بر سلامت فراورده های خام دامی را برعهده دارند.
وی خواستار هماهنگی و تطابق مابین طیور کشتار شده و مجوزهای صادره به مقصد کشتارگاه های طیور شد و گفت: مسئولین فنی به منظور جلوگیری از عدم اخلال در مرغ عرضه شده به بازار(تنظیم بازار) این امر را با حساسیت در اولویت قرار دهند.
کاظمی نیا بیان کرد: اگر بین طیور کشتار شده و طیور دارای مجوز کشتار تفاوت وجود داشته باشد، این عدم تطابق به منزله تحویل مرغ به صورت غیر قانونی تلقی شده و اداره کل دامپزشکی، مسئولین فنی را به عنوان ناظر نهایی می شناسد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان درباره ماشین های حمل دام و طیور و فراورده های خام دامی بیان کرد: ماشین هایی که به صورت غیرمجاز طیور را به کشتارگاه حمل می کنند نیاز است که صورت جلسه شده، تعداد کشتارشان ثبت و این امر به اداره کل دامپزشکی اطلاع داده شود تا این اداره کل با استانی که اجازه فعالیت به آن ماشین داده در این خصوص مکاتبه نماید.
وی با اعلام اینکه مرغی که ماحصل دریافت نهاده دولتی است حتما باید ردیابی شود، افزود: دامپزشکی یکی از دستگاه هایی است که به همراه استانداری( ستاد تنظیم بازار)، وزارت صمت و اتحادیه تعاونی مرغداران مسئول مرغ عرضه شده به بازار است.
کاظمی نیا این جلسه را در راستای طرح ارتقای بهداشتی گوشت مرغ اعلام و تصریح کرد: نیاز است مسئولین فنی، مسئولین کشتارگاه ها را مجاب کنند که گریدبندی دقیق کشتارگاه ها را انجام دهند زیرا اگر این امر انجام نشود از فعالیت انها جلوگیری بعمل خواهد آمد.
وی در این رابطه افزود: با ورود رسمی به طرح ارتقای بهداشتی گوشت مرغ، در صورت عدم گریدبندی کشتارگاه ها، اجازه توزیع مرغ به آنها داده نخواهد شد.
کاظمی نیا اظهار کرد: دامپزشکی به کارخانجات خوراک دام اعلام کرده که ضوابط بهداشتی را فراهم نمایند تا به ادامه فعالیت بپردازند که بر همین اساس از ابتدای دی ماه در کارخانجات خوراک دام بدون پروانه نهاده دولتی توزیع نخواهد شد.
معاون دامپزشکی کرمان گفت: با توجه به شرایطی که بر کشور حاکم است، راستی آزمایی فراورده تولیدی از منظر بهداشت و … با دامپزشکی و مسئولیت آزمایشات خودکنترلی در کشتارگاه ها با مسئولین فنی، دستیاران و ناظرین بهداشتی است که حساسیت زیادی دارد و از آنجا که مسئولیت معطوف به دستگاه است، نیاز است که دقت بیشتری در این زمینه اعمال شده و مسئولین بهداشتی در این زمینه پاسخگو باشند.