آزمایشگاه آبزیان لرستان، ظرفیتی برای راه اندازی آزمایشگاه قطب ماهیان سردآبی است

به گزارش دامپزشک نیوز، زبردست با اشاره به برخورداری استان لرستان از نظر منابع آبی و پرورش آبزیان، اظهار کرد: با تقویت زیرساخت ها، آزمایشگاه آبزیان، دام و طیور لرستان به عنوان آزمایشگاه قطب ماهیان سردآبی در کشورارتقاء می یابد.

0

به گزارش دامپزشک نیو و به نقل از خبرگزاری شبستان ز، « مصطفی زبر دست»  با اشاره به وضعیت آزمایشگاه مربوط به دام، طیور و آبزیان استان، اظهار داشت: آزمایشگاه دام و طیور استان لرستان یکی از بهترین آزمایشگاه های منطقه است.

 

مدیرکل دامپزشکی لرستان افزود: خیلی از آزمایش ها چه در بحث تشخیص بیماری های دام، طیور و آبزیان و چه در مباحث نظارتی و کنترل کیفی بر دام، خوراک دام و طیور و شیر در این آزمایشگاه انجام می شود.

 

وی با اشاره به مشکلات فرا روی این آزمایشگاه، بیان کرد: پیگیر هستیم که چه در بحث سخت افزای و چه موارد مصرفی چون کیت ها این مشکلات را رفع کنیم و  همه آزمایش های مربوط به دام، طیورو آبزیان در استان انجام شود.

 

زبردست ادامه داد: با همکاری سازمان دامپزشکی بخشی از مشکلات فرا روی آزمایش در بحث تهیه  کیت و دیگر الزامات مرتفع شده است.

 

مدیر کل دامپزشکی لرستان افزود: باتوجه به اینکه استان لرستان از استان های برخوردار از نظر منابع آبی و پرورش آبزیان است، دنبال این مهم هستیم که از زیرساخت بهره برده و با ارتقای  تجهیزات، آزمایشگاه را به عنوان قطب ماهیان سردآبی در کشور تجهیز کنیم.

 

وی افزود: پیشنهاد منطقه ای شدن آزمیشگاه آبزیان استان ارائه شده است و به دنبال این هستیم که  بتوانیم از این آزمایشگاه منطقه ای به خوبی استفاده کنیم.

 

زیردست با اشاره به دغدغه های دامپزشکی استان، افزود: افزایش قیمت ها درحوزه واکسن ها و محدویت دسترسی به واکسن ها بویژه واکسن تب برفکی از مهم ترین دغدغه های فرا روی دامپزشکی است.

 

فاز نخست تزیق واکسن تب برفی انجام شده است

 

وی ادامه داد: با پیگیری های که انجام شد و با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی با توجه به اینکه نیاز است در سال دو بار واکسن تب برفکی برای دام سنگین تزریق شود، واکسن خریداری شد و فاز اول تزریق انجام شده است.

 

زبردست با بیان اینکه از 24 آبان ماه امسال واکسیناسیون ترب فرکی آغاز شده است، افزود: تاکنون حدود66 هزار راس دام سنگین واکسینه شده اند.

 

وی با بیان اینکه واکسیناسیون کماکان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: بزرگترین دغدغه ما این است که در  تامین واکسن ها با توجه به افزایش قیمت ها با مشکلاتی مواجه شده ایم.

 

ضرورت همراهی سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای رفع دغدغه تامین واکسن دامی در استان

 

زبردست با بیان اینکه استان لرستان از نظر جمعیت دامی جزء استان های است برخوردار و جمعیت دامی بالاست، بیان کرد: رفع دغدغه  تامین واکسن نیازمند همکاری ویژه  سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان است.

 

وی افزود: به حمد الله به واسطه زحماتی که همکاران مجموعه دامپزشکی استان داشته اند هم اکنون هیچ اپیدمی از بیماری های دامی در استان نداریم.

 

زبردست افزود: با هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی استان مناطقی را که بیشترین میزان موارد ابتلای تب مات انسانی را دارند شناسایی شده اند و به صورت متمرکز این مناطق تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفته اند.

 

مدیرکل دامپزشکی استان لرستان اظهار کرد: فعالیت های مشابه ادامه دارد تا بتوانیم از نظر بیماری تب مات هم  کنترل خوبی انجام می شود.