توصیه هایی برای جلوگیری از بیماری طیور

به گزارش دامپزشک نیوز، رئیس شبکه دامپزشکی فهرج گفت: انبار دان و سالن پرورش طیور برای پرندگان مهاجر غیرقابل نفوذ و محوطه مرغداری بدون هرگونه جاذبه برای ورود پرندگان وحشی باشد. و با اشاره به شروع فصل سرما و احتمال شیوع بیماری‌های طیور و امکان انتقال آن به انسان گفت: با آغاز ورود پرندگان مهاجر به کشور و احتمال انتقال بیماری‌ از این پرندگان به طیور بومی، لازم است مرغداران با رعایت برخی اصول بهداشتی خود را از درگیری با این بیماری‌ها در امان نگه دارند.

0

به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان مهدی بماندشتی، رئیس شبکه دامپزشکی فهرج گفت: نهاده‌های دامی برای مصرف در مرغداری‌ها، گاوداری‌ها و سایر صنایع پرورش دامی استفاده می‌شود که برای جلوگیری از هر گونه تخلفات احتمالی اعم از استفاده این محصولات در واحد‌های پرورش غیر مجاز و یا تهیه از مبدا نامعلوم، رانندگان خودرو‌های حمل نهاده‌های دامی باید گواهی حمل بهداشتی از مبدا بارگیری دریافت کنند.

او افزود: صدور مجوز‌های بعدی برای خودرو‌های حمل این محموله‌ها منوط به تایید تخلیه در اداره دامپزشکی مقصد است.
با توجه به اهمیت آلودگی‌های میکروبی دان اجرای راهکار‌های مناسب برای مقابله با این آلودگی‌ها ضروری است و اجرای دقیق و کامل اصول بهداشتی در حمل و نقل، تولید و ذخیره سازی دان کمک قابل توجهی در پیشگیری از بروز آلودگی‌ها می‌کند.

رییس شبکه دامپزشکی فهرج بیان داشت: راهکار دیگر، ضدعفونی دان و یا مواد اولیه تشکیل دهنده آن است که باید بعد از ورود دان به مرغداری‌ها با ترکیبات ضدعفونی کننده مجاز انجام شود.

بماندشتی گفت: انبار دان و سالن پرورش طیور برای پرندگان مهاجر غیرقابل نفوذ و محوطه مرغداری بدون هرگونه جاذبه برای ورود پرندگان وحشی باشد، ضمن اینکه ریخت و پاش دان، رهاسازی کود در محوطه، وجود آبگیر و تجمع آب به هر شکل این جاذبه را ایجاد می کند.

او با بیان اینکه جلوگیری از رفت و آمد غیرضروری در واحد پرورش طیور الزامی است، افزود: تردد در صورت لزوم باید با رعایت کامل موارد بهداشتی انجام شود و تعویض کفش و لباس در هنگام ورود کارگران و سایر افراد ضروری است.

بماندشتی به شهروندان توصیه کرد که از خرید طیور بومی که با وانت بار‌های دوره گرد و یا در محل‌های عرضه اطراف شهر‌ها به فروش می‌رسند جدا خودداری کرده و مرغ مصرفی خود را از فروشگاه‌های مجاز که گوشت مرغ را به صورت بسته بندی در کشتارگاه و تحت نظر دامپزشکی عرضه می‌نمایند؛ تهیه کنند.