به گزارش دامپزشک نیوز به نقل از ایسنا، دکتر”حسین رشیدی” در نشست خبری با تبریک هفته دامپزشکی (۱۴ مهرماه روز ملی دامپزشکی) اظهار کرد: دامپزشکی دو وظیفه اساسی به عهده دارد که یکی از وظایف اصلی ما حمایت از تولید و سرمایه دامی است.
وی با اشاره به اینکه وظیفه دیگر کمک به بهداشت عمومی است و دامپزشکی نقش مهمی در این حوزه دارد، افزود: کار از طریق پیشگیری، کنترل و ریشه کنی بیماری های قابل انتقال و همچنین تامین سلامت و بهداشت مواد غذائی با منشاء دامی صورت می گیرد.
رشیدی تصریح کرد: این نظارت حتی قبل از پرورش دام در زمینه خوراک دام عملی می شود زیرا خوراک ناسالم می تواند محصولات ناسالم تولید بکند و بیماری از طریق محصولات دامی به انسان منتقل بشود.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه ما باید از تولیدکننده حمایت کنیم، افزود: با شیوع کرونا مشخص شد بیماری های اپیدمیک و واگیر گاهی در جمعیت هدف افزایش و طغیان پیدا می کند و بیماری های دامی عموما واگیر هستند.
وی بیان کرد: تولیدکنندگان در حال حاضر با مشکلات مواجه هستند و نهاده ها را با قیمت های بالائی تامین کنند و در کنار این بحث ها مراقبت از بیماری ها مطرح است که در صورت عدم توجه، بعضی از بیماری ها می تواند ۲۰ تا ۳۰ و بعضا تا ۱۰۰ درصد تلفات بدهد و سرمایه گذاری تولیدکننده از بین می رود.
رشیدی با اشاره به اینکه تمرکز ما بر پیشگیری از بیماری هاست، گفت: اقدامات پیشگرانه موثر بوده و طی شش سال گذشته با برنامه ریزی اصولی، کانون های بیماری را که اجتناب ناپذیر است به موقع شناسائی و در نطفه خفه کردیم.
وی بیان کرد: یکی از بیماری هایی که در سال های گذشته در کشور جولان داد و خسارت زیادی وارد کرد و از بین برد، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بود که تا استان یزد آمد و یک کانون در شمال استان کرمان به وجود آمد که طی یک روز این واحد قرنطینه و بیماری در نطفه خفه شد و اجازه ندادیم ویروس منتشر شود.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان اظهار کرد: تب برفکی یکی از بیماری هائی است که هرازگاهی در کشور جولان می دهد و خسارت هائی وارد می کند و در شش سال گذشته این بیماری در استان کنترل شد و اجازه ندادیم خسارت به بار بیاورد.
وی افزود: در زمینه بیماری های مشترک بین انسان و دام اقدامات قابل ملاحظه ای صورت گرفته و به عنوان مثال در شهرستان بردسیر میزان آلودگی تب مالت ۱۷۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر بود که به ۲۶ نفر در ۱۰۰ هزار نفر رساندیم و در این زمینه دام های بیمار حذف و دام های دیگر واکسینه شدند.
رشیدی تصریح کرد: میزان ابتلاء به تب کریمه کنگو در استان را سالیانه به یک تا دو نفر بدون تلفات رسانده ایم که با آموزش و شناسائی به موقع، از خسارت و تلفات جلوگیری شده است.
وی بیان کرد: استان کرمان در حوزه ارتقاء سلامت و بهداشت محصولات دامی و در زمینه مبارزه با بیماری های دامی، کنترل کانون های بیماری دامی و مبارزه با بیماری های مشترک موفق بوده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: مرغ تولیدی استان باقی مانده آنتی بیوتیک ندارد و لاشه های کشتار شده دام در کشتارگاه های استان ۲۴ ساعت در پیش سردکن می ماند تا آلودگی از بین برود.
وی اظهار کرد: اقدام مهم دیگر دامپزشکی کرمان ارتقاء شرایط تشخیص بیماری هاست و در این راستا آزمایشگاه منطقه ای جنوبشرق در کرمان راه اندازی شده و آزمایشات اساسی در تشخیص بیماری های دامی را انجام می دهد.
رشیدی با اشاره به شیوع بیماری کرونا از حدود ۱۰ سال قبل در شتر تصریح کرد: از شش سال قبل آزمایشگاه استان به تشخیص بیماری کرونا در شتر مجهز شد و بین ۳۰ تا ۴۰ هزار نمونه آزمایش را در این سال ها داشته ایم.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه کار دامپزشکی در سکوت، آرامش و خفاء انجام می گیرد، گفت: ما یک مرکز تشخیص بسیار مجهز با دستگاه های پیشرفته جدید ایجاد کرده ایم و آزمایشگاه استان کرمان به عنوان یک مرکز تشخیص معتبر در سطح کشور توسط سازمان دامپزشکی تائید شده است.